Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

"Täällä tulisi turpaan"

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja skärdis, 19.03.2014.

 1. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Kenraali Krimistä: "Eivät ne tänne uskalla tulla – täällä tulee turpiin"
  Kolme Venäjän-tuntijaa arvioi Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiistaista päätöstä liittää Krimin niemimaa osaksi Venäjää Ylen aamu-tv:ssä.

  • [​IMG]
   Kenraali Gustav Hägglund korosti, että Suomen pitää huolehtia puolustuksestaan. Hän ei kuitenkaan usko, että Suomella on syytä huoleen. Kuva: Yle
   Venäjän presidentti Vladamir Putin allekirjoitti tiistaina sopimukset, joilla Krimin niemimaa liitetään Venäjän federaatioon. Putinin mielestä Krim on ollut ja tulee olemaan erottamaton osa Venäjää.

   Kolme suomalaista Venäjä-tuntijaa arvioi Putinin toimien vaikutusta suurvaltapolitiikkaan ja Suomeen Ylen aamu-tv:ssä. Kenraali Gustav Hägglund korosti, että Suomen pitää huolehtia puolustuksestaan. Hän ei kuitenkaan usko, että Suomella on syytä huoleen.

   – Eivät ne tänne uskalla tulla. Ne tietävät, että täällä tulee turpiin. Me pärjäämme historiallisilla suorituksilla. Meillä on erilainen tausta kuin Itä-Euroopan mailla, jotka vallattiin ja miehitettiin, Hägglund sanoo.

   – Tämä oli karvas manteli tämä Suomi.

   "Siirtymä kevyt-Neuvostoliiton suuntaan"
   Presidentti Vladimir Putin vertasi tiistaina Krimin halua liittyä Venäjään Ukrainan eroon Neuvostoliitosta vuonna 1991. Venäjä-tuntijat näkivät Ukrainan tilanteessa yritystä palauttaa Venäjän suuruus ja sisäinen järjestys.

   – Venäjän presidentti on sinetöinyt elinikäisen presidenttiyden. Siiirrytään autoritatuurista kohti diktatuuria, toimittaja Jarmo Koponen arvioi.

   – On siirrytty kevyt-Neuvostoliiton suuntaan. Sillä on sisäpoliittista tukea. Tilanteessa, jossa rupla oli alamäessä ja Venäjällä oli sisäistä ristipainetta, pieni voittoisa sota on parasta lääkettä tilanteeseen, toimittaja Leena Liukkonen puolestaan sanoi.

   Liukkonen huomautti, että Putin luetteli tiistain puheessaan kaikki vääryydet, joita Venäjää vastaan on tehty kylmän sodan päättymisen jälkeen. Putin on verrannut jatkuvasti Krimin tilannetta Kosovon tilanteeseen.

   – Hän korosti sitä, että hän peri Kosovon hinnan takaisin. Nyt rakennetaan jotain uutta maailmanpoliittista arkkitehtuuria, josta kukaan ei tiedä. On varmaa, ettei hän itsekään ihan tarkkaan voi tietää sitä, toimittaja Jarmo Koponen arvioi.

   Toimittaja Leena Liukkonen kuitenkin huomautti, että Kosovon konflikti oli ollut käynnissä pitkään, kun Nato puuttui asiaan. Nato teki ilmaiskuja Kosovoon keväällä 1999, kun maan serbien ja albaanien välinen sota oli jo käynnissä.

   – Kosovoa ei kukaan naapurimaa mennyt valtaamaan ja liittänyt itseensä. Nämä on asioita, jotka pitäisi muistaa keskustelussa, Leena Liukkonen sanoi.

   http://yle.fi/uutiset/kenraali_krimista_eivat_ne_tanne_uskalla_tulla__taalla_tulee_turpiin/7143783
   
 2. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,068
  Tykkäykset:
  18,796
  Pisteet:
  1,286
  Joo, postasin sammaa tonne toiseen ketjuun.

  Tsuhnilla on pelotevaikutus. :cool:
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,096
  Pisteet:
  1,286
  Ehkä tällä haavaa on ihan hyväkin, että joku evp-kenraali, evp-pv-komentaja esittää asian ihan selvin sävelin. Retoriikkana turpaan tulee - kuulostaa jopa uhittelulta, mutta onko tässä nyt silkkaa kukkaiskieltäkään viljeltävä? Pah. Pitää puhua sitä kieltä, jota kenties ulkopuolisetkin havainnoijat ymmärtävät.
   
  Tähystäjä, scip10 ja Samses tykkäsivät tästä.
 5. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,068
  Tykkäykset:
  18,796
  Pisteet:
  1,286
  Hägglundista tykkäsin aina, sen lisäksi että teki meikäläisestä kapiaisen.

  Kaverilla oli UNIFILin komentajaksi aika kovasti itseluottamusta ja ns. "munaa". Musitaakseni oli kaikkien osapuolten kunnioittama, siinä missä osapuolet nyt UNIFILiä arvostivat...
   
 6. elso

  elso Majuri

  Liittynyt:
  25.04.2010
  Viestejä:
  1,317
  Tykkäykset:
  883
  Pisteet:
  156
  Gustavin juttuihin ei ole muuta lisättävää kuin perinteinen sarkastinen tokaisu:"oha se varma".

  Seuraavaa "torjuntavoittoa" odotellessa... ;)
   
  Deeiii tykkäsi tästä.
 7. PJ85

  PJ85 Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.12.2011
  Viestejä:
  1,433
  Tykkäykset:
  1,236
  Pisteet:
  156
  Ihan asiaa Gustav tässä puhuu.

  Jos ko. henkilöstä muuten puhutaan, niin henk.koht. panssariaselajin edustajana en ole jostain syystä voinut kyseistä henkilöä sietää... Hölmö mikä hölmö, sori vaan.
   
 8. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  hlökoht huollonedustajana yhdyn ps-veljen arvioon.

  Lukekaa tuon "sankarin" omaelämäkerta ja luette narsistin kertomaa.

  Aseharrastajiin kenraali teki lähtemättömän vaikutelman esitelmöimällä tv-ohjelmassa kuinka aseita ei pidä kansalaisille antaa: Sormi ladatun Parabellumin liipisimella...
   
  PJ85 tykkäsi tästä.
 9. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,541
  Pisteet:
  636
  Unohtamatta tietenkään nätisti sanottuna tyyriin puoleista kopterihankintaa, jonka takapiruna Hägglund oli keskeinen.
   
  Tvälups tykkäsi tästä.
 10. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Ennen vanhaan suomalaisilla oli oikeasti munaa.

  a) Vuoden 1939 linnoitustöiden yhteydesssä nousi sisäpoliittiseksi ongelmaksi, että mm. Etelä-Pohjanmaalta olevat suojeluskuntaiset sekä IKL:n ja AKS:n jäsenet huutelivat suojeluskuntapukuun sonnustautuneina pilkkahuutoja venäläisille rajamiehille sekä puivat nyrkkiä. Lisäksi panssariestekiviin hakattiin ja maalattiin neuvostovastaisuuksia.
  Nuo johtivat siihen, että osalla linnoittamistyöt keskeytettiin, jotta provokaatiot eivät mene liian pitkälle ja estekiviin kirjoitetut iskulauseetkin jouduttiin häivyttymään...

  b) Kesällä 1941 Suomi oli ainoa demokratia, jossa kansalaiset yhdessä ja yksissä tuumin päättivät, että meidän kansallinen etumme vaatii hyökkäystä Neuvostoliittoon siitäkin huolimatta, että 3½ miljoonaista kansaa vastassa oli lähes 200 miljoonainen kansa. Sotilaspappien ja ylempien upseerien puheista käsittää, että kyse ei ollut välttämättä mistään välttämättömästä puolustussodasta, vaan siinä ihan tosissaan oli aikomuksena ajaa ryssät Aasiaan eikä pelkästään palauttaa vanhat rajat... Itseluottamus oli ainakin kohdallaan.. :D
   
  kimmo.j ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 11. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Hägglundista voi olla montaa mieltä, mutta ihan piristävä nähdä tälläinen kommentti tässä pessimistien ja etukäteen häviäjien maassa.

  Ps. Mikäköhän juttu se oli, että väitetysti muuan suomalainen pankkiiri joutui metsällä opettamaan Hägglundille aseenkäyttöä?!
   
  Stagideus, yrjö, Tähystäjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,438
  Tykkäykset:
  6,580
  Pisteet:
  1,286
  Veikkaan, että tuossa 2. kohdassa on kyse ihan välttämättömästä mielialankohotuksesta. Jos tuossa oltaisiin otettu muunlainen asenne, niin siinä olisi ilmaantunut niitä, joiden mielestä ainakin jossakin kohti pitäisi tarjota stalinille sopimusta. Tämä mieliala olisi aiheuttanut ongelmia kentällä ja olihan niitä kieltäytyjiä muutenkin.
   
 13. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Saksalaisilla oli oma osansa tuossa sopassa eli ensinnäkin saksalaisten maailmanvalloitus tuntui etenevän salamana ja toiseksi voidaan kysyä, oliko Suomella oikein mahdollisuuttakaan kieltäytyä, kun Hitler kuitenkin oli matkalla kohti Leningradia.
   
 14. Mainos 15. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Toki koko soppa on nyt hyvä kipata saksalaisten niskaan, vaikka kesällä 1941 lähdettiinkin tekemään Suur-Suomea ihan tosissaan ja retoriikka ei hävinnyt yhtään saksalaisten käyttämälle. Joskus joulukuussa -41 herättiin sekä huomattiin, että ristiretkellä ei päästykään ihan sinne asti mihin oli tarkoitus ja sitten oltiinkin vähän hiljempaa loppuaika... Hävityn sodan jälkeen sitten keksittiin ajopuuteoria, joka ei ihan vastaa niitä tuntoja, joita ensinnä vuosien 1918-1939 ja myöhemmin 1940-1941 välissä oli... Suomi ei todellakaan ollut pelkkä myötäsotija ja vaikka emme olleetkaan poliittisessa liitossa Saksan kanssa, niin yllättävän yhteneväiset suuntaviivat silloin on ollut. Meillä ei tosin olisi poltettu jutkuja, mutta se kaiketi johtuu siitä, että niitä oli niin vähänlaisesti muutenkin...
   
 16. OldSkool

  OldSkool Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  806
  Tykkäykset:
  310
  Pisteet:
  76
  Komppaan. Skenaario 1 on että hän ihan otse innostui sanomosissaan. Skenaario 2 on että sai vinkin, evp voi lausua asian jota viranhaltijoiden ei kannata ripustaa niskaansa. Tämä on tätä media- ja diplomatiapeliä. Asiasta toiseen, venäjän ilmavoimat harjoittelee, pv ei kommentoi. siis virallisesti. Mielestäni linja on aika hyvä.
   
 17. Lihajantteri

  Lihajantteri Korpraali

  Liittynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  23
  Tykkäykset:
  22
  Pisteet:
  1
  Hienoa lukea välillä tämmöisiäkin kommentteja. Suomalaiset on hienoa kansaa mutta meissä ärsyttää se ainainen altavastaajan osaan asettuminen.

  -koskaan ei voiteta euroviisuja
  -ruotsi voittaa aina lätkässä
  -ei me kuitenkaan voida venäjälle mitään
  -me ne kreikan velat kuitenkin maksetaan
  -kaikki on juoppoja ja hakkaa vaimojaan
  -ei se puolustusministeri uskalla ukrainakrakaa pistää


  Ja mikään väitteistä ei todistetusti pidä paikkaansa. Tänne kaivataan kauhallinen jenkkien ylisuurta itseluottamusta.
   
  skärdis, Talvela, Samses ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 18. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,104
  Pisteet:
  1,286
  Eiköhän se johtunut siitä ettei täällä ollut montaa nazia, muuten en kiellä etteikö bolsevismin vastaiselle ristiretkelle löytynyt isohkoa tukea.
   
 19. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  7,698
  Tykkäykset:
  8,104
  Pisteet:
  1,286
  Venäläisille pärjätään kohtuullisella panostuksella kalustoon ja isolla panostuksella koulutukseen.

  Meidän pitää lisätä niiden osuutta järjestelmässä jotka kuntonsa, taitojensa ja halunsa puolesta ovat sijoitettavissa hyödyllisiin rooleihin.
  Se että sijoittumisia ja kokoonpanoja pidetään salatieteenä edelleen osittain on mennyttä aikaa, tarvitaan lähentymistä reserviin ja muuhun yhteiskuntaan.
   
  Victor Charlie ja skärdis tykkäsivät tästä.
 20. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76
  Ennaltaehkäisy, kenraali on kenraali, täytyy muistaa että tarkastelee asioita aika pitkälle sotilaallisesta näkökulmasta.
   
 21. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  otsikko puhuu konditionaaleissa... tulisi, -isi, pitäisi

  Oikea (ja sotilaallinen) muoto kuuluu: Täällä TULEE turpaan!
   
  Stagideus ja PSJ-Ukko tykkäsivät tästä.
 22. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76

Jaa tämä sivu