Tällä hetkellä soi .....

HAH! Paska Suomi-metalli aksentilla vedettynä on ihan parasta!
 
Tosin ei se Ruotsi-aksenttikaan aina paha ole.
 
Laitetaan sitten tämä Henry Theelin versio, kun tuo kuoron tulkinta ei tähän ihan sovi.
Nimittäin tämä kappale kuultiin Kiuruveden asemalla nuoren vänrikin (tai luutnantin) esittämänä junan rappusilta omalle morsiamelleen joko YH:hon lähdettäessä tai 1941 jatkosotaan lähdettäessä tai (epätodennäköisimmin) 1944 suurhyökkäyksen alettua. Ei kuulema ollut montaakaan kuivaa silmää asemalaiturilla, kun nuorimies vetäisi kipaleen rakkaalleen - ja vielä vähemmän, kun sitten palasi puupalttoossa kotiseudun multiin.
Pitääpä isäukolta varmistaa kuka ja milloin.
(Samalla pitääkin tarkistaa kuka se nuori vaununjohtaja (jotain sukua vissiin) oli, jonka ukki oli nähnyt rautatieasemalla, kun oli kuulutettu kesällä -44 PsD:n lomalaisia takaisin yksikköönsä ja jolle ukki oli sanonut, että kukaan ei tiedä, jos menet oikeasti sille lomallesi ja palaat vasta sitten yksikköösi, mutta joka kiekannut takaisin kotonaan käymättä. Ja jäi sille tielleen. Ja ettei nyt ukki-rukkaa ihan täysin komunistiksi syytetä, niin se oli kuitenkin suojeluskuntalainen jo pitkältä ajalta ja taisteli Perttulin porukassa ja sai jonkun mitalinkin, etenkin kun kulki vapaaehtoisesti partioissa, että saisi lomia, että pääsisi kotiin. Ja tyhjensi lammaskarsinan sonnasta aina vapunpäivänä, kun se oli kuulema paras tapa viettää työn juhlaa.)
 
Kova sotatie. Joku sanoisi sankariksi, vaikkei ehkä asianosaiset. Olisihan se vähän kuin kehumista.
Oli jo vanhempi mies jatkosodan syttyessä. Ei osallistunut talvisodan taisteluihin, koska oli kruununraakki pienen kokonsa vuoksi. Tuli Perttulin porukkaan sen Rukajärven tie -elokuvan koukkauksen jälkeen. Ja meni sinne vain siksi, että sanottiin, ja teki sen mitä sanottiin. Ei enempää eikä vähempää. Partioihin lähti niiden lomien takia. Kun tuli neljäs lapsi, siirrettiin hevosmieheksi, eikä pannut hanttiin. Joukkue, jossa oli ennen siirtoa, tuhoutui käytännössä kokonaan Pallon tukikohdassa. Sanoi siksi aina, että setäni pelasti hänen henkensä syntymällä.
 
Back
Top