Taapero ryhdistäytyy

Kyllähän viime aikojen poliisiuutiset ovat olleet nonniinmoisia. Huumepäällikkö viruu tyrmässä ja liuta alaisia pistäytyy siellä tämän tästä. Ja monet muut sotkut, liekö se auer-jupakankin tutqinnanjohtaja vielä käräjillä? Keiden etu lienee tämä?

Käsi ylös, kuka uskoo Paateron handlaavan tilanteen?
 
Vaikka en ole kotimaassa, ja en tiedä kaikkea mitä Paateroon ja muihin liittyy, minusta tuntuu että on parempi jos homma ruoditaan kuntoon viraston sisällä koska sieltä voi tulla esiin vaikka minkälaista sylttyä kun tutkinta edistyy.
 
Melko olennainen asia lienee se, keihin nämä siivoustoimet kohdistetaan. Tilanne voi valitusta linjasta riippuen joko parantua, tai sitten huonontua. Aika näyttää putsataanko polisihallinnosta nyt fiksut ja aloitekykyiset jeesjees-byrokraattien jäädessä pyörittämään toimintaa.
 
Jossain iltapaskassa luki että näiden kahden organisaation välille tuli ongelmia kun Aarnion touhuja alettiin tutkia. Eihän se nyt noin voi olla? Siis että vittuunnutaan siitä kun toiseen porukkaan kuuluvan poliisin toimintaa aletaan tutkia, koska epäillään hänen syyllistyneen melko vakaviin rikoksiin?
 
Jossain iltapaskassa luki että näiden kahden organisaation välille tuli ongelmia kun Aarnion touhuja alettiin tutkia. Eihän se nyt noin voi olla? Siis että vittuunnutaan siitä kun toiseen porukkaan kuuluvan poliisin toimintaa aletaan tutkia, koska epäillään hänen syyllistyneen melko vakaviin rikoksiin?

Ei ole mitenkään tavatonta, että sokea lojaalisuus kavereita kohtaan aiheuttaa juuri tällaisia ylilyöntejä. Kastikkeeksi vielä muutaman esimiehen posliinivarpaat, niin soppa on valmis. Kyllähän puolustusvoimien sisällä väännetään määrärahoista puolustushaarojen kesken jne, vaikka olisi käyty mitä kouluja ja tunneittaisiin kokonaisuuden aiheuttamat vaateet.
 
Poliisi kertoo

Tiedotteita Terä-asekeskus
X-Files - uskomaton juonenkäänne [21.2.2014]
Tapaus TERÄ-ASEkeskus on saanut taas uuden jopa edellisiä uskomattomamman käänteen. Jotta asian vakavuus tulee ilmi, pohjustamme tapahtumia hieman.

TERÄ-ASEkeskuksen asekirjanpito lienee Suomen eniten syynätyin koko maamme asealan historiassa. Jokelan ja Kauhajoen valitettavien tapahtumien johdosta on asekirjanpitomme ollut KRP:llä asti jopa kahdesti yli viikon päivät tarkastuksessa. Asekirjanpitomme on ollut aina moitteeton. Tietenkin myös jokavuotisten asetarkastusten yhteydessä on asekirjanpitomme käyty aina lävitse Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen toimesta, näissäkään tarkastuksissa ei ole ilmennyt huomautettavaa. Viime vuoden huhtikuun alussa jo pitkään valmisteltu TERÄ-ASEkeskuksen ase-elinkeinoluvan peruutus laitettiin täytäntöön. Järvenpään poliisilaitoksen edustajistoa oli liikkeessämme runsaasti, mm. useampi ylikonstaapeli ja konstaapeli, sekä Järvenpään pääpoliisilaitoksen aselupapuolen naisvirkailijoita kirjaamassa haltuun otettuja aseita. Aseet, patruunat, ruudit ja nallit lähtivät Järvenpään pääpoliisiaseman tiloihin. Asekirjanpitokin vietiin, ilmeisesti protokollan vaatimana, koska paperi itsessään ei luvanvaraista tavaraa ole.

Tammikuun 7. päivä 2014 saimme kutsun tulla Järvenpään poliisilaitokselle selvittämään muutamien aseiden kohtaloa, joidenka tiedot eivät syystä tai toisesta olleet vielä poliisin Luhti-aserekisteriin päivittyneet. Ihmettelimme pyyntöä henkilökohtaisesta läsnäolosta, varsinkin kun asekirjanpitomme oli edelleen Järvenpään pääpoliisilaitoksen tiloissa. Mielestämme Järvenpään pääpoliisilaitoksen ammattitaitoinen henkilökunta olisi varmasti itsekin osannut etsiä kyseessä olevat aseet sarjanumeroiden perusteella asekirjanpidostamme. Käsky oli kuitenkin käynyt. Paikanpäällä odotti vähintäänkin mielenkiintoinen tilanne. Asiaa hoitava ylikonstaapeli esitti tulosteen jo syyskuussa 2013 lähetetystä sähköpostista, jossa Poliisihallituksen Asehallinnon Ylitarkastaja Reima Pensala tiedustelee TERÄ-ASEkeskuksen nimissä olevien 16 eri aseen olinpaikkaa. Nämä valikoituneet 16 kappaletta aseita siis sellaisia, joidenka kohdalla Luhti-aserekisterissä TERÄ-ASEkeskus näkyy vielä aseen omistajana, mutta poliisi ei ole huhtikuussa suoritetussa elinkeinoluvan peruutuksessa näitä aseita haltuunsa saanut. Jo aseen mallinimen perusteella muistimme noin viiden eri yksilön kohtalon, myytyjä tai deaktivoituja jo aikaa sitten. Pyysimme saada asekirjanpitomme nähtäväksi, jotta voisimme etsiä ko. aseet sieltä ja näyttää näin mitä millekin aseelle on tapahtunut ja missä ne mahdollisesti ovat. Asekirjanpitoamme ei kuitenkaan löytynyt! Seuraavaksi alkoi kuumeinen etsintä, johon osallisena lienee ollut koko Järvenpään pääpoliisilaitoksen aseyksikkö, aina asepuolen naisvirkailijoita myöten. Poliisilaitoksen kaapit, pöytälaatikot ja aseidemme takavarikkotilat koluttiin lävitse. Lopulta eteemme tuotiin yksi mappi asekirjanpitoa, jossa oli alle 50 sivua täytettynä eli vain muutaman sadan aseen tiedot. Noin 7 vuotta asekirjanpitoa ja lähes 1300 aseen tiedot olivat siis ”kadonneet” kuin tuhka tuuleen Järvenpään pääpoliisilaitoksen tiloista. Ylitarkastaja Pensalan lähettämässä sähköpostiviestissä mainitut 16 asetta olivat kaikki sellaisia, joidenka tiedot olivat tuossa ”kadonneessa” asekirjanpidossa.

Emme siis voineet selvittää ko. aseiden olinpaikkoja tai nykyisiä omistajia, koska suurin osa asekirjanpidostamme, siis se mappi, jossa on noin lähes kaikki TERÄ-ASEkeskuksen historian myydyt aseet, oli ”kadonnut” Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista. Olimme täysin tyrmistyneitä. Tiedustelimme, ketkä kaikki olivat käyneet tutkimassa asekirjanpitoamme tai oliko asekirjanpitoamme lähetetty esimerkiksi Keskusrikospoliisille tai Poliisihallitukselle tutkittavaksi. Asiaa hoitava ylikonstaapeli, joka muun muassa oli henkilökohtaisesti läsnä kun asekirjanpitomme huhtikuussa 2013 vietiin, ei osannut sanoa kellä kaikilla oli ollut pääsy asekirjanpitoomme! Asiaa hoitava ylikonstaapeli ei myöskään pystynyt varmistamaan, oliko asekirjanpitoamme liikuteltu Järvenpään Poliisilaitoksen tiloista esimerkiksi KRP:lle tai PoHa:an! Vieläkin erikoisemmaksi tapauksen tekee se, että jo alussa mainitsemassamme Ylitarkastaja Pensalan sähköpostiviestin loppuosassa, Ylitarkastaja Pensala tarjoaa Järvenpään pääpoliisilaitokselle ”operatiivista tietoa” siitä, missä nämä em. 16 asetta tällä hetkellä sijaitsevat. Tarjouksestaan huolimatta Ylitarkastaja Pensala ei ollut kuitenkaan jakanut tätä ”operatiivista tietoa” virkaveljilleen lähettämässään viestissä. Tietojemme mukaan tätä ”operatiivista tietoa” ei Poliisin organisaatiossa ole edelleenkään jaettu.

Luhti-aserekisteri on surullisen kuuluisa siitä, että aseiden tietojen muutokset päivittyvät sinne hitaasti ja jopa sattumanvaraisesti. Meidänkin yrityksemme kohdalla on aserekisterissä useita aseita, jotka eivät ole enää TERÄ-ASEkeskuksen omistuksessa, mutta joidenka myyntitietoja ei ole syystä tai toisesta rekisteriin kirjattu ja näin ollen ne näkyvät edelleen TERÄ-ASEkeskuksen omistamina. Ylitarkastaja Pensalan viestissä ei kuitenkaan luetella kaikkia niitä aseita, joita ei saatu viime vuoden huhtikuisessa elinkeinoluvan peruutuksessa poliisin haltuun ja jotka siis aserekisterissä näkyvät edelleen TERÄ-ASEkeskuksen omistamina. Jos Poliisi organisaationa todella haluaisi saada TERÄ-ASEkeskuksen Luhti-aserekisterin merkinnät ajan tasalle, eikö olisi ollut loogista pyytää meidät selvittämään kaikkien ”ei poliisin hallussa” -merkinnällä olevien aseiden kohtaloa? Kuitenkin Ylitarkastaja Pensalan viestiin on valikoitunut 16 tiettyä asetta. Järvenpään Poliisilaitoksen reagointiajan pituus Ylitarkastaja Pensalan viestiin on myös kummallisen pitkä. Ylitarkastaja Pensalan viesti on lähetetty viime vuoden syyskuun lopulla, mutta meihin yhteyttä otettiin vasta tämän vuoden tammikuun alussa. Ylitarkastaja Pensalan viestin päällä on siis ”istuttu” yli kolme kuukautta ennen kuin asiassa on alettu toimia.

Tuntuu lähes uskomattomalta tilanteelta, että Järvenpää pääpoliisilaitoksen tiloista voi ”kadota” niin poikkeuksellisen tärkeä asiakirja kuin asekirjanpitomme on, sillä tavoin ettei kukaan koko laitoksessa tiedä asiasta yhtään mitään. Annoimme tammikuussa Järvenpään pääpoliisilaitokselle viikon aikaa löytää asekirjanpitomme, toivoimme, että kyseessä olisi vain inhimillinen erehdys ja asekirjanpitomme löytyisi. Mitään ei ole kuitenkaan löytynyt. Kaikkien yli puolen toista vuoden käänteiden jälkeen, asekirjanpitomme katoaminen on meitä eniten tyrmistyttänyt tapahtuma. Lähes 1300 aseen tiedot ovat nyt teillä tietämättömillä, eikä se mielestämme ainakaan kirkasta virkavallan nykyistä mainetta. Mitään selitystä tapahtuneelle emme ole saaneet. Asianajajamme tekee asekirjanpidon katoamisesta tutkintapyynnön.
 
Ihan uskomaton show, aivan uskomaton, ylittää jo monet kuvitellutkin mahdollisuudet hässiä asioita. Voe polliisi, mihin menet.

edith: myin v- ysikolme haulikon ja se laahaa edelleen minun omistamanani....ainakin kaksikymmentä kertaa on minulta kysytty tuon aseen kohtaloa asioidessani nimismiehessä aselupa-asioissa ja joka kerta selitän samat stoorit. Ei ole vielä tuo homma mennyt kohilleen, saa nähdä, kun tänä keväänä käyn taas lupa-anomusta täyttämässä, kysyvät varmasti ja pyörittelevät päätään.
 
Anna mun arvata.

Tämä liike on myynyt kääntöveitset ja nunchakut kaikille Uudenmaan häiriköille ja sitten hommannut starttipistooleita, jotka sekä näyttävät oikeilta aseilta että toimivat kuin oikeat - luisti liikkuu jne?

Se, että liike myi aseet näille hulluille massamurhaajille on ilmeisesti sellainen pohjaraha ja nuo bonuksia?

Viranomaiset kytänneet virhettä ja nyt keksineet väärin perustein, että sellainen tuli?

Ota tästä selvä. Poliisihan ne luvat antaa eikä aseliike.
 
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero: "Raskaita väitteitä"
is: 30.3.2014 11:52

Poliisiylijohtaja kertoo, ettei jaksa uskoa tänään julki tulleita poliisin väitteitä. Paatero on ollut jo yhteyksissä Hämeen poliisipäällikköön.

Tänään Etelä-Suomen Sanomissa Tavallinen konstaapeli - nimimerkin nimissä julkaistu kirjoitus ihmetyttää poliisiylijohtaja Mikko Paateroa.

Kirjoituksen mukaan partioita vaaditaan tekemään tulosta sakottamalla hälytystehtävien kustannuksella. Kirjoittaja myös arvostelee, kuinka isoilla päälliköillä palkka on noussut uudistusten myötä jopa 1500 eurolla. Kirjoittaja myös sanoo, että poliisissa vallitsee hyvä veli -verkosto.

-Uudistuksia on tullut paljon, mutta jotain vanhaakin on säilytetty osan päälliköiden toimesta, nimittäin autoritäärinen johtamismalli ja hyvä veli -järjestelmä. Sukulaisuus- ja muilla päällystösuhteilla eteneminen talossa tapahtuu nopeasti. Johtamismalli alkaa muistuttaa yhä enemmän itänaapurin öykkäritouhua, kirjoittaja muun muassa kertoo.

Paatero suhtautuu väitteisiin vakavasti ja kertoo puhuneensa kirjoituksesta jo Hämeen poliisipäällikön kanssa.

- Raskaita väitteitä ja niitä heitetään ilmaan ilman, että niitä konkretisoidaan, joten niihin on varsin vaikea vastata, Paatero pohtii.

Muun muassa väite hyvä veli -järjestelmästä ja sukulaisuussuhteiden käytöstä ihmetyttää Paateroa.

- En jaksa uskoa. Sellainen, että sukulaisten suosiminen, niin se on kyllä sen tasoinen väite että ei voi kun ihmetellä, hän sanoo.

- Jokaisesta nimityksestä on tarkat tiedot ja niitä voi kuka tahansa katsoa. Ja mitä tulee muuten johtamiseen, poliisipäällikkö vastaa kokonaisuudesta ja virkamiehet vastaa siitä alueesta mikä heille
kuuluu. Jos joku katsoo sitä autoritääriseksi, niin sitten katsoo.

- Koko ajan olemme painottaneet vuorovaikutteista keskustelua. Jos siinä on puutteita, sitä pitää koko ajan tietenkin painottaa, hän pohtii.

Puhe päälliköiden palkankorotuksista saa Paateron vastaamaan välittömästi:

- Kenenkään palkkaa ei ole korotettu. Tässä on kysymys varmaan siitä, että on tehty uusia toimenkuvia. Esimerkiksi päälliköiden vakanssit lakkautettiin ja tehtiin uusia laajemman alueen päällikön virkoja. Perustettiin uusia toimenkuvia, ja jos vaativuustaso on noussut joissakin, niin varmasti palkkakin on noussut. Sellainen, että palkka olisi noussut entisillä tehtävillä, ei ole tässä organisaatiossa käynyt.

"Kiireelliset hälytykset ja liikennevalvonta ei ole ristiriidassa"


Paateron mukaan liikennevalvonnan tason vaatimus tulee poliittisilta päättäjiltä.

- Se ei poista sitä asiaa että ykköspriorisointi poliisissa pitää olla ja meillä on priorisoitu kiireelliset hälytystehtävät. Ne ovat mielestäni kuitenkin tärkein poliisi tehtävä jatkossakin.

Hänen mukaansa kiireelliset hälytykset ja liikennevalvonta ei ole ristiriidassa.

- Jos nyt ajatellaan liikennevalvontaa, niin nyt kun se on poliisilaitosten kokonaisuudessa vastuulla, ja lähtenyt erinomaisen hyvin liikkeelle, niin sen ja tällaisten kiireellisten hälytystehtävien kokonaisuus pitää nähdä. Itse näen asian itse asiassa niin, että kun liikennevalvontaa suoritetaan tuolla tien päällä, niin sieltä on myös varsin helppo lähteä kiireellisiin hälytystehtäviin. Kiireellisten hälytystehtävien järjestelmässä ei ainakaan heikennyksiä voi jatkossa tulla.

Paateron mukaan Hämeen poliisilaitokseen on oltu kirjoituksen vuoksi yhteydessä ja sieltä pyydetään kommentit kirjoitukseen.

- Voi olla että tämä ehkä enemmänkin viittaa joihinkin henkilösuhteisiin tai vastaavaan. En osaa sanoa tältä istumalta ennen lisäselvitystä.
 
Poliisi kertoo nimettömänä: Partioita vaaditaan tekemään tulosta sakottamalla - hälytystehtävien kustannuksella
Kotimaa 07:06. Päivitetty 29.3.2014, klo 20:33
361350_.jpg

Kuva: Arkisto
"Työskentelen itse Hämeen poliisilaitoksessa ja haluan tuoda julkisesti tietoon muutamia asioita. Poliisia on saneerattu monta vuotta ja viimeisin vaihe PORA3 on saatu päätökseen. Talousrikostutkinnasta ja liikennepoliisista (ent. LP) tehtiin poliitikkojen toimesta pyhä lehmä eli osastoista ei lähivuosina saa vähentää henkilöstöä.

Sama ei koske muita osastoja. Valvontaosastosta (järjestyspoliisi) on vuodesta 2012 vähennetty henkilöstöä noin 25 prosenttia ja ylikin. Tutkinnan vähennyksistä en osaa tarkalleen sanoa, mutta samansuuntaista on hävikki ollut sielläkin. Loppua vähennyksille ei ole näkyvissä.

Samalla kun henkilöstöä on vähennetty, vaaditaan, että tulosta (eli sakottamista) täytyy lisätä edellisvuosista tai pysyä ainakin samalla tasolla. Liikennevalvonta on katsottu tarpeellisemmaksi kuin hälytystehtävien hoitaminen ja järjestyksen ylläpitäminen.

Tuntuu, että normaalien hälytystehtävien hoitamiselle, mitä itse pidän tärkeimpänä, ei anneta nykyisen johdon toimesta arvoa eikä resursseja. Pienellä porukalla teetetään enemmissä määrin töitä ja vaaditaan ”tulosta”. Loma-aikoihin tehdään muutoksia, samoin kun työaikoihin, ilman neuvottelua ja avointa keskustelua.

Loma-aikamuutokset eivät tietenkään koske esikuntaa, koska siellä on väkeä riittävästi ja ylikin.

Julkisuuteen kerrottiin, että Hämeen poliisilaitoksesta päällystön määrä väheni.

Samalla kuitenkin entisiä apulaispoliisipäälliköitä ja komisarioita nimitettiin uusiin ei-poliisivirkoihin ja heille luotiin aivan uusia virkanimikkeitä, joita ilman tähän asti on pärjätty. Osaan niistä haetaan parhaimmillaankin tekijöitä. Nykyisellä säästökurilla tuntuu oudolta muun muassa henkilöstöasiantuntijan hakeminen?

Isolla osalla päälliköistä palkka nousi uudistuksen myötä useammalla sadalla eurolla, jopa 1 500 eurolla kuukaudessa, toisin kuin miehistöllä, että se siitä säästöistä.

Säästöjä haetaan jättämällä miehistön virkojen täyttämättä eläkepoistumien ja virkasiirtojen jälkeen. Päällystövirat ja uudet virkanimikkeet eivät kuulu säästöjen piiriin. Lisäksi yhä pienenevistä järjestyspoliisin haittatyökorvauksista eli yövalvomisista ja viikonloppuna työskentelystä (jolloin myös poliisia tarvitaan) pitäisi saada satojentuhansien säästöt. Säästötalkoisiin ei tarvitse osallistua ylipalkattujen päälliköiden.

Uudistuksia on tullut paljon, mutta jotain vanhaakin on säilytetty osan päälliköiden toimesta, nimittäin autoritäärinen johtamismalli ja hyvä veli -järjestelmä. Sukulaisuus- ja muilla päällystösuhteilla eteneminen talossa tapahtuu nopeasti. Johtamismalli alkaa muistuttaa yhä enemmän itänaapurin öykkäritouhua. Julkista mielipidettä vastustava ei ehkä joudu Siperiaan, mutta johdon suunnasta tulevaan puhutteluun kyllä.

Poliisin näkyminen tulee vähentymään koko alueella merkittävästi. Rikosten selvittämisprosentin alentamisen ratkaisumalli on, että vähennetään kenttäpoliisien määrää, kuten on tehty jo nyt kovalla kädellä. Oma järki sanoo, että selvittämisprosentti kasvaa, jos alkuvaiheessa rikoksentekijä saadaan kiinni. Nykymallilla se ei tule onnistumaan samalla tavalla kuin aiemmin, sillä hälytyspartioiden aika menee jonossa olevien tehtävien hoitamisessa. Rikospaikkakäyntejäkin voisi sälyttää talossa oleville ammattimiehille eikä aina sitoa järjestyspoliisia joka tehtävään.

Kai muutama kenttäpoliisi jatkossakin tulee olemaan, niin kauan kun puhutaan Hämeen poliisilaitoksesta, koska nimi velvoittaa.

Onneksi työyhteisöstä löytyy hyviä työkavereita ja hyviäkin päälliköitä. Kuka miksikin itsensä laskekoon."

Tavallinen konstaapeli

Toimitus julkaisee kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kirjoitus on julkaistu Etelä-Suomen Sanomien Lukijalta-sivulla 30.3.2014.
 
Kaikki se, mitä olen luottamuksellisesti kuullut, on aivan järkyttävää.

Poliisi tarvitsee lisäresursseja eikä mitään saneeraamisia, jossa kuitenkin pikkupäälliköitä syntyy lisää.
 
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero: "Raskaita väitteitä"
is: 30.3.2014 11:52

Poliisiylijohtaja kertoo, ettei jaksa uskoa tänään julki tulleita poliisin väitteitä. Paatero on ollut jo yhteyksissä Hämeen poliisipäällikköön.

Tänään Etelä-Suomen Sanomissa Tavallinen konstaapeli - nimimerkin nimissä julkaistu kirjoitus ihmetyttää poliisiylijohtaja Mikko Paateroa.

Kirjoituksen mukaan partioita vaaditaan tekemään tulosta sakottamalla hälytystehtävien kustannuksella. Kirjoittaja myös arvostelee, kuinka isoilla päälliköillä palkka on noussut uudistusten myötä jopa 1500 eurolla. Kirjoittaja myös sanoo, että poliisissa vallitsee hyvä veli -verkosto.

-Uudistuksia on tullut paljon, mutta jotain vanhaakin on säilytetty osan päälliköiden toimesta, nimittäin autoritäärinen johtamismalli ja hyvä veli -järjestelmä. Sukulaisuus- ja muilla päällystösuhteilla eteneminen talossa tapahtuu nopeasti. Johtamismalli alkaa muistuttaa yhä enemmän itänaapurin öykkäritouhua, kirjoittaja muun muassa kertoo.

Paatero suhtautuu väitteisiin vakavasti ja kertoo puhuneensa kirjoituksesta jo Hämeen poliisipäällikön kanssa.

- Raskaita väitteitä ja niitä heitetään ilmaan ilman, että niitä konkretisoidaan, joten niihin on varsin vaikea vastata, Paatero pohtii.

Muun muassa väite hyvä veli -järjestelmästä ja sukulaisuussuhteiden käytöstä ihmetyttää Paateroa.

- En jaksa uskoa. Sellainen, että sukulaisten suosiminen, niin se on kyllä sen tasoinen väite että ei voi kun ihmetellä, hän sanoo.

- Jokaisesta nimityksestä on tarkat tiedot ja niitä voi kuka tahansa katsoa. Ja mitä tulee muuten johtamiseen, poliisipäällikkö vastaa kokonaisuudesta ja virkamiehet vastaa siitä alueesta mikä heille
kuuluu. Jos joku katsoo sitä autoritääriseksi, niin sitten katsoo.

- Koko ajan olemme painottaneet vuorovaikutteista keskustelua. Jos siinä on puutteita, sitä pitää koko ajan tietenkin painottaa, hän pohtii.

Puhe päälliköiden palkankorotuksista saa Paateron vastaamaan välittömästi:

- Kenenkään palkkaa ei ole korotettu. Tässä on kysymys varmaan siitä, että on tehty uusia toimenkuvia. Esimerkiksi päälliköiden vakanssit lakkautettiin ja tehtiin uusia laajemman alueen päällikön virkoja. Perustettiin uusia toimenkuvia, ja jos vaativuustaso on noussut joissakin, niin varmasti palkkakin on noussut. Sellainen, että palkka olisi noussut entisillä tehtävillä, ei ole tässä organisaatiossa käynyt.

"Kiireelliset hälytykset ja liikennevalvonta ei ole ristiriidassa"


Paateron mukaan liikennevalvonnan tason vaatimus tulee poliittisilta päättäjiltä.

- Se ei poista sitä asiaa että ykköspriorisointi poliisissa pitää olla ja meillä on priorisoitu kiireelliset hälytystehtävät. Ne ovat mielestäni kuitenkin tärkein poliisi tehtävä jatkossakin.

Hänen mukaansa kiireelliset hälytykset ja liikennevalvonta ei ole ristiriidassa.

- Jos nyt ajatellaan liikennevalvontaa, niin nyt kun se on poliisilaitosten kokonaisuudessa vastuulla, ja lähtenyt erinomaisen hyvin liikkeelle, niin sen ja tällaisten kiireellisten hälytystehtävien kokonaisuus pitää nähdä. Itse näen asian itse asiassa niin, että kun liikennevalvontaa suoritetaan tuolla tien päällä, niin sieltä on myös varsin helppo lähteä kiireellisiin hälytystehtäviin. Kiireellisten hälytystehtävien järjestelmässä ei ainakaan heikennyksiä voi jatkossa tulla.

Paateron mukaan Hämeen poliisilaitokseen on oltu kirjoituksen vuoksi yhteydessä ja sieltä pyydetään kommentit kirjoitukseen.

- Voi olla että tämä ehkä enemmänkin viittaa joihinkin henkilösuhteisiin tai vastaavaan. En osaa sanoa tältä istumalta ennen lisäselvitystä.


"Perustettiin uusia toimenkuvia, ja jos vaativuustaso on noussut joissakin, niin varmasti palkkakin on noussut."

xd.gif
 
Tässäpä käytännön esimerkki toiminnan priorisoimisesta:

Poliisi: Kuka on mies, joka anasti 9,40 euron arvoisen pornolehden?
is: 2.4.2014 9:14
Poliisi pyytää havaintoja miehestä, jonka epäillään anastaneen pornolehden rovaniemeläiseltä huoltoasemalta myöhään eilen illalla.

Poliisin mukaan toistaiseksi tuntematon mies kaipasi viihdykettä ja varasti pornolehden Rovaniemen Neste Reissumieheltä eilen illalla kello 23.40.

Poliisin mukaan mies oli liikkeellä hopeisella Mazda 626:lla, jonka rekisteritunnus on LKO-248. Poliisin selvityksessä kävi ilmi, että kyseinen auto on varastettu Oulusta ja se on etsintäkuulutettu 28. maaliskuuta.

Mies taltioitui huoltoaseman valvontakameraan. Poliisin mukaan 9,40 euron lehden näpistäjä on iältään noin 30-40-vuotias, 175 senttimetriä pitkä sekä tummasilmäinen ja tummatukkainen. Miehen hiukset olivat jakauksella, minkä lisäksi hänellä oli tapahtumahetkellä yllään tummat farkut sekä musta nahkatakki.

Vihjeet auton ja kuskin liikkeistä pyydetään ilmoittamaan poliisille [email protected] tai numeroon 0295 466 250.


Nainen raiskattiin Seinäjoella – poliisi kaipaa vihjeitä
Pohjalainen 01.04.2014 19:45 (Päivitetty: 01.04.2014 21:30

Nainen raiskattiin sunnuntain vastaisena yönä Seinäjoen Itikanmäellä.

Poliisi tutkii törkeää raiskausta ja ryöstöä, jossa uhri, varhaisessa keski-iässä oleva nainen, käveli kello yhden ja puoli kolmen välisenä aikana pienen metsäsaarekkeen läpi, kun hänen kimppuunsa hyökättiin. Naisen raiskattiin ja häneltä varastettiin omaisuutta.

Poliisi pyytää yleisöhavaintoja kahdesta miehestä, jotka liikkuivat jalkaisin kyseisenä aikana alueella Rytmikorjaamo-Vaasantie-Suupohjanrata ja Itikanmäki.

Tiedot voi toimittaa virka-aikana poliisille, numeroon 0400 76 20 09 tai sähköpostitse [email protected].

Korjaus: Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa kerro, ovatko miehet, joista kaivataan yleisöhavaintoja, esimerkiksi epäiltyjä tai todistajia.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja kahdesta nuorehkosta miehestä, jotka liikkuivat mainittuna aikana jalkaisin alueilla Rytmikorjaamo–Vaasantie–Suupohjanranta ja Itikanmäki.
 
9,40€ näpistys = sakko
Tuntomerkit: iältään noin 30-40-vuotias, 175 senttimetriä pitkä sekä tummasilmäinen ja tummatukkainen. Miehen hiukset olivat jakauksella, minkä lisäksi hänellä oli tapahtumahetkellä yllään tummat farkut sekä musta nahkatakki. Valvontakamerakuva.

Törkeä raiskaus = vankeutta
Tuntomerkit: uhri varhaiskeski-ikäinen nainen, epäillyt kaksi nuorehkoa miestä.
 
Back
Top