Taapero ryhdistäytyy

miheikki

Respected Leader
Sekava pariskunta pyrki sisään ja ulisi oven takana

Keskiviikko 2.4.2014 klo 20.51

Parikymppinen Tomi Parvikoski joutui uhkaavaan tilanteeseen, kun kaksi sekavanoloista ihmistä pyrki hänen tyttöystävänsä asuntoon Kalliossa.

Tyttöystävä oli lähtenyt asioille vain hetkeä aiemmin, kun ovikello sunnuntai-iltana seitsemän maissa soi. Tomi luuli naisen unohtaneen avaimen ja avasi oven. Rappukäytävässä vastassa olikin sekavasti käyttäytynyt keski-ikäinen pariskunta, joka pyrki kovasti sisälle asuntoon.

- Vaikka olen iso mies, pelkäsin heitä, sillä he käyttäytyivät uhkaavasti, Tomi sanoo Iltalehdelle.

Voimiensa edestä kamppaillut Tomi sai suljettua oven hampaattoman ja repaleisiin vaatteisiin pukeutuneen parivaljakon edestä. Häiriköt siirtyivät hetkeksi asuintalon muihin kerroksiin, ja tyttöystävä pääsi palaamaan turvallisesti kotiin.

- Soitimme välittömästi hätänumeroon, laitoimme ulko-oven turvalukon päälle ja haimme vasaran ja paistinpannun hätävaraksi, mikäli häiriköt onnistuisivat murtamaan tiensä vanhahkon asuntomme ovesta sisään, Tomi kertoo.

Hetken päästä häiriköt palasivat soittelemaan ovikelloa ja koputtelemaan asunnon ovea. Ovea myös raavittiin, ja sen takaa kuului selkäpiitä karmivaa ulinaa. Tomi oli sopinut poliisin kanssa, että heittäisi asunnon avaimet ikkunasta, jotta virkavalta pääsisi sisälle alaovesta.

Kahdeksan jälkeen meteli oli loppunut, ja Tomi uskalsi avata ovea sen verran, että havaitsi rappukäytävän tyhjäksi. Asuintalossa vierailleet häiriköt olivat sekä Tomille että hänen tyttöystävälleen tuntemattomia.

"Oman onnen nojassa?"

Poliisipartion saapumista Tomi ja tyttöystävä saivat odottaa tuntikausia.

- Tähänkö ovat poliisivoimien säästöt johtaneet, ettei suomalaisia ehditä suojella, vaan olemme oman onnemme nojassa, jos kotiimme yritetään tunkeutua? Tomi ihmettelee.

Poliisista vahvistetaan, että partio meni tapahtumapaikalle vasta kymmenen aikaan illalla. Vielä keskiviikkona poliisista ei osattu antaa syytä viivästykselle. Komisario Sanna Springare epäili yksityiskohtia tietämättä, että kyse on saattanut olla tehtävien tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen laittamisesta.

PIA HYLE
[email protected]
 

PSJ-Ukko

Kersantti
"Poliisista vahvistetaan, että partio meni tapahtumapaikalle vasta kymmenen aikaan illalla. Vielä keskiviikkona poliisista ei osattu antaa syytä viivästykselle. Komisario Sanna Springare epäili yksityiskohtia tietämättä, että kyse on saattanut olla tehtävien tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen laittamisesta."

Tämän huomannut omasta takaa. Vuosia takaperin olin illalla kävelemässä kun humalainen tyyppi alkoi huitoa .22 pistoolin kanssa. Mies päätyi maahan mutta poliisin tulo kesti miltei 30 minuuttia, ja oltiin ihan Kehä 3:n sisäpuolella.
Helvetin mukavat 30 minuuttia.
 

pstsika

Haukka
"Iso" kaksikymppinen mies ja pelkää paria narkkaria... Ja hädän tullen ottaa paistinpannun, koska todennäköisesti hänen tyttöystävänsä on ainakin ollut vaatimassa asekieltoja. (Toim. huom. Kallio on todennäköisesti Suomen "vihrein" alue...) Suosittelen Tomille kivesten kasvattamista ja tervehenkisiä harrasteita, joiden kautta on mahdollisuus ostaa myös kodin suojelemiseen paremmin kelpaavia välineitä.
 
  • Tykkää
Reactions: KIM

baikal

Supreme Leader
"Poliisista vahvistetaan, että partio meni tapahtumapaikalle vasta kymmenen aikaan illalla. Vielä keskiviikkona poliisista ei osattu antaa syytä viivästykselle. Komisario Sanna Springare epäili yksityiskohtia tietämättä, että kyse on saattanut olla tehtävien tärkeys- ja kiireellisyysjärjestykseen laittamisesta."

Tämän huomannut omasta takaa. Vuosia takaperin olin illalla kävelemässä kun humalainen tyyppi alkoi huitoa .22 pistoolin kanssa. Mies päätyi maahan mutta poliisin tulo kesti miltei 30 minuuttia, ja oltiin ihan Kehä 3:n sisäpuolella.
Helvetin mukavat 30 minuuttia.
Kokeile ensi kerran seuraavaa: olet itsepuolustustilanteessa ja aiot käyttää omistamaasi asetta! Rupeaa partiot irtoamaan paikalle ja vähä äkkiä. Tunnen tapauksen, jossa pariskunta A joutui kotiintunkeutumisyrityksen kohteeksi. Häke ei kiirettä pitänyt, kunnes talon isäntä ilmoitti, että hän ei aio laskea rykäleitä kotiinsa, vaan laskee ovesta läpi. Rupesi poliisia löytymään. Luonnollisesti talon isäntä joutui luovuttamaan a-aseensa nimismiehelle ja hänen kelpoisuutensa aseiden haltijana otettiin syyniin. Onhan se ihan itsestään perhanasta, jos talon isäntä aikoo pysäyttää rykälejengin portaille klo 0200 yöllä. Tässä seikkailussa vähimmällä taisi selvitä se rykälekööri...kyllä nämä aina vähän mietityttävät. Kaksi soittoa häkeen tässä casessa ei aiheuttanut vielä 45 minuuttiin mitään kiirettä....kolmannen puhelun jälkeen taisi olla 8 min. kun jetikkapartio ilmestyi kehiin.
 

commando

Kenraali
Poliisin saa paikalle nopeasti jos "epäilee" nähneensä aseen. Vasteaika lyhenee huomattavasti. :D Suomalainen poliisi ei pysty suojelemaan hallintoalamaisiaan vaan jokaiseen normaaliin talouteen pitäisi kuulua itsepuolustustuliaseita. Jokainen on loppupeleissä vastuussa omasta ja lähimmäisten turvallisuudesta!
 

Vonka

Supreme Leader
Keski-Suomen poliisit kirjoittivat avoimen kirjeen
Kuva: Risto Aalto
Avoimen kirjeen taustalla on satakunta poliisia ja vartijaa Keski-Suomesta.

STT

2.4.2014 18:59
Keski-Suomen poliisit ovat kirjoittaneet avoimen kirjeen poliisijohdolle. He ovat huolissaan, että säästöjen vuoksi poliiseja on liian vähän ja tehtäviä jää hoitamatta.

– Poliisilaitoksen reuna-alueilla asuvilta ihmisiltä tulee partioille toistuvasti palautetta, että poliisille ei edes kannata soittaa, koska poliisin paikalle saaminen kestää aivan liian kauan. Näin rikokset jäävät pimentoon, kirjeessä sanotaan.

Avoimen kirjeen julkaisi keskiviikkona Yle Keski-Suomi. Voit lukea koko kirjeentästä.

Kirjeen taustalla on satakunta poliisia ja vartijaa. Heidän mielestään Pirkanmaan ja Keski-Suomen poliisilaitosten yhdistäminen ei ole parantanut asioita.

Sisä-Suomen poliisipäällikkö Markku Luoma sanoo Ylen haastattelussa, että resurssipula on todellisuutta, mutta parannuksia ei juuri voida luvata.


http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/keski-suomen-poliisit-kirjoittivat-avoimen-kirjeen/1794404
 

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 3.4.2014 klo 12:06
Poliisipäällikkö pitää avointa kirjettä oudosti ajoitettuna
Yli sadan poliisin ja vartijan avoin kirje on herättänyt keskustelua poliisin työolosuhteista. Kirje on kirjoitettu puoli vuotta sitten ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen päällikön mukaan asioihin on jo saatu parannusta.

Kuva: Yle
Kirjeen mukaan esimerkiksi hälytyspartioiden tavoitevahvuuksista on tingitty, koulutusta on vähennetty, viikonlopun vahvuuksia vähennetty, harjoittelijoilla on korvattu partioita. Lisäksi rikostutkintojen kestot ovat kirjeen mukaan venyneet.

- Jos tarkastellaan viime vuoden toiminnallisia tuloksia sekä tutkinnan puolella että hälytystoiminnassa, niin poliisin paikalletuloajat ovat säilyneet ihan hyvinä ja kansalaisten tarpeisiin on pystytty vastaamaan. Siinä mielessä syytä tyytymättömyyteen ei ole, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen päällikkö Markku Luoma.

Määrärahat tiukilla myös poliisissa
Luoma korostaa, että poliisin on toimittava niillä rahoituskehyksillä, mitä käytettävissä on. Toimenpiteitä kehyksessä pysymiseksi on tehty ja se näkyy resursseissa sekä poliisien ansioiden kehityksessä. Luoman mielestä asian esille nostaminen juuri nyt on jälkijättöistä.

- Kirjeen perusteella on käyty hyvin avoimet keskustelut henkilöstön kanssa. Tällä hetkellä olemme henkilöstön kanssa yhteisymmärryksessä ja hyvässä keskusteluyhteydessä. Moniin asioihin on jo saatu parannusta.

Kuluvan vuoden osalta partioiden vahvuuksia on tarkasteltu uudelleen ja Luoman mukaan tilanne on tällä hetkellä hyvä.

- Ymmärrän kyllä huolenaiheen, koska edelleen on tietyissä asioissa viiveitä poliisin paikalletulossa. Niitä tulee kuitenkin aina olemaan. Poliisipartiothan ovat niitä, jotka siitä välittömän palautteen saavat ja ovat sen suhteen paineen alaisina. Tilanne on heille haastava ja he ovat halunneet tuoda huolensa esille.

Luoma kuitenkin myöntää, että hyvä tilanne saattaa olla väliaikainen.

- Tänä vuonna joudumme elämään varsin tiukoissa taloudellisissa oloissa. Se tulee näkymään siinä, että emme pysty täyttämään avoimeksi tulevia virkoja ja viransijaisuuksia loppuvuoden aikana. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin hyvä.

Kirjeen ajoitus kummastuttaa
Avoimen kirjeen esillenostaminen on Luoman mielestä ollut huonosti ajoitettu.

- Ymmärtääkseni kaikki kirjeessä mukana olleet eivät ole tarkoittaneet, että se nostettaisiin nyt keskusteluun. Jotkut yksittäiset henkilöt ovat sen nyt nostaneet esiin.

Luoma ymmärtää poliisien huolen resurssien riittävyydestä. Etenkin jos katse siirretään kohti loppuvuotta. Nyt julkaistua avointa kirjettä hän pitää vanhojen asioiden pintaan nostamisena, joista nyt ei ole kysymys.

Kansalaisilla ei syytä huoleen
Poliisien lisäksi resurssien vähyys huolettaa myös kansalaisia. Esimerkiksi pohjoisessa Keski-Suomessa Pihtiputaalla on jo perustettu kansalaisten muodostamia omia yöpartioita. Pohjoinen Keski-Suomi onkin aluetta, jossa pollisin resurssien vähyys näkyy maakunnassa pahiten.

- Välimatkat ovat siellä pitkiä ja asutus harvaa. Poliisin paikalletuloaika siellä ei voi koskaan olla samaa luokkaa kuin esimerkiksi Jyväskylässä. Hälytysajat eivät kuitenkaan ole siellä muuttuneet huonompaan suuntaan. Poliisipartioiden määrä on tällä hetkellä sellainen, että missään olosuhteissa tilanne siellä ei parane. Painotamme resursseja sen mukaan, mitä pystymme.

Poliisi pystyy edelleen Luoman mukaan selviytymään tehtävistään hyvin, sekä Keski-Suomessa että koko maassa. Luoma painottaa, että yksittäisten partioiden liikkeistä ei voida turvallisuussyistä kertoa. Hän muistuttaa, että asiat on hyvä laittaa oikeisiin mittasuhteisiin eikä aiheetonta pelkoa ole mitään syytä lietsoa.
 

Tähystäjä

Eversti
yle 3.4.2014 klo 12:06
Poliisipäällikkö pitää avointa kirjettä oudosti ajoitettuna
Yli sadan poliisin ja vartijan avoin kirje on herättänyt keskustelua poliisin työolosuhteista. Kirje on kirjoitettu puoli vuotta sitten ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen päällikön mukaan asioihin on jo saatu parannusta.

Kuva: Yle
Kirjeen mukaan esimerkiksi hälytyspartioiden tavoitevahvuuksista on tingitty, koulutusta on vähennetty, viikonlopun vahvuuksia vähennetty, harjoittelijoilla on korvattu partioita. Lisäksi rikostutkintojen kestot ovat kirjeen mukaan venyneet.

- Jos tarkastellaan viime vuoden toiminnallisia tuloksia sekä tutkinnan puolella että hälytystoiminnassa, niin poliisin paikalletuloajat ovat säilyneet ihan hyvinä ja kansalaisten tarpeisiin on pystytty vastaamaan. Siinä mielessä syytä tyytymättömyyteen ei ole, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitoksen päällikkö Markku Luoma.

Määrärahat tiukilla myös poliisissa
Luoma korostaa, että poliisin on toimittava niillä rahoituskehyksillä, mitä käytettävissä on. Toimenpiteitä kehyksessä pysymiseksi on tehty ja se näkyy resursseissa sekä poliisien ansioiden kehityksessä. Luoman mielestä asian esille nostaminen juuri nyt on jälkijättöistä.

- Kirjeen perusteella on käyty hyvin avoimet keskustelut henkilöstön kanssa. Tällä hetkellä olemme henkilöstön kanssa yhteisymmärryksessä ja hyvässä keskusteluyhteydessä. Moniin asioihin on jo saatu parannusta.

Kuluvan vuoden osalta partioiden vahvuuksia on tarkasteltu uudelleen ja Luoman mukaan tilanne on tällä hetkellä hyvä.

- Ymmärrän kyllä huolenaiheen, koska edelleen on tietyissä asioissa viiveitä poliisin paikalletulossa. Niitä tulee kuitenkin aina olemaan. Poliisipartiothan ovat niitä, jotka siitä välittömän palautteen saavat ja ovat sen suhteen paineen alaisina. Tilanne on heille haastava ja he ovat halunneet tuoda huolensa esille.

Luoma kuitenkin myöntää, että hyvä tilanne saattaa olla väliaikainen.

- Tänä vuonna joudumme elämään varsin tiukoissa taloudellisissa oloissa. Se tulee näkymään siinä, että emme pysty täyttämään avoimeksi tulevia virkoja ja viransijaisuuksia loppuvuoden aikana. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin hyvä.

Kirjeen ajoitus kummastuttaa
Avoimen kirjeen esillenostaminen on Luoman mielestä ollut huonosti ajoitettu.

- Ymmärtääkseni kaikki kirjeessä mukana olleet eivät ole tarkoittaneet, että se nostettaisiin nyt keskusteluun. Jotkut yksittäiset henkilöt ovat sen nyt nostaneet esiin.

Luoma ymmärtää poliisien huolen resurssien riittävyydestä. Etenkin jos katse siirretään kohti loppuvuotta. Nyt julkaistua avointa kirjettä hän pitää vanhojen asioiden pintaan nostamisena, joista nyt ei ole kysymys.

Kansalaisilla ei syytä huoleen
Poliisien lisäksi resurssien vähyys huolettaa myös kansalaisia. Esimerkiksi pohjoisessa Keski-Suomessa Pihtiputaalla on jo perustettu kansalaisten muodostamia omia yöpartioita. Pohjoinen Keski-Suomi onkin aluetta, jossa pollisin resurssien vähyys näkyy maakunnassa pahiten.

- Välimatkat ovat siellä pitkiä ja asutus harvaa. Poliisin paikalletuloaika siellä ei voi koskaan olla samaa luokkaa kuin esimerkiksi Jyväskylässä. Hälytysajat eivät kuitenkaan ole siellä muuttuneet huonompaan suuntaan. Poliisipartioiden määrä on tällä hetkellä sellainen, että missään olosuhteissa tilanne siellä ei parane. Painotamme resursseja sen mukaan, mitä pystymme.

Poliisi pystyy edelleen Luoman mukaan selviytymään tehtävistään hyvin, sekä Keski-Suomessa että koko maassa. Luoma painottaa, että yksittäisten partioiden liikkeistä ei voida turvallisuussyistä kertoa. Hän muistuttaa, että asiat on hyvä laittaa oikeisiin mittasuhteisiin eikä aiheetonta pelkoa ole mitään syytä lietsoa.
Oli kyllä semmoista pyörittelyä poliisipäällikön kommentit.

-Asia ei ole ajankohtainen, ainakaan juuri nyt Jyväskylän keskustassa poliisiaseman edessä olevalla kadulla. Jotain viiveitä saattaa olla, mutta ei juuri nyt kun uusi työvuoro on aloittanut. Tilanne ei kyllä ole ainakaan paranemaan päin tulevaisuudessa, ja mitään en voi luvata, mutta kaikkemme teemme, että mitään emme tekisi asialle. Joka tapauksessa oma kotini on turvassa, joten ei mitään syytä huoleen! Pärjäilkää!!

Jotakuinkin näin taitaa asia todellisuudessa olla...

Eläkkeelle 1990-luvun lopussa jäänyt poliisi-isoisäni sanoi jo tuolloin, että tilanne on kestämätön. Samassa poliisilaitoksessa oli kuulemma murto-osa siitä määrästä poliiseja mitä oli ollut silloin kun hän oli poliisiuransa aloittanut, eikä tilanne ole 1990-luvun lopulta ainakaan parantunut...
 

Vonka

Supreme Leader
Mikä tässä on totuus? Kasvattiko PORA hallintoa vai vähensikö sitä? Tai paremminkin: kasvattiko PORA hallinnon kuluja (suuremmat palkat, uudet tehtävänarvioinnit)?

Eli oliko kyse siitä, että rahat pois kentältä päällikkötasolle vai siitä, että poliisitoimesta on leikattu resursseja. Vai sekä että?
 

baikal

Supreme Leader
Mikä tässä on totuus? Kasvattiko PORA hallintoa vai vähensikö sitä? Tai paremminkin: kasvattiko PORA hallinnon kuluja (suuremmat palkat, uudet tehtävänarvioinnit)?

Eli oliko kyse siitä, että rahat pois kentältä päällikkötasolle vai siitä, että poliisitoimesta on leikattu resursseja. Vai sekä että?
Eiköhän sekä että. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Palkka sitouttaa, kuten tiedät, se motivoi, kuten tiedät. Luonnollisesti ravintopyramidin kärki on SE, joka pitää ensisijaisesti sitouttaa ja palkita. Muutenhan nämä valtionvirkailijat lähtevät yksityiselle sektorille hommiin. Mihin, voisi kysyä, mutta jätämpä kysymättä.
 

Vonka

Supreme Leader
66-vuotias Mikko Paatero on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle. Tosin vasta ensi vuonna. Tämä ei ollut paras mainos työurien pidentämisen onnistumisesta.
 

baikal

Supreme Leader
66-vuotias Mikko Paatero on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle. Tosin vasta ensi vuonna. Tämä ei ollut paras mainos työurien pidentämisen onnistumisesta.
Millaisia työtehtäviä tekevät henkilöt, jotka väen väkisin jahnaavat työpaikoillaan maksimit? Veikkaan, että 85 prosenttia väestöstä saa olla tätä nykyä ihan onnesta sykkyrällä, kun jaksavat edes siihen 60:een....real työpaikoilla on semmosta. Ei yllätä mitenkään, että poliisiylijohtajaksikin on valikoitunut niin luja jätkä, että se vaan jaksaa porskuttaa.....vai onko työ senlaatuista, että sen jaksaa lusia kevyeen?
 

Vonka

Supreme Leader
Millaisia työtehtäviä tekevät henkilöt, jotka väen väkisin jahnaavat työpaikoillaan maksimit? Veikkaan, että 85 prosenttia väestöstä saa olla tätä nykyä ihan onnesta sykkyrällä, kun jaksavat edes siihen 60:een....real työpaikoilla on semmosta. Ei yllätä mitenkään, että poliisiylijohtajaksikin on valikoitunut niin luja jätkä, että se vaan jaksaa porskuttaa.....vai onko työ senlaatuista, että sen jaksaa lusia kevyeen?
Eiköhän hallintovirkamiehet jaksa. Tullaan yhdeksältä, juodaan kahvit. Luetaan pari raporttia. Vastataan sähköpostiin. Sitten onkin jo maittavan lounaan aika. Iltapäivällä on pieni kokous. Kolmen maissa uimahalliin ja saunaan. Ellei aikaisemmin kehtaa.

Tuollaisissa oloissa saa lennokkaita ideoita. Matti Vanhanen keksi eläkeiän noston ollessaan Lapin hangilla hiihtämässä kevätpäivänä. Tämä ei ole vitsi.
 

baikal

Supreme Leader
Eiköhän hallintovirkamiehet jaksa. Tullaan yhdeksältä, juodaan kahvit. Luetaan pari raporttia. Vastataan sähköpostiin. Sitten onkin jo maittavan lounaan aika. Iltapäivällä on pieni kokous. Kolmen maissa uimahalliin ja saunaan. Ellei aikaisemmin kehtaa.

Tuollaisissa oloissa saa lennokkaita ideoita. Matti Vanhanen keksi eläkeiän noston ollessaan Lapin hangilla hiihtämässä kevätpäivänä. Tämä ei ole vitsi.
Hyvä, että hiihti sentään keväällä eikä keskikesällä. Tiedä, miten hyviä ideoita syntyisi, kun heittäisi heinäkuun helteellä jäkälissä murtsikkaa.
 

aj77

Respected Leader
Millaisia työtehtäviä tekevät henkilöt, jotka väen väkisin jahnaavat työpaikoillaan maksimit? Veikkaan, että 85 prosenttia väestöstä saa olla tätä nykyä ihan onnesta sykkyrällä, kun jaksavat edes siihen 60:een....real työpaikoilla on semmosta. Ei yllätä mitenkään, että poliisiylijohtajaksikin on valikoitunut niin luja jätkä, että se vaan jaksaa porskuttaa.....vai onko työ senlaatuista, että sen jaksaa lusia kevyeen?
Olen pitkään epäillyt Paateron touhuja sen sorttisiksi etteivät kestä ihan päivänvaloa. Paateron mafia jonka palli on heilunut useammankin kerran. Räsänen meinasi laittaa mokoman syntisen perkeleelle mutta meni sisu kaulaan. Se on varmaan aikasmoinen herraskerho tuo.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
taas uusi asia joka yllätti taaperon (ihmekös se ei väisty paikaltaan kun joka päivä voi oppia uusia asioita alaisten toiminnasta):

Paatero ei tiennyt katkoituista lippusaloista
il Perjantai 2.5.2014 klo 11.29 (päivitetty klo 13.02)

Helsingin poliisin erehdys lippusalkojen takavarikoinnissa tuli yllätyksenä poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle.


Alkuselvityksen valossa näytti Paateron mukaan siltä, ettei poliisi ole menetellyt virheellisesti. Hän ei kuitenkaan tiennyt katkoituista lippusaloista. (JARNO JUUTI)

Paatero sanoo STT:lle, ettei ollut kuullut tapauksesta, jossa poliisi otti haltuun vasemmistonuorten salkoja ja rikkoi niitä perusteetta vappumarssin yhteydessä Helsingissä.

Paateron mukaan asiaan palataan maanantaina ja tapahtuneesta voidaan pyytää selvitys.

Paatero on saanut eilisistä tapahtumista alustavan selvityksen, mutta siinä ei ollut mainintaa vasemmistonuorten lippujen takavarikoinnista.

STT
 

Tähystäjä

Eversti
taas uusi asia joka yllätti taaperon (ihmekös se ei väisty paikaltaan kun joka päivä voi oppia uusia asioita alaisten toiminnasta):

Paatero ei tiennyt katkoituista lippusaloista
il Perjantai 2.5.2014 klo 11.29 (päivitetty klo 13.02)

Helsingin poliisin erehdys lippusalkojen takavarikoinnissa tuli yllätyksenä poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle.


Alkuselvityksen valossa näytti Paateron mukaan siltä, ettei poliisi ole menetellyt virheellisesti. Hän ei kuitenkaan tiennyt katkoituista lippusaloista. (JARNO JUUTI)

Paatero sanoo STT:lle, ettei ollut kuullut tapauksesta, jossa poliisi otti haltuun vasemmistonuorten salkoja ja rikkoi niitä perusteetta vappumarssin yhteydessä Helsingissä.

Paateron mukaan asiaan palataan maanantaina ja tapahtuneesta voidaan pyytää selvitys.

Paatero on saanut eilisistä tapahtumista alustavan selvityksen, mutta siinä ei ollut mainintaa vasemmistonuorten lippujen takavarikoinnista.

STT
Uutisoikaa välillä mistä "Taapero" on tiennyt...

Näitä tapahtumia ei hirveästi ole ollut viime vuosien aikana...
 

Herman30

Greatest Leader
Olisiko niin että poliisi-Taapero istuu jossain konttorissa puuhaamassa pelkästään paperitöiden parissa eikä tiedä hölkäsen pöläystä mitä kentällä tapahtuu?
 

baikal

Supreme Leader
Olisiko niin että poliisi-Taapero istuu jossain konttorissa puuhaamassa pelkästään paperitöiden parissa eikä tiedä hölkäsen pöläystä mitä kentällä tapahtuu?
Hehheh, eihän tämä nyt ainoa virkamies olisi, jolla on vaikeuksia kurkottaa ihan kentälle saakka.
 

kimmo.j

Respected Leader
Sääliksi käy rivi poliisia jonka on näyttää olevan turha odottaa tukea korkeimilta tahoilta.

Taapero on valitettavan hyvä esimerkki degeneroituneesta virkamiehestä jonka tekeminen lähinnä haittaa organisaation todellista perustehtävää.
Jotta Helsingin poliisi saisi edes jotain kiitosta, lausun kiitokseni hyvästä työstä. Vaikka kaikki ei mennytkään putkeen, rapatessa roiskuu, silti hyvä on että estitte mellakan.
 
Top