Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Taistelijan vesi.

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja Vääpeli, 29.01.2017.

 1. vastarannankiiski

  vastarannankiiski Majuri

  Liittynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  1,001
  Tykkäykset:
  1,330
  Pisteet:
  156
  Kyllä. Itse olen miettinyt samaa. Rakot ovat todella hyviä käyttää, kunhan ne saa letkustoineen päivien päätteeksi pestyinä ja ilmastoituna kuivumaan. Mutta hivenen epäilyttää niiden käyttö pidemmässä hommassa, missä niiden huoltoon ei jäisi aikaa ja mahdollisuuksia. Eikös niissä periaatteessakin ole mahdollisuus leväkasvustojen kehittymiseen? Puhumattakaan kun joku irtoroska tms jää jonnekkin letkunmutkaan muhimaan kosteaan ja tunkkaiseen tilaan? Ei kuulosta hyvältä omaan korvaan. Pulloja on helppo huuhdella ja kuivattaa sekä säilyttää kuivana korkki auki.

  Siksi luotan Koposen tavoin pulloihin. Kaksi litraa menee tetsarissa pullotettuna, rinkassa vielä toiset kaksi tai kolme lisää. Kaikki jenkkiarmeijan litraisia kenttäpulloja eli voi suoraan heittää aina varsinaiseen kenttäpullon taskuun uuden pullon vanhan tyhjennyttyä ilman että täytyy alkaa kaatamaan nestettä astiasta toiseen. Sitten on vielä nuo puhdistustabletit, suodattimet ja keittimet vielä päälle "uuden veden tekemistä" ajatellen.
   
 2. ak.tied

  ak.tied Eversti

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,790
  Tykkäykset:
  3,164
  Pisteet:
  316
  Ylellä testattiin itsepullotetun hanaveden bakteeripitoisuutta, bakteerikantaa ja pullon käyttötapoja. Likaisessa pullossa viikonkin seissyt vesi ei olisi aiheuttanut oireita.

  http://yle.fi/uutiset/3-9395541

   
 3. Mainos 4. oml

  oml Luutnantti

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  350
  Tykkäykset:
  332
  Pisteet:
  36
 5. MeriTJ

  MeriTJ Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.08.2014
  Viestejä:
  866
  Tykkäykset:
  1,458
  Pisteet:
  76
  Meillä puolison kanssa kulkiessa yksi tällainen Lifestraw repussa hätävarana 1-3 hengen perheen kesken käytettäväksi jos vesihuolto retkellä alkaa jostain syystä tökkiä. http://www.vestergaard.com/our-products/lifestraw/
  Ei ole tarvinnut turvautua, heräte hankintaan tuli Lapin vaelluksella keitettyä maasta talteen otettua sadevettä särppiessä kun vettä kului yli arvioidun poikkeuksellisen kuumalla säällä. Varmaan hankintalistalle menee vielä toinenkin kunhan varustebudjetissa taas ylijäämää.
   
  Aarne1 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu