Hanski
Ylipäällikkö
Aika vahvoja mielipiteitä ja yleistyksiä @RautaRisti tässäkin ketjussa laukoo. Yksittäisen taistelijan etenemismuodot tai ryhmätason perustaistelumenetelmät ovat erittäin tärkeitä jalkaväkijoukkoihin sijoitetuille (nuoremmille) reserviläisille, mutta niiden merkitys on huomattavasti pienempi kaikille muille. Reserviläisiä on koulutettu myös muihin tehtäviin kuin kivääriryhmiin! Aika moni täällä kirjoittavista on saanut peruskoulutuksen muihin kuin jalkaväkijoukkoihin. Osalla koulutus on puolestaan suuntautunut tehtäviin, joissa tämän ketjun tyyppisten kysymysten pohtiminen on hyvinkin mielekästä (vaikka mitään konkreettista ja todellisiin joukkoihin liittyviä asioita ei voikaan julkisella nettisivulla kirjoittaa...). Täällä kirjoittavilla kantahenkilökunnan edustajilla tuntuu joskus unohtuvan, että monissa tapauksissa reservin sijoitukset saattavat olla varsin pitkiä ja hyvinkin 15-20 vuoden sijoitus tiettyyn tehtävään saattaa loppujen lopuksi tuottaa myös reserviläisille jotain osaamista omiin tehtäviinsä eivätkä nämä välttämättä enää liity perustaistelumenetelmiin.Tämäkin ketju ja osa kommenteista taas samaa sarjaa kuin monet muutkin täällä esitetyt case pohjaiset keskustelut.
Yksittäisen taistelijan etenemismuodot, ptm partio- ja ryhmätasolla tuottaisi enemän suorituskykyä, kuin sellaisten asioiden murehtiminen joista ei ole oikeasti muuta tietoa, kuin mitä on netistä sattunut lukemaan.
Reserviläisiin perustuvassa puolustusratkaisussa on erinomainen mahdollisuus hyödyntää reserviläisten siviilissä hankkimaa ammattitaitoa myös sotalaitoksen tarpeisiin - tarvittavalla sotilaskoulutuksella täydennettynä. Kokenut siviilijohtaja hallitsee organisoinnin ja suunnittelun myös sotilasmaailmassa, kun tarvittavat perusteet on koulutettu. Siviilin logistiikka-ammattilainen on erittäin hyvä lisä myös sotilaslogistiikkaan. Siviililääkäri osaa hoitaa jatkokoulutuksen jälkeen myös sotavammoja. Siviilikokki hoitaa tarvittaessa muonituksen myös sotilasorganisaatiossa...