Talvivarusteet

Stagideus

Majuri
Siihen saadaan selvyys parissa paivassa. Raportoin tulokset lauantaina.
Lahtokohtaisesti ottaen aletaan osua lahelle niita kriittisia spekseja, jotka ohjaavat PV:n varustekehittelya. Chinamade-maastopuku suurvallalta kopioidulla leikkauksellaan voi toki tuntua M05:ta paremmalta vaihtoehdolta, mutta viimeistaan valonvahvistimen toiselle puolelle tirkistelemaan paastessaan syttyy kayttajan paassa valo ja painotukset saadaan kohdalleen. Kahdesta vierekkain seisovasta taistelijasta M/jakovaruste katoaa taustaan, kun M/Miltec hohtaa kuin joulukuusi, halpojen varusteiden heijastellessa luonnonvaloa. Itsekin olen oppinut taman kantapaan kautta.

Jotain puskassa supinaa olen muuten kuullut proto M/13 tms-sadeasusta, joka olisi kevyempaa kangasta, polyuretaani/tms. sivelylla sisapinnalla. Ei siis kolmikerroslaminaattia, mutta nykyista kayttokelpoisempi kumminkin. Nakohavaintoa ei viela henkilokohtaisesti ole.
 

niäämi

Kersantti
Tuo brittiläinen lämpöpuku on aivan tajuttoman hyvä ja monikäyttöinen verme. Täydellinen yhdistelmä lämpöä ja hengittävyyttä! Pakkautuu niin pieneksi, että mahtuu aina mukaan.

Yksi ihan helvetin tärkeä käyttötapa on taukoilun ohella itsensä kuivaaminen. Jo vartissa saa alla olevat vaatekerrat kuivaksi ja lämmöt päälle, tekee nimittäin ihmeitä toimintakyvylle. Toki tämä on hieman perverssiä itsestään huolehtimista, jos on tottunut tauolla huojumaan hiestä märkänä hampaita kalistellen, noukkarit sormien päistä roikkuen kuin hattivatit konsanaan.

Mikäli tämäntyyppiset vermeet ovat hankinnan alla, neuvon poikanen: ottakaa hieman tavallista suurempi takki, jotta voitte käyttää sitä suoraan suojaliivin ja/tai tetsarin päällä. Näin saatte täyden hyödyn irti kaikissa tilanteissa. Tällaisissa vaatteissa väljyys on jopa vain parempi asia, kuin sotilaallisen särmä istuvuus. Housut puolestaan em. Brittivehkeessä ovat mallia säkki, joten niissä kannattaa sovittaminen aloittaa normaalikokoa pienemmästä.

Sitten kysymys kyseistä vaatekertaa käyttäneille: oletteko missään tilanteessa jääneet kaipaamaan huppua tähän takkiin? Toisaalta kypärää käytettäessä jää vähän turhaksi ja hyvä pipo/putkikauluri yleensä jokaiselta käyttäjältä löytyy, mutta kysyn kumminkin. Liittyy mahdolliseen tulevaisuuden projektiin, josta lisää tuonnempana.
Mulla on ollut jo yli 15v ton asun vanhempi versio, joka ei ole käännettävissä eli on yksi värinen vihreä. Siinä tuli mukanaerillinen huppu. Jokaiselle osalle on oma kuljetuspussinsa (eli 3 kpl takki, housut ja huppu) Kevyt, varastoituu pieneen tilaan, päällä lämmin. Ei ole suotta yks brittiarmeijan suosituimmista varusteista.
 
Top