Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei onnistukaan, mutta mistä nämä fantasiat vastahyökkäyksistä oikein ovat peräisin? Miksi pelkällä puolustuksella ei pärjätä? Nähdäkseni, jos vihollinen pysäytetään linjaan x, eikä puolustajalla ole papua ottaa takaisin menettämiään alueita, niin uusi raja tulee silloin tuohon linjaan x, mikäli poliitikot eivät sössi kovin pahasti.
Tykistö otti jo menneissä sodissa siipeensä vähän väljä-.Nykyisin varmaan vielä enemmän. Ainakin itselle varusmieskoulutuksessa panssarihaupitseihin opetettiin että ne lelut eivät kauaa kestä ja sitten ollaankin jääkäreitä. Tämä tehtiin selväksi koska kaikki koulutus oli pelkkää testsaamista viikosta toiseen. Ei pullamössöt sellaista kestä-.Tuli sanomista että miksi lukujärjestyksessä tetsataan kokoajan,2kertaa viikossa,kuin nurmiporillakin oli tetsausvapaita viikkoja ensimmäisinä kuukausina. Kapteeni selitti hyvin hartaasti lapsosille, että kun ei ne lelut pysy ehjinä montaa päivää.
Tämä kohta pistää pohtimaan. Ymmärrän kyllä että tykistön joukkojen, jotka on siis miesvahvuudeltaan varsin suuret ja tod tilanteessa erittäin hajaryhmityksessä plus sekaisin kaikkien puolustavien joukkojen kanssa, pitää pystyä tarvittaessa taistelemaan jalkaväen tapaan erilaisia läpipäässeitä vastaan. UT eli Jalkaväen Taistelu 2016 vai mikäsenytoli ehkä tekee tuohonkin omat mausteensa, kun miettii kantamia.Tykistö kärsi turhia tappioita kesällä 1944 heikon jalkaväkikoulutuksen ja taktisten puutteiden takia. Onneksi asiasta on näköjään opittu.
Tämä kohta pistää pohtimaan. Ymmärrän kyllä että tykistön joukkojen, jotka on siis miesvahvuudeltaan varsin suuret ja tod tilanteessa erittäin hajaryhmityksessä plus sekaisin kaikkien puolustavien joukkojen kanssa, pitää pystyä tarvittaessa taistelemaan jalkaväen tapaan erilaisia läpipäässeitä vastaan. UT eli Jalkaväen Taistelu 2016 vai mikäsenytoli ehkä tekee tuohonkin omat mausteensa, kun miettii kantamia.
Mutta silti, tykistön tehtävä on tukea taisteluja, vaikuttamalla vahvalla tulella. Jos käytössä on leluja ??? Tai jos koko tykistöorkesteri on maha maassa töyräällä torjumassa jotain läpipääsyä, niin isosta remmistä on tehot hukattu täysin. kumpaako tässä tarkoitettiin?
Jep, näistä periaatteista, tarpeista ja koulutuksen hyödyistä olen samaa mieltä. Mutta mikähän teki panssarihaupitsista lelun? Mikä erityinen puute? Itse siitä kalustosta voisi jatkaa keskustelua vaikka tykistö-tråådissa. Mutta täällä siitä, mitä vaikuttamisvoimaa valmari ja mektstos tarvitsee ja miten se järjestetään? Onko realistisesti saatavissa jotain tehokkaampaa kuin 80-luvun ratkaisu, eli pshaup-psto? Jos mietitään valmarin tehtävää ... onko tarve jotain modernimpaa kuin parisataa vähän pienikaliiperista sirpalekranaattia ?Tykistö varmasti pyrkii hoitamaan sotahommat tykeillä ja kaukaa. Sen lisäksi pitää kuitenkin kyetä tarvittaessa lähitaisteluun, jotta jostain yllättäen paikalle pölähtävä panssarivaunu ei johda paniikkiin ja kaluston hylkäämiseen. Toisessa maailmansodassa tällaisia tilanteita sattui lähes jokaiselle armeijalle. Useasti pakokauhun ja kaluston hylkäämisen sai aikaan muutama panssarivaunu, jotka vielä pahimmillaan olivat omia. Tämän välttämiseksi jalkaväkitaistelu pitää tetsata luihin ja ytimiin. Pelkkien luentojen pohjalta se ei hätäisemmässä paikassa luonnistu. Näihin poikkeustilanteisiin riittävän rutiinin aikaansaaminen vaatii paljon harjoittelua. Huomattavan paljon tuota tuli harjoiteltua myös ilmatorjunnan puolella.
Eli en tarkoita jalkaväen korvaamista tykkimiehillä normaalissa puolustustaistelussa. Koko orkesteria pitää lähtökohtaisesti vetää taaksepäin perääntyvän jalkaväen tahdissa.
Jep, näistä periaatteista, tarpeista ja koulutuksen hyödyistä olen samaa mieltä. Mutta mikähän teki panssarihaupitsista lelun? Mikä erityinen puute? Itse siitä kalustosta voisi jatkaa keskustelua vaikka tykistö-tråådissa. Mutta täällä siitä, mitä vaikuttamisvoimaa valmari ja mektstos tarvitsee ja miten se järjestetään? Onko realistisesti saatavissa jotain tehokkaampaa kuin 80-luvun ratkaisu, eli pshaup-psto? Jos mietitään valmarin tehtävää ... onko tarve jotain modernimpaa kuin parisataa vähän pienikaliiperista sirpalekranaattia ?
Onko nykyisillä tykkiryhmillä, pattereilla tms. jne. yms. muuten lähipst-välineitä mukanaan? Jos on, niin minkämoisia ja millaisia määriä? Luulisi ainakin, että olisi syytä olla edes jokunen kessi tai raskaampikin, ettei pari vihollisen tiedusteluvaunua tai tankkia voi jyrätä koko tykistöosastoa silpuksi jos pääsee lähikontaktiin...
Itseasiassa nykyään koulutus painottuu seuraavasti:Käsittääkseni jokaista tankkia kohti on 100 "panssarikrenatööriä" eli mitä ne nykyään on, panssarijääkäreitä.
Eli ukkoja, jotka osaa toimia tankkien kanssa. Ei jää esim alle, vaikka tankki peruuttaisi. Ja osaa suojata kuulonsa paremmin 120mm piipun vierellä.
Havaitsee vihollisen näkemällä, kun nurmiporat pääasiassa kuulemalla. Omien tankkien melu ja järeä kuulosuojaus estää kuulohavainnot. Eli pimeällä he detektoi vain yhteislaukauksen suuliekkejä ja odottavat tykkitulta niskaansa.
Tankin vierellä ei kuule edes kranaatin vihellystä tai vihollispatteriston jylyä.
Siksi he vihaavat tykistöämme ja pyrkivät tuhoamaan sen. Yhteislaukauksista he kuvittelevat selviävänsä, koska on kevlar-liivi ja paras kranaatinheittokyky.
Miksi meillä on telamiinoja, joissa ei ole myös sirpaleita? Pohjamiinan tapauksessa sirpaleita voisi lentää eteen ja taakse, koska siellä on aina 5-15 ukkoa.
Käsittääkseni jokaista tankkia kohti on 100 "panssarikrenatööriä" eli mitä ne nykyään on, panssarijääkäreitä.
Ja osaa suojata kuulonsa paremmin 120mm piipun vierellä.