Tehkääpäs "Taistelu Helsingistä"

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja RPG83
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Helsingin valloitus ei muuta Suomea kuin vituttaisi, ärsyttäisi ja pistäisi jermut sätkäksi vitsaillen että jaksaisikohan tuota verottajan pesää edes pelastaa. Sen sijaan jos idästä tullut vihollinen valtaisi Porin, Vaasan ja Oulun, huomattavasti suuremmalle osalle taistelevaa armeijaa tulisi sellainen olo että tämähän taisi nyt mennä kuninkaallisesti vituiksi koko homma.
 
@Hanski @SJ @Muut

Tehkääpäs osastoon "taktiikka ja strategia" sellainen skenaario, jossa taistelu on edennyt pääkaupunkiseudulle. Ylipäällikön Mersun taustapeiliin ilmestyy muutama BTR-80. Mukaan voisi yhdistellä maihinnousun, maahanlaskun, Spetsnazeja ja Iskandereita. Toiselle puolelle laihoja alokkaita, lihavia kaartinjääkäreitä, NASAMS-patteristo, erkkareita ja vaikka muutama JASSM.

Ja jos tällä kertaa siirreltäisiin vähintään komppanian kokoisia yksiköitä?


Edit: "Lisäksi tiedustelujoukkue on havainnut Landbon alueella kahden panssariprikaatin suuruisen joukon."
Ihan hyvä, mutta tuo Edit ei oikein ole realistinen. Kaksi panssariprikaatia on noin 5-600 panssari- ja rynnäkkövaunua, 50 panssarihaupitsia, useita satoja kuljetuspanssarivaunuja, pari tuhatta pyöräajoneuvoa ja paljon muuta tauhkaa. Ei mahdu Landbon alueelle ja toimisivat niin laajalla alueella, että yksi tiedustelujoukkue tuskin pystyy sitä määrittämään noin tarkasti.
 
Miksi vaivautua, Helsingissä ei ole mitään strategisesti tärkeää venäläisten kannalta katsottuna. Armeija rullatkoon muun Suomen, Helsinki pannaan pussiin ja odotellaan syksyn kylmiä ja näkkärin loppumista. Rauhan tullen suomalaiset voivat ylpeinä julistaa ettei Helsinkiä koskaan vallattu.
Vähän riippuu. Jos halutaan esim eristää Suomi, on tosiaan parempia kohteita vallattavaksi, joita on myös helpompi puolustaa pienemmälläkin joukolla. Mutta jos halutaan alistaa valtion johto nopeisiin ratkaisuihin, pitää tunkeutua Helsinkiin. Pitkä piiritys kävisi kalliiksi kun kansainvälistä apua alkaisi saapua ja piirittävää joukkoa kulutettaisiin tasaiseen tahtiin.
 
Helsinki olisi hyvä ensi-iskun kohde, koska siellä on suurin osa upseereista. On pääesikunta, puolustusministeriö, sotilasläänin esikunta, maanpuolustuskorkeakoulu, etelä-Suomen huoltorykmentti, Kaartin jääkärirykmentti, merisotakoulu, tiedustelulaitos ja lähiseudulla Upinniemen, Tuusulan ja Espoon yksiköt, joissa on paljon upseereita. Tärkeitä olisi myös suojelupoliisi, sisäministeriö, poliisihallitus ja presidentin linna. Ministeriöt ei ole tärkeitä, eihän niissä ole edes ministeriä, jos hyökkäys ajoitetaan sopivasti hallitusneuvottelujen ajalle (toukokuu 2015).

Puolustusvoimilla on ollut sodan jälkeen 70 vuotta aikaa siirtää nämä turvallisempaan paikkaan, esim Kauhavalle tai Keuruulle. Muutto olisi mahdollistanut myös upseerien matalammat asumismenot, jolloin palkka voisi olla puolet pienempi elintason kärsimättä. Säästöllä olisi voitu varustaa ja kouluttaa koko reservi, varsinkin jos pk-seudun kalliit kiinteistöt olisi annettu vuokralle.

Skenaariossa kaikki nämä kohteet on nyt menetetty, ja maakuntien upseerit alkavat miettimään pk-seudun takaisin valtaamista.

Komentopaikaksi valitaan Posivan Onkalo, joka on 500m syvä luolakompleksi. Sinne mahtuu esikunnat ja paljon kalustoa. Lisäksi saadaan ilmatilannekuvaa Ruotsista mikroaaltolinkillä. Iskanderit ei haittaa ja saa nukkua rauhassa.
Valekomentopaikka tehdään Lahteen. Kaksi aitoa Nasams-yksikköä on uhrattava sinne.
Jassmit käytetään vihollisen öljynjalostamoiden tuhoamiseen, ja Hornetit pudottaa tutkavalvontakoneet ja maahanlaskukoneet. Sotalaivat viedään turvaan Nato-Viroon.

Pk-seutu valloitetaan takaisin muutaman kuukauden kuluttua, kunhan on saatu maailmalta hankituksi 100 000 suurta savukranaattia. Savun suojissa 200 000 ukkoa levittäytyy alueelle.

Sotilasläänit lakkautettiin 2014 lopussa, tehtävät ovat nyt Maavoimien esikunnalla ja joukko-osastoilla. Helsingin seudulla on paljon upseereita, mutta ei suurin osa.
Kauhavan ja Keuruun ongelmana on, että kun koko muu valtion hallinto on Helsingissä, olisi tuo yhteydenpito ja yhteistoiminta hankalaa. Virkamatkamenot olisi melkoiset. Ei heti tule mieleen maata missä asevoimien johtoesikunta olisi karkoitettu pääkaupungista korpeen. Ja vaikka Senaatti melkoinen kiskuri onkin, olet hieman liioitellut vuokramenojen suuruutta.
 
Back
Top