Terrorismi

Terot ovat uutisoinnin perusteella täysin kouluttamattomia idiootteja, joilla ei näytä olevan edes kohtuullista yleissivistystä.


Ja tuo Tatin keittely tero piireissä kuulostaa enemmän siltä, että CIA:n myyrä on antanut nimenomaan siihen aineeseen ohjeet, jotta töihin ryhtyneet terot suuremmalla todennäköisyydellä räjäyttävät itse itsensä.
Epämääräisten sivujen pommiohjeisiin kannattaa luottaa yhtä paljon kuin epämääräisten sivujen sijoituskohteisiin. TNT:tä ovat kuitenkin onnistuneet valmistamaan eri tasoisia laatuja ja parhaimmillaan AQ pystyi valmistamaan Semtexiä ennen kuin USA aloitti pommitukset. (Oli tuosta sodasta kuitenkin jotain hyötyä.)
Tietysti kolmansissa maissa on helpompaa hankkia raaka-aineita sellaisenaan käteisellä ja esimerkiksi Ranskassa yksi pommilabra paljastui hajun perusteella.
 
Epämääräisten sivujen pommiohjeisiin kannattaa luottaa yhtä paljon kuin epämääräisten sivujen sijoituskohteisiin. TNT:tä ovat kuitenkin onnistuneet valmistamaan eri tasoisia laatuja ja parhaimmillaan AQ pystyi valmistamaan Semtexiä ennen kuin USA aloitti pommitukset. (Oli tuosta sodasta kuitenkin jotain hyötyä.)
Tietysti kolmansissa maissa on helpompaa hankkia raaka-aineita sellaisenaan käteisellä ja esimerkiksi Ranskassa yksi pommilabra paljastui hajun perusteella.

Jep. Tietääkseni tässä maassa virannomaiset ovat tehneet varsin paljon työtä sen eteen, että kauppojen hyllyiltä ei löydy juurikaan tuotteita jotka kävisivät suoraan yhteen muiden raaka-aineiden kanssa. Se onko tämän takana pelko erinäisistä "kokeiluista", vaiko varsinainen pelko terrorismistä tai vallankumouksellisesta toiminnasta, niin siitä en tiedä. Tietyllä tavalla veikkaan että takana on historia vähemmän uutisoiduista "kokeiluista", joskin viimeaikoina on mukaan tullut pelko muustakin, en usko että ihan tositarkoituksella räjähteitä tekeviä saataisiin estettyä, ellei tyyppi onnistu jäämään kiinni ennen ainesten käyttöä.
 
Kuuntelusuositus... jihadismitutkija esittää erikoisen havainnon ongelmaan tehoavasta ratkaisusta...ongelma toteuttamisessa..liberaali demokratia..

Kuuntele Ruben Stiller Yle Areenassa:

 
Kuuntelusuositus... jihadismitutkija esittää erikoisen havainnon ongelmaan tehoavasta ratkaisusta...ongelma toteuttamisessa..liberaali demokratia..

Kuuntele Ruben Stiller Yle Areenassa:


Täytyy vaan ihmetellä, että minne ne Supon määrärahat pumpataan, kun ei edes ählämien pyhiä tekstejä pystytä lukemaan perusteellisesti. Joku toinen, selvittämätön Aarnion mies jäänyt notkumaan Supon riveihin kätkemään valtion rahaa jonnekin banaanivaltion pankin tilille?
 
No niin jännää settiä. Elikkä ISIS:n omista julkaisuista käännetty ja analysoitu paketti. Kyseessä porukan oma sotataito: http://www.aymennjawad.org/2019/04/islamic-state-insurgent-tactics-translation

It has become a cliché that the Islamic State lives on as an insurgency following the loss of its formal control and governance of territory in Iraq and Syria (in jihadi terms, the loss of tamkin). But what exactly are the insurgent tactics pursued following the collapse of the state project? An article in this week's issue of the Islamic State's al-Naba' newsletter provides some insight into this question. I have translated this article in full for the reader.

In sum, the article, which is intended to be the first in a series, emphasizes that the methods being pursued are not new and are also utilized in areas as diverse as Iraq, Libya and West Africa. The general approach highlighted in this article is one of taking temporary control of an area and realizing specific aims in that area (e.g. the aims might be taking out certain wanted targets, seizing some weapons and resources, destroying immovable enemy property and wealth etc.). The area in question might be a single village, a locality, part of a town or even a whole town, depending on the circumstances. The precise means and extent of the expeditions can also vary according to circumstances: for example, the Islamic State fighters might use the cover of enemy forces (as they did in the Haditha assault in western Iraq in March 2012 mentioned in the article, when the Islamic State of Iraq fighters were wearing SWAT uniforms).

The article emphasizes that a key feature of these expeditions is to avoid entering into a decisive battle of confrontation with the enemy forces that could result in the Islamic State fighters being surrounded and killed. Further, it is possible during the expedition itself that the scope may be broadened if an opportunity is perceived in the rapid collapse of the enemy. Interestingly, article gives the example of the assault on Mosul in 2014 as a case of broadening the assault during the operation even though the article makes clear it is not of the same type of operations as detailed in the article. That is, the Mosul assault in 2014 was about taking over territory to administer it and not merely seizing territory on a temporary basis for specific aims beneath the level of tamkin. According to the article, as the Iraqi forces collapsed so rapidly, a decision was taken to broaden the assault to the east side of the city and pursue the fleeing remnants of the Iraqi forces.

Below is the article translated in full with the original text.

Useampikin osa sivulla itsellään.
 
Viimeksi muokattu:
37256244-1118x629.jpg

Irakissa on tuomittu jo satoja entisiä Isis-taistelijoita. LEHTIKUVA / HANDOUT / PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS
Ranskalaiset ISIS-jihadistit tuomittiin kuolemaan
AINO SALMI | 26.05.2019 | 17:42
Isiksen riveissä taistelleet ranskalaiset tuomittiin kuolemaan Irakissa.
Irakin tuomioistuin on tuominnut kolme Ranskan kansalaista kuolemaan, todettuaan heidän taistelleen Isiksen joukoissa. Kevin Gonot, Leonard Lopez ja Salim Machou ovat ensimmäiset ranskalaiset, jotka ovat saaneet kuolemantuomion Irakissa syyllistyttyään taisteluihin Isiksen riveissä. Asiasta uutisoi Al jazeera.
Miehillä on 30 päivää aikaa valittaa tuomiostaan.
– Heidät tuomittiin kuolemaan sen jälkeen, kun oli osoitettu, että he olivat taistelleet Islamilaisen valtion hyväksi, kertoi Irakin tuomioistuimen virkamies, joka kieltäytyi antamasta nimeään.
Irakissa on käyty lukuisia oikeudenkäyntejä, joissa on tuomittu jo satoja entisiä Isis-sotilaita vankeuteen tai kuolemaan. Monet ihmisoikeusryhmät, kuten Human Rights Watch, ovat tuominneet Irakin oikeudenkäynneissä määrätyt kuolemantuomiot.

 
Isis-leirin naiset Ylelle: Kaksi suomalaista miestä on Isis-vankeina Syyriassa, toinen matkusti maahan teini-iässä perheensä kanssa
Ylen haastattelemien naisten mukaan nuorempi miehistä vangittiin 17-vuotiaana.

Isis
28.5.2019 klo 14:47päivitetty 28.5.2019 klo 15:17
ISIS-leiriltä Syyriassa suomalaisnaisia.

Yle vieraili ensimmäisenä suomalaismediana al-Holin Isis-leirillä Syyriassa. Leirin suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä.Yle
17-6372357f4a79a13ed3.png

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli Facebookissa3
Jaa artikkeli Twitterissä

Ylen Syyriassa haastattelemat suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä.
Juuri al-Holin Isis-leiriltä palannut Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronenhaastatteli leirillä viittä suomalaisnaista.
Yksi naisista kertoi vankilassa olevasta veljestään.
– Tiedän, että veljeni on vankilassa, mutta en tiedä missä. Olen yrittänyt ottaa selvää, mutta en tiedä missä hän on, mustaan kaapuun pukeutunut nainen sanoi.
Toinen naisista, Sanna, kertoi, että vankilassa on myös nuorempi mies.
– Kurdit hyökkäsivät yhteen taloon ja nappasivat pojan. Poika on edelleen vankilassa. Hän oli 17-vuotias, kun hänet napattiin. Hän ei ollut taistelussa, vaan kotonaan, kun he hyökkäsivät sisään ja ottivat hänet vangiksi.
Vuosi sitten vangittu nuorempi mies on Sannan mukaan nyt 18-vuotias.
– Haastattelemani naisen veli on todennäköisesti mennyt Syyriaan itsenäisesti ja vapaaehtoisesti, mutta Ylen saamien tietojen mukaan toinen nyt 18-vuotias mies saapui Syyriaan vanhempiensa mukaan 13-14-vuotiaana, Antti Kuronen kertoo.
Yle pääsi raportoimaan Isis-leiriltä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaismediana.
Suojelupoliisi kommentoi, että sen tiedossa on, että alueella on vangittuna useita Suomesta lähteneitä henkilöitä.
Suojelupoliisi ei kommentoi tarkemmin vangittujen määrää tai tilannetta.

Vankiloiden olosuhteista tiedetään vähän
Isisin alueelta vangitut ulkomaalaiset miehet ovat tarkoin vartioiduissa salaisissa vankiloissa. Vankiloissa arvioidaan olevan ainakin tuhat ulkomaalaista.
Vankiloiden olosuhteista ei tiedetä paljoakaan. Jotain käsitystä asiasta saa Kurosen puolitoista vuotta sitten tekemästä haastattelusta. Kuronen tapasi tuolloin eurooppalaisen Isis-vangin turvallisuuspalvelun talossa tehdessään dokumenttia Raqqasta.
– Mies tuotiin huppu päässä ja kettingeissä jostain kauempaa vankilasta. Hänet laitettiin tuoliin eteeni istumaan ennen kuin huppu otettiin pois. Se on ihan jotain muuta kuin leiri, jossa haastattelemani naiset ovat, Kuronen kuvailee.
– Mies kertoi, että vankiloissa on eräänlainen mini-kalifaatti eli ihmisiä on varmaankin kaikista Euroopan maista, entisen Neuvostoliiton alueelta, Pohjois-Afrikasta ja muualta.

Ulkomaalaisia vastaan ei vielä oikeudenkäyntejä
Ulkomaalaisia vankeja vastaan ei toistaiseksi ole Syyriassa käynnissä oikeudenkäyntejä. Syyrian kurdien paikallishallinto haluaisi lähettää vangit kotimaihinsa.
Alueella on menossa oikeudenkäyntejä, joissa tuomitaan syyrialaisia. Suuri joukko syyttömiksi todettuja paikallisia on myös vapautettu.
Kurdihallinto haluaisi perustaa alueelle kansainvälisen tuomioistuimen, jossa heitä voitaisiin tuomita.
– Kurdien näkökulma on se, että nämä ihmiset ovat tulleet Euroopasta ja muualta terrorisoimaan aluetta. Ja kun sota on ohi, joutuvat kurdit huolehtimaan näistä ihmisistä, Antti Kuronen toteaa.
Irak on tarjoutunut järjestämään oikeudenkäynnin kaikille kurdien SDF-joukkojen Syyriassa vangitsemille(siirryt toiseen palveluun) ulkomaalaisille.
Neljä Isisiin kuulunutta ranskalaista miestä tuomittiin Irakissa kuolemantuomioihin sunnuntaina. Yhdysvaltain tukemat joukot olivat alun perin vanginneet miehet Syyrian puolella.
Tiistaina Irakissa tuomittiin kaksi ranskalaista Isis-vankia lisää kuolemantuomioihin.

Isis-leirillä olevien naisten ja lasten kohtaloa pohditaan illan A-studiossa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21. Vieraina sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), Turun yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen, Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen ja Ylen toimittaja Antti Kuronen. Juontajana Heli Suominen. #yleastudio

 
"YLE" kirjoitti:
Isis-leirillä olevien naisten ja lasten kohtaloa pohditaan illan A-studiossa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21. Vieraina sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), Turun yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen, Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen ja Ylen toimittaja Antti Kuronen. Juontajana Heli Suominen.

Varmaan on tolta porukalta odotettavissa viljalti 'Niin makaa kuin petaa' tyylisiä kommentteja... Voi olla, että kuulostaa todella kovasydämiseltä, aiheestakin, mutta eipä noi mukulat mun katsannossa varsinaisesti poikkea niistä kymmenistä jollei sadoista miljoonista yhtä surkeassa tai surkeammassa tilanteessa olevista muista mukuloista maailman turuilla ja toreilla.
 
Viimeksi muokattu:
Isis-leirin naiset Ylelle: Kaksi suomalaista miestä on Isis-vankeina Syyriassa, toinen matkusti maahan teini-iässä perheensä kanssa
Ylen haastattelemien naisten mukaan nuorempi miehistä vangittiin 17-vuotiaana.

Isis
28.5.2019 klo 14:47päivitetty 28.5.2019 klo 15:17
ISIS-leiriltä Syyriassa suomalaisnaisia.

Yle vieraili ensimmäisenä suomalaismediana al-Holin Isis-leirillä Syyriassa. Leirin suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä.Yle
17-6372357f4a79a13ed3.png

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli Facebookissa3
Jaa artikkeli Twitterissä

Ylen Syyriassa haastattelemat suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä.
Juuri al-Holin Isis-leiriltä palannut Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronenhaastatteli leirillä viittä suomalaisnaista.
Yksi naisista kertoi vankilassa olevasta veljestään.
– Tiedän, että veljeni on vankilassa, mutta en tiedä missä. Olen yrittänyt ottaa selvää, mutta en tiedä missä hän on, mustaan kaapuun pukeutunut nainen sanoi.
Toinen naisista, Sanna, kertoi, että vankilassa on myös nuorempi mies.
– Kurdit hyökkäsivät yhteen taloon ja nappasivat pojan. Poika on edelleen vankilassa. Hän oli 17-vuotias, kun hänet napattiin. Hän ei ollut taistelussa, vaan kotonaan, kun he hyökkäsivät sisään ja ottivat hänet vangiksi.
Vuosi sitten vangittu nuorempi mies on Sannan mukaan nyt 18-vuotias.
– Haastattelemani naisen veli on todennäköisesti mennyt Syyriaan itsenäisesti ja vapaaehtoisesti, mutta Ylen saamien tietojen mukaan toinen nyt 18-vuotias mies saapui Syyriaan vanhempiensa mukaan 13-14-vuotiaana, Antti Kuronen kertoo.
Yle pääsi raportoimaan Isis-leiriltä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaismediana.
Suojelupoliisi kommentoi, että sen tiedossa on, että alueella on vangittuna useita Suomesta lähteneitä henkilöitä.
Suojelupoliisi ei kommentoi tarkemmin vangittujen määrää tai tilannetta.

Vankiloiden olosuhteista tiedetään vähän
Isisin alueelta vangitut ulkomaalaiset miehet ovat tarkoin vartioiduissa salaisissa vankiloissa. Vankiloissa arvioidaan olevan ainakin tuhat ulkomaalaista.
Vankiloiden olosuhteista ei tiedetä paljoakaan. Jotain käsitystä asiasta saa Kurosen puolitoista vuotta sitten tekemästä haastattelusta. Kuronen tapasi tuolloin eurooppalaisen Isis-vangin turvallisuuspalvelun talossa tehdessään dokumenttia Raqqasta.
– Mies tuotiin huppu päässä ja kettingeissä jostain kauempaa vankilasta. Hänet laitettiin tuoliin eteeni istumaan ennen kuin huppu otettiin pois. Se on ihan jotain muuta kuin leiri, jossa haastattelemani naiset ovat, Kuronen kuvailee.
– Mies kertoi, että vankiloissa on eräänlainen mini-kalifaatti eli ihmisiä on varmaankin kaikista Euroopan maista, entisen Neuvostoliiton alueelta, Pohjois-Afrikasta ja muualta.

Ulkomaalaisia vastaan ei vielä oikeudenkäyntejä
Ulkomaalaisia vankeja vastaan ei toistaiseksi ole Syyriassa käynnissä oikeudenkäyntejä. Syyrian kurdien paikallishallinto haluaisi lähettää vangit kotimaihinsa.
Alueella on menossa oikeudenkäyntejä, joissa tuomitaan syyrialaisia. Suuri joukko syyttömiksi todettuja paikallisia on myös vapautettu.
Kurdihallinto haluaisi perustaa alueelle kansainvälisen tuomioistuimen, jossa heitä voitaisiin tuomita.
– Kurdien näkökulma on se, että nämä ihmiset ovat tulleet Euroopasta ja muualta terrorisoimaan aluetta. Ja kun sota on ohi, joutuvat kurdit huolehtimaan näistä ihmisistä, Antti Kuronen toteaa.
Irak on tarjoutunut järjestämään oikeudenkäynnin kaikille kurdien SDF-joukkojen Syyriassa vangitsemille(siirryt toiseen palveluun) ulkomaalaisille.
Neljä Isisiin kuulunutta ranskalaista miestä tuomittiin Irakissa kuolemantuomioihin sunnuntaina. Yhdysvaltain tukemat joukot olivat alun perin vanginneet miehet Syyrian puolella.
Tiistaina Irakissa tuomittiin kaksi ranskalaista Isis-vankia lisää kuolemantuomioihin.

Isis-leirillä olevien naisten ja lasten kohtaloa pohditaan illan A-studiossa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21. Vieraina sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), Turun yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen, Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen ja Ylen toimittaja Antti Kuronen. Juontajana Heli Suominen. #yleastudio

Suomalaista vai Suomen kansalaista?:unsure:
 
Isis-leirin naiset Ylelle: Kaksi suomalaista miestä on Isis-vankeina Syyriassa, toinen matkusti maahan teini-iässä perheensä kanssa
Ylen haastattelemien naisten mukaan nuorempi miehistä vangittiin 17-vuotiaana.

Isis
28.5.2019 klo 14:47päivitetty 28.5.2019 klo 15:17
ISIS-leiriltä Syyriassa suomalaisnaisia.

Yle vieraili ensimmäisenä suomalaismediana al-Holin Isis-leirillä Syyriassa. Leirin suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä.Yle
17-6372357f4a79a13ed3.png

Tekijät(2 henkilöä)
Jaa artikkeli Facebookissa3
Jaa artikkeli Twitterissä

Ylen Syyriassa haastattelemat suomalaisnaiset kertoivat kahdesta vankilassa olevasta suomalaismiehestä.
Juuri al-Holin Isis-leiriltä palannut Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronenhaastatteli leirillä viittä suomalaisnaista.
Yksi naisista kertoi vankilassa olevasta veljestään.
– Tiedän, että veljeni on vankilassa, mutta en tiedä missä. Olen yrittänyt ottaa selvää, mutta en tiedä missä hän on, mustaan kaapuun pukeutunut nainen sanoi.
Toinen naisista, Sanna, kertoi, että vankilassa on myös nuorempi mies.
– Kurdit hyökkäsivät yhteen taloon ja nappasivat pojan. Poika on edelleen vankilassa. Hän oli 17-vuotias, kun hänet napattiin. Hän ei ollut taistelussa, vaan kotonaan, kun he hyökkäsivät sisään ja ottivat hänet vangiksi.
Vuosi sitten vangittu nuorempi mies on Sannan mukaan nyt 18-vuotias.
– Haastattelemani naisen veli on todennäköisesti mennyt Syyriaan itsenäisesti ja vapaaehtoisesti, mutta Ylen saamien tietojen mukaan toinen nyt 18-vuotias mies saapui Syyriaan vanhempiensa mukaan 13-14-vuotiaana, Antti Kuronen kertoo.
Yle pääsi raportoimaan Isis-leiriltä ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana suomalaismediana.
Suojelupoliisi kommentoi, että sen tiedossa on, että alueella on vangittuna useita Suomesta lähteneitä henkilöitä.
Suojelupoliisi ei kommentoi tarkemmin vangittujen määrää tai tilannetta.

Vankiloiden olosuhteista tiedetään vähän
Isisin alueelta vangitut ulkomaalaiset miehet ovat tarkoin vartioiduissa salaisissa vankiloissa. Vankiloissa arvioidaan olevan ainakin tuhat ulkomaalaista.
Vankiloiden olosuhteista ei tiedetä paljoakaan. Jotain käsitystä asiasta saa Kurosen puolitoista vuotta sitten tekemästä haastattelusta. Kuronen tapasi tuolloin eurooppalaisen Isis-vangin turvallisuuspalvelun talossa tehdessään dokumenttia Raqqasta.
– Mies tuotiin huppu päässä ja kettingeissä jostain kauempaa vankilasta. Hänet laitettiin tuoliin eteeni istumaan ennen kuin huppu otettiin pois. Se on ihan jotain muuta kuin leiri, jossa haastattelemani naiset ovat, Kuronen kuvailee.
– Mies kertoi, että vankiloissa on eräänlainen mini-kalifaatti eli ihmisiä on varmaankin kaikista Euroopan maista, entisen Neuvostoliiton alueelta, Pohjois-Afrikasta ja muualta.

Ulkomaalaisia vastaan ei vielä oikeudenkäyntejä
Ulkomaalaisia vankeja vastaan ei toistaiseksi ole Syyriassa käynnissä oikeudenkäyntejä. Syyrian kurdien paikallishallinto haluaisi lähettää vangit kotimaihinsa.
Alueella on menossa oikeudenkäyntejä, joissa tuomitaan syyrialaisia. Suuri joukko syyttömiksi todettuja paikallisia on myös vapautettu.
Kurdihallinto haluaisi perustaa alueelle kansainvälisen tuomioistuimen, jossa heitä voitaisiin tuomita.
– Kurdien näkökulma on se, että nämä ihmiset ovat tulleet Euroopasta ja muualta terrorisoimaan aluetta. Ja kun sota on ohi, joutuvat kurdit huolehtimaan näistä ihmisistä, Antti Kuronen toteaa.
Irak on tarjoutunut järjestämään oikeudenkäynnin kaikille kurdien SDF-joukkojen Syyriassa vangitsemille(siirryt toiseen palveluun) ulkomaalaisille.
Neljä Isisiin kuulunutta ranskalaista miestä tuomittiin Irakissa kuolemantuomioihin sunnuntaina. Yhdysvaltain tukemat joukot olivat alun perin vanginneet miehet Syyrian puolella.
Tiistaina Irakissa tuomittiin kaksi ranskalaista Isis-vankia lisää kuolemantuomioihin.

Isis-leirillä olevien naisten ja lasten kohtaloa pohditaan illan A-studiossa Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21. Vieraina sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), Turun yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen, Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan ohjelman johtaja Riitta Hyytinen ja Ylen toimittaja Antti Kuronen. Juontajana Heli Suominen. #yleastudio

Miehet selkeästi dinduja, mitään koskaan missään tehty...
 
Valkopesu menossa. Vielä noita torakoita tänne loisimaan, just just. Kyllä on maan poliitikot huolissaan terroristien hyvinvoinnista, ei jumalauta näitä aikoja!

Niin Christ Churchin tapaan löytyi se musta joutsen, Uudessa Seelannissa se oli terroriteko joka ei ollut yksittäistapaus, ISIS vaimojen ja lapsien kohdalla se on tilanne, jossa valtiolla ei ole pelkästään oikeus vaan suorastaan velvollisuus asettaa Suomen ja muiden valtioiden kansalaiset eriarvoiseen asemaan muutenkin kuin kansalaisen velvotteiden osalta.
 
Kaikille naisille vaikutti olleen tärkeä motivaattori, että Syyriassa äärijärjestöjen alueilla niqab oli osa pukeutumiskoodia. Esimerkiksi yksi naisista sanoi opiskelleensa Suomessa, mutta työharjoitteluun hän ei olisi voinut mennä niqabissa. Se oli ärsyttänyt häntä suuresti ja osaltaan vaikuttanut lähtöpäätökseen.
 
Olen tässä miettinyt niin entä jos tekisimme komposiitista kestäviä mallinukkeja jotka toimivat esteinä esimerkiksi kävelykaduilla?
Huoltoajo väistää nukkea mutta vauhdilla tuleva rauhanrekka ei ehkä tajua ajoissa ettei kyseessä ole pelosta jähmettynyt ihminen.
Ennalta arvaamattomuuden parantamiseksi näiden vaatetusta ja paikkaa voisi vaihdella.
 
Olen tässä miettinyt niin entä jos tekisimme komposiitista kestäviä mallinukkeja jotka toimivat esteinä esimerkiksi kävelykaduilla?
Huoltoajo väistää nukkea mutta vauhdilla tuleva rauhanrekka ei ehkä tajua ajoissa ettei kyseessä ole pelosta jähmettynyt ihminen.
Ennalta arvaamattomuuden parantamiseksi näiden vaatetusta ja paikkaa voisi vaihdella.
Ei taida komposiitti riittää pysäyttämään rauhanrekkaa...
 
Back
Top