Terroristille ammattiapua - rauhanturvaaja jää ilman

Vonka

Supreme Leader
Palaaville ISIS-taistelijoille ammattiauttajia - suomalaiset rauhanturvaajat eivät saa kuntoutusta

  • 7f381a547fc6c3d4b886604edefb1ab346f9034e5e395a1205aedf7dff5ed96e


Kokoomuksen Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan otsikolla "Keistä Suomi kantaa huolta?". Hän kertoo Afganistanissa rauhanturvaajana loukkaantuneesta hyvästä ystävästään sekä HS:n uutisesta koskien neljää vammautunutta rauhanturvaajaa.

Rauhanturvaajat ovat ryhmäkuntoutuksessa ilman valtion rahoitusta. Yhden jalka on amputoitu, toiseen osui viisi luotia Afganistanissa.

Kansanedustaja valittelee Kriisinhallintaveteraani-ohjelman hidasta etenemistä. Hän toivoo mahdollisimman monen liittyvän Vaikeasti Korvattavat -yhdistykseen kannatusjäseneksi auttamaan.

– Nämä kaikki pitää kirjata Kriha-veteraaniohjelmaan niin, että loukkaantuneen ja elämästään taistelevan ei enää tarvitse muu anoa kuin pelastumista, Timo Heinonen kirjoittaa.

Hän jatkaa kirjoittamalla Ylen uutisesta, jossa kerrottiin Syyrian taistelualueelle matkustaneiden palaamisesta Suomeen. Viranomaiset ovat jo kahden vuoden ajan "valmistautuneet auttamaan näitä ISIL-terroristijärjestöön ja sen julmuuksiin osallistuneita henkilöitä".

– Siis samaan aikaan kun maamme ei kanna vastuuta Afganistanissa loukkaantuneesta Pekasta, Timosta ja muista? Heidän kuntoutuksensa täytyy hoitaa lahjoitusvaroin?, Heinonen ihmettelee.

– Olen hämmentynyt. Koska meidän Kriisinhallintaveteraanimme saavat palvelut ja hoivan? Osaavatkohan he edes haaveilla tällaisesta moniammatillisesta tiimistä, kun eivät ole mitään saaneet. Ja vielä samaan aikaan maamme hallitus leikkaa myös talvi- ja jatkosodan veteraaniemme kuntoutusrahoja.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/isis rauhanturvaajat-26184
 
Ja ennen kuin joku kirjoittaa, ettei rauhanturvaajien "ollut pakko mennä sinne" muistutan, ettei kurkunleikkaajienkaan.
 
"Se on miehet niin, että suomalainen veteraani ei räjäytä pommeja ostoskeskuksissa, mutta näistä Lähi-idän ihmeistä ei koskaan tiedä."
 
Joskus pohdituttaa, että Suomessa on viides kolonna. Kolonnan toiminnalle on ominaista saattaa voimaan sellaisia asioita, joiden he olettavat vähentävän motivaatiota. He vain toimivat tavalla joka tuottaa apatiaa ja passiivisuutta ja lopettaa ahkeruuden ja yrittämisen. Ehkä sellainen kateudesta ja katkeruudesta ja ilkeydestä nouseva ajattelu ei edes löydä perusteluja.

Suomessa on kansalaissodan jäljiltä syvälle isketty viha keskiluokkaa, talonpoikia, yrittäjiä ja talouselämää vastaan koska he edustavat kansalaissodan hävinneelle taholle voittajia. Suomen armeijan tarpeet ovat heidän ykkösmaalinsa.

Me elämme kuin näitä voimia ei olisi vaikka oikeasti he vaikuttavat politiikassa ja päätöksenteossa ja julkisessa keskustelussa voimakkaalla tavalla.

Afganistanin veteraanien asia on suoraa jatkumoa sille miten sotaveteraaneja kohdeltiin sotien jälkeen. Politiikassa ja hallinnossa ja julkisessa keskustelussa heidän asiaansa pyrittiin sabotoimaan järjestelmällisellä tavalla.

Hieman ihmetyttää, että logistiikkaa entisten sotilaiden hoito mukaan lukien ei olisi laitettu toimintakuntoon. Me olemme sotilaita maailmalle lähettävä maa. Meillä pitää olla toimiva järjestelmä hoitamaan kotiin palaavia entisiä sotilaita.

Me olemme lähettäneet sotilaita maailmalle jo vuosikymmeniä ja nyt vastako aletaan luoda kotiin palaaville entisille sotilaille hoitojärjestelmää.
 
Viimeksi muokattu:
Mielestäni ISIS-taistelijoita ei ole hyvä ottaa takaisin, jos ISIS julistaa jihadin jatkuvan ennen pitkää länsimaissa. Toisaalta voisi olettaa että ISIS-tehtäviin lähtevä myös haluaisi jäädä sinne. 1+1 =
 
Tätä isis-taistelijoiden asemaa pitää ajatella Euroopan mittakaavassa. Tällöin saadaan varmaan tuhansia, joiden asema pitää ratkaista. Euroopassahan on suuri islamilainen väestönosa, ei siinä mitään, mutta heissä pesii myös erittäin suvaitsematonta ajattelua.

Euroopassa on myös rikoslainsäädäntö ja terrorismilait, joiden piiriin näiden henkilöiden pitäisi kuulua ja toimet sen mukaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Puolustusvoimat meni ihan itse lopettamaan sotilassairaalansa. Eikä sielläkään varsinaisesti lellitty faittereita jos sattui pahasti etelässä. Ainakin eräs tv:ssä haastateltu toimiupseeri kertoi, että kerrottuaan traumoistaan ja pelkotiloistaan oli lääkäri vain tokaissut "Kestä ne kuin mies. Olethan sotilas ja sotilaan kuuluu kestää!"

Sitäpaitsi ei sitä sotaveteraanien "syrjintää" tulee liikaa korostaa. Noin esimerkin vuoksi sotaveteraaneja oli puolisoineen sellaiset rapeat miljoona äänestäjää (kaikista poliittisista suuntauksista). Tuskinpa heidän kintuilleen kuseminen olisi ollut kauhean järkevää politiikkaa? Kannattaa myös muistaa, että alunperin puhuttiin rintamaveteraaneista ja luomalla käsite "sotaveteraani" laajennettiin huomattavasti erilaisiin etuihin oikeutettujen joukkoa (poliittisella päätöksellä).

Sitäpaitsi on ihan rehellisesti todettava, että esim. 80-luvulla moni sellainen tv:ssä nähty "kyrpiintynyt sotaveteraani" haastattelu oli sellaista ruikutusta ettei paremmasta väliä. Toimittajan kysyessä miten ne sotaveteraanien huono asema näkyy alettiin moikaamaan, että "Neuvostoliitossa sotaveteraanit pääsee jonojen ohi!".
Siuntion-kylpylän kuntoutukset kyllä kelpasivat mutta sielua näytti kaivertavan kun ei päässyt Alkossa jonon ohi... Harva noista neukkulan ihailijoista kuitenkaan muisteli miten itänaapuri kohteli sotainvaliidejaan? Suurin osa sotainvaliideista kun "hävisi" mystisesti vuoden 1948 jälkeen!
 
Tietysti tässä on se, että hoitoa tarvitsevia sotilaita on niin vähän, että sotilassairaaloiden ylläpito sitä vähäistä määrää varten ei ole taloudellisesti perusteltua, eli sotilaiden laittaminen siviilipuolelle on ymmärrettävää, ja tämä episodi valaisee hyvin siviilipuolen toimintakykyä ja paljastaa mistä siviilit joutuvat kärsimään.
 
Viimeksi muokattu:
ja tämä episodi valaisee hyvin siviilipuolen toimintakykyä ja paljastaa mistä siviilit joutuvat kärsimään.

No ketä se kiinnostaa? "Oikeat hyvät ihmisethän" eivät asioi terveyskeskuksissa vaan he saavat työterveyshuollon yksityisissä sairaaloissa ja lääkäriasemilla. "Kunniallisilla vanhuksilla" on myös sen verran osakkeita, kiinteistöjä yms. ettei heidän tarvitse välittää julkisen terveydenhuollon tilasta, vaan yksityissairaalan tasokas tuttu lääkäri jatkaa hoitoa myös työsuhteen päätyttyä. (Asioiden nykytilahan on selvä todiste gommunistien ja ritiraattien salaliitosta?)
 
Viimeksi muokattu:
No ketä se kiinnostaa? "Oikeat hyvät ihmisethän" eivät asioi terveyskeskuksissa vaan he saavat työterveyshuollon yksityisissä sairaaloissa ja lääkäriasemilla. "Kunnollisilla vanhuksilla" on myös sen verran osakkeita, kiinteistöjä yms. ettei heidän tarvitse valittaa julkisen terveydenhuollon tilasta. (Asioiden nykytilahan on selvä todiste gommunistien ja ritiraattien salaliitosta?)


Kyllä tässä ehdottomasti on salaliitto. Siellä on sellaisia ilkeitä ihmisiä, jotka haluavat tuottaa haittaa muille!!!
 
Kuules nyt tämä yhteiskunta on sellainen, että jokainen on kykyjään ja taitojaan vastaavassa tehtävässä. Jos ei ole rahaa hyvään hoitoon yksilöllä niin hän ei ole sitä ole ansainnut.


Tässä, että ihmiset hoidetaan ei oikeastaan ole kyse siitä ansaitseeko tämä ihminen hoitoa vaan siitä, että jokainen hoitamalla takaamme kaikkien terveyden. Kun jokainen hoidetaan saamme sairaudet kuriin, yhteiskunnassa ei raivoa sairauksia, kun kaikilla on hoito, siis kaikki hoitamalla takaamme, että ahkerat ja yritteliäät elävät terveessä ympäristössä.
 
Ammattiapua ne tarvitsevat tosiaan. Kenen rahoilla ja minkä yhteiskunnan kustannuksella on eriasia. Ei meidän toivottavasti. Ruotsin tilastot on karmeita.
Embedded media from this media site is no longer available
 
Huomauttaisin Timo Heinosen puolueen istuneen hallituksessa lähes koko muslimien massamaahanmuuton kattaneen ajanjakson ja siinä touhussa rahaa ei ole säästelty. Tällainen bloggaus on säälittävää äänten kalastelua eduskuntavaalien edellä. Jeesustelee, kuten olisi oppositiossa, vaikka on itse ollut tekemässä näitä päätöksiä.
 
Ihanko varmasti tilanne on sellainen, että palkkasotilaana maailmalla toimineet suomalaismiehet käännytetään kotipitäjän terveyskeskuksen ovelta tai sairaalasta passitetaan ulos kun vaivojen syyksi ilmenee Afganistanin komennus? Entä evätäänkö heiltä työkyvyttömyyseläke tai sairauspäiväraha samalla syyllä?

Minä en tuota aivan hevillä usko!

Sen uskon, että heille, kuten meille kaikille muillekin, on tarjolla normaalitasoinen sairaanhoito, eikä siinä kysytä, että jäikö jalkasi Kollaalle, Afganistaniin vaiko kenttäsirkkeliin.
 
Ihanko varmasti tilanne on sellainen, että palkkasotilaana maailmalla toimineet suomalaismiehet käännytetään kotipitäjän terveyskeskuksen ovelta tai sairaalasta passitetaan ulos kun vaivojen syyksi ilmenee Afganistanin komennus? Entä evätäänkö heiltä työkyvyttömyyseläke tai sairauspäiväraha samalla syyllä?

Minä en tuota aivan hevillä usko!

Sen uskon, että heille, kuten meille kaikille muillekin, on tarjolla normaalitasoinen sairaanhoito, eikä siinä kysytä, että jäikö jalkasi Kollaalle, Afganistaniin vaiko kenttäsirkkeliin.

Itseasiassa kun se jalka on jäänyt Afganistaniin ,niin voin vannoa että palvelu julkisilla on jopa parempaa kuin muilla. Kyllä hyssyteltiin ja passattiin tsunamiuhriakin jonka haava oli vähän tulehtunut jälkikäteen. Kun siis ensiapuun tuli. Palvelu on päällisin puolin ja paperilla kaikille sama,mutta käytännössä veikkaan että rauhanturvaaja paperien kanssa tuleva haavoittunut saa parempaa hoitoa. Ainakin empaattisempaa. Sekin on jo paljon se,.
 
Nopeasti hukkaatte pointin.

Kyse ei ole siitä saako rauhanturvaveteraani arvauskeskuksesta hoitoa kuten muutkin, vaan siitä, että terroristia hyysätään kalliilla erikoispalveluilla. Antakaa nyt vielä mitali.

Huvitti jo se, kun eräs kansanedustaja sanoi, että nämä palaavat kurkunleikkaajat voidaan "rinnastaa sotaveteraaneihin". Eihän tässä niin tehdä, vaan he saavat paremman kohtelun.

 
Nopeasti hukkaatte pointin.

Kyse ei ole siitä saako rauhanturvaveteraani arvauskeskuksesta hoitoa kuten muutkin, vaan siitä, että terroristia hyysätään kalliilla erikoispalveluilla. Antakaa nyt vielä mitali.

Huvitti jo se, kun eräs kansanedustaja sanoi, että nämä palaavat kurkunleikkaajat voidaan "rinnastaa sotaveteraaneihin". Eihän tässä niin tehdä, vaan he saavat paremman kohtelun.

Totta, mutta ei kai tässä ketään ole vielä hyysätty?

Sen tiedän, että demareista, vassareista ja vihreistä on tuollaisia ääniä kuulunut. Tosiasiassa näitä terroristejä ja ylipäätään muitakin heimosotiin osallistuvia on syytä epäillä erinäisistä rikoksista. Se on voimassa olevan rikoslain mukaista ja nämä punavihreiden haikailemat lepokodit ovat onneksi pelkkää haikailua. Toki on niin, että vangillakin olisi oikeus terveydenhuoltoon.

Sekin on mielenkiintoista, että kukkahatut ovat heränneet näiden sotaan lähteneiden asialle, mutta onhan meillä pakolaisissa (siis oikeissa, pakolaisleireiltä hakemassa käydyissä - ei omin voimin itsenäs Eurooppaan muiluttaneiden joukossa) henkilöitä, jotka oikeasti tarvitsisivat kuntoutusta esimerkiksi kidutuksesta toipumiseen. Jostain syystä heistä ei pidetä melua. Ilmeisesti eivät ole poliittisesti mielenkiintoinen ryhmä.
 
No jotenkin tuntuu, että juttu on paisuteltu pois mittakaavoistaan.

Suomessa nyt satutaan "tuhlaamaan" rahaa ihmisiin jos elätään jonkinlaisessa toivossa, että niistä saataisiin jonkinlainen tuottava yhteiskunnan jäsen.

-Esimerkki 1. Janipetterillä on ammattikoulussa vaikeaa ja hän on vaarassa joutua lopettamaan opinnot = eli joutuu aika jäätävään syrjäytymisvaaraan. Kootaan moniammatillinen ryhmä pohtimaan janipetterin tilannetta johon kuuluu opo, koulupsykologi, kuraattori ja ehkä vielä joku janipetterin äityli. Janipetteri ehkä tokenee ja kallis panos tuottaa veronmaksajan seuraavaksi 40+ vuodeksi tai sitten ei...

-Esimerkki 2. Sebastian Tötterström on rapujuhlissa nauttinut hieman liikaa punssia ja kännikaatuilun jälkeen polvi on sökönä. Taas kootaan tiimi johon kuulu polvikirurgi, lääkäri, lääkinvoimistelija, hoitaja ja erikoissairaanhoitaja. Sitten pähkäillään porukalla kuinka saadaan Sebastian jaloilleen ja lerssigymnasietin liikunanopettaja kuntoutettua työelämään.

- Esimerkki 3. Petri istuu kolmatta kertaa väkivaltarikoksesta linnassa. Koska nyt on niin pitkä baaggelsi lusittavana Petri laitetaan psykoterapiaan. Siellä Petri sitten puhuu elämästään naisen kanssa joka veloittaa 80 euroa tunti kolme kertaa viikossa vartijan lukiessa jallua pleksin takana. Sen jälkeen kootaan taas tiimi joka ohjaa Petriä päihteettömään elämään kun Petri on oivaltanut "hei mä oon tehnyt kaikki kepposeni kännissä". Petri pysyy päihteettömänä tai sitten ei.

Muistelen kuinka 20 vuotta sitten nousi kauhea kohu kun yksi Marko kävi vähän sotimassa ulkomailla ja kehtasi vielä kirjoittaa kirjan. Silloin kaikki jotka uskalsivat puhua/kirjoittaa vaativat Petrille putkaa/linnaa/kuritushuonetta. Vähintään 10 vuotta ja mielummin elinkautinen. No mitä siitä kaverista tuli? Huippuluokan arkkitehti joka on voittanut kansainvälisiä palkintoja!
 
Back
Top