Terroristille ammattiapua - rauhanturvaaja jää ilman

No jotenkin tuntuu, että juttu on paisuteltu pois mittakaavoistaan.

Suomessa nyt satutaan "tuhlaamaan" rahaa ihmisiin jos elätään jonkinlaisessa toivossa, että niistä saataisiin jonkinlainen tuottava yhteiskunnan jäsen.

Luuletko sinä, että syyrialaisesta jihadistista tulee tuottava yhteiskunnan jäsen kun hän vähän juttelee kukkahattutädin kanssa?

Markollahan taas oli edellytyksiä suunnittelijaksi. Sen verran hyvä mielikuvitus.
 
Luuletko sinä, että syyrialaisesta jihadistista tulee tuottava yhteiskunnan jäsen kun hän vähän juttelee kukkahattutädin kanssa?

Katselin aikoinaan yhden dokkarin palestiinalaisista itsemurhapommittajista (epäonnistuneista). Rehellisesti sanottuna aika paljolta pahalta olisi säästytty sielläkin päin maailmaa jos olisi vaikka terveyskeskus psykologeja...

Et jos yksikin jihadisti tulee toisiin aatoksiin eikä lähde Stockkan hulluille päiville pommivyön kanssa etsimään suurinta tungosta - niin se on money well spent...
 
Yhteiskunnan myöntämät taloudelliset tuet terroristiryhmissä toimiville henkilöille
Eduskunnan puhemiehelle
Viranomaisten tiedossa on tällä hetkellä noin 40 miestä, naista tai lasta, jotka ovat lähteneet Suomesta Syyriaan tai muualle Lähi-itään liittyäkseen terroristiryhmiin. Todellinen määrä voi olla huomattavasti suurempikin.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, etteivät veronmaksajat joudu rahoittamaan työttömyyskorvausten, sosiaalitukien tai muiden tukien tai avustusten muodossa sellaisten henkilöiden toimintaa, jotka ovat liittyneet terroristiryhmiin Syyriassa tai muualla ja ovat viranomaisten tiedossa ja
aikooko hallitus mahdollistaa sen, että Suomen viranomaisten tietojen vaihto edellä mainitussa asiassa esimerkiksi Kelan ja Suojelupoliisin välillä toimii viivytyksettä ja esteettä?
Helsingissä 26 päivänä syyskuuta 2014

Mika Raatikainen /ps http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_716_2014_p.shtml
 
Katselin aikoinaan yhden dokkarin palestiinalaisista itsemurhapommittajista (epäonnistuneista). Rehellisesti sanottuna aika paljolta pahalta olisi säästytty sielläkin päin maailmaa jos olisi vaikka terveyskeskus psykologeja...

Et jos yksikin jihadisti tulee toisiin aatoksiin eikä lähde Stockkan hulluille päiville pommivyön kanssa etsimään suurinta tungosta - niin se on money well spent...

Halvemmaksi tulisi kääntää rajalla ympäri ja pistää nokka kohti maata, josta on tullutkin. Mutta jos on kansalainen, ei onnistu.

Näistä sosiaalijutuista pieleen menevät aina sinisilmäiset ideat. Esimerkiksi vankeinhoidossa vedetään juurikin samoja juttuja repsahtaneelle päihteiden väärinkäyttäjälle, joka kerran tarttui puukkoon ja sitten rikollisille, joilla ei ole aikomustakaan "parantua". Jälkiä sitten luette iltapäivälehtien lööpeistä.

Niin luette nytkin. Ja isoja.
 
Ehkä olisi parasta pyytää lukitsemaan ketju.

Ymmärrän kyllä "Majavan" pointin. Varmasti viranomaisiakin kiinnostaa kontakti näihin jos ja kun he kotiin tulevat.
 
Menee hiukan ohi alkuperäisen avauksen, mutta eikö Marko Casagrande joutunut esitutkintaa, tai saanut syytteen koska myönsi olleensa palkkasoturina Balkkanilla.

ISIS-taistelijaa voisi perustellusti epäillä sotarikoksista.

Edit. Taktinen taistelujyrsiä ehti tuomaan asian esiin.
 
Menee hiukan ohi alkuperäisen avauksen, mutta eikö Marko Casagrande joutunut esitutkintaa, tai saanut syytteen koska myönsi olleensa palkkasoturina

Joutui tutkintaan ja sanoi sitten kirjan olevan fiktiota, jotta sitä ja sen kertomuksia ei käytettäisi aihetodisteena. Mitään tuomiota ei tullut ja eipä muslimien tappaminen mikään rikos olekaan...
 
"Se on miehet niin, että suomalainen veteraani ei räjäytä pommeja ostoskeskuksissa, mutta näistä Lähi-idän ihmeistä ei koskaan tiedä."

Lakkautetaan ostoskeskukset.
 
Katselin aikoinaan yhden dokkarin palestiinalaisista itsemurhapommittajista (epäonnistuneista). Rehellisesti sanottuna aika paljolta pahalta olisi säästytty sielläkin päin maailmaa jos olisi vaikka terveyskeskus psykologeja...

Et jos yksikin jihadisti tulee toisiin aatoksiin eikä lähde Stockkan hulluille päiville pommivyön kanssa etsimään suurinta tungosta - niin se on money well spent...

Toimiva yhteiskunta on kaikkien etu.

Mutta miten poimia aina talteen silkat sotarikolliset? Tämä uusi extreme-laji kun poikii taatusti sotarikollisia. Ja noilla alueilla matkailu ei tee ihmisestä päästä silitettävää, ei varmasti. Ehkä vonkan ohje on hyvä, mutta miten toteuttaa?
 
Olen lukenut näistä jutuista CNN:ltä, BBC:ltä, AP:lta ja jopa SvD:ltä ja nyt sitten viimein Suomessakin uskalletaan - koska YK. Mietin vain, kun Suomeen palaaville järjestetään ammattiapua, että toivottavasti ottavat huomioon traumaattiset kokemukset seksiorjista. Toivon, että nämä hyysääjät saavat kuulla oikein meheviä juttuja. Miltä teistä tuntui nussia orjatyttöä?YK: Isis pakkosiirtänyt naisia "palkinnoksi taistelijoille"

Islamilaisen valtion kapinalliset ovat syyllistyneet massateloituksiin, siepanneet naisia ja tyttöjä seksiorjiksi ja rekrytoineet taistelijoiksi myös lapsia, sanoo YK torstaina julkistamassaan raportissa.

YK:n mukaan Isis-järjestön teot Irakissa pitää käsitellä kansainvälisessä oikeudessa, koska ne voivat täyttää systemaattisten sotarikosten tunnusmerkit.

Tuore YK-raportti perustuu 500 todistajan haastatteluun. Sen mukaan erityisen julmasti on kohdeltu naisia. Isis on tappanut naislääkäreitä, -juristeja ja muita koulutettuja naisia. Yksi heistä oli juristi ja naisasianainen Sameera Salih Ali al-Nuaimy, joka teloitettiin julkisesti 25. syyskuuta. Sitä ennen häntä kidutettiin useita päiviä.

Elokuussa Isis pakkosiirsi 450–500 naista ja tyttöä Niniven alueella sijaistevaan Tal Afarin linnoitukseen. Raportin mukaan 150 naimatonta tyttöä ja naista, valtaosin jesidejä ja kristittyjä, kuljetettiin todennäköisesti Syyriaan. Siellä heidät luovutettiin Isisin taistelijoille palkinnoiksi ja seksiorjiksi.

(Jatkuu linkissä)

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1412237729559
 
Huomiota herätti tuo alun teksti, jonka mukaan viranomaiset ovat jo kahden vuoden ajan "valmistautuneet auttamaan näitä ISIL-terroristijärjestöön ja sen julmuuksiin osallistuneita henkilöitä".

Minun käsittääkseni ainoa viranomainen, jonka pitäisi auttaa kansanmurhaan syyllistyneen järjestön riveissä toimineen terroristin käsittelyssä on POLIISI ja se apu rajoittuu kuljetukseen Vantaan poliisvankilaan tms. odottamaan oikeudenkäyntiä ja/tai maastakarkoitusta sinne, mistä tulikin ja/tai missä oikeudenkäyttö on Suomea rivakampaa.
 
Jotenkin tässä porussa on sellainen teollinen keinotekoisuuden maku. Sympatiani ovat 100% KRIHA-veteraanien puolella, mutta mielestäni näiden kahden asian välille ei voi vetää yhtäläisyysviivaa noin vain. Käsittääkseni "kotiin" palaavien jihadistien vastaanotossa pyritään ennaltaehkäisemään ja puuttumaan heidän mukanaan tuomaan turvallisuusuhkaan, siis uhkaan joka kohdistuu MUIHIN ihmisiin.
Keinovalikoimaan kuuluu mielestäni muukin, kuin liukumäki lentoasemalta pidätysselliin ja tästähän tuossa eri alojen asiantuntijoista koostuvassa tiimissä on kyse.
Kaikki Syyriaan lähteneet eivät ole myöskään taistelleet ISIS:n tai muiden äärijärjestöjen puolella, joten tästäkin syystä on järkevää, että vastaanottotiimillä on kyky käsitellä sekä rikollisia, että traumatisoituneita vapaustaistelijoita.

KRIHA-veteraanien kuntoutuksessa ja sen puutteessa on käsittääkseni kyse henkilöille itselleen haitallisten henkisten ja fyysisten vammojen hoidosta, eivätkä ne yleensä ole senlaatuisia, että olisivat uhka ulkopuolisille. Veteraanihuolto pitää joka tapauksessa saattaa kuntoon, riippumatta siitä miten jihadistien kanssa Suomessa tullaan toimimaan.

Mikäli tämä keissi antaa vipuvartta veteraanien oikeuksien parantamiseen, on täysin oikein käyttää tätä vertailua aseena. Ihan saatanan nahkapääratkaisu taas olisi jotenkin tuomita viranomaisten yritykset hoitaa Jihad-Jonssonit tyylikkäästi, koska ei veteraanitkaan. Koska jokin asia on huonosti, ei mikään muu saa olla hyvin siis.
 
Eikä tämä ole mitään uutta. 30-luvulla tuskailtiin mitä tehdään niille suomalaisille jotka olivat taistelleet tasavaltalaisten riveissä Espanjassa. Silloinkin osalla ihmisistä oli kovin jyrkät näkemykset näistä "pappien murhaajista, nunnain raiskaajista ja Stalinin kätyreistä". Puheista huolimatta homma sitten jäi pikkutuomiohin mm. passirikkomuksista.

Turha on siis kovasti kerätä kierroksia ja pidättää hengitystä. Myöhemminhän eräs "tasavaltalainen" toimi sitten kulttuuritalon järjestysmiesten esimiehenä. Varmaankin oli ihan passeli paikka.
 
Totta, mutta ei kai tässä ketään ole vielä hyysätty?

Sen tiedän, että demareista, vassareista ja vihreistä on tuollaisia ääniä kuulunut. Tosiasiassa näitä terroristejä ja ylipäätään muitakin heimosotiin osallistuvia on syytä epäillä erinäisistä rikoksista. Se on voimassa olevan rikoslain mukaista ja nämä punavihreiden haikailemat lepokodit ovat onneksi pelkkää haikailua. Toki on niin, että vangillakin olisi oikeus terveydenhuoltoon.

Sekin on mielenkiintoista, että kukkahatut ovat heränneet näiden sotaan lähteneiden asialle, mutta onhan meillä pakolaisissa (siis oikeissa, pakolaisleireiltä hakemassa käydyissä - ei omin voimin itsenäs Eurooppaan muiluttaneiden joukossa) henkilöitä, jotka oikeasti tarvitsisivat kuntoutusta esimerkiksi kidutuksesta toipumiseen. Jostain syystä heistä ei pidetä melua. Ilmeisesti eivät ole poliittisesti mielenkiintoinen ryhmä.

Oon vassari ka ollu firmasa varmaan kauemmin sinä.
 
Ammattiapua ne tarvitsevat tosiaan. Kenen rahoilla ja minkä yhteiskunnan kustannuksella on eriasia. Ei meidän toivottavasti. Ruotsin tilastot on karmeita.

Tuosta Ruotsin Vimmerbyn keissistä johon viittasit (Rafi Bahaduri et al)

Pahantekijä Rafi Bahadurihan oli raiskannut kuulemma jo 4 kertaa ennen tuota kahden lapsen äidin totaalirikkomistaan. Kuulemma kaveria ei voida karkoittaa takaisin Afganistaniin, koska tämä väittää tuleensa Ruotsiin alle 15 vuotiaana (!) (en tiedä mikä helvetin peruste tuokin oikein on - joku ihme pykälä varmaan Ruotsin lainsäädännössä...?)

Rafi/Rafet Bahaduri är tidigare dömd för våldtäkt, den 31 juli 2008 dömde Blekinge tingsrätt Rafi Bahaduri till två års fängelse för att ha våldtagit en ung kvinna, domen B 1244-08. Han är tidigare också dömd för misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. Ännu har inte någon åklagare yrkat på utvisning trots upprepade grova förseelser i Sverige. Rafi Bahaduri folkbokfördes i Sverige ihop med sina föräldrar den 18 oktober 2002.

Rafi Bahaduri, huvudmannen i åtalet åtalas dels för anstiftan alternativ medhjälp till gruppvåldtäkten, dels för att direkt inpå gruppvåldtäkten våldtagit kvinnan en gång till. Även den våldtäkten betecknas som grov.

Åklagaren yrkar på att samtliga män, förutom Rafi Bahaduri, ska utvisas en viss tid vid fällande dom. Att åklagaren inte yrkar på utvisning gällande Rafi Bahaduri beror på att han kom till Sverige innan han var 15 år och kan därmed inte utvisas pga detta. Baharudi har bland annat fyra våldtäkter bakom sig. Tvåbarnsmammans målsägarbiträde yrkar nu på ett högt skadestånd – drygt en miljon kronor. – “Att utsättas för så många personer, för den förnedringen och den kränkningen – skadeståndet måste stå i proportion till brottet”, säger advokat Charlotte Bokelund.


Raiskauksen uhri oli kuulemma aikaisemmin ns. mamuhyysääjä. Liekö mielipiteet sitten muuttuneet näihin kulttuurinrikastuttajiin nähden, ainakin naisen nykytila vaikuttaa hieman ikävältä. Piinahan ei loppunut Pohjolan rikoshistorian karmeimpaan joukkoraiskaukseen. Elinikäiset arvet ja vaivathan siitä jäi:

According to Vimmerby Tidning “The woman went into shock while the rapes were still underway, and has since been in a heavily traumatised state. She is now subject to nightmares and panic attacks, and lives in a psychiatric clinic. She is bound to a wheelchair due to damages to her abdomen, and suffers from faecal incontinence.”

Käsittely oli siis niin kovaa Afgaanipoikien session aikana, että nainen vaipui shokkiin - ja alapää on sen verta sökänä että edes paska ei pysy sisällä.

 
Top