Tiltujen piipitykset. (Bäckman, Putkonen, Tankki-Leena et al.)

9 äksäystä Malisen horinaa, enkä tietenkään pistä kaikkea tänne, mutta tässä pääpointit. Ikinä mitään ongelmaa ollut rakkaan naapurin kanssa ja jos onkin ollut, niin lännen syy. Lisäksi pyyntö Trumpille, mikä sisältää ratkaisun kaikkeen:

"To road to peace in Ukraine, and in Europe, begins on de facto surrender of NATO in Ukraine. You also need to start removing bases from the Russian border, starting from Finland."

Tällaiset ns. fiksut tyypit on seotessaan hankalampia tapauksia kuin nuo "omilla aivoilla ajattelevat" foliovatnikit, mitä x on nykyään puolillaan. Nehän ajattelee ihan itse, ja hokee aina jotain trendaavaa mantraa kuten WEF, piikit, Soros, valtamedia, hillaryn pedofiilipitseria ja viimeisempänä USAID.

1000021620.webp
 
Putkosella murheet ei ainakaan ole vähentymään päin. Äskenhän viestipalvelu X antoi tälle kenkää. Eikös Muskin pitänyt olla Putkosen hyvien miesten kirjoissa ?


X-alusta sensuroi minut äskettäin eikä valitustani käsitellä loppuun - 10 vuotta vanha tilini on pysynyt jäädytettynä.

Nyt uutisoidaan, että myös RT-uutisten kanavat on X:n sensuurin kohteena.

Se sananvapauden lupauksista. Ei hyvältä näytä.
 
Anoa ei ole onnistuttu haastamaan käräjille. Piileskeleekö tämä haastemiestä ?

Samasta aiheesta uutisoitiin tässä ketjussa myös huhtikuussa 2024. Haastemiehen pakoilu vaikuttaa helpolta, ei varmaankaan tarvitse kuin olla avaamatta ovea, jos tämä sattuu koputtelemaan.
 
Mitä v*ttua, Nigel Farage kannattaa nyt Ukrainan liittymistä Naton jäseneksi. Vaikka on koko sodan ajan lähinnä vain vittuillut Ukrainalle ja toistellut ryssien näkökantoja. Ja sama mieshän muuten henkeen ja vereen vastusti Suomen ottamista liittokunnan jäseneksi. Tämä kun vain turhaan provosoi ryssää.

 
Mitä v*ttua, Nigel Farage kannattaa nyt Ukrainan liittymistä Naton jäseneksi. Vaikka on koko sodan ajan lähinnä vain vittuillut Ukrainalle ja toistellut ryssien näkökantoja. Ja sama mieshän muuten henkeen ja vereen vastusti Suomen ottamista liittokunnan jäseneksi. Tämä kun vain turhaan provosoi ryssää.

Suuttuikohan Farage Elon Muskin vittuilusta?
 
Kun kerran interwebissä lukee, niin sen on pakko olla totta.

Tietääkseni anus on aikoinaan lähtenyt Suomesta karkuun, koska olisi ollut alaikäisiin sekaantumista.
Veljeni oli tuon paska-aivon talvisota näytelmässä, jossa oli selvät ryssän vastaiset viitteet.
Kun jäi kiinni, niin muuttui ulosanti.

Täytyy kysyä veljeltä enemmän asiasta.
 
Örkki Tuomioja on päästetty taas kouristelmaan hyysärin palstoille:


Trumpin ja Putinin vertaaminen Hitleriin ja Staliniin kertoo Örkistä kaiken tarpeellisen.

Euroopan ei pidä madella Putinin ja Trumpin edessä​

Essee | Autoritaariset johtajat uhkaavat taas jakaa maailman keskenään, kuten 1930-luvulla. Euroopan on astuttava puolustamaan demokratian arvoja, kirjoittaa entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Erkki Tuomioja
2.2. 2:00


Maailmantilanne alkoi näyttää 1930-luvun loppua kohden monien silmissä sellaiselta, että oli tehtävä valinta kahden diktaattorin, Hitlerin ja Stalinin, välillä. Kaikkea keskitysleirien ja gulagin kauheuksista ei tiedetty, tai ainakaan ei haluttu uskoa.

Monien valinta perustui lopulta siihen, kumpaa diktaattoria pelkäsi tai inhosi enemmän. Sen jälkeen moni vielä nenäänsä pidellen teki välttämättömyydeksi selittämästään valinnasta hyveen. Liberaaliin demokratiaan luottavien ja sitä avoimesti puolustavien asema kävi ahtaammaksi.

Tänään maailman tila näyttää jälleen siinä suhteessa samanlaiselta, että jotkut katsovat olevansa pakotettuja tekemään valinnan Donald Trumpin ja Vladimir Putinin välillä. Stalinin ja Putinin samastaminen on toki paljon helpompaa kuin Hitlerin ja Trumpin. Muistettakoon kuitenkin, ettei Hitler vielä vuonna 1936, jolloin monet ulkomaiset vieraat Berliiniin olympialaisissa loivat ihailevia katseita Führerin aitioon, ollut vasta kuin puhunut miljoonien juutalaisten poistamisesta ja Saksan suuruuden palauttamisesta.

Sekä Hitler että Trump harjoittelivat väkivaltaista valtaannousua, edellinen vuonna 1923 ja jälkimmäinen vuonna 2021. Trump oli jo päässyt ensimmäisen kerran valtaan perustuslain puitteissa.

Uuden virkakautensa Trump aloitti lupaamalla poistaa miljoonia maahantulijoita ja palauttaa Amerikan suuruuden. Hän on myös kohdistanut rajan muuttamisvaateita Panamaan, Kanadaan ja Grönlantiin.

Toisin kuin Venäjällä, Yhdysvalloissa on toki vielä jonkinasteisia pidäkkeitä vallan väärinkäytölle. Mutta luottamus maan läpipolitisoituun korkeimpaan oikeuteen on jo horjunut, ja republikaanipuolueen tahto ja mahdollisuudet kontrolloida johtajansa toimia ovat samalla tasolla kuin natsipuolueen ohjausvalta Hitlerin suhteen.

Siinä missä Euroopan johtajien on ollut helppoa ja täysin perusteltua tuomita autoritaariseen vallankäyttöön päätyneen Putinin valloitushalut ja kasvattaa tukeaan tämän uhriksi valikoituneelle Ukrainalle, Trumpin kommentoinnissa Eurooppa on ottanut sordiinon käyttöön ja korvannut kritiikin alamaisella parhain päin selittelyllä. Ei sotilaallisella voimankäytöllä uhkailua tee hyväksyttävämmäksi, että sitä kuvataan vain neuvottelutaktiikaksi.

On ymmärrettävää, että valtiojohtajien on säilytettävä toimivat diplomaattiset puhesuhteet Washingtoniin. Vaikka arvopohja suhteille katoaisikin, jää yhteisiä intressejä vaalittaviksi. Se ei saa kuitenkaan tarkoittaa sitä, että kansalaisten olisi pidättäydyttävä kritiikistä välttääkseen saman kohtalon kuin K.-A. Fagerholm, joka tuomittiin vuonna 1936 sakkoihin julkaistuaan Arbetarbladetin päätoimittajana Saksan diktaattorin kunniaa loukanneen Elmer Diktoniuksen kirjoituksen.

Trumpin toimia täytyy voida arvostella samojen kriteerien pohjalta kuin Putininkin. Ja toki myös Putinin tuomitsemisessa tulee välttää demonisoivan viholliskuvan levittämistä.

Pidättyvyys Trumpin tai Putinin toimien arvostelusta ulotetaan herkästi myös heidän suojatteihinsa, oli kyse sitten Israelin Benjamin Netanjahusta tai Venezuelan Nicolás Madurosta.

Euroopan johtajia kalvaa pelko siitä, että Trumpin arvosteleminen pelaisi Putinin pussiin ja jättäisi hyökkäyksen kohteeksi joutuneen Ukrainan heitteille.

Euroopan on jatkettava Ukrainan tukemista, kunnes maan suvereniteetin säilyttävä ja sille kelpaava rauhansopimus on mahdollinen. Ja jos Trump voi tällaisen ratkaisun aikaansaamista edesauttaa, on tuloksen kanssa elettävä, vaikka se olisi kaukana ihanteellisesta.

Pelättävä on ennemminkin sitä, että Trump ja Putin päättyvät samankaltaiseen – vaikka maantieteellisesti vielä laajempaan – diiliin kuin minkä Hitler ja Stalin sopivat elokuussa 1939.

Suomi tarvitsee nyt tervettä itseluottamusta.
Riippumatta siitä, miten ja milloin sota Ukrainaa vastaan saadaan päättymään, on Euroopan joka tapauksessa vahvistettava omaa ”strategista autonomiaansa” ja siihen sisältyvää itsenäistä puolustuskykyä. Oleellisinta ei ole silloin se, mikä on kunkin maan puolustusmenojen osuus kansantulosta, vaan se, minkälaiset ovat tarvittaessa EU:n kyvyt mobilisoida ja käyttää lisääntyviä voimavarojaan yhdessä. Kunkin Euroopan maan oman aseteollisuuden protektionistisen suojelun purkamisella voitaisiin heti saavuttaa merkittävästi lisää kustannustehokkuutta ilman menojen lisäämistä.

Naton jäsenenäkään ei tule luottaa sinisilmäisesti siihen, että pahan paikan tullen ratsuväki tulee valtameren takaa heti apuun. Molempia maailmansotia käytiin Euroopassa yli kaksi vuotta ennen kuin amerikkalaiset liittyivät demokratian puolustajiin. Tärkeämpää kuin maailmansotaan varautuminen on kuitenkin sen toteutumisen ehkäiseminen.

Eurooppa ei enää ole amerikkalaiskatsannossa yhtä merkittävä kumppani kuin ennen, vaan amerikkalaisten huomio on kasvavassa määrin uhkaavaksi kilpailijaksi koetussa Kiinassa. Trumpin Yhdysvallat antaa kuitenkin maan rinnalla vastuulliselta toimijalta näyttävälle Kiinalle mahdollisuuden laajentaa vaikutusvaltaansa.

Euroopan ei pidä tässäkään heittäytyä Yhdysvaltojen alamaiseksi. Euroopan on rakennettava omaa suhdettaan Kiinaan tavalla, joka rohkaisee maata käyttäytymään mieluummin pandakarhun kuin susisotilaan tavoin.

Resilienssi, kyky selviytyä kriiseistä ja uhkaavista tilanteista, ei ole kiinni vain tai edes ensisijaisesti ulkoisista voimavaroista. Siihen kuuluu myös omiin kestäviin arvoihin perustuva itseluottamus, ei alamainen mateleminen voiman ja vallan edessä.

Kuten 1930-luvulla ei tullut hyväksyä valintaa Hitlerin ja Stalinin välillä, ei meidän nytkään tarvitse kumartaa yhtäkään vallan väärinkäyttäjää, saati ottaa heidän vihapuhettaan käyttöön. Nykymaailmassa Euroopalla on korvaamaton rooli sääntöpohjaisen kansainvälisen yhteistyöjärjestelmän ja liberaalin demokratian puolustajana, myös silloin kun sitä uhataan Yhdysvalloissa.

Euroopan roolin merkitys korostuu sitäkin kautta, että muu maailma näyttää olevan paljon välinpitämättömämpi sen suhteen, miten Trump ja Putin valtaansa käyttävät – ainakin niin kauan kuin se ei heti uhkaa näiden maiden omia välittömiä intressejä.

Nämä kaksi autoritaarista johtajaa uhkaavat maailmaa muutenkin kuin sotilaallisesti. Yhtä eksistentiaalinen uhka kuin heidän ydinaseensa on heidän välinpitämätön suhtautumisensa ilmastonmuutokseen. Fossiilisten polttoaineiden tuottaminen, myynti ja käyttö ovat sekä Trumpin Yhdysvalloissa että Putinin Venäjällä väline, jota johtajat tarvitsevat nationalististen suuruushaaveittensa toteuttamiseksi.

Tervettä itseluottamusta tällaisessa maailmassa tarvitsee nyt myös Suomi. Meidän ei tule sovittautua alamaiseen rooliin. Meidän pitää uskaltaa seisoa, puhua ja toimia siinä demokratiaa, oikeusvaltiota, ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta puolustavien toimijoiden joukossa, johon Pohjoismaat ovat tähän asti johtavina maina pelottomasti kuuluneet. Eikä kyse ole vain rohkeudesta ja periaatteista, vaan siitä, miten pienet valtiot turvaavat asemansa ja tulevaisuutensa.
Bullshit bingo:
  • keskitysleirit ja gulagit
  • liberaali demokratia
  • Putin = Stalin
  • Trumppi = Hitleri
  • republikaanipuolue = natsipuolue
  • Arvo Pohja
  • Putinin turha demonisointi
  • Euroopan aseteollisuus
  • sodan ehkäiseminen > sotaan varautuminen
  • Yhdysvallat = vastuuton
  • Kiina = vastuullinen
  • Euroopan on rakennettava tiiviit suhteet Kiinaan
  • vihapuheen leviämisen estely
  • sääntöpohjainen kansainvälinen yhteistyöjärjestelmä = YK?
  • liberaali demokratia, muistinko jo mainita?
  • pahikset: ydinaseet, ilmastonmuutos, fossiiliset polttoaineet, nationalismi
  • hyvikset: oikeusvaltio, ihmisoikeudet, kansainväliset sopimukset
  • muut Pohjoismaat = Suomen oikea viiteryhmä
Örkki aloittaa pelottelemalla lukijoita uuninluukkujen kolinalla. Örkki ei tykkää vanilla demokratiasta vaan pitää olla lisämääreitä, kuten liberaalidemokratia, mikä on Örkin mielestä sitä parempaa demokratiaa. Örkin mukaan Putin on Stalin ja Trumppi on Hitleri. Örkki vihaa Amerikkaa ja etenkin republikaaneja, jotka on natseja. Örkki voi sivulauseessa arvostella myös Venäjää mutta se aiheuttaa jenkkiviha-kouristuksen heti seuraavassa lauseessa: näin Örkki pysyy omasta mielestään tasapuolisena!

Eurooppalainen Arvo Pohja saa Örkin kusemaan hunajaa, mutta ilman maailmanpoliisi-jenkkejä Euroopan valtiot tappaisivat toisensa. Örkki "varoittaa" Putinin demonisoinnista. Örkki on kannattavinaan Euroopan aseteollisuuden tehostamista vaikka koko ikänsä on yrittänyt kampittaa asevientiä ja kaikkea muutakin aseisiin liittyvää.

Örkin mielestä sodat voidaan ehkäistä jotenkin muuten kuin varautumalla sotiin: olisikin hauskaa kuulla miten! Örkki vihaa Amerikkaa ja tykkää enemmän Kiinasta. Örkin mielestä Euroopan pitää toistaa Kiinan kanssa kaikki ryssien kanssa tehdyt virheet. Örkin mielestä Iskander kirpaisee vain kerran mutta vihapuhe kirvelee ikuisesti! Örkki puhuu "sääntöpohjaisesta kansainvälisestä yhteistyöjärjestelmästä": ilmeisesti Örkki tarkoittaa sillä YK:ta mutta ei kehtaa sanoa sitä ääneen?

Lopuksi Örkki pääsee vakiomörköihin: ydinaseisiin, ilmastonmuutokseen, fossiilisiin polttoaineisiin ja natsismiin eiku nationalismiin! Ihan viimeisessä kappaleessa Örkki satuilee valosta tunnelin päässä: oikeusvaltio, ihmisoikeudet sekä kansainväliset sopimukset tuovat pelastuksen! Koska Örkki vihaa Baltian maita, niin sen viimeinen kouristus on esittää muut Pohjoismaat Suomen oikeana viiteryhmänä!

Suomi tarvitsee itseluottamusta mutta sen lisäksi pitäisi päästä nopeasti eroon erkkituomiojista ja muista lieroista!
 
Viimeksi muokattu:
9 äksäystä Malisen horinaa, enkä tietenkään pistä kaikkea tänne, mutta tässä pääpointit. Ikinä mitään ongelmaa ollut rakkaan naapurin kanssa ja jos onkin ollut, niin lännen syy. Lisäksi pyyntö Trumpille, mikä sisältää ratkaisun kaikkeen:

"To road to peace in Ukraine, and in Europe, begins on de facto surrender of NATO in Ukraine. You also need to start removing bases from the Russian border, starting from Finland."

Tällaiset ns. fiksut tyypit on seotessaan hankalampia tapauksia kuin nuo "omilla aivoilla ajattelevat" foliovatnikit, mitä x on nykyään puolillaan. Nehän ajattelee ihan itse, ja hokee aina jotain trendaavaa mantraa kuten WEF, piikit, Soros, valtamedia, hillaryn pedofiilipitseria ja viimeisempänä USAID.

Katso liite: 119409
Ryssä ei ole koskaan pettänyt yhdessä asiassa: se on aina taluttanut petturit, omat ja vieraat, sorakuopan reunalle. Sinne nuo malisetkin joutuvat ensimmäisenä jos ryssä Suomen valtaisi. "petit maasi, joten petät meidätkin" ja PUM!
 
Back
Top