Tiltujen piipitykset. (Bäckman, Putkonen, Tankki-Leena et al.)

Laitat kämmenet vasemmalle ja oikealle puolen naamaa. Sormet ylöspäin,sormenpäät ohimolle ja peukalot leukaperiin. Sitten vetäiset niin perkeleesti ylöspäin ja vähän takaviistoon. Pidät siinä kunnolla kiristäen ja tadaa.. Oot portugalin tulkki.
Ei nuo mitään tulkkeja ole kumpikaan. Maksettuja huoria, että saavat Anon ja tuon toisen hölmön pään vielä enemmän sekaisin.
 
Ei nuo mitään tulkkeja ole kumpikaan. Maksettuja huoria, että saavat Anon ja tuon toisen hölmön pään vielä enemmän sekaisin.
Eivät olekaan mutta Sofia venäläisenä varmaan oli hyvä tulkki reissulla. Susannan funktiota en ensin ymmärtänyt mutta nyt kun tausta on selvinnyt niin kyseessä lienee vain yksi VKK-hörhö, jolla on brasilialainen mies. Kuten Ano videolla totesi, piti tälle joku rooli keksiä retkueessa, jotta voi olla mukana. Hänestä tuli sitten brasilian kielen tulkki.

Muuten pidän tällaista epäasiallista ja epäolennaisuuksiin keskittyvää kommentointia hyvänä tapana naureskella hörhöjen toimille. Onhan tuo tavallaan myös viihdyttävää katseltavaa kunhan ymmärtää samalla noiden ihmisten traagisen hölmöyden.
 
Viimeksi muokattu:
Valhe on ehtinyt kiertämään puoli maailmaa, ennen kuin totuus on saanut edes housuja jalkaansa.
Hyvin sanottu. Ja juuret ovat nimenomaan punaisessa terrorissa - nykyajan Putler terroriin, ja taas Venäjällä.
Pitää muistaa että terrorismi nykymuodossaan sai alkunsa Venäjältä.
Terrorismin juuret löytyvät jo 1000-luvulta – nämä ovat kuuluisia islamilaisia salamurhaajia-assasiineja, jotka taistelivat vastenmielisiä hallitsijoita vastaan. Heidän uhrinsa olivat korkea-arvoisia henkilöitä: uskonnollisia henkilöitä, poliittisia henkilöitä ja niin edelleen. Eri hetkinä tämä terroristien perinne tärkeiden henkilöiden tappamisesta leimahti ja sitten laantui. Se saavutti huippunsa 1800-luvulla Venäjällä, missä tappoivat tsaari Aleksanteri II:n, yrittivät hyökätä muihin autokraatteihin ja eliminoivat melko aktiivisesti poliisipäälliköitä, ministereitä ja niin edelleen.

Mutta sitten tuli 1900-luku ja alkoi jotain aivan uutta. Terrori on muuttunut muotoa, sitä ei enää suunnattu aatelisiin vaan siviileihin. Aluksi he alkoivat tappaa vähemmän korkea-arvoisia henkilöitä - esimerkiksi ei ministereitä, vaan alemman tason virkamiehiä ja upseereita. Sitten joku poika-lapsi seisoi parvekkeellä räjähteen kanssa, odotti, että joukko sotilaita lähestyisi - ja heitti pommin heitä kohti. Yksinkertaisesti siksi, että he olivat univormussa, joka symboloi kirottua itsevaltiutta. Ja sen jälkeen pommit lensivät täysin siviileihin.

Yksi noiden aikojen terroristeista - Samaran kuvernöörin räjäyttänyt Grigori Frolov kirjoitti päiväkirjaansa: "Kuka Samaran kuvernööri oli, en tiennyt, eikä sillä ollut väliä - hänet olisi tapettu, vaikka hän olisi ollut parhaimmistoa." Eli ensimmäistä kertaa historiassa ihmistä ei tapettu sen takia, mitä hän teki, vaan sen vuoksi, että hän oli yksinkertaisesti joku. Ihminen dehumanisoitiin, siitä tuli symboli, vallan persoonallisuus tai sosiaalinen kerros. Jälkimmäinen otti hirviömäisiä muotoja: terroristit, mukaan lukien bolshevikit, ennen valtaantuloa ja sen jälkeen tappoivat ihmisiä vain kuulumisen vuoksi tiettyyn luokkaan. Seuraavaksi niin tekivät natsit. Nyt islamistit tekevät sen.

Terrorismille on monta määritelmää. Yksi niistä ei ole hyökkäyksiä tärkeitä ihmisiä vastaan, vaan poliittista väkivaltaa, jota käytetään ideologisten päämäärien saavuttamiseen ja joka kohdistuu siviileihin. Juuri tällainen kauhu jatkui koko 1900-luvun – ja jatkuu edelleen. Messiaanisten tavoitteiden vuoksi massaa pelotetaan. Eli terrorismi nykymuodossaan syntyi juuri Venäjällä.

Dehumanisaatio on se tärkein termi. Putler julisti epä-ihmisiksi ukrainalaisia, kaikkia naapureita ja koko Läntä loppujen lopuksi länsimaisten arvojen takia.
1687444383994.jpeg

Myös Hitler toteutti politiikkaansa terrorin avulla. Sen toteuttivat natsien iskusotilaat (SA - Sturmabteilungen) - kymmeniätuhansia nuoria työttömiä miehiä, jotka tulivat hallinnon palvelukseen korkeiden palkkojen, toveruuden tunteen ja etuoikeutetun aseman houkuttelemina. Heillä oli ruskeat tunikat ja korkeat nahkasaappaat. SA toimi apupoliisina hakaten ja tappaen natsihallinnon vastustajia. Saksan väestö, joka ei tukenut natseja, katseli hiljaa SA:n toimintaa pelon kahlitsemana.
 
Paremman puutteessa Anokin kelpaa ryssän propagandakoneelle.
Mutta kun Q-Ano onkin tätä nykyä Kulta-Ano!

Vieraaksi oli saatu myös joitakin lännen edustajia, jotka olivat järjestäjille kultaakin arvokkaampia, sillä läsnäolollaan he todistivat Venäjän olevan oikeassa – riippumatta siitä, edustiko vieras todella omaa maataan, jotakin länsiyritystä tai kansanliikettä vai tuliko matkalle Venäjän maksamana.

Yksi näistä läntisistä kultakimpaleista oli suomalainen Ano Turtiainen. Hänet esiteltiin ”entisenä kansanedustajana” lukuisissa venäläisissä lehtijutuissa. Näytti siltä, että lähes kaikki Venäjän mediat näkivät aiheelliseksi haastatella tätä Suomen nykyisen hallituspuolueen perussuomalaisten entistä kansanedustajaa ja Valta kuuluu kansalle -puolueen perustajaa.

Turtiainen itsekin julkaisi päivittäin videoita Pietarista Youtube-kanavallaan. Niissä hän näytti, kuinka hän ja koko yleisö nousivat seisomaan Putinin esiintyessä. Hän esitteli, miten hän avasi tilin venäläisessä pankissa. Ja tietenkin hän kertoi myös siitä, kuinka suosittu hän venäläistoimittajien keskuudessa on.

Siitä todistuksena oli Turtiaisen nousu Venäjän hakukoneyhtiö Yandexin suosituimpiin uutisiin ja pääsivulle. Vain hullulla nyky-Venäjällä johtavien kansallisten medioiden edustajat jonottavat haastatellakseen ihmistä, jolla on Youtubessa vaivaiset 13 000 seuraajaa. Mutta voimanostaja Ano Turtiainen kelpaa, sillä hän on ollut Suomen parlamentin jäsen, ja hänen nimensä tunnetaan Suomessakin. Totuus ja kohtuus eivät ylipäätään ole Venäjän valtionmedian hyveitä.
 
anus ollut tänään rostovissa juhannusta viettämässä mutta nyt venäjän tapahtumien takia lähtenyt kohti luhanskia pelko persiissä, mutta jäänyt rajalle jumiin.
Liekö jo päässyt Ukrainan puolelle.
 
Olli Kotro taas vaihteeksi kieli syvällä ryssän perseessä. On se tosiaan kamalaa kun Ano Turtiainen sai edustaa yksin Suomea Pietarin talousfoorumissa. Kun oli siellä sentään mm. Unkarinkin delegaatio Putleria nuoleskelemassa.

 
Back
Top