Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Transnistrian konflikti

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja Nikhris, 26.05.2015.

 1. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  299
  Tykkäykset:
  386
  Pisteet:
  16
  Vaikka Transnistrian konflikti onkin ollut pääosin jäätynyt sitten 90-luvun sodan, niin Ukrainan sodan seurauksena Moldova on ruvennut entistäkin enemmän miettimään omaa asemaansa Venäjän "rauhanturvajoukkojen" varjon alla, jotka miehittävät asemiaan Dnestr-joen toisella puolella Transnistrian seppojen "tasavallassa" - etenkin kun kyseisillä sepoilla oli osansa Ukrainan tilanteen lietsomiseen.

  Tässä viime vuonna kuvatussa dokumentissa tulee julki miten Transnistrian sepot menivät rajan yli Ukrainaan; lietsoen levottomuuksia - tulee myös esille millaista elämä on Moldovan yhtenäisyyden nimissä taistelleille jotka jäivät vieraan vallan alaisiksi.  Moldovahan tosiaan allekirjoitti tämän EU-yhteistyösopimuksen jota nykyään Venäjällä lomaileva Ukrainan ex-Presidentti Viktor Janukovytš ei kirjoittanut ja tästäkös Venäjä on innoissaan - mainitseepa itse Putin tässä esitetyssä videopätkässä miten hän tukee Transnistrian kansan "demokraattista" halua: Moldovan Gagauziana autonomisella alueella taasen järjestettiin väestölle Venäjän rahoittama kansanäänestys, jossa (yllätys yllätys) suurin osa väestöstä muka haluaa hylätä tuon mainitun EU-yhteistyösopimuksen ja olla lähempänä Venäjää.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2015
 2. PasiL

  PasiL Luutnantti

  Liittynyt:
  16.11.2014
  Viestejä:
  494
  Tykkäykset:
  562
  Pisteet:
  36
  Nikhris tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. vlad

  vlad Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Tai mahdollisesti tarkoituksena on yrittää laajentaa Ukrainan separatismia Odessan alueelle kevään 2014 tapaan. Tuolloinhan Transnistrian alueelta tuli joukoittain "vapaaehtoisia" suojelemaan venäläisten oikeuksia Ukrainassa ja etenkin Odessan alueella nämä suurelta osin ulkoa masinoidut operaatiot saivat aikaan väkivaltaisuuksia, joista kaikella tapaa ikävin oli toukokuun alkupuolen raju yhteenotto Odessassa, joka kulminoitui ammattiliiton talon tapahtumiin.

  Kyseiset tapahtumat osoittivat omalta osaltaan sen, että ulkopuolinen voima oli olemassa oleva ja että roolinsa oli myös Janukovitshin tukijoilla - jotka tukivat ulkomailta käsin (pääasiassa Transnistria ja Venäjä) Odesskaya Druzhina ryhmää ja Transnistriasta tulleita vapaaehtoisia (kuolleista viidellä oli Transnistrian kansalaisuus ja ainakin 15:llä Venäjän kansalaisuus).

  vlad.
   
  Lepukki ja Nypykkä tykkäsivät tästä.
 5. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
 6. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Pro-kremlin hallitseman Transnistrian asema muuttui suuresti, kun Kiovassa tapahtui vallankumous ja Kremlinistä tukea korruptioon ja kleptokratiaan tukea hakenut Janukovitsh poistui Kiovasta hippulat vinkuen Venäjälle. Transnistria jäi länsimielisten hallitseman Ukrainan ja Moldovan muodostamaan mottiin.

  [​IMG]

  Moldovan ja Transnistrian rajan muodostaa Dniester-joki jonka pohjalta transnistrian nimenä voi olla myös transdniestria.

  Moldovan politiikka on aika monimutkainen rakennelma, jossa eri sävyjä suuntaan ja toiseen piisaa. Tästä kertoo esimerkiksi se, että Kremlins on ollut aika rauhallinen Moldovassa. Kremli on ollut rauhallinen Moldovassa siksi, että Transnistria on rauhallisessa motissa, jota Ukraina ja Moldova eivät ole pyrkineet tuhoamaan. Jos Kremli alkaisi esimerkiksi laajentamaan Transnistriasta Moldovaan ja Ukrainaan voisi Moldovalle ja Ukrainalle tulla tarve tuhota Transnistrian motti, että tilanne on eräällä tavalla shakki ja matti.

  Se on kyllä aika selvää, että Ukrainalla ja Moldovalla on tarvetta puhdistaa Transnistria Kremlinsin joukoista. Ukraina olisi periaatteessa Moldovan luvalla oikeutettu hyökkäämään Transnistriaan koska Kremlins hyökkäsi Krimille ja Luhanskiin ja Donetskiin.

  Se, että Kremlins alkaisi laajentamaan Transnistriasta turvavyöhykkeelle ja alkaisi Transnistriasta käsin käynnistämään tapahtumia Ukrainan puolella rajaa, perustelisi Moldovalle ja Ukrainalle Transnistrian motin tuhoamisen. Poliittiset linjat ja valinnat Chisinaussa eivät ole olleet niin selkeästi Kremlinsien vastaisia kuin Kiovassa. Kremlins kyllä pystyisi kääntämään kannat Moldovassa Kremlinsien vastaisiksi mikäli Kremlins aloittaisi sotilaalliset toimet maayhteyden avaamiseksi Transnistriaan.

  Romaniaa kiinnostaa suuresti mitä Transnistriassa tapahtuu koska Moldova on Romanian rajanaapuri. Romania on Naton jäsenmaa.

  Romaniassa on heitetty linnaan satoja korruptoituneita virkamiehiä. Moldovassa tämä on toistaiseksi jäänyt kokonaan tekemättä. Ukrainassa on myös puhdistettu Kremlinsin myyriä virkakoneistosta. Moldovassa on otettu rauhallisemmin. Tilanne voi tietysti muuttua, jos Kremlins antaa motiivin puhdistaa Kremlinsin myyrät Moldovan virkakoneistosta.

  Romaniassa on aktiivisia piirejä aivan valtiojohtoa myöten, jotka näkevät Moldovan eräänlaisena Karjalana, jonka kanssa he haluaisivat isänmaallista yhteistyötä. Romania ei siis laita mitään esteitä Moldovan ja Romanian lähempään lähentymiseen. Romaniaan pääsy ja Romanian passi järjestyy muitta mutkitta moldovalaisille tuosta vaan, että saisiko olla Romanian passi. Tällä tavalla Romania vahvistaa siteitään Moldovaan. Romania käyttää pehmeää voimaa, joka toimii moldovalaisten mielissä paljon paremmin kuin Kremlinsin käyttämä kova voima, joka lähinnä vain pelottaa moldovalaisia.

  Transnistrian geopoliittinen sijainti on Moldovan ja Ukrainan puolella. Transnistria on Moldovan ja Ukrainan välissä. Kremlinsillä ei ole rajalinjausta Transnistrian kanssa, joten Kremlinsin pääsy Transnistriaan on hiukan vaikeampaa. Moldovalle oli oikea onnenpotkaus länsimielisten ukrainalaisten vallankumous Kiovassa, joka helpotti suuresti Moldovan asemaa Transnistrian kanssa ja vaikeutti suuresti Kremlinsien tilannetta Transnistriassa. Kremlins oikeastaan työntää moldovalaisia hakemaan turvaa Romanialta kuten Kremlinsi toimii Ukrainassa ja Georgiassakin. Kremlins on tässä aivan erinomaisen osaava toimija. Länsi voi vain kiittää, kun kauhistuneita maita hyppii ovista ja ikkunoista sisään, kiitos kiitos herra Kremlinsi.
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2015
  Rauhantekijä, s91 ja Nikhris tykkäsivät tästä.
 7. krd

  krd Kenraali Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  18.07.2014
  Viestejä:
  2,430
  Tykkäykset:
  2,322
  Pisteet:
  636
  SK:n artikkeli aiheesta, nostan tähän palasen:
  "Venäläiset turvallisuuspolitiikan asiantuntijat pelkäävät, että Transnistrian jäätynyt konflikti kuumenee kohti uutta sotaa.
  Moskovassa toimivan Carnegie-instituutin johtaja Dmitri Trenin arvelee, että Ukrainan ja Moldovan viimeaikaiset päätökset saattavat provosoida Kremlin koviin otteisiin.
  Sanomalehti Izvestian kansallismielinen kolumnisti Jegor Holmogoro on samaa mieltä. Hänen mukaansa Transnistrian tilanne muistuttaa Georgian sotaa edeltävää aikaa kesällä 2008.
  Holmogoro ennustaa, että tilanteen laukaiseminen saattaa edellyttää kovia poliittisia ja sotilaallisia päätöksiä, jotka johtavat pahimmassa tapauksessa sotaan EU:n kanssa."
  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulk...ta-putinin-kasista/?shared=84398-96ef1e1d-500
   
 8. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,543
  Pisteet:
  1,286
  Trenin on entinen KGB-mies ja se on organisaatio josta ei erota. Kirjoitukset ovat menneet selvempään suuntaan pitkän aikaa.
   
  V. Levola tykkäsi tästä.
 9. V. Levola

  V. Levola Kapteeni

  Liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  579
  Tykkäykset:
  790
  Pisteet:
  76
  Muistelisin Treninin taustan olevan GRU:ssa, mutta yhtäkaikki, ei siitäkään organisaatiosta erota.
   
 10. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,577
  Tykkäykset:
  5,543
  Pisteet:
  1,286
  Olet oikeassa.
   
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,543
  Tykkäykset:
  33,252
  Pisteet:
  1,286
 12. vlad

  vlad Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Tämä uutinen koskettaa oikeastaan niin Ukrainan sotaa kuin myös kiristyvää tilannetta Transnistriassa ja lähinnä siksi postaan tämän tähän ketjuun.

  censor.net:in mukaan:

  "Ukraine to reinforce its border with Transnistria, Saakashvili says


  Head of the Odesa Regional State Administration Mikheil Saakashvili said he intends to engage in the strengthening of the border with the breakaway republic of Transnistria.

  He stated at a press conference when asked about the concerns of self-proclaimed authorities of this region on his appointment as governor of the Odesa region, Censor.NET reports citing the official website of Odesa city.
  " (censor.net.ua: http://en.censor.net.ua/news/339447...its_border_with_transnistria_saakashvili_says)

  vlad
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 13. Nikhris

  Nikhris Kersantti

  Liittynyt:
  16.08.2014
  Viestejä:
  299
  Tykkäykset:
  386
  Pisteet:
  16
  Jaahas, nyt Transnistrian seppojen serkut Donetskissa väittävät Ukrainan hyökänneen heimoveljiään vastaan. :confused:

  [/QUOTE]
   
 14. Mainos 15. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  10,056
  Tykkäykset:
  18,772
  Pisteet:
  1,286
  Homma lähtee kasarista....
   
 16. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,391
  Pisteet:
  1,286
  Tilanne kehityyy....  Venäjän tukema Transnistria kutsuu reserviläiset aseisiin
  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Transnistria kutsuu reservilaiset aseisiin-38766

  http://www.telegraph.co.uk/news/wor...p-reservists-as-East-West-tensions-flare.html

  Venäjän tukema Moldovan kapinallismaakunta Transnistria kutsuu nuoret miehet aseisiin, kertoo brittilehti The Telegraph.


  Transnistrian presidentti Jevgeni Ševtšukin allekirjoittamassa määräyksessä kutsutaan "kaikki 18–27-vuotiaat reserviläiset sotilastehtäviin armeijaan ja sisäisiin joukkoihin". Määräys on voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

  Pieni Transnistrian kaistale julistautui itsenäiseksi vuonna 1990 ja vuonna 1992 käydyn sodan jälkeen alueella on ollut venäläisjoukkoja. Transnistrian itsenäisyyden tunnustavat ainoastaan kolme muuta entisen Neuvostoliiton jäätyneiden konfliktien aluetta, eikä edes Venäjä tunnusta Transnistriaa.

  Alueen tilanne on kiristynyt siitä lähtien, kun Ukrainan parlamentti päätti toukokuun lopussa irtisanoa Venäjän kanssa tehdyn sopimuksen joukkojen kauttakulusta Ukrainan läpi Transnistriaan.

  Kesäkuun lopussa Transnistrian ulkoministeri Nina Štanški varoitti Moldovaa ja Ukrainaa vastatoimista niiden "tuhoisille toimille".
   
 17. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Tämä on aika epävarma temppu, koska Transnistrian alueen demografia on mielenkiintoinen. Venäläistä alkuperää oleva siirtoväki on alueella vähemmistönä. Kolmesta suuresta väestöryhmästä - moldaavit, ukrainalaiset, venäläiset - ovat venäläiset alueen pienin ja voivat vaatimuksissaan tukeutua ennenkaikkea alueella oleviin Venäjän armeijan sotilasosastoihin. Missä määrin muilla kansanryhmillä on nationalistisia/antivenäläisiä sentimenttejä, on toinen asia. Se näkyy ehkä silloin kun nuoret miehet on aseistettu.
   
 18. s91

  s91 Kenraali BAN

  Liittynyt:
  14.07.2011
  Viestejä:
  2,090
  Tykkäykset:
  861
  Pisteet:
  636
  Wikipedian mukaan Transnistriassa on vain luokkaa 1200:n ukon suuruinen venäläisjoukko, joten sotilaallisesti sen nujertamisen ei pitäisi olla mitenkään mahdotonta etenkään, jos paikallinen väestö, joka on enemmistöisesti moldavialaisia ja ukrainalaisia, olisi tukena. Siis verrattuna Kaliningradiin tuon pitäisi olla vain suupala.
   
 19. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,564
  Pisteet:
  1,286
  Ei tuon tarkoitus olekaan mitään muuta kuin saada Ukrainan sijoittamaan sotilaita tuolle suunnalle. Silloin ne ovat päin vastaisessa suunnassa, kuin mistä ryssän pääoffensiivi tulee.
   
 20. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,618
  Tykkäykset:
  2,426
  Pisteet:
  316
  Moldovalla ei ollut omaa säiettään ja Transnistria on Moldovan osa, niin laitetaan tänne.

  Vallankumousta viritellään Moldovassa.
  Hallinnon ylätasolla on puhallettu miljardi ja kukaan ei tunnu tietävän mitään eikä syyllisiäkään ilmeisesti etsitä kovin innokkaasti.
  100 000 ihmistä on kokoontunut Chisinauhun vaatimaan ilmeisesti koko poliittisen ja taloudellisen terävän pään kattavan rosvojoukon eroa.

  https://translate.google.com/transl...8&u=http://24today.net/open/520155&edit-text=
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 21. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  5,383
  Tykkäykset:
  12,091
  Pisteet:
  1,286
  Tuohan täyttää värivallankumouksen kriteerit, sanoo Moskova. Nyt Putin apuun ja äkkiä.
   
  Ikarus tykkäsi tästä.
 22. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,420
  Tykkäykset:
  6,564
  Pisteet:
  1,286
  Sopii koettaa. Ei taida olla oikein yhteyksiä sinne. Voisi logistiikka tökkiä.
   

Jaa tämä sivu