Trump -psykoosi

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ak.tied
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Tai sitten tämän tapaamisen voi ottaa ihan sellaisenaan, ja arvioida sen hyviä ja huonoja puolia, mitkä olivat odotukset, ja mitä saatiin aikaan? Kumma että kaikki pitää katsoa Obama / Trump akselin kautta.

Sitä paitsi olen sitä mieltä, että molemmat sekä Obama että Trump olivat ja ovat onnettomia tampioita, sekä sisä- että ulkopolitiikassa.
Niin tampioita tai ei niin Trumppia ei voi tyhmänä pitää, ei edes jenkki standardeilla. Tyystin omanlaisensa ihminen kylläkin ja ei kovin ennustettavissa. Toisaalta Trump on Yhdysvaltojen presidentti ei euroopan tai Suomen. Sitä vasten vinkuminen on turhaa.
 
Miten se nyt näin...
Ei Trump tyhjästä tullut. Clintonin Pili ja korruptio, valehtelu. Obama ja presidentin oikeuksien käyttö edustajainhuoneen ja senaatin ohittaen. Trump yhdistää nämä kaikki, uutuutena jyrkkä vastakkainasettelu kaikessa mitä tekee.

Mitähän seuraava pressa... :camo:
 
Ei Trump tyhjästä tullut. Clintonin Pili ja korruptio, valehtelu. Obama ja presidentin oikeuksien käyttö edustajainhuoneen ja senaatin ohittaen. Trump yhdistää nämä kaikki, uutuutena jyrkkä vastakkainasettelu kaikessa mitä tekee.

Mitähän seuraava pressa... :camo:

Tasaisen vaihdin taulukolla seuraava pressa on jotakin tällaista:

images
 
Vieläkin odotellaan niitä konkreettisia todisteita Trumpin työskentelystä Putinin pussiin, mikä on sinällänsä aivan naurettava idea. Hussein Bubaman ja Clinttonien korruptio on kuitenkin dokumentoitua. Mielelläni luen Trumpin korruptiosta jos siitä on lähteitä.


 
En oikein ymmärrä tuota Trumpi dissaamista. Luonut hemmetisti työpaikkoja jenkkeihin. Ajaa maansa etua kaikissa asioissa. Olisipa meilläkin tuollaisia johtajia.
 
En oikein ymmärrä tuota Trumpi dissaamista. Luonut hemmetisti työpaikkoja jenkkeihin. Ajaa maansa etua kaikissa asioissa. Olisipa meilläkin tuollaisia johtajia.

Työllisyyden hoidosta voi todellakin antaa pisteet. Trumpin käyrä on noussut tasaisesti samalla linjalla kuin se nousi Obaman molempien kausien ajan. Obama sai tietysti mäkistartin, kun Bush nuoremman kauden loppuun osunutta notkahdusta päästiin oikaisemaan. Ns. täystyöllisyyshän on haitannut kasvua jo 2014/15-vaihteesta saakka, mutta jostain on edelleen löytynyt työvoimaa. Trumpin iso koetinkivi on hänen vankimpien kannatusalueidensa, eli pystyyn kuolleiden seutujen nostaminen. Siellä olisi edelleen runsaasti työvoimareserviä, vaikkakin vain osa on enää työkykyistä.
 
Päivän uutistuotannon puute huutaa paikalle..

Ok.

A) ei kuitenkaan pidä paikkaansa
B) tuollainen yksittäisen foorumilaisen perään huutelu ilman mitään syytä tai sisältöä antaa myös valitettavasti vaikutelman ei-kypsästä käytöksestä. Kannattaa pohtia, mitä arvoa se tuo palstalle.
 
Hyvä luoja taas median yms pyllykipuilua asian tiimoilta. Kyllähän Pöö-Korealla varmasti olisi hinkuja E-Korean kaltaiseksi talousmaaksi tai edes osa siitä.

EIhän sitä ole sanottukaan muuksi kuin aiesopimukseksi!

Nyt alkaa sopimusneuvottelut! Kuinka tyhmää tai tarkoituksella epärehellistä sakkia nämä vasemmistolaiset toimittajat ja asiantuntijat ovat??

Ennen tätä sitoumusta aloittaa neuvottelut ydinaseriisunnasta Pohjois-Korea vapautti panttivankeja ja räjäytti koealueensa.

Tässä kokouksessa Pohjois-Korea lupasi tämän aiesopimuksen ulkopuolella purkaa ohjuskoealueen ja aloittaa Yhdysvaltalaisten kaatuneiden palautukset.

Ihmisoikeuksia ei Kiinassakaan tulkita kuten länsimaissa ja silti kauppaa käydään kiimassa, tuskin Pohjois-Korea vankileirejään purkaa mutta odotettavissa on että tilanne paranee jos haluavat houkutella investointeja.
 
Tapaamiseen liittyy paljon asioita joiden merkitystä eri osapuolille päästään näkemään vasta tulevaisuudessa.
Muutama esimerkki eri osapuolten suunnalta katsottuna..

Pohjois-Korea:
- Kim vahvistaa omaa asemaansa ja ainutlaatuista johtajuuttaan kotimaassa. Kim'in diktatuuri vahvistuu ja saa hyväksyntää.
- osa hänen diktatuuristaan ja hirmutöistään (murhat kotimaassa ja ulkomailla) ikäänkuin menettää merkityksensä
- johtajan asema vahvistuu myös ulkomailla ja se tulee näkymään Kim'in vierailuina niin Venäjällä, Kiinassa kuin muuallakin. Sekä luonnollisesti muiden maiden johtajien vierailuina Pohjois-Koreassa.
- Pohjois-Korean asema ydinasevaltiona saa käytännössä tunnustuksen/vahvistuksen..vaikka neuvottelut Trump'in kanssa jatkuisivat vielä vuosia.
- Kim tulee pysyvästi (tulevina vuosikymmeninä) olemaan aktiivinen sekä merkittävä tekijä myös Koreoiden tulevaisuudesta neuvoteltaessa.
- tämä tilanne on saavutettu uhkailemalla ydinaseilla sekä ohjuksilla Etelä-Koreaa, Japania ja USA:a..
- hyvin todennäköisesti Pohjois-Korea tulee saamaan erilaisia avustuksia ja kauppa myönnytyksiä USA:n lisäksi myös muilta mailta.
- USA:n on vaikeaa kieltää muiden maiden toimia P-K:n suuntaan (Kiina, Venäjä jne.) kun se itsekin toimii aktiivisena neuvottelukumppanina.
- neuvotteluista ydinaseiden, ohjusten jne. osalta tulee varmasti pitkäkestoisia ja monella tavalla mutkikkaita. Mukaan tulee myös muita maita..
- ja paljon paljon muuta..todella paljon.
Kaikkiaan Kim/Pohjois-Korea saavutti tapaamisen myötä huikean määrän kaikenlaista poliittista ja diplomaattista hyötyä..

USA:
- Trump nosti tapaamisen myötä henkilökohtaista asemaansa kansainvälisellä tasolla. Tämäkin jää vielä lopullisesti arvioimatta..
- läheisen yhteyden saavuttaminen ja sen korostaminen Kim'in kaltaisen murhaaja-diktaattorin kanssa ei välttämättä ole erityisen positiivinen meriitti.
- jää nähtäväksi miten USA lopulta hyötyy sopimuksesta. Poistuuko mahdollisten P-K:n ydinaseiden ja ohjusten uhka Yhdysvalloille? Jos sellaista on ollut olemassakaan.
- miten Trump'in suhteiden parantaminen Kim'in/P-K:n suuntaan nähdään jatkossa Etelä-Korean ja Japanissa?
- heikentääkö lupaus sotilaallisen läsnäolon vähentämisestä (sotaharjoitusten lopettaminen) USA:n muita intressejä ko. alueella.
- tuleeko Trump/USA toimimaan myös jatkossa samalla logiikalla muiden mahdollisten ydinasevaltojen (ja sellaisiksi väitettyjen) osalta.
- helpottaako Trump'in avaus jatkossa muiden maiden vastaavia yhteyksiä Pohjois-Koreaan (esim. Kiina, Venäjä, Etelä-Korea jne.)
USA:n saama hyöty yhteisestä sopimuksesta jää vielä nähtäväksi..ja neuvottelut saattaa tosiaan kestää jopa yli Trump'in presidenttikauden

Kiina:
- Kiina ei tule jäämään sivuun/ulkopuoliseksi, neuvoteltaessa Pohjois-Korean sotilaallisesta varustautumisesta.
- tuskin Kiina näkee hyvänä P-K:n ydinaseita ja ovat tyytyväisiä USA:n apuun tässä suhteessa.
- kiinalaisilla on lisäksi omat intressinsä koko Korean niemimaan suhteen.
- luultavasti myös Kiina pitää hyvänä Trump'in lupausta lopettaa sotaharjoitukset Korean niemimaan lähettyvillä.
- on mahdollista että Kiina avaa/vähentää jatkossa Pohjois-Koreaan kohdistuvia pakotteita. Kiinalaiset yritykset hyötyy Pohjois-Korean markkinoista, työvoimasta jne. Viime kädessä siitäkin että rauha säilyy alueella.
- olisi jossain määrin outoa jos USA painostaisi kiinalaisia jatkamaan pakotteita Korean naapurimaata kohtaan kun ovat itse normalisoimassa suhteita.
- todennäköisesti Kiina toivoo ja edellyttää että muidenkin ydinasetta tavoittelevien suhteen menetellään samalla tavalla kuin Pohjois-Koreassa.

Venäjä:
- on myös Pohjois-Korean naapuri ja näkee hyvänä ydinaseiden vähentämisen alueella mutta tuskin haluaa painostaa Kimä'iä.
- Putin tulee varmasti tukemaan Pohjois-Korean diktatuuria/Kim'in hallintoa ja suhde lienee molemminpuolinen
- Venäjälläkin on omat intressinsä Koreoiden (jopa mahdollisen yhdistymisen) osalta.
- kaikki ne toimet joilla USA:n läsnäolo/vaikutusvalta jatkossa vähenee lisäävät Venäjän poliittista painoarvoa ko. alueella.
- Venäjää tuskin haittaisi vaikka neuvottelut jatkon suhteen pitkittyisivät..

Etelä-Korea:
- mitä enemmän USA/Trump lämmittää suhteita Kim'in diktatuurihallintoon se on omiaan aiheuttamaan levottomuutta Etelä-Korean hallinnossa.
- muutenkin Koreoiden keskinäiset suhteet ovat monella tavalla hankalia. Trump'in hämmentäminen saattaa mutkistaa asioita entuudestaan.
- jostain syystä Trump'illa näyttäisi riittävän sympatiaa erityisesti (kommunististen) diktatuurien ja diktaattorien suuntaan (Kiina, Venäjä, Pohjois-Korea jne.) kuin demokraattisesti toimivia hallintoja kohtaan. Tämä on omiaan lisäämään epävarmuutta.
- Etelä-Koreassa ymmärretään todennäköisesti presidentti Trump'ia paremmin Pohjoisen kommunistisen diktatuurin merkitys ja uhka.
- ym. monia muita asioita..

Japani:
- Korean tapahtumat vaikuttavat monella tavalla myös Japanin turvallisuuteen jne. Onko Trump joiltain osin mahdollisesti heikentämässä USA:n tukea Japanille?
- Japanilla on lisäksi omia erityisiä asioita selvitettävänä (ihmiskaappauksia jne) Pohjois-Korean kanssa.

Muun maailman mietittäväksi:
- Pohjois-Korean saaminen mukaan oikeusvaltioiden piiriin ei liene mahdollista ainakaan Kim'in hallinnon pohjalta.
- eikä Trump'in tavoitteena olekaan Kim'in diktatuurin murtaminen..pikemminkin päin vastoin.
- onko muiden maiden (esim. Eurooppa) seurattava ja hyväksyttävä Trump'in tekemät sopimukset jne.?
- miten suhtaudutaan esim. Iran'in tilanteeseen? tai mahdollisiin muihin vastaaviin sopimuksiin ydinaseiden osalta?
- annetaanko jatkossakin periksi diktatuurihallinnolle ja muita maita aseillaan uhkaavalle ydinasevallalle?

Pitkä meili muttei siinä ole kuin mitätön raapaisu niistä asiakokonaisuuksista joita Trump*in ja Kim'in neuvottelut/sopimus mahdollisesti koskee.

Ainakin itseäni häiritsee Trump'in heikkoluonteisuus. Nyt annettiin erittäin helposti periksi rikollisille. Käytännössä suostuttiin juuri siihen mitä kiristäjä(t) halusivat. Ikävä kyllä totuus kuitenkin on ettei kiristys lopu siihen jos/kun rikollisille annetaan periksi.
 
Ideologiansa sokaisemia, jos Trump olisi aloittanut sodan ydinohjelman tuhoamiseksi se olisi ollut myös väärin ja se oli Trumpin suunnitelma B, sitä on turha epäillä.
Pohjois-Korealla ei ole todellista kykyä ydinsodan käyntiin. Eikä se sellaiseen kykenisi tulevaisuudessakaan. Jonkinlaiseen itsetuhoon ehkä löytyisi teoreettinen mahdollisuus.

Trump näytti koko maailmalle kuinka jonkinlainen ydinase tai mahdollisuus sen rakentamiseen antaa sotilaallisen koskemattomuuden. Jokaisen maan jolle se suinkin vain on mahdollista kannattaa rakentaa oma ydinaseensa.
 
Pohjois-Korealla ei ole todellista kykyä ydinsodan käyntiin. Eikä se sellaiseen kykenisi tulevaisuudessakaan. Jonkinlaiseen itsetuhoon ehkä löytyisi teoreettinen mahdollisuus.

Trump näytti koko maailmalle kuinka jonkinlainen ydinase tai mahdollisuus sen rakentamiseen antaa sotilaallisen koskemattomuuden. Jokaisen maan jolle se suinkin vain on mahdollista kannattaa rakentaa oma ydinaseensa.

Pohjois-Korea olisi saattanut saada aseen toimitetuksi Souliin tai Tokioon, näilläkin mailla oli sanansa sanottavana pyritäänkö sopimukseen vai sotaan, jos et sitä ymmärrä niin pahoittelen.

Nyt on solmittu aiesopimus jossa Pohjois-Korea luopuu ydinaseestaan, kaikki peruuntuu jos he eivät pidä siitä kiinni, mitään pakotteita ei ole peruttu, mitään joukkoja ei ole vedetty pois.
 
Back
Top