Tsekkoslovakian miehitys ja elo-syyskuu 1968 - mitä jos...

SJ

Supreme Leader
Tuota nurtsille laskeutumista voi hillitä aika helpolla. Luulisi, että homma jätetään sikseen, jos ilmakuvissa alkaa näkyä minkäänlaisia uria tai esteitä. Meinaan, että ne kyytiläiset on tarkoitus saada hengissä ja taistelukykyisinä ulos niistä koneista. Ajatellaan, että on 10% mahdollisuus, että kone vaikka pyörähtää ympäri osuessaan maahan tai laskeutumiskiidon aikana. Tuolloin voidaan laskea, että useamman koneen operaatiossa menetetään jo laskussa 10% ukoista + mitä sen käsistä lähtenyt kone tekee muille koneille. Häikäilemättämiä ryssät varmasti on, mutta tuossa aletaan mennä sen rajan yli, että koko homma menee pahasti pieleen.

Esteinä toimii jälleen tukit, tällä kertaa ne voisi kaivaa tolpaksi maahan pystyyn. Tarvittaessa laitetaan vielä jonkinlaisia tukija, jotta ei kaadu ihan pienestä osumasta. Ilkeä tyyppi keksii miten laittaa tellun tolpan kylkeen niin, että se räjähtää osumasta.
 

skärdis

Respected Leader
baikal kirjoitti:
Olisi aika hurjan näköistä, kun täyteen ahdettu Antonov tulla lepattaisi Seutulaan ja laskeutuisi sateen pehmentämälle nurmelle....voisi perhana haukata laskurengas aika syvälle, luulen. Kiistatta koneella voi laskeutua tietysti vaikka nurmelle, mutta mutta....Mutta aika vodkissa pitää olla lentokapteenin, joka tuon tempun tekee.

Kyllähän sitä jonnekin kuivalle savannille kelpaa laskeutua, mutta syyssateiden pehmentämälle suomalaiselle savipellolle. :huh: Soppii eppäillä..

baikal kirjoitti:
Olisko tuo -68 sessio, josta olette kirjoittaneet, voinut kuitenkin olla valmiuden kohottamista aivan virallista virkatietä touhuten? Sotilaiden läsnäolo jätettiin vaan puuttumaan, mutta kenties taustalla oli liuta upseereja, joilla oli langat hyvinkin tiukasti kynsissä?

Todella mielenkiintoinen kysymys. Itse veikkaisin, että taustalla on olleet upseerit ja sopivissa asemissa olevat siviilivirkamiehet.

Onko operaatio sitten ollut pääesikunnan saati UKK:n tiedossa, niin siitä en kyllä lähde arvailemaan mitään.
 

adam7

Respected Leader
BAN
skärdis kirjoitti:
Todella mielenkiintoinen kysymys. Itse veikkaisin, että taustalla on olleet upseerit ja sopivissa asemissa olevat siviilivirkamiehet.

Onko operaatio sitten ollut pääesikunnan saati UKK:n tiedossa, niin siitä en kyllä lähde arvailemaan mitään.

niin, usean lähteen mukaan länsimaissa ja myös suomessa (molemmat omien tiedustelulähteiden kautta) tiedettiin invaasisosta useita päiviä etukäteen.

siihen aikaan tosin ei tietoa jaettu, vaan varjeltiin....
 

Mosuri

Alokas
BAN
Poistettu Mosurin pyynnöstä.
 

Iso-Mursu

Respected Leader
adam7 kirjoitti:
skärdis kirjoitti:
Todella mielenkiintoinen kysymys. Itse veikkaisin, että taustalla on olleet upseerit ja sopivissa asemissa olevat siviilivirkamiehet.

Onko operaatio sitten ollut pääesikunnan saati UKK:n tiedossa, niin siitä en kyllä lähde arvailemaan mitään.

niin, usean lähteen mukaan länsimaissa ja myös suomessa (molemmat omien tiedustelulähteiden kautta) tiedettiin invaasisosta useita päiviä etukäteen.

siihen aikaan tosin ei tietoa jaettu, vaan varjeltiin....

Harvoin on jatkosodan jälkeisistä tiedustelun saavutuksista puhuttu mitään. Ainoita kertoja taitaa olla juuri Prahan miehitys 68 ja 91 kun Neukuissa kokeiltiin syrjäyttää Gorba.

Ihan ovat hyvin pitäneet juttunsa salassa. Hatun nosto ja kumarrus
 

Mosuri

Alokas
BAN
adam7 kirjoitti:
ongelmanahan että venäläisten suunnitelmat eivät ole julkisia, joka todetaan kirjassa. rislakki on lainannut ruotsalaista kaveria joka taas on haastatellut baltiassa toimineita upseereja, jotka ovat kertoneet että heidän tukikohdastaan lähetetyllä ohjuksella piti tuhota pariisi.

Vai, että oikein Pariisi. Kuule vähän epäilen, että tuo koko Pariisi on vähän sellainen neuvostoliiton strategisten ohjusjoukkojen vitsi. Varusmiesten hupina kun oli usein kirjottaa "Nussikaa Pariisissa jos voitte!" ohjusten erilaisiin osiin- vähän saman tapaan kuin TJ:tä raapustellaan joka paikkaan omissa puolustusvoimissamme. Joten tuollaiset Pariisi jutut oikein jostain syystä vakuuta.

Ehkä kaikkein häiriintyneintä tässä jutussa on se, että Rislakki itse asuu Balttian suunnalla, josta tarvittaessa löytyisi tuhansia ja taas tuhansia ohjusjoukoissa aikoinaan palvelleita (mm. virolaiset olivat suosittuja ohjusjoukoissa teknisen osaamisen ja koulutuksensa vuoksi- jos kohta poliittinen luotettavuus ei ollut parasta A-ryhmää). Heidän tarinoistaan Rislakki kuitenkin vaikenee ja viittaa vain jonkun jonkun ruotsalaisen saamiin Pariisi vastauksiin.

Kumma kyllä Rislakki on täysin unohtanut perinpohjaisesta paneutumisesta huolimatta esim. suomalaisissa lehdissä 90-luvulla Balttiaan ohjustukikohdissa vierailleiden toimittajien jutut- joissa kerrottiin, että lyhyen kantaman ydinohjuksia oli maalitettu Suomen sotilaskohteisiin siltä varalta, että faschismi pääsee valtaan Suomessa. Näin siis kertoilivat tukikohdissa palvelleet.

Rislakin kirja on hyvin kirjoitettu. (Voi pojat jos osaisi kirjoittaa niin hyvin!) Laajoista lähteistään huolimatta se on kirjoitettu täysin asenteellisesti ja puolueellisesti ja siinä on toistuvasti laajoja ja omituisia "unohduksia".

Rislakin oma kirjoittelu mm. Baltian ohjustukikohdista on lähinnä romanttista seinäfreskojen ihastelua - tosin hän muistaa vuodattaa muutaman krotiilinkyyneleen ydinaseiden siirtämiseen liittyvistä riskeistä. Kuvaus Viron sotilastukikohdista poikkeaa rajusti esim. Erkki Nordbergin kirjasta löytyvästä luvusta "Miehityksen anatomia." . Omituisesti Rislakki jälleen kerran mm. unohtaa sukellusvenekoulun suojaamattoman reaktorin joka sijaitsi vain muutaman kilometrin päässä ilmavoimien maalialueesta ja joka muodosti todellisen ydinonnettomuusriskin sekä suomalaisille että virolaisille.

Eli unohtelu jatkuu, jatkuu ja jatkuu ja sit jos siitä on pakko kirjoittaa niin se oli amerikkalaisten, ruotsalaisten tai norjalaisten vika...

adam7 kirjoitti:
ei se nyt noin vinklattu kirja ole

Ikävä kyllä se muuten on. Jukka Rislakki on käyttänyt aikaisemmin huomattavan osan tarmostaan länsimaiden ja erityisesti Suomen turvallisuuskoneistojen sekä armeijoiden mustamaalaamiseen. Nyt kun todella tiedämme (tai ainakin ne tietävät jotka ovat älynneet tutustua) mitä Rislakin ihannoimassa Neuvostoliitossa tapahtui - jatkaa mies kaikesta huolimatta samalla linjalla. Nyt tehokeinoksi on sitten otettu valikoiva muistaminen ja uutta isäntää miellyttääkseen on ihmisoikeudet otettu lyömäaseeksi (mm. Balttian ongemiin). Toivon, että tämän maailman jukkarislakit kantaisivat vastuunsa siitä, että aikoinaan halusivat sosialistisen Suomen! Kaikenlaisen mielten myrkyttämisen puolueellisen historiankirjoituksen avulla voisi myös lopettaa- teidän maailmanne romahti, eikä läntisten yhteiskuntien tarvitse mennä samaa tietä teidän pettymyksenne ja katkeruutenne takia.
 

adam7

Respected Leader
BAN
Mosuri kirjoitti:
Ikävä kyllä se muuten on. Jukka Rislakki on käyttänyt aikaisemmin huomattavan osan tarmostaan länsimaiden ja erityisesti Suomen turvallisuuskoneistojen sekä armeijoiden mustamaalaamiseen.....

no se vakoilukirja, johon en vielä ole päässyt, oli aika vinklattua tekstiä ja täysin valilla lähderitiikkiä.

mutta koita nyt päästä irti noista menneisyyden haamuista.

Nyt kun todella tiedämme (tai ainakin ne tietävät jotka ovat älynneet tutustua) mitä Rislakin ihannoimassa Neuvostoliitossa tapahtui - jatkaa mies kaikesta huolimatta samalla linjalla. Nyt tehokeinoksi on sitten otettu valikoiva muistaminen ja uutta isäntää miellyttääkseen on ihmisoikeudet otettu lyömäaseeksi (mm. Balttian ongemiin). Toivon, että tämän maailman jukkarislakit kantaisivat vastuunsa siitä, että aikoinaan halusivat sosialistisen Suomen! Kaikenlaisen mielten myrkyttämisen puolueellisen historiankirjoituksen avulla voisi myös lopettaa- teidän maailmanne romahti, eikä läntisten yhteiskuntien tarvitse mennä samaa tietä teidän pettymyksenne ja katkeruutenne takia.

"nyt kun todella tiedämme" ?

kyllähän täällä on tiedetty paremmin kuin muissa markkinatalousmaissa jo 30-luvulta asti mitä neuvostoliitossa tapahtui. loikkarit, sotavangit ym. toivat tietoa.Parvilahden kirja Berijan tarhat avasi vankileirien saariston kauan ennen Solženitsynia.

Itse en juurikaan yllättynyt kurjuudesta, kun -70 luvun lukiolaisina lopussa kävimme luokkaretkellä Leningradissa neljän viiden päivän visiitillä. vaikka yle:n sanat olivat olleet yhtä, kuvat paljastivat mistä oli kyse.

siihen piti saada kouluhallituksen lupa ja aloite ei ollut maikkojen vaan luokan oikeistonenemmistön (meillä oli ylksi kommari luokalla).

ja historiaa tullaan vastakin kirjoittamaan eri näkökohdista ja eri tarkoitusperillä. lukijastahan se sitten on miten me tuon ymmärrämme.

----

no kuka tekee selvityksen viron ja karjalan ydinaseista ja niiden maalittamisesta?
 

Mosuri

Alokas
BAN
Adam taidat olla niin vanha parta ettet ymmärrä sitä marxilaisuuden meemi on muuttanut muotoaan. Vanha kommunismi ei jäänyt 90-luvulle vaan se on muuttanut muotoaan. Olet vain mennyt täydellisesti vipuun ja puolustelet täällä nahkansa luoneen vasemmistolaisen disinformaatio pläjäystä. Älä nyt yritä esittää, että kirja käsittelee vain lännen ydinaseuhkaa Suomea kohtaa- sillä se olisi todellista jukkarislakkimaista vääristelyä.

Marxilaisuuden uudet muodot:

Neuvostoliitto - YK ja EU.

Työläiset - Transut, homot, mamut, prekat ja muut tiedostavan eliitin lemmikit.

Kansojen solidaarisuus - Kehitysapu.

Yleisliittolainen kulttuuri- Vähemmistöjen etuoikeudet

Sosialistinen oikeusjärjestelmä - Pienet rangaistukset väkivalta ja omaisuus rikollisille. Kovat ja ankarat tuomiot mm. ylinopetutta ajaville veronmaksajille, veronkiertäjille ja esim. virkamiehiä vastustaville.

Tiedostavuus - Suvaitsevaisuus uusia lemmikkejä kohtaan. Suomalaisuuden ja yleensä kaikkien länsimaiden kulttuurien vähättely.

Kansainvälinen kommunismi - Usko siihen että kaikki kulttuurit ovat yhtä kehittyneitä kun vain löydetään oikea näkökulma. Myös väitteet siitä, että suomalainen sosiaaliturva on "universaali".

Totalitaristinen poliisivaltio -Turvallisuusvaltio jossa yksi jos toinenkin asia kielletään ihmisten "terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi"

.


Noilla pääsee kätevästi alkuun uudessa yhteiskunnassamme. Kaikista säälittävintä on, että tuon meemin saastuttamia ihmisiä löytyy (ja paljon) lähes kaikista suomalaisista poliittisista puolueista. Hyvä lukija - sinäkin voi kantaa tartuntaa tietämättäsi.
 

juhapar

Kenraali
Mosuri kirjoitti:
Adam taidat olla niin vanha parta ettet ymmärrä sitä marxilaisuuden meemi on muuttanut muotoaan. Vanha kommunismi ei jäänyt 90-luvulle vaan se on muuttanut muotoaan. Olet vain mennyt täydellisesti vipuun ja puolustelet täällä nahkansa luoneen vasemmistolaisen disinformaatio pläjäystä. Älä nyt yritä esittää, että kirja käsittelee vain lännen ydinaseuhkaa Suomea kohtaa- sillä se olisi todellista jukkarislakkimaista vääristelyä.

Marxilaisuuden uudet muodot:

Neuvostoliitto - YK ja EU.

Työläiset - Transut, homot, mamut, prekat ja muut tiedostavan eliitin lemmikit.

Kansojen solidaarisuus - Kehitysapu.

Yleisliittolainen kulttuuri- Vähemmistöjen etuoikeudet

Sosialistinen oikeusjärjestelmä - Pienet rangaistukset väkivalta ja omaisuus rikollisille. Kovat ja ankarat tuomiot mm. ylinopetutta ajaville veronmaksajille, veronkiertäjille ja esim. virkamiehiä vastustaville.

Tiedostavuus - Suvaitsevaisuus uusia lemmikkejä kohtaan. Suomalaisuuden ja yleensä kaikkien länsimaiden kulttuurien vähättely.

Kansainvälinen kommunismi - Usko siihen että kaikki kulttuurit ovat yhtä kehittyneitä kun vain löydetään oikea näkökulma. Myös väitteet siitä, että suomalainen sosiaaliturva on "universaali".

Totalitaristinen poliisivaltio -Turvallisuusvaltio jossa yksi jos toinenkin asia kielletään ihmisten "terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi"

.


Noilla pääsee kätevästi alkuun uudessa yhteiskunnassamme. Kaikista säälittävintä on, että tuon meemin saastuttamia ihmisiä löytyy (ja paljon) lähes kaikista suomalaisista poliittisista puolueista. Hyvä lukija - sinäkin voi kantaa tartuntaa tietämättäsi.

Hienoa filosofointia. :lanssi:
 

baikal

Supreme Leader
Tarkoitatko Mosuri, että mm. Suomessa on samankaltainen tilanne kuin NL:ssa, jossa ymmärrettiin se, että rikolliset olivat "sosiaalisesti läheisiä" valtaapitävien kanssa, toisinajattelijat jouti näännyttää nälkään tahi pieksää kuoliaaksi?

Olen yrittänyt omaksua tämän käsityksen, jonka mukaan EU:n on vallannut uusmarxilainen tiedostava vähemmistö. Kuitenkin näyttää siltä, että tahtipuikkoa heiluttavat Fra-Ger-akselin suuret pankit paremmin kuin mikään muu. Sitä ryydittää parikymmentä suurta teollista ja kaupallista toimijaa lisättynä maataloudella ja SE ON SIINÄ. Mikä tila on tällä uusmarxilaisella liikkeellä? Onko heille jotenkin lohduksi annettu mamut ja ympäristönsuojelu tai jotain? Tämä uusmarxilaisuus ja sen perusteet ontuvat vähän liikaa....tosin Halla-aholaisuus löytää marxilaisuuden teemat helposti: panssarivaunut vaan murskaamaan lakkolaiset ja miekkariväki.....tuttua Tiananmenista, Romaniasta, Liettuasta, Venäjältä, Unkarista, Tsekkoslovakiasta, Kuubasta, Chilestä, Iranista, Syyriasta, Egyptistä, Jemenistä, Pohjois-koreasta....Halla-aho sijoittaa itsensä melkoiseen joukkoon oppeineen ja ohjeineen. En saatana ilkeisi itse.
 

Mosuri

Alokas
BAN
baikal kirjoitti:
Tarkoitatko Mosuri, että mm. Suomessa on samankaltainen tilanne kuin NL:ssa, jossa ymmärrettiin se, että rikolliset olivat "sosiaalisesti läheisiä" valtaapitävien kanssa, toisinajattelijat jouti näännyttää nälkään tahi pieksää kuoliaaksi?

Olen yrittänyt omaksua tämän käsityksen, jonka mukaan EU:n on vallannut uusmarxilainen tiedostava vähemmistö. Kuitenkin näyttää siltä, että tahtipuikkoa heiluttavat Fra-Ger-akselin suuret pankit paremmin kuin mikään muu. Sitä ryydittää parikymmentä suurta teollista ja kaupallista toimijaa lisättynä maataloudella ja SE ON SIINÄ. Mikä tila on tällä uusmarxilaisella liikkeellä? Onko heille jotenkin lohduksi annettu mamut ja ympäristönsuojelu tai jotain? Tämä uusmarxilaisuus ja sen perusteet ontuvat vähän liikaa....tosin Halla-aholaisuus löytää marxilaisuuden teemat helposti: panssarivaunut vaan murskaamaan lakkolaiset ja miekkariväki.....tuttua Tiananmenista, Romaniasta, Liettuasta, Venäjältä, Unkarista, Tsekkoslovakiasta, Kuubasta, Chilestä, Iranista, Syyriasta, Egyptistä, Jemenistä, Pohjois-koreasta....Halla-aho sijoittaa itsensä melkoiseen joukkoon oppeineen ja ohjeineen. En saatana ilkeisi itse.

Ihminen on siitä jännä kokonaisuus ettei se vaan koostu nollista ja ykkösistä. Ajatusmallit eivät on/off katkaisimen tapaan joko/tai.

Ehkä hedelmällisintä olisi lähestyä tätä ongelmaa meemien kautta?

"Dawkins ja Dennett luettelevat esimerkkejä meemeistä:

-sävelmät, ajatukset, hokemat, vaatemuodit, saviruukkujen ja rakennusten kaarten muodot.[18]

- holvikaari, pyörä, vaatteiden käyttö, verikosto, suorakulmio, aakkoset, kalenteri, Odysseia, kalkyyli, šakki, perspektiivi, luonnonvalinta, impressionismi, Greensleeves, dekonstruktionismi."


"Memeettinen evoluutioMeemien siirtymistä yksilöstä toiseen on verrattu biologisessa analogiassa virusten leviämiseen.[27] Viruksethan levittävät geneettistä informaatiota. Ihmisen käyttäytymisen muuttuminen on kuitenkin monimutkainen asia eivätkä kaikki "meemiviruksen" saaneet muuta käyttäytymistään samalla tavalla. Memeettinen evoluutio on lamarckilaista. Meemi monistuu yksilöiden kesken verkostomaisesti. Meemit siirtyvät suurelta osin ihmislasten oppimisprosessin tärkeän elementin eli matkimisen kautta, mutta ne voivat siirtyä myös oivaltamisen avulla. Uskontotieteilijä Pascal Boyerin mukaan kulttuurin siirtyminen ei muistuta meemien monistumista geenien tavoin identtisinä, vaan siirtymäprosessi näyttää kuin itsestään synnyttävän poikkeuksellisen runsaasti outoja muunnelmia.[28]

Biologinen evoluutio on hidasta, mutta kulttuurin kehittyminen on nopeaa ja kiihtyvää, tiedonvarastoinnin ansioista kumulatiivista. Ohjaamattoman ja suuntaamattoman memeettisen evoluution nopeus tekee siitä samalla sekaista ja jopa kaoottista. Miten sellaisesta voisi syntyä toimivia rakenteita?[29] Biologinen evoluutio on konservatiivista, opportunistista ja vailla päämäärää. Kulttuurievoluutio voi olla hyvinkin radikaalia, ja periaatteessa sillä voi olla ihmisten tahtoon perustuva päämäärä."


"Meemikompleksi
Yhteinen etu kerää tietyt meemit yhdeksi joukoksi. Tällainen yhdessä kopioituva meemiryhmä, meemikompleksi, muodostaa itseorganisoituvan ja itsesuojelevan rakenteen. Meemikompleksi ottaa vastaan yhteensopivia uusia meemejä ja vieroksuu yhteensopimattomia. Meemikompleksia ei voi suoraan rinnastaa geenejä sisältävään kromosomiin, koska meemien ei tarvitse olla niin riippuvaisia kuulumisesta yhdessä kopioituvaan ryhmään kuten taas biologisesta materiasta koostuvilla geeneillä on useimmiten laita.[31]

MieliKulttuurissa meemit kilpailevat pääsystä ihmismieleen,[32] sillä Dennettin mukaan ihmismielen kapasiteetti on rajallinen. Tässä siis tuskin on kysymys aivojen muistikapasiteetista vaan pikemminkin ihmismielen rajallisesta vastaanottavuudesta. Esimerkiksi olisi mentaalisesti vähintäänkin "haasteellista" – käyttääksemme 2000-luvun alun memeettisesti menestynyttä hokemaa – olla samalla sekä vegaani että paistinkääntäjä.

Dennettin näkemys mielestä pelkkänä meemisäiliönä ilmenee seuraavasta usein siteeratusta virkkeestä: "En tiedä sinusta, mutta itse en ole alkuunkaan viehättynyt ajatuksesta, että aivoni olisivat eräänlainen tunkio, jossa muiden ihmisten ajatustoukat uusiutuvat ennen kuin ne lähettävät kopioita itsestään informaatioyksikköjen siirtolaisuuteen. Tosiaankin se näyttää riistävän mieleltäni tärkeyden sekä kirjailijana että kriitikkona. Kuka tässä visiossa oikein hoitaa hommat – me vai meidän meemimme?"[33] Dennettin vastaus kallistuu meemien puolelle: "riippumaton mieli" on myytti.[34]

Arvostelijat ovat kysyneet: jos ihmismieli on vain meemirakennelma vailla omia ominaisuuksia, kuinka selittää subjektiiviset tuntemukset?[35] Dennettkin tuntuu antavan tässä vähän periksi todetessaan, että ihmismieli on "hyvin suuressa määrin" (ei siis kokonaan) meemien luomusta."


Lähde: Wikipedia

Ei ole olemassa mitään "piilokommunistien salaliittoa". Sen sijaan sekä Suomen valtiolaivan että EU-laivueen peräsimessä huomattavat määrät entisiä sosialisteja. He eivät ole vaatimassa sippiä ja vasaraa seinälle eivätkä he myöskään ole vaatimassa kommunismia - ainakaan sillä nimellä. Sen sijaan jokainen voi miettiä minkälainen meemikompleksi noihin ihmisiin on kertynyt...

Olen jo aikaisemmin kuvaillut tätä meemin muuttumista missä vasemmistolaiset suurin joukoin siirtyivät 90-luvulla monikulttuurisen yhteiskunnan kannattajiksi. Osaltaan tuon ajatussuuntauksen menestystä selittää myös oikeiston meemi kansainvälisestä taloudesta - kahden kilpailevan meemin yhteiset edut ovat taanneet sen menestyksen.
 

baikal

Supreme Leader
Joo, kyllä tuo sukulaisuus on helposti hahmotettavissa, en kiellä.

Minua on kiehtonut se kuinka monesta ties tuhannesta tai enemmänkin, entisestä -70-luvun taistolaisesta tai jopa stalinistista on tullut miljonäärejä tai ainakin istua länöttävät kansakunnan kaappien päällä. Oliko kuitenkin sitten niin, että noihin liikkeisiin ohjautui väkeä, joka aikoi ajaa omia intressejään kuulumalla siihen jengiin, JOKA NÄYTTI VÄÄJÄÄMÄTTÄ VOITTAVAN POTIN TUOLLOIN. Olihan ainakin Suomessa lujaa uskoa siihen, että kommonismi on SE juttu, joka perii maan. Mister Wahlroos on eräs nimekkäimmistä hemmoista, joka aikoi ajaa menestykseen istumalla porukoissa, jotka ovat tulevaisen voittajia.

Todella ameebamaisesti tämä sama joukko osasi sopeutua uuteen tilanteeseen, kun NL osoittautuikin luiskakamaksi. Niin ameebamaisesti, että oikein ällöttää. Ällöttävää. Sopeutumiseksi sitä sanotaan, mutta onko se sitä?
 
Top