Tuntematon sotilas filmataan taas.

http://www.mtv.fi/viihde/elokuvat/a...tilaan-kuvaukset-vauhtiin-ensi-kesana/5268166
Miten mahtaa Louhimies onnistua? Joku Hollywood ohjaaja olisi ollut minun makuuni (ei Renny).

Heh! Tarantinon Tuntematon sotilas saattaisi olla melkoisen - erikoinen - kokemus. Mutta jos joku Hollywood-ohjaaja tehtävään pitäisi laittaa niin sälyttäisin Tuntemattoman sotilaan ohjaamisen Clint Eastwoodille - perusteluina Isiemme liput, Kirjeitä Iwo Jimalta ja American Sniper.

vlad.
 
Mitä järkeä tässä on taas uudelleen ?

Onkohan siinä se, että "jokainen sukupolvi" haluaa kuvata oman näkemyksensä institutionaaliseen asemaan nousseesta leffasta - onneksi kukaan ei ole kirjoittamassa kirjaa uudelleen... En nimittäin haluaisi lukea Juha Vuorisen tuntematonta - tai ehkäpä haluaisinkin...

vlad.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Toivottavasti tällä kertaa näyttelijät eivät ole nostoväki-ikäisiä.

Elokuvateollisuuden helmasynti kaikkialla (Colin Farrell näyttelemässä 15-vuotiasta Aleksanteri Suurta...)
Yksi Mollbergin Tuntemattoman hyvä puoli oli että suurin osa näyttelijöistä ja ekstroista oli oikean ikäisiä. Huonona puolena sitten ne jotka olivat yli-ikäisiä, erottuivat joukosta koomillisesti.
 
@vlad @skärdis @jak

No joo, mutta kun haluan ajatella että ne kaksi jo riittävät. En osaa haluta uutta näkökulmaa siihen aiheeseen ainakaan sen saman kirjan pohjalta. Tämähän on tietysti vaan minun ongelmani.....
 
Sujuva murre ei ole välttämätön uuteen Tuntemattomaan,kunhan murre vain on. Tämä on tosin mielipideasia. Ensimmäisen tuntemattoman ongelmana on että se on pirun vanha,ja nuoria keskenkasvuisia pojankloppeja näytteli vanhat ukot. Toisen tuntemattoman sotilaan ongelmana on että sekin on vanha eikä edes kovin hyvin tehty. Ärsyttävin asia siinä oli näyttelijätyö josta ohjaaja vastaa.
Kariluoto oli idealistinen ja naivi nuorimies. Vähän lapsellisen naivi. Ohjaaja päätti tuoda tämän piirteen esiin tekemällä Kariluodosta jälkeen jääneen tuijottelijan. Otti pattiin kyllä kun sitä katteli. Ei olisi pahitteeksi että elokuvasta tulisi pitkä ja avattaisiin henkilöhahmojen taustoja uudelle polvelle takaumien kautta.

Toivottavasti tehdään laadukas nykyaikainen sotaelokuva josta välittyy tavallisten nuorten poikien sotataival ja kokemukset sekä kasvaminen. Sen lisäksi ajan henki täytyisi saada selvästi esille. Ei mitään taiteellista kuraa. Myös tehosteet kuntoon nyt kun varmaan osataan. Rokka on vaikea. Siinä kun on Linna kirjoittanut kaksi hahmoa yhteen mieheen. Löytyykö suomesta siihen sopivaa näyttelijää. Kansa ei anna armoa sen suhteen.
 
  • Tykkää
Reactions: s91
Toivottavasti tällä kertaa näyttelijät eivät ole nostoväki-ikäisiä.

Mollen Tuntemattomassa oli kyllä hieno, hieno kontrasti nuorten varusmiesten ja Rokan / Tassun välillä. Joku joskus väitti ettei Laineen Tuntemattomassa haittaa muka yhtään se että kolmevitoset ym. näyttelevät parikymppisiä siloposkia, mutta kyllä se itseäni häiritsi...ihan helvetisti, jos totta puhutaan.
 


voi itku... 'viralliselta' netti-saitilta:

The legend of the deadliest sniper in human history - The White Death - Simo Häyhä -
a Finnish soldier who fought in the Winter War(from 30. of Nov 1939 till 6. of March 1940 in JR34./K6. ) in WWII in against Russian troops killing over 550 men in three months by hiding in snow with his rifle.

He was shot in his face with an explosive bullet of Russians on the 6th of March 1940 and afterwards he disappeared and was thought to be dead.
The sad news spread.
Early April 1940 Simo's brother got a letter saying "stop the funeral, the corpse is missing.".
The letter was signed by Simo.
He was alive in a hospital near central Finland and in his own words he was there gaining weight.


- "He was shot in his face" - tautology, unnecessary repetition, poor form
- "He disappeared" - wtf? Was David Copperfield on the Finnish front in 1940? MIA - MISSING in Action, not DIA - Disappeared in Action... although Finnish has a word for those chaps too... something to do with guarding and commanding spruce cones in the forest guard. Nice game if you're 8 years old... potentially lethal if you're drafted into war.
- "Near Central Finland" - also known as 'Southern Finland' or 'Northern Finland'... as the easiest language in the West, English must still be like black magic to some people. Or maybe just Olli and Jenny.

"The miracle was called
White Death and men like him" - I'm sure some manly men really really like him but this is still just an example of piss poor editing:rolleyes:


Saarela ei sukupuolineutraalilla vakivaltaisella kaytoksellaan olisi ansainnut edes nain rakentavaa kritiikkia.
 
@vlad @skärdis @jak

No joo, mutta kun haluan ajatella että ne kaksi jo riittävät. En osaa haluta uutta näkökulmaa siihen aiheeseen ainakaan sen saman kirjan pohjalta. Tämähän on tietysti vaan minun ongelmani.....

Täsmennetään omasta puolesta sen verran, että vaikka kirjoitin "jokaisen sukupolven", niin omasta mielestäni enää kolmatta Tuntematonta sotilasta ei tarvita vaan kaksi, sinänsä erilaista ja toisistaan poikkeavaa, näkemystä on minusta riittävä määrä Tuntemattomia sotilaita tähän maahan - ainakin tämän vuosisadan ajan.

No, jos joku haluaa kolmannen tuntemattoman filmata, kuten näyttää, niin ei maailmani yhteen leffaan kaadu, mutta en oikein tiedä löytyykö Suomesta tällä hetkellä sellaista ohjaajaa, joka osaisi tuoda esiin oman näkemyksensä ja olisi samalla valmis sitoutumaan projektiin. Joten sen suhteen olisi ollut tavallaan milenkiintoista, jos filmin olisi ohjannut ulkomaalainen - sellainen olisi voinut tuoda Linnan hienosta teoksesta esille uuden eritavalla painotetun näkökulman ja sellaisella, riittävän laadukkaalla, filmillä olisi voinut olla elokuvataiteellista ja -historiallista merkitystä. Jotenkin epäilen ettei Louhimies ole mies paikallaan...

vlad.
 
Back
Top