Turkin hyökkäys Syyriaan

Waiting at a roadside depot, Hussein Rammo, a stooped elderly Kurd, his eyes wet with tears, had the look of a broken man. “Betrayal leaves the bitterest taste,” he said, his voice at a whisper as he discussed Donald Trump’s decision to abandon Syria’s Kurds.

“I am 63 years old and I have never seen anything like this. Before there was regime oppression and now we are getting betrayal. This is worse.”

Shells fired by Turkish forces thudded in the distance as Rammo shuffled towards an arriving minibus, along with several dozen other Kurds jostling for seats. Like thousands of others, they were desperate to flee Qamishli, and make their way to anywhere far away from the feared Turkish onslaught. The air and shelling attacks resumed on Friday morning.
https://www.theguardian.com/world/2...er-taste-spurned-kurds-flee-turkish-onslaught
 
aikamoista paskapuhetta. Vai että kurdit kohtelevat naisia tasa-arvoisesti. Salli mun nauraa

Vasemmistoideologioihin on usein kuulunut naisten aseman ainakin nimellinen parantaminen (kun Neuvostoliitto perustettiin niin naiset julistettiin 'vapautetuiksi' ja kaikki työt naisille avoimiksi. 2. maailmansodan jälkeen tästä pakitettiin kun haluttiin naiset perustamaan perheitä ja paikkaamaan väestömenetyksiä). Kurdit eivät myöskään yleensä ole kovin islamistisia, arabeilla on tapana sanoakin että kurdi on puoliksi pakana tjsp. Mutta onhan kurdiyhteiskunta monella tavoin hyvin konservatiivinen ja nuori saa olla tarkkana kenen kanssa alkaa seurustelemaan yms. tai voi olla henki herkässä.
 
Täähän on suoraan Putinin pelikirjasta. Ensin luodaan ongelma itse ja sitten tarjoudutaan ratkaisemaan se.
Trumppi tahtoo noobelin ensi vuonna :) Täytyykin seurailla postia tarkemmin, jos siellä onkin joku ärrävikainen näppäimistö kirjoittamassa shekkiä. Ettei lipsahda tälle nimimerkille. ;)
 
Joo siis kyllä mä olen ton kurdien tietynlaisen kommarisuuntautuneisuuden tiennyt, mutta se vaan aina ärsyttää. Kun muuten kyseessä taitaa olla kuitenkin tuon alueen mittapuulla ihan kohtalainen porukka. No tietysti heidän keskuudessaankin lienee erilaisia poliittisia näkemyksiä, eivät ole samasta puusta koko jengi.
Miten paljon kurdit ovat Suomessakin syyllistyneet erilaisiin perseilyihin (raiskaukset, muut väkivaltarikokset, alaikäisten grooming, jne)? Tätähän ei kukaan tiedä, koska ei ole tilastoitu, mutta yleisellä elämänkokemuksella arvelisin, että suoritus saattaa olla vahva.

Spoilerin takana on kurdien ja anarkistien yhteisvoimannäyttö Narinkkatorilla. Tuollaisten perseilyjen jälkeen alkaa luonnostaan kannattaa turkkilaisia vaikka asiallisiakin kurditaustaisia henkilöitä on olemassa ja nuo eivät välttämättä edusta kaikkia kurdeja. Ehkä kuitenkin olisi parempi, jos olisi kurdivaltio jonne nuo Suomen kurdit voisivat mennä toteuttamaan sosialismiaan.
 
Miten paljon kurdit ovat Suomessakin syyllistyneet erilaisiin perseilyihin (raiskaukset, muut väkivaltarikokset, alaikäisten grooming, jne)? Tätähän ei kukaan tiedä, koska ei ole tilastoitu, mutta yleisellä elämänkokemuksella arvelisin, että suoritus saattaa olla vahva.

Spoilerin takana on kurdien ja anarkistien yhteisvoimannäyttö Narinkkatorilla. Tuollaisten perseilyjen jälkeen alkaa luonnostaan kannattaa turkkilaisia vaikka asiallisiakin kurditaustaisia henkilöitä on olemassa ja nuo eivät välttämättä edusta kaikkia kurdeja. Ehkä kuitenkin olisi parempi, jos olisi kurdivaltio jonne nuo Suomen kurdit voisivat mennä toteuttamaan sosialismiaan.
Suomessa kurdit on varmasti perseilleet ihan tarpeeksi, kuten monet muutkin tuolta suunnalta tulleet. Suomeen on ylipäätään päätynyt monista kansallisuuksista sitä kaikkein huonompaa ainesta. Tarkoitin lähinnä että tuolla konfliktialueella olevat kurdit lienevät porukkaa parhaasta päästä mitä Lähi - itään tulee. Suomen kurdit tuskin lähtevät mihinkään omaan valtioonsa kun täällä on paljon mukavampaa kekkuloida. Ovat varmaan paljolti porukkaa joiden mielestä on ihan ok antaa naisten hoitaa hommat, sotiminen mukaan luettuna.
 
Mistähän tämä souvi sai alkunsa?

Mahdollistiko Trump Turkin hyökkäyksen ilmoittamalla vetävänsä USA:n joukot pois alueelta vai ilmoittiko Erdo Trumpille, että vetäkää joukkonne pois, täältä tullaan? Mietinpä vain tuota Trumpin toimintaa ja sen logiikkaa.
Yritin tuolla aiemmin sanoa että joukkojen keskittäminen kestää niin kauan ja maksaakin, että kyllä päätös hyökkäyksestä on tehty ennen Trumpin ilmoitusta. Eli Trumpin ilmoitus on todennäköisesti ollut vain vastaus Turkin ilmoitukseen aloittaa hyökkäys. Kyllä tästä on maiden välillä varmaankin kuukausia väännetty. Samaan tilanteeseen joutui muuten Venäjä Turkin ensimmäisessä kurdialueelle suoritetussa iskussa, pakko oli alueelta lähteä. Kuvitelkaapa tilanne jos USA olisi sotkeutunut aseellisesti, kaksi NATO maata sotii keskenään. Toisaalta ei Turkkia oikein Putinin syliinkään haluta sysätä, on sen verran tärkeässä paikassa ja vahva sotilaallisesti, realiteetit vaan tulee politiikassa vastaan.
 
Onko Kurdit lapsiin sekaantuvaa pillunsilpojasakkia? Jos ovat, niin heidän kohtalonsa ei kiinnosta minua. Jos väitteet ovat vääriä niin kunnioitan kansaa enemmän.
Kurdit eivät ole yhtä ja samaa massaa. Mutta tosiaan ainakin Wikipedian kurdinaisia koskeva artikkeli mainitsee pikanttina yksityiskohtana, että Irakin Kurdistanin pääkaupungissa Erbilissä noin 60%:lla naisista on silvottu alapää.

Artikkelissa toki mainitaan myös, että sukuelinten silpominen on nykyisin lailla kiellettyä Kurdistanissa.
 
Tuolla suunnalla ei yleensä harrasteta sitä brutaaleinta versiota mitä Somalia/Nigeria-akselilla. Mutta harrastetaan kuitenkin.
 
Vihervasemmistolainen hallitus ja uhkaava pakolaisvyöry. Kyllä nyt tulee ratkottua niin syntyvyys kuin eläkeongelmakin, puhumattakaan huoltosuhde ongelmasta. Äkkiähän tuosta saadaan puoli miljoonaa työikäistä tänne.
 
Facessa, en pääse jakamaan sitä.

Tuossa on mielenkiintoinen seurattava kanava, jos haluaa taisteluvideoita nähdä. Hyvin tuntuu kuula liikkuvan muutamissa yö-taisteluissa.
Tosin ei taas luotettavammista päästä.
 
Kurdien tragedia taitaa olla, että he sattuvat olemaan Lähi-idässä. Jos he olisivat (Länsi-)Eurooppassa, varmaan ihan vakavissaan neuvoteltaisiin oman valtion perustamisesta heille.
 
Kun tässä ketjussa on paljon keskusteltu siitä mitä kurdit ovat ja eivät ole, niin tässä on pieni tietopaketti (lyhyt oppimäärä)...


Kurdien ongelma on siinä että ne ovat sekalainen seurakunta ja niiden on lähes mahdotonta puhaltaa yhteen hiileen missään asiassa. Se ei silti muuta miksikään sitä asiaa että kurdeja sorretaan suunnilleen kaikkialla missä niitä on enemmän kun yksi tai kaksi. Maailma on epäoikeudenmukainen paikka ja kurdit jos kukaan tietävät sen varsin hyvin.

Mitä USA:n touhuihin tulee, niin ei ole ollut vaikea arvata kuka uhrataan kun Turkki alkaa pullistelemaan ja suojavyöhykettä rakentelemaan. Erdogan ja Trump ymmärtävät toisiaan harvinaisen hyvin, kun ovat ihan samasta puusta veistettyjä.

000_1ba2i6.jpg


Se jää sitten nähtäväksi mitä tuosta kaikesta seuraa, varmaa on vain se että seurauksia on. Lähi-itä on nyt sellaisessa tilassa että kurdit ja heidän kohtalonsa ovat loppujen lopuksi ongelmista kaikkein pienin. Nykyinen kehitys alkoi siitä kun USA lähti Irakiin demokratiaa rakentamaan. Sen jälkeen on tapahtunut paljon ja vielä enemmän tulee tapahtumaan, sitä kehitystä ei pysäytä tässä vaiheessa mikään jos ydinohjuksia ei lasketa mukaan ja toivottavasti ei lasketa, vaikka ei se mahdotonta ole sekään.

USA:n kannalta katsottuna ei ole ollenkaan huono idea paeta alueelta tuli hännän alla ja jättää hommat herran haltuun, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa Lähi-idän lisäksi myös Eurooppaa. Jos joku kuvittelee että nykyiset pakolaisvirrat ovat suuria, niin väärin luulee...tämä kaikki on vasta ihan alkua.

Ja kaikille EU-kriitikoille tiedoksi...EU kesti nippa nappa edellisen pakolaisvyöryn, jos brittejä ei lasketa mukaan. Seuraavaa se ei kestä, ei sitten mitenkään eikä edes vahingossa.

Rajat kiinni ja tiukka turvapaikkapolitiikka ?

Älkää nyt viitsikö naurattaa, ei vanhan pumppu kestä ihan mitä tahansa :LOL:
 
Back
Top