Turkissa vallankaappaus

BlackFox

Ylipäällikkö
(CNN)Some Turkish military units have attempted an uprising that will be not allowed to succeed, the country's prime minister said late Friday in a phone interview with Turkish broadcaster A Haber.

The uprising is "an attempt against democracy and the will of the people," Prime Minister Binali Yildirim told state news agency Anadolu. "Those who attempted this will pay the heaviest price."
One tweet showed a military jet flying extremely low over the capital Ankara.
 

Geronimo

Ylipäällikkö
EU`n vastaus tulee olemaan mielenkiintoinen, tuomitaanko, avataanko rajat pakolaisille, se kuitenkin on varmaa että punapopula haukkuu suu vaahdossa.
 

Jyrsae

Alikersantti
Onnea vaan pojille palatsivallankumoukseen ja toivotaan että se pysyy palatseissa. Näitä on kiva katsella kaukaa ja harjoittaa kannunvalantaa.

Nyt on jopa hieman vaikeaa keksiä tahoa joka ei oikeastaan olisi halunnut Erdoganista eroon. Ukko alkoi olla nolo EU:lle ja USA:lle. Putler tietysti tykkää, koska tilanne saattaa sekoittaa EU:n ja NATOn askelmerkkejä ja sisäistä koheesiota.

Onhan näitä NATO-maiden ei-niin-demokraattisia vallanvaihtoja ollut aikaisemminkin. Portugalissa 1974 ainakin. Hymiöistä ei löytynyt solidaarisuuden nyrkkiä joten laitetaan edellämainitun neilikkavallankumouksen tunnusbiisiin.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
Miettikääpäs millainen pakolaisaalto siitä syntyy jos vallankaappaus menee ns ketuilleen ja muodostuu maan sisäisiä kahinoita.
Tämä on myös tilanne mitä Venäjä tuskin jättää käyttämättä
 

SJ

Supreme Leader
Erdogan turvassa. Kaappaajilla panttivankeja mm. esikunnissa. Muut tiedot ristiriitaisia. Sekä hallinto että kaapparit sanovat olevansa niskan päällä.

Huonosti suunniteltu jos Erdogan on jäänyt neutralisoimatta ensivaiheessa. Mutta voi tietenkin olla, että Turkissa on totuttu keikauksiin, joten johtaja pidetään erikseen suojattuna.
 

Vonka

Supreme Leader
Lentokenttä suljettu ja ympäröity raskaalla kalustolla. Armeijan komentaja pidätetty kapinallisupseerien toimesta. Sillan luona juuri äsken ammuntaa.
 

BlackFox

Ylipäällikkö
there are reports of a social media blackout
 

BlackFox

Ylipäällikkö
 

BlackFox

Ylipäällikkö
 

BlackFox

Ylipäällikkö
More! Turkish soldiers raided Istanbul Police Department, requesting the policemen handover their weapons.
 

TomTom

Ylipäällikkö
Mod
Turkish military declares martial law and curfew: TRT state TV
AFP 
Top