Turkissa vallankaappaus

Iranilainen toisinajattelija Shabnam Assadollahi vertailee erinomaisesti Turkin ja Iranin vallakumouksia:

Analysis: Uncanny parallels between Iranian Revolution and Erdogan’s latest purges


After the failed coup attempt in Turkey, purges have been registered across the country. In the wake of these developments, JerusalemOnline discussed the parallels between the purges that occurred following the Iranian Revolution and what Erdogan is doing post-coup.




http://www.jerusalemonline.com/news/world-news/around-the-globe/analysis-uncanny-parallels-between-iranian-revolution-and-erdogans-latest-purges-22547

Jämäkkää tekstiä. Muuten olisin taipuvainen uskomaan asiain näin olevan pääkohdiltaan, mutta tuossa on mukana paljon salaliittolaista elementtiä. Ja salaliittoja ei ole olemassa.

Tässähän väitetään että isot pojat lännessä tukee islamisaatiota Lähi-Idässä ja haluavat luoda vastakkainasettelua. Kaikkihan tietävät että globaali hegemonia kasvaa rauhalla ja rakkaudella, eikä sotien ja kriisien kautta.

conspiracy_ISIS.jpg
 
Turkki aikoo lakkauttaa tiedotusvälineitään parin viikon takaisen vallankaappausyrityksen takia. Suljettaviksi on määrätty kolme uutistoimistoa, 16 televisioasemaa, 23 radioasemaa, 45 sanomalehteä, 15 aikakauslehteä ja 29 kustantamoa.

Lakkautettavien tiedotusvälineiden nimiä ei ole vielä kerrottu, mutta suurin osa on ilmeisesti pieniä paikallismedioita.

Turkki ilmoitti keskiviikkona myös pidättäneensä lähes 50 toimittajaa. Jo maanantaina se pidätti yli 40 toimittajaa. Lisäksi Turkki on jatkanut puhdistuksia armeijassa ja pidättänyt lähes 150 korkea-arvoista upseeria.

Yhteensä yli 15 000 ihmistä, tuomareista ja tutkijoista opettajiin on pidätetty eri puolilla Turkkia vallankaappausyrityksen jälkeen. Pidätetyistä noin 10 000 on sotilaita.
http://yle.fi/uutiset/turkki_jatkaa_puhdistuksia_ja_lakkauttaa_tiedotusvalineita/9056039

Aivan kuin A-maassa kun talebaanit päättivät ottaa vallan. Toisaalta puuttini on harrastanut aivan samoja tekoja, kun hän astui valtaan naapurin pressana. Median sulkemisen takana ei ole mitään muuta kuin informaation hallitsemista. Ehkä seuraavaksi netti suljetaan taikka rajoitetaan vain erdon lähipiirille. Tuntuu tällä hetkellä että pohjois-koreassa on paremmin asiat kuin turkissa.

Mitä tapahtuu kun erdo rupeaa räjäyttämään patsaita ja muita muistomerkkejä?
 
http://yle.fi/uutiset/turkki_jatkaa_puhdistuksia_ja_lakkauttaa_tiedotusvalineita/9056039

Aivan kuin A-maassa kun talebaanit päättivät ottaa vallan. Toisaalta puuttini on harrastanut aivan samoja tekoja, kun hän astui valtaan naapurin pressana. Median sulkemisen takana ei ole mitään muuta kuin informaation hallitsemista. Ehkä seuraavaksi netti suljetaan taikka rajoitetaan vain erdon lähipiirille. Tuntuu tällä hetkellä että pohjois-koreassa on paremmin asiat kuin turkissa.

Mitä tapahtuu kun erdo rupeaa räjäyttämään patsaita ja muita muistomerkkejä?
Turkkiin minulla ei sitten ole mitään asiaa enää.
 
Olen toista päivää Istanbulissa. Kaikki on rauhallista. Jos pinnan alla kytee, se ei näy arjessa, ja pensaspalon syttymiseen saattaa mennä vielä aikaa. Vallankaappausyrityksestä lähtien julkinen liikenne on ollut ilmaista (päättyy sunnuntaina), ja se on ainakin täyttänyt ratikat. Minua ei ole pysäytetty, eikä ole tarvinnut näyttää passia, tosin paljoa en ole ehtinyt kiertää. Porukka puhuu melko hyvin englantia ja ovat taitavia kauppamiehiä. Hotellissakin myivät upgraden, sitä ei ole tapahtunut muualla.

Armeijaa en ole nähnyt missään, ja poliiseja suunnilleen saman verran kuin Yhdysvalloissa. Osassa Grand Bazaarin sisäänkäyntejä oli seuraavanlainen setup: Käsikäyttöisellä piipparilla ja vain pampulla varustettu poliisi tarkastaa laukut, seuranaan toinen poliisi luotiliivissä + concealed carry (näin vahingossa). Sisäänkäynnin ulkopuolella toinen luotiliivipoliisi konepistoolin kanssa (todnäk paikallinen MP5-klooni). Kaikilla sisäänkäynneillä en nähnyt vastaavaa, mutta noin ylipäätään homma on paremmin hoidettu, kuin esim. Thaimaan turvallisuusteatteri viimevuotisen Erawan-pommin jälkeen. Sultanahmetin turistialueella (Hagia Sofia, Sininen moskeija.) ei näkynyt mitään erityisiä määriä turvallisuusjoukkoja. Jos santarmit ylipäätään ovat paikalla, syljeskelevät panssariautojensa kattoihin jossain sivukadulla tai parkkihallissa.

Balkanilla olen viettänyt 2½ vuotta elämästäni (vuosi Kosovoa), mutta Turkissa en ollut aiemmin käynyt. Kahden päivän kokemus tottakai pätevöittää minut Turkki-asiantuntijaksi (sarkasmia), joten todettakoon seuraavaa: Saavuin tänne bussilla, ja se oli silmiä avaava kokemus. Istanbul on jättimäinen. Turkki on niin massiivinen ja erilainen, että se ei ole osa Eurooppaa, vaan vaihtoehtoinen, kilpaileva malli. En ymmärrä, miten EU:ssa kukaan on edes puolivakavissaan ajatellut Turkille jäsenyyttä. Eurooppa ei mitenkään kykene sulattamaan Turkkia, vaan sairastuisi itse kuolemanvakavasti, jos ottaisi tämän maan jäseneksi. En luota yhteenkään poliitikkoon, joka on koskaan ollut myötämielinen Turkin jäsenyydelle. En luota, enkä anna anteeksi. Turkin malli ei ole kaikessa huonompi, mutta nämä kaksi eivät ole yhteensopivia, eivätkä kykene elämään sovussa samojen rajojen sisällä.
 
Mukava että saadaan tunnelmia paikan päältä :)

Olen toista päivää Istanbulissa. Kaikki on rauhallista. Jos pinnan alla kytee, se ei näy arjessa, ja pensaspalon syttymiseen saattaa mennä vielä aikaa.

Tuo on varmasti noin. Anekdoottina, yksi kaveri teki laajan kierroksen Syyriassa vähän ennen kuin levottomuudet alkoivat. (olikohan muistaakseni puoli vuotta ennen). Sanoi, ettei missään ollut aistittavissa mitään tulevasta.
 
The recent failed military coup in Istanbul is pushing the Turkish government to prioritize a rapprochement with Russia, as Turkish President Recep Tayyip Erdoğan is due to meet his Russian counterpart Vladimir Putin in St. Petersburg on August 9.

The meeting comes at an opportune time for Putin. Turkey is a key geopolitical player in the Black Sea region. But its Western orientation is now coming under stress. Ankara’s ties with nearly all of its western allies are now strained amid suspicions of complicity in the unsuccessful July 15 putsch and growing criticism by both the United States and European Union over Erdoğan’s escalating crackdown in the coup-attempt aftermath.

Ever the opportunist, Putin seems content to set aside Turkish-Russian rancor. Relations between Ankara and Moscow were plunged into the deep freeze following Turkey’s downing of a Russian bomber operating from a Syrian airbase in November.
http://www.eurasianet.org/node/79876

Sentään joku kirjoittaa asiaa.
 
Anekdoottina, yksi kaveri teki laajan kierroksen Syyriassa vähän ennen kuin levottomuudet alkoivat. (olikohan muistaakseni puoli vuotta ennen). Sanoi, ettei missään ollut aistittavissa mitään tulevasta.
Samaa sanovat Balkanista ennen sisällissotia, mutta turistit harvemmin tajuavat mitään paikallisesta menosta.

...mistä saadaankin aasinsilta omaan arviooni kokonaiskuvasta: Kaaparit saivat vihiä ensi kuulle ajoitetuista armeijan puhdistuksista. Ajolähdöstä johtuen vallankaappauksesta tuli juosten kustu. Erdoganin asema on parempi kuin koskaan. Mitään uutta kaappausyritystä ei ole tulossa lähikuukausina, sisällissodasta puhumattakaan. Oppositio on irtisanottu työpaikoiltaan ja heidän energiansa kuluu perheen toimeentulon turvaamiseen.

George Friedman (Stratfor) näyttää ajattelevan, että Turkin muutos oli väistämätön:
By the time it is all done, if it is effective, dictatorship will not be needed as Erdoğan will have broken his opposition. It is key not to personalize this. It is easy to think that this is about Erdoğan. That would be a mistake.

What we are seeing is a convulsion in a system that has been under major pressure from the very things that have made it successful. Like the antebellum South in the US that could not accommodate the changes after the Mexican-American War, Turkey cannot cope with its stresses. These stresses come from rapid economic growth, the tensions between secular and Muslim regions, and the beginning of Turkey as a great power. linkki

Kuva otettu pari tuntia sitten Sultanahmetin alueella. Siinä raskain poliisin läsnäolo, mitä olen nähnyt (=aika kevyt). Noita Otokarin jouha-maastureita oli siellä pari kappaletta, näin ne siellä aamullakin. Maasturissa on pari kivitykseltä suojattua kameramastoa. Paikalla oli hajanaisesti poliiseja, mm. moottoripyöräpoliiseja kp:llä varustettuna. Toisella puolen jokea mielenosoitusten hotspot, Taksimin aukio, oli lähes tyhjä poliiseista. Turkki on kohde terrori-iskuille, ja se selittää lähes kokonaan poliisin läsnäolon metroissa, basaareissa, turistialueilla jne. Hallinto ei näytä odottavan mitään levottomuuksia, muutenhan systeemit olisivat järeämmät (Ankarasta en tietty tiedä...). Länkkärituristeja näkyy yllättävän vähän, Lähi-Idästä tulleita on enemmän.

aWEnP0U.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Turkish president Recep Tayyip Erdoğan has said he is dropping all lawsuits against those charged with insulting him, and warned western countries to “mind your own business” following concerns about retribution against suspected coup plotters.

Speaking at an event in Ankara on Friday, commemorating those killed and wounded during the failed military coup on 15 July, Erdoğan said he was withdrawing all the lawsuits for insults against his person.

“For one time only, I will be forgiving and withdrawing all cases against the many disrespects and insults that have been levelled against me,” he said.
https://www.theguardian.com/world/2...of-insult-against-president-in-coup-aftermath

Ei vittu että pistää vihaksi tämä sultaani.

He told the EU and US to “mind your own business” after the west expressed alarm over the growing crackdown against suspected coup plotters, as a court placed 17 journalists under arrest.

Turkey has detained more than 18,000 people over the coup which Ankara blames on the US-based preacher Fethullah Gulen, with the relentless crackdown sparking warnings from Brussels that its EU membership bid may be in danger.

“Some people give us advice. They say they are worried. Mind your own business! Look at your own deeds,” Erdogan said in Friday’s speech at his presidential palace.

“Not a single person has come to give condolences either from the European Union ... or from the west!”

Ei tule mieleen muuta kuin, että jossain vaiheessa Erdo tulee olemaan oikean sotilaallisen konfliktin keskellä ja siinä vaiheessa kukaan täällä lännessä loksauta korviaan. Ehkä journalistien tulisi käyttää diktatuuri kieltä hänestä kuin esittää kaveri demokraattisen valtion edustajana. Kyllähän saddamkin järjesti vaaleja vaan ne joka ainoa kerta meni hänen piikkiin kuin jonkun muun.

Mitä mahtaa erdo tuumia siinä vaiheessa kun tero alkaa filmata uutta propogandaa hänen ollessa polvillaan lattialla?
 
Suomessa asuva Mehmet: "Tämä on seurausta Turkin sata vuotta jatkuneesta maallistamisesta"
...
Mehmet ei usko, että Turkista tulee koskaan länsimaiden ystävä tai EU:n jäsen, eikä hän halua maahan eurooppalaista kulttuuria. Kemalistien aika Turkissa on hänestä nyt ohi.
– Tämä kansa ei halua olla länsimaalainen. Turkki ei ole eurooppalainen, eikä Lähi-idän maa, vaan jotakin ihan ainutlaatuista. Hallituksen pitää ottaa huomioon islamilaisuus, koska se on koko kulttuurin perusta, Mehmet sanoo. linkki

Kunpa euroliberaalit uskoisivat tämän. Mitkään vakuuttelut tai faktat mistään suunnasta ei auta, Turkin jäsenyydessähän on kyse "suvaitsevaisuudesta".
 
No ei ole. Ilmankos jäsenyysneuvottelut ovat kestäneet vasta 16 vuotta. :rolleyes:

Ottomaanit piirittivät muinoin 1600-luvun puolivälissä Candian kaupunkia Kreetalla yli 20 vuotta, kunnes se lopulta luovutettiin rauhanteossa heille. Melko suotuisin ehdoin valloitettujen kannalta, täytyy lisätä. Unelmoiko EU tässä samantyyppisestä kuviosta?

Täytyy tässä siteerata Pulttibois-ohjelman juoppolallia: "Ku se ei tapahdu niin se ei tapahdu".
 
https://www.theguardian.com/world/2...of-insult-against-president-in-coup-aftermath

Ei vittu että pistää vihaksi tämä sultaani.



Ei tule mieleen muuta kuin, että jossain vaiheessa Erdo tulee olemaan oikean sotilaallisen konfliktin keskellä ja siinä vaiheessa kukaan täällä lännessä loksauta korviaan. Ehkä journalistien tulisi käyttää diktatuuri kieltä hänestä kuin esittää kaveri demokraattisen valtion edustajana. Kyllähän saddamkin järjesti vaaleja vaan ne joka ainoa kerta meni hänen piikkiin kuin jonkun muun.

Mitä mahtaa erdo tuumia siinä vaiheessa kun tero alkaa filmata uutta propogandaa hänen ollessa polvillaan lattialla?

Erdo myös valehtelee - kyllä länsimaat olivat suhteellisen nopeasti tuomitsemassa kaappauksen. Mutta toimillaan hän on kylläkin osoittanut, ettei hänessä hirveästi tukemista, saati demokratiamieltä ole.

Edit: Demokratia kun on muuten muutakin kuin enemmistöpäätöksiä. Siihen kuuluu myös oikeus olla eri mieltä enemmistön kanssa.
 
Kunpa euroliberaalit uskoisivat tämän. Mitkään vakuuttelut tai faktat mistään suunnasta ei auta, Turkin jäsenyydessähän on kyse "suvaitsevaisuudesta".

No. Aika karulla tavalla pitää asioiden tulla silmille, että nykyinen hallitseva joukko Euroopassa osaisi ottaa ns. käteen yhtään mitään. Isoja muutoksia ei tapahdu ennenkuin keskeisten EUvaltioiden päättäjistö ja korkein asioita hoitava virkamiehistö vaihtuu. Mehmetin kertoma vastaa käsitystäni Asiasta. Toivokaa tähän nyt sitten onnistunutta sotilaskaappausta.....
 
Olen toista päivää Istanbulissa. Kaikki on rauhallista. Jos pinnan alla kytee, se ei näy arjessa, ja pensaspalon syttymiseen saattaa mennä vielä aikaa. Vallankaappausyrityksestä lähtien julkinen liikenne on ollut ilmaista (päättyy sunnuntaina), ja se on ainakin täyttänyt ratikat. Minua ei ole pysäytetty, eikä ole tarvinnut näyttää passia, tosin paljoa en ole ehtinyt kiertää. Porukka puhuu melko hyvin englantia ja ovat taitavia kauppamiehiä. Hotellissakin myivät upgraden, sitä ei ole tapahtunut muualla.

Armeijaa en ole nähnyt missään, ja poliiseja suunnilleen saman verran kuin Yhdysvalloissa. Osassa Grand Bazaarin sisäänkäyntejä oli seuraavanlainen setup: Käsikäyttöisellä piipparilla ja vain pampulla varustettu poliisi tarkastaa laukut, seuranaan toinen poliisi luotiliivissä + concealed carry (näin vahingossa). Sisäänkäynnin ulkopuolella toinen luotiliivipoliisi konepistoolin kanssa (todnäk paikallinen MP5-klooni). Kaikilla sisäänkäynneillä en nähnyt vastaavaa, mutta noin ylipäätään homma on paremmin hoidettu, kuin esim. Thaimaan turvallisuusteatteri viimevuotisen Erawan-pommin jälkeen. Sultanahmetin turistialueella (Hagia Sofia, Sininen moskeija.) ei näkynyt mitään erityisiä määriä turvallisuusjoukkoja. Jos santarmit ylipäätään ovat paikalla, syljeskelevät panssariautojensa kattoihin jossain sivukadulla tai parkkihallissa.

Balkanilla olen viettänyt 2½ vuotta elämästäni (vuosi Kosovoa), mutta Turkissa en ollut aiemmin käynyt. Kahden päivän kokemus tottakai pätevöittää minut Turkki-asiantuntijaksi (sarkasmia), joten todettakoon seuraavaa: Saavuin tänne bussilla, ja se oli silmiä avaava kokemus. Istanbul on jättimäinen. Turkki on niin massiivinen ja erilainen, että se ei ole osa Eurooppaa, vaan vaihtoehtoinen, kilpaileva malli. En ymmärrä, miten EU:ssa kukaan on edes puolivakavissaan ajatellut Turkille jäsenyyttä. Eurooppa ei mitenkään kykene sulattamaan Turkkia, vaan sairastuisi itse kuolemanvakavasti, jos ottaisi tämän maan jäseneksi. En luota yhteenkään poliitikkoon, joka on koskaan ollut myötämielinen Turkin jäsenyydelle. En luota, enkä anna anteeksi. Turkin malli ei ole kaikessa huonompi, mutta nämä kaksi eivät ole yhteensopivia, eivätkä kykene elämään sovussa samojen rajojen sisällä.

Hienoa kuvailua. Minä tulin kerran Istanbuliin junalla, taisi olla vuosi 1989. Suuruus pisti silmään. Se onkin ainoa kerta, kun kävin moskeijassa. En radikalisoitunut. Muistaakseni kaikki yrittivät myydä minulle maton.
 
Hienoa kuvailua. Minä tulin kerran Istanbuliin junalla, taisi olla vuosi 1989. Suuruus pisti silmään. Se onkin ainoa kerta, kun kävin moskeijassa. En radikalisoitunut. Muistaakseni kaikki yrittivät myydä minulle maton.

Kun minä olin tuolla sellaisessa herrasmiesporukassa oli mukana pakollinen savolainen viäräleuka. Hän päätti sivistää hotellin ulkobaarin ja -ruokalan terhakkaa tarjoilijaa. Tämä oli opinhaluinen nuori mies ja halusi oppia suomea. No. Sen ulkosyöttölän aidan takana hiipi kaikenkarvaisia koiria. Ja niimpä J. selitti muutamaan kertaan, että: "tuo on turkkilaenen ajukoera, se on hyvä ajulleen". Meinattiin saada eräänä aamuna aamiaisella slaagi, kun tämä tarjoilija esitteli J:n neuvojen mukaan suomalaispöydille noita mainioita koiria ja sanasta sanaan.....naurunkätkätystä riitti vielä vuosiksi jälkeenpäinkin. No, tottakai sivistymätön hupailu, mutta aivan hervottoman hauska silti.
 
Back
Top