Turussa useita puukotuksia ja laukauksia

e7i

Majuri
Kantasuomalaiset ne vain seisoskelivat ja selasivat kännyköitä. Yksi kyllä vilkaisi paskovaa lokkia. Edellisenä kesänä olisivat pelanneet Pokemon Go:ta niin lumoutuneina, etteivät olisi nostaneet katsettakaan.
 

hansai

Ylipäällikkö
Syyttäjän mielestä Turussa ei kuultukaan Jumala on suuri-kappaletta

Syyttäjän mukaan Turun puukottaja ei huutanutkaan videolla "Allahu Akbar" – todistaja eri mieltä
KOTIMAA JULKAISTU 26.04.2018 10:30
Syyttäjät: Turun puukottajalla ei varsinaista Isis-verkostoa
Uutisklipit
5 min 31 s


Turun joukkopuukotusjutun oikeudenkäynnissä aamu alkoi syyttäjän puheiden perumisella. Syytetyn puolustus oli kiistänyt syyttäjän aiemman tulkinnan ääniraidasta videolla, jonka syyttäjät näyttivät oikeudenkäynnissä.
Syyttäjät katsoivat nyt, että oikeudessa kuullulla lyhyellä videolla ei sittenkään kuulu syytetyn huutamana Allahu Akbar (jumala on suurin). Sen sijaan nauhoitteella kuuluu heidän mukaansa ulkomaalaisittain murrettuna varoitushuuto.

Videolla näkyy kadulla juoksevia ihmisiä.
Aiemmin syyttäjät ovat olleet sitä mieltä, että nauhoitteella kuuluu terroristien tekojensa aikana usein huutama lause.

Heti syyttäjän aamunavauksen perään salissa kuultiin arabiankielistä todistajaa, joka kertoi itse kuulleensa Allahu Akbar -huudon. Myös useat muut todistajat ovat aiemmin kertoneet kuulleensa puukottajan huutavan iskulausetta.

Oikeudessa tänään kuultu todistaja kertoi, että päätyi parturireissulta joukkopuukottajan perään. Hän jäi kaverinsa kanssa auttamaan veitsi-iskun uhriksi joutunutta naista siihen saakka, että poliisit saapuivat.
Tänään on tarkoitus kuulla myös joukkopuukottajan pysäyttäneitä poliiseja.


Syytetty Abderrahman Bouananejuoksi Kauppatorilta Puutorille ja vahingoitti kuolettavasti kahta sekä haavoitti kahdeksaa ihmistä.
Syyttäjä vaatii Bouananelle elinkautista vankeutta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksesta tehdystä murhan yrityksestä. Bouananen puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä.

Poliisille Bouanane kertoi, että oli mielestään tekemässä torilla terroritekoa. Puolustus on silti oikeudessa kiistänyt, että teot olisi tehty lain tarkoittamalla tavalla terroristisessa tarkoituksessa.
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/syyttajan-mukaan-turun-puukottaja-ei-huutanutkaan-videolla-allahu-akbar-todistaja-eri-mielta/6881062#gs.uxlqpmQ
 

Talvela

Ylipäällikkö

ILoveEU

Majuri
Syyttäjällä on paremmin arabia hallussa kuin arabeilla, Suomi se vain jaksaa yllättää, tämä nousee vielä otsikoihin ulkomaillakin.
Mitähän se syyttäjä sekoilee. Se syyttäjän tarkoittama video on ollut netissä jo aikapäiviä sitten, ja siitä on jo lehdistö aikapäiviä sitten kirjoittanut, että videolla mahdollisesti kuuluu "varokaa".


Umpimähkään etsimällä löytyi myös uutinen:

"Jutussa kuitenkin todettiin, että joidenkin silminnäkijöiden mukaan videolla huudetaan Allahu Akbarin sijaan suomeksi varokaa.

Juttuun oli liitetty sosiaalisessa mediassa levinnyt video, jolla näkyy, kun useampi henkilö juoksee pakoon. Videon taustalla kuuluu huutoa, mutta sanoista on vaikea saada selvää."


https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/turun-puukotukset-nousivat-uutisaiheeksi-ympari-maailman-osa-mediasta-spekuloi-jo-terrori-iskulla-200336633/


Ja jos en ihan väärässä ole, niin ko videota käytettiin myös siinä narratiivissa, että eihän siellä mitään terroria tapahtunut. Käsittääkseni useampi todistaja jo kertonut oikeudessa Allahin suuruudesta, ja sitten syyttäjä tulee ja sekoittaa?
 

Loyd

Majuri
Lahjoittaja
Millähän tavalla allahin suuruus liittyy tähän?
Eikö terroristi pidä tuomita suomen lakien mukaan. Vai ajatteleeko syyttäjä, että jos murhat on tehty uskonnollisista syistä , niin ne eivät ole terrorismia?
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
. Vai ajatteleeko syyttäjä, että jos murhat on tehty uskonnollisista syistä , niin ne eivät ole terrorismia?
Juuri näin, Suomessa kun on tämä jumalanpilkkalaki niin ei voi tuomita ketään joka seuraa oman jumalan sanaa.
 

samovaari

Kapteeni
Lahjoittaja
Moro. Samaa mieltä jäsen @Loyd n kanssa. Jos maassa on vahvistetut lait, miten joku uskonto tai jonkin henkilön uskonnollisuus voi muuttaa näiden lakien mukaan tuomittavuuden. Jos kuulut uskontoryhmään isl.misti saat tuomion (esim. 3 vuotta), jos kuulut uskontoryhmään juut.laiset, saat samasta rikoksesta 10 vuotta. Näin esimerkkinä. Ei oikein käy mun oikeuskäsityksen mukaan. Vai onko tässä takana se kuuluisa ArvoPohja?
Vähän alan olla samaa mieltä tuon palstan omistajan kanssa. Mullehan tää alkaa olla kohtaa ns. förbi, ajattelen vain lapsenlapsiani.
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Eiköhän suurimpana tarkoituksena tuolle väitteelle ollut se, että saa lehdistö ison otsikon: ”Syyttäjä: Syytetty ei huutanut Allahia”
Härkös-media kiittää ja kuittaa.
 

hansai

Ylipäällikkö
Eiköhän suurimpana tarkoituksena tuolle väitteelle ollut se, että saa lehdistö ison otsikon: ”Syyttäjä: Syytetty ei huutanut Allahia”
Härkös-media kiittää ja kuittaa.
ja lisäksi hälventää yhteyttä mihinkään lukijoiden mielessä.
Tämähän kaveri on ihan unelmavävy ainesta, kun vähän halaillaan..pohjimmiltaan kunnon poika, kohdannut vaan suomessa rasismia ja syrjintää..
 

YliKoo

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ja lisäksi hälventää yhteyttä mihinkään lukijoiden mielessä.
Tämähän kaveri on ihan unelmavävy ainesta, kun vähän halaillaan..pohjimmiltaan kunnon poika, kohdannut vaan suomessa rasismia ja syrjintää..
Kolumni: Terrorismi on ihmisyyttä ja ihmisen valintoja


Ja silti, kaikesta aiheuttamastaan surusta ja järkytyksestä huolimatta teon taustalla oli vain hutera, pelonsekainen ja umpimähkäinen suunnitelma.
...............
Jos meissä on riittävä määrä hyvyyttä kumoamaan pahuus sisällämme, se riittää myös lopettamaan terrorin.


1524810446140.png

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3886719/Kolumni+Terrorismi+on+ihmisyytta+ja+ihmisen+valintoja
 

hansai

Ylipäällikkö
Isisin suurimpia onnistumisia on, että järjestö on kyennyt luomaan itsestään mielikuvan läntisen kristikunnan muinaisena vihollisena, joka edustaa todellista islamin tulkintaa ja jatkaa nyt ikiaikaista kamppailua ristiretkeläisiä vastaan.

Sitä se ei ole.

Isis on moderni, vahvasti 2010-luvun ilmiö, jonka juuret ovat Irakin ja Syyrian sotien raunioissa ja jonka tavoitteet on sidottu tämän päivän geopoliittiseen todellisuuteen.

Isisin ideologia toki perustuu uskonnolliseen fundamentalismiin, mutta sieltä se ammentaa ennen kaikkea legitimiteettinsä ja imagonsa, jolla se luo mielikuvia itsestään suurempana uhkana kuin onkaan.

Heikko Isis hyötyy siitä, kun keskinäisen epäluulon siemen hajottaa Euroopan maiden monikymmenvuotista yhtenäisyyttä. Samaten se hyötyy siitä, kun sotia pakenevat ihmiset koetaan barbaarien invaasiona ja uhkana länsimaisen yhteiskuntajärjestelmän koko olemassaololle.

Isisin työtä Euroopassa tekevät ne puolueet ja liikkeet, jotka ovat omaksuneet osaksi ideologiaansa samat muinaiset uhkakuvat läntisen kristikunnan ja itäisen islamin kulttuurienvälisestä kamppailusta, kuin mitä terroristijärjestö omassa propagandassaan hyödyntää.

Sen työtä tekevät myös länsimaiset mediat, jotka julkaisevat Isisin omaa kuvastoa huppupäisistä, hevosilla ratsastavista ja sapelia heiluttavista sotureista - kuvastoa joka on lavastettu ruokkimaan tuttuja eurooppalaisia kauhukuvia islamilaisesta toiseudesta.
https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201804292200867604_u0.shtml
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Iltalehti höpöttää ja yleistää kaikki maahanmuuttajataustaiset ikään kuin samanlaiseksi massaksi:
Iskun maahanmuuttajataustaisten uhrien ja auttajien rooli osoittaa, että terrorismissa on kyse jostain aivan muusta kuin yhteen sopimattomien kulttuurien välisestä kamppailusta.
Kyllä islamistiterroristit käyttävät hyvin paljon hyväkseen sitä että yhteiskuntiin syntyy rinnakkaisia kulttuureja ja kerrostumia. Se on yksi valtiojohtoisen monikulttuurisuuspolitiikan ongelmista. Harjoitettuun politiikkaan sisältyy ihmisen alkuperään tai kulttuuriin liittyvä erottelu. Loppujen lopuksi rasistista politiikkaa jonka toteuttajat ovat sitä mieltä että politiikkaa kritisoivat ovat rasisteja.

Ei Yhdysvaltojakaan rakennettu "monikulttuurisuuden" politiikalla. Eikä Iso-Britanniaa. Molempia yritetään kyllä nyt hajottaa monikulttuurisuuden politiikalla.

Ongelmia jo heti kun joistakin maista saavutaan EU:n rajojen yli. Niitä ongelmia ei kuitenkaan nähdä vallineen politiikan aiheuttamiksi vaan asiat esitetään niin että ongelmat johtuvat eurooppalaisten suvaitsemattomuudesta.

Liiallinen suvaitsevaisuus on yksi ongelmien juurisyistä. Islamismiin liittyvät ongelmat pitäisi nyt taklata yhtä jämäkästi kuin on tehty kaikenlaisten "odinienkin" kohdallakin. Vaikkei se olisikaan muotia juuri tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
Terrorismitutkija: Turun puukkoiskusta tuskin seuraa kopiointirikoksia – tekijän karisma ei riitä ihailijakerhojen syntyyn
Terrorismitutkija Teemu Tammikko(lis. "Punahilkka") pitää epätodennäköisenä, että Turun joukkopuukotusta kopioitaisiin.
"Puukotukset epäonnistuvat helposti, eikä niillä yleensä saada suuria uhrimääriä."

Muistokynttilöitä Puutorin vieressä Turun keskustassa elokuussa 2017.

KOTIMAA Lännen Media 10:00 2

Rebekka Härkönen

Turun puukkoiskijän ylimielinen, arvaamaton ja aggressiivinen käyttäytyminen oikeuskäsittelyn aikana on herättänyt ihmetystä monissa suomalaisissa.

Sosiaalisessa mediassa oikeudenkäynnin yksityiskohtaista ja laajaa uutisointia on myös arvosteltu voimakkaasti.

Osa kommentoijista katsoo, että media vahvistaa uutisoinnillaan terrorismirikosten ihailua. Jotkut pelkäävät, että terrorismirikoksista epäillyn Abderrahman Bouananenjatkuva esillä pitäminen johtaa iskua ihailevien klikkien syntymiseen Suomessa.

Ulkopoliittisen instituutin terrorismitutkija Teemu Tammikko pitää epätodennäköisenä, että Turun puukottaja keräisi ihailijakerhoa tai että isku saisi kopioijat liikkeelle. Kansainvälisten selvitysten perusteella terroritekoja toteuttavat "rivisoturit" nousevat ani harvoin idoliasemaan huolimatta iskujen saamasta valtavasta julkisuudesta.

– Iskujen tekijöillä riittää vain harvoin karismaa kerätä seuraajia ideologialleen, Tammikko arvioi Lännen Medialle.

– Ideologia on jo olemassa ja sitä ylläpidetään paljon karismaattisempien henkilöiden toimesta. Iskijöillä on harvoin tarjota omaa ideologista ajattelua, sillä he ovat kopioineet ajattelunsa muualta.

Puukottaminen on tekomuotona brutaali, vaatii intiimiä etäisyyttä ja siksi myös tekijältä paljon henkistä kanttia.

– Puukotukset epäonnistuvat helposti, eikä niillä yleensä saada suuria uhrimääriä. Näistäkään syistä en pidä todennäköisenä, että Turun isku ja siitä uutisointi sysäisi kopioijat liikkeelle, Tammikko sanoo.

Oikeudenkäynti Turun elokuisista tapahtumista jatkuu toukokuun puoleenväliin saakka.

Terrorismirikoksista syytetty on oikeuskäsittelyn aikana käyttäytynyt arvaamattomasti ja aggressiivisesti.

Huhtikuun puolivälissä hän aiheutti vakavan välikohtauksen vankisellissään riehumalla ja yrittäessään käydä henkilökunnan kimppuun metalliesine aseenaan. Asiasta uutisoi ensin Alibi.

Vankilahenkilökunta sai miehen hallintaan vasta käyttämällä tähän etälamautinta. Aiemmin hän oli kieltäytynyt turvatarkastuksesta oikeussaliin vietäessä. Sellissä tapahtuneen välikohtauksen jälkeen Bouanane on kieltäytynyt muun muassa istumasta tuolillaan oikeussalissa.

Vakaviin persoonallisuushäiriöihin erikoistunut psykiatri Gustav Schulman arvioi aiemmin (12.4.) Lännen Medialle, että syytetyn käytöksen taustalla saattaa olla halu jatkaa terrori-iskua ja toive saavuttaa yhä marttyyrikuolema.

Viime vuosina Euroopassa ovat lisääntyneet terroriteot, joissa taustalla ovat niin kutsutut yksinäiset sudet. Suojelupoliisi katsoo, että kyseinen ryhmä muodostaa suurimman terroriuhan myös Suomessa.

Terrorismitutkija Tammikko arvioi, että Bouanane kuuluu yksinäisten toimijoiden epävakaaseen luokkaan, jonka toimintaa leimaa epäjohdonmukaisuus, spontaanius ja alttius manipuloinnille.

Tällaiset toimijat harvoin nousevat valtavasta julkisuudesta huolimatta samanmielisten idoliksi. Tammikko yhtyy kuitenkin some-arvostelijoiden näkemykseen uutisoinnin liiallisesta tekijäkeskeisyydestä.

– Väkivallalla on kannattajia. Jo pelkkä julkisuus voi rohkaista riippumatta tekijästä ja hänen ideologiastaan. Tästä syystä rikosten uutisoinnissa olisi tärkeä välttää klikkikalastelua ideologian ja kauheuksien esittelyllä.

Päähuomio olisi tärkeä pitää uhrien näkökulmassa, Tammikko sanoo.
– Toisaalta perinteisen median faktoihin perustuva uutisointi on tärkeää, ilman sitä sosiaalinen media ja valemedia täyttävät tietotyhjiön.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3936856/Terrorismitutkija+Turun+puukkoiskusta+tuskin+seuraa+kopiointirikoksia++tekijan+karisma+ei+riita+ihailijakerhojen+syntyyn
 

Merten sheriffi

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Roskaa. Nuo iskut lähtevät imaamien aivopesusta liikkeelle. Tällä hetkellä Turun iskun aivot ovat painuneet maan alle. Supo kyllä tietää kyseiset partasuut ihan varmasti. Ainoa asia jolla vastaisuudessa iskut saadaan mahdollisesti estettyä on kitkeä ne pahat imaamit. Tämä tarkoittaa moskeijoiden tilakuuntelua tai poliisin soluttautujia yhteisöön.
 
Top