Turussa useita puukotuksia ja laukauksia

hansai

Supreme Leader
TS sai jo kiikariin. http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3622144/Silminnakija+kiittelee+sankari+jai+auttamaan+uhria+henkensa+uhalla

Sen verran henkiinjäämisviettiä itsellä on että en menisi "jalkoihin" odottamaan että joku pistelee kyljen täyteen reikiä vaan menisin paikalla vasta kun olen todennut että se on turvallista, eikä olisi riskiä että sama kohtalo odottaa... Peruspulliainen on aikas paljon heikommilla kuin hurmoksessa oleva hullu jolla on "kättä pidempää" tms...
Tästä Alazawiistä on MTV3:kin kirjoittanut...
.....

"Pelkäämme, että puukottajan uskonto on islam"
Monet muslimit ovat kiitelleet islamin uskoista Alazawiita tapaukseen puuttumisesta.

– Pelkäämme, että puukottajan uskonto on islam, Al-Hello sanoo.

Islamiin uskovat pelkäävät, että jos puukottaja oli muslimi, myös muita muslimeita saatetaan leimata tapauksen vuoksi.

– Nämä ovat yksittäisiä tapauksia. Iskujen tekijöillä on psyykkisiä vaivoja. Ihan samalla tavalla, kuin taannoisen Norjan iskun tekijällä.

Al-Hellon mielestä on väärin, että jos muslimi tekee terroriteon, koko islam leimataan. Kun kristitty Anders Breivik tekee iskun, koko kristikuntaa ei leimata.

Mutta eikö kyseessä ole eri asia, jos isku tehdään Islamin nimeen?

– Jos minä tulen kertomaan, että toimin Sokrateen periaatteen mukaisesti, enkä toimi sen mukaan, niin näet teosta, ettei tämä liity mitenkään Sokrateeseen, Al-Hello vastaa.

– Kun joku hullu puukottaa, ajaa ihmisten päältä tai pommittaa, niin ei hän ole toiminut oikean islamin mukaisesti, vaikka hän sanoisi olevansa muslimi.

Al-Hello on Suomen irakilaisen kulttuurifoorumin puheenjohtaja. Hän tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa.


Esimerikisi kertomalla, jos hän tai muut foorumin jäsenet huomaavat muslimien keskuudessa radikalisoitumisen merkkejä.
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/hasan-alazawii-loukkaantui-mentyaan-turun-puukkomiehen-ja-uhrin-valiin-sukulainen-han-ei-voinut-vain-katsoa-vieresta-kun-naista-puukotettiin/6542124#gs.ARo1DXU
 

hansai

Supreme Leader
Poliisi on siis suorittanut useita kiinniottoja..:rolleyes:

Poliisi: Turun puukottajan henkilöllisyys melko varma – neljä otettu kiinni


Julkaistu: 19.8. 1:27


Turun epäillyn puukottajan henkilöllisyydestä ollaan jo suhteellisen varmoja, sanoo rikosylikomisario Markus Laine keskusrikospoliisista.
Hänen mukaansa poliisilla on muutamia eri vaihtoehtoja epäillyn tekijän henkilöllisyydestä ja varmuus asiaan saataneen yön ja aamun aikana.

Epäiltyä puukottajaa ei ole vielä voitu kuulla hänen terveydentilansa takia. Poliisi kertoi aiemmin, että Turun puukotuksesta epäilty on nuorehko ulkomaalaistaustainen mies.

Laine kertoo, että poliisi on lisäksi ottanut kiinni neljä henkilöä asian takia. Heitä kuullaan parhaillaan.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005332188.html
 

Huhta

Greatest Leader
Olen seurannut pitkin päivää tätä mutta kukaan ei ole selvittänyt minne se oli menossa? Jos tarkoitus oli tehdä uhreja, niin miksi se lähti hortoilemaan pitkin katuja?
Onko termi "spree killer" tuttu? Paikalleen jääminen on lopun alku, "ei pidä jäädä tuleen makaamaan". Mutta jos jatkuvasti pysyy yhden askeleen edellä viranomaisia, voi toimia hyvinkin pitkään.
 

hansai

Supreme LeaderTimo Keränen
4 t
Tuollaisen laitoin.... Nyt oikeasti. Toivoisin teiltä MV:ä malttia.

A: Mahdollisesta terrorista ei ole näyttöä.

B: Tekijä ei kohdistanut tappavaa väkivaltaa muihin, kuin lasta kantavaan uhriin ja häntä tulleeseen auttajaan, lukuunottamatta niitä, jotka joutuivat silmittömän väkivallan kohteeksi.

C: Muistakaa Auvinen jne. MT. Niitä on ihan meissä kantasuomalaisissa.

D: Muslimi voi olla muslimi olematta terroristi

E: Myös kantasuomalaiset tekevät näitä järjettömyyksiä.

Eli.. Vaikka ollaan asioista erimieltä, niin ei vedetä hätäisiä johtopäätöksiä? Eiksje???
https://www.facebook.com/groups/114311111913455/
 

hansai

Supreme Leader
Presidentti Niinistö vaatii laajaa keskustelua: "Miten voimme turvata toinen toisiamme?"
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Turun joukkopuukotusta lyhyesti ennen kuin osallistui hartaustilaisuuteen Turun tuomiokirkossa.

Niinistö muistutti, että Turun hyökkäyksen kaltaista tekoa ei ole Suomessa aiemmin tapahtunut.

- Koimme jotain uutta, järkyttävää ja suorastaan epäinhimillistä, Niinistö sanoi.

Kysymykseen suomalaisten turvallisuudentunteesta presidentti vastasi huomauttamalla viranomaisten vahvasta työskentelystä.

- Niin kuin me olemme nähneet, kaikki viranomaisemme ovat tässäkin yhteydessä toimineet äärettömän tehokkaasti, Niinistö aloitti.

Tämän jälkeen hän kuitenkin totesi, että Suomessa on syytä käydä laajaa keskustelua aiheesta.


- Miten me voimme oikeastaan turvata toinen toisiamme lisää ja miten voimme tehdä sen yhdessä niin, että edes päänäkemykset olisivat samantyyppisiä, Niinistö pohtii.

Aiemmin julkaisemassaan lausunnossa presidentti Niinistö kutsui Turun iskua "järkyttäväksi ja raukkamaiseksi teoksi" ja esitti surunvalittelunsa uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708192200337043_u0.shtml
 

KIM

Eversti
Mielenkiintoinen "sattuma" tuo paikalle osunut mamujen pesisjoukkue. Kotoutuminen on hyvässä vauhdissa :)

Jotenkin on sellainen kutina että huominen tuo tarinaan uusia ulottuvuuksia niin kuin @Slammer tuolla ylempänä jo arveli.
Melko todennäköisesti tilanne on alkanut jollain mamujen välisellä. Tai sitten noilla perään lähtijöillä on ollut jotain ennakkotietoa iskusta ja olivat varustautuneet ja varautuneet johonkin tällaiseen.

Minun muukalaisviha tai muslimiviha ei noussut lainkaan tämän Turun tapauksen johdosta. Minä olen tiennyt, että suomeen on tullut kelapummien mukana myös väkivaltaisia ja/tai isis taistelijoita. Haluan kelapummit sekä nuo isistelijät keskitysleirille ja maasta pois. Enkä tahdo myöskään yhtään muslimia koko maahan. Toisaalta jos ihminen on todella hädässä esim. pahoin loukkaantunut tai nälissään niin silloin autetaan resurssien mukaan uskontoon tai mihinkään muuhunkaan katsomatta. Kaikkein eniten inhoan tällä hetkellä rasmuslaisia suvakkeja, mutta on varma, että antaisin leipää ja laastaria jos ne sellaista olisivat vailla.

Turku ei muuttanut minussa mitään oli tämä sitten muslimiterroria tai tavallista terroria taikka skitsofreniaa. Minä olen ennustanut ongelmat jo 2015 joulukuussa ja kärsinyt siitä lähtien joka päivä etukäteen näistä terrori-iskuista. Veikkaan, että myöskään Halla-Ahon Jussiin tämä Turku ei vaikuta kovin tramaattisesti kun hänkin on kärsinyt näistä jo etukäteen vuosikymmenen.
 

Raveni

Respected Leader
Ruvetaan leimaamaan niitä kristittyjä sen jälkeen kun niitä iskuja tapahtuu harvase kuukausi ja tekijät räyttelevät naisia ja lapsia huutaen jeesusta. Valitettavasti nämä terroristit käyttävät juuri islamin uskontoa perustellessaan iskuja kristittyjä ja väärä uskoisia muslimeja vastaan. Eli kyllä mukana on vahvasti uskonnollisia vaikutteita. Suomessahan keskustelua on vähän yritetty suitsia kun puhutaan islamistisesta terrorismista mutta kyllä siitä maailmalla on paljonkin tutkielmia tehty.
 

Raveni

Respected Leader

TBman

Respected Leader
Matut on tienneet varustautua, eli etukäteen suunniteltua tuokin.
Ei meillä olisi mitään hätää ja puolustutuisimme kyllä, mutta lakeja ja poliisin sekä oikeusfarssin (oikeuslaitoksen) suhtautumista itsespuolustukseen pitää muuttaa...
Sitten saa kuka tahansa yrittää mitätahansa, eikä onnistu...
 

Vonka

Supreme Leader
Matut on tienneet varustautua, eli etukäteen suunniteltua tuokin.
Ei meillä olisi mitään hätää ja puolustutuisimme kyllä, mutta lakeja ja poliisin sekä oikeusfarssin (oikeuslaitoksen) suhtautumista itsespuolustukseen pitää muuttaa...
Sitten saa kuka tahansa yrittää mitätahansa, eikä onnistu...
Minusta suomalaiset on kastroitu. Jos tero alkaa silmittömästi puukotella, saat iskeä sitä kalloon vaikka millä ja se on oikein sekä hätävarjelua. Mutta täällä on aina aika ajoin sama parku höystettynä hiukan rehellisemmällä puheella eli ettei vain uskalla ettei itseen satu.

Silloinhan oikeat miehet tulevat muualta.

Nyt vähän ryhtiä tähän hommaan.
 

TBman

Respected Leader
Minusta suomalaiset on kastroitu. Jos tero alkaa silmittömästi puukotella, saat iskeä sitä kalloon vaikka millä ja se on oikein sekä hätävarjelua. Mutta täällä on aina aika ajoin sama parku höystettynä hiukan rehellisemmällä puheella eli ettei vain uskalla ettei itseen satu.

Silloinhan oikeat miehet tulevat muualta.

Nyt vähän ryhtiä tähän hommaan.
Nimenomaan. EU haluaa riisua normaalin aseistuksen pois suomalaisilta, vaikka Suomessa säilytetään erittäin hyvin aseita kodeissa. Aseellinen puolustautuminen on ehdottomasti kiellettyä ja jos joku uhkaa toisen henkilön turvallisuutta, niin oikeusfarssilaitos on jo kauan lätkinyt erittäin kovia tuomioita väliinmenijöille... onpas meidän kylällä eräs todella kiva herrasmies, joka istui linnassa pidempään, kuin päällekarkaaja, kun puuttui naiseen kohdistuvaan väkivaltaan fyysisesti...
 
Top