Turussa useita puukotuksia ja laukauksia

Todennäköisesti johtuu siitä että tyyppi jäi henkiin ja kiinni, mutta olen samaa mieltä että tämä on tutkittava huolella. Manifestit ym ovat hyvää aineistoa ja eiköhän se vankikin jotain viserrä.

No sitä päivää ei nähdä että Venäjää tutkittaisiin osallisena virallisesti.
Siksi kannatan lainsäädäntöä jossa tällaisten mahdollisia tekijöitä voidaan rangaista vastavuoroisesti turvallisuuspalveluja ja erikoisjoukkoja käyttämällä olivat sitten valtioita tai järjestöjä.
 
Hallitusohjelmasta tähän asiaan:

Suomen kaksoiskansalaisuus otetaan pois terroristeilta.

Laittoman maahanmuuttajan piilottelusta tulee rikos.

Viranomaisilla tulee olla esteetön mahdollisuus palauttaa kielteisen päätöksen saaneet.

Kielteisen päätöksen saaneista tehdään uhka-arvio ja heidät otetaan tarvittaessa välittömästi säilöön.

Oleskelulupa ja pakolaisstatus voidaan perua.
Moro. Oletko oikeasti sitä mieltä, että näin tehdään, vai oliko vain ironiaa?:( Näistä viestiketjusta päätellen kumminkin iro.
Nykyisen hallituksen jäsenet tietäen? Ehkä, ehkä ei kuitenkaan. Tuo Li Andersson on kyllä aika piru, miten voisi estää jatkumon.
 
Juuri kun ehdin luulla että mm. Yle on mennyt parempaan suuntaan pakon edessä, tämä islamistinen terrori-isku syöksi sen jopa suurempaan absurdiuteen kuin syksyllä 2015.

Jopa Hesari nostaa läpeensä vihervasemmistolaisesta toimittajakunnasta huolimatta esiin hyvinkin erilaisia näkökulmia. Ylen "uutisoinnin" linja on kaikkein vastenmielisin mitä voi kuvitella, eli siinä yritetään hioa ja sievistellä kaikesta kulmat ja ongelmat pois. Ylelle ainoa oikea terrorismin tutkija on nykyään Leena Malkki joka joko jakaa monen Yleläisen maailmankatsomuksen tai sitten on niin epäpätevä ettei vain ymmärrä terrorismista ja -teista yhtikäs mitään. Tai molemmat.
Ruohomäen Ollikin on varmaan pannassa a-illan jälkeen kun erehtyi kysymään miksei esimerkiksi aasiasta tulleiden kohdalla keskustella näistä teemoista...
 
ja taas mennään...

Kansainvälisesti etsintäkuulutetun turkulaiset koulukaverit järkyttyivät: "Hän oli erittäin fiksu ja hillitty kaveri"
Ruotsalaislehtien mukaan etsintäkuulutettu mies on Zuhriddin Rashidov. Iltalehti tavoitti kaksi miehen opiskelutoveria.

Keskusrikospoliisi on etsintäkuuluttanut yhden ihmisen, jonka epäillään liittyvän jotenkin Turun puukotuksiin. Ruotsalaislehtien mukaan kyseessä on 23-vuotias Zuhriddin Rashidov, joka on Suomen kansalainen.

Iltalehti tavoitti torstaina useita 23-vuotiaan Rashidovin kanssa yhtä aikaa opiskelleita. Yksi heistä on 20-vuotias nuori mies, joka oli nyt etsintäkuulutetun miehen kanssa samalla luokalla. Muut Iltalehden tavoittamat opiskelutoverit eivät halunneet kommentoida asiaa, koska eivät tunteneet etsintäkuulutettua niin hyvin.

- Jos puhumme nyt samasta henkilöstä, niin tämä tulee kyllä todella suurena yllätyksenä, nimettömänä pysyttelevä mies sanoo järkyttyneen kuuloisena.

Miehet opiskelivat yhtä aikaa Turun ammatti-instituutissa, josta kumpikin valmistui viime vuoden keväänä.

- Hän oli erittäin fiksu ja hillitty kaveri. Motivaatio koulunkäyntiin oli hänellä selkeästi todella korkea, mies kertoo.

Rashidov oli entisen opiskelutoverin mukaan todella järjestelmällinen, ja hänellä oli aina mukana kansiot ja muut siististi.

- Ehkä hän viihtyi hieman omissa oloissaan, mutta oli kuitenkin todella miellyttävä henkilö. Sosiaalinen kanssakäynti oli hänen kanssaan luontevaa ja mukavaa.

Kummallinen fiilis

Mies kuvailee Rashidovia myös kohteliaaksi.

- Mitä hänen kanssaan juttelin, niin tietääkseni hän vapaa-ajallaan osti polkupyöriä halvalla, kunnosti niitä ja myi sitten eteenpäin.

Miehet opiskelivat samalla luokalla ennen lopullista linjavalintaa. Yhteistä opintaivalta kesti hieman yli puoli vuotta, ja sen jälkeen he tapasivat muutamissa ryhmäkokoontumisissa.

- On kyllä todella kummallinen fiilis tästä asiasta, mies sanoo.

Rashidov puhui koulukaverin mukaan hyvin suomea, vaikka puheesta huomasikin että hän on toisaalta kotoisin.

"Tosi hyvä keskiarvo"

Toinen Rashidovin kanssa yhtä aikaa valmistunut mies tunsi tämän etäisemmin, mutta mielikuvat olivat samantyyppisiä kuin toisella opiskelutoverilla.

- Muistikuvani mukaan hänellä oli tosi hyvä keskiarvo, ja hänellä oli lähes aina koulussa mukanaan tietokone.

Mies ei muista, että Rashidov olisi mitenkään erottunut joukosta sen kummemmin.

- Hän oli ihan hymyilevä ja kiva kaveri.

KRP ei ole suostunut kertomaan etsintäkuulutetusta miehestä muuta kuin sen, että hänen ei uskota oleskelevan Suomessa tällä hetkellä. Hänen nimeään tai kuvaansa ei ole julkaistu. Poliisin mielestä viranomaisverkossa oleva etsintäkuulutus on riittävä.

Ruotsissa Expressen ja Aftonbladet uutisoivat kuitenkin torstaina, että etsintäkuulutettu olisi 23-vuotias Zuhriddin Rashidov. Expressenin mukaan hän on syntynyt Uzbekistanissa, mutta on Suomen kansalainen.

Ruotsin poliisikin on saanut miehestä pidätysmääräyksen ja varoituksen tämän vaarallisuudesta. Myös KRP on kertonut, että miestä voidaan pitää mahdollisesti vaarallisena.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708312200364223_u0.shtml
 

Tuo hanke jossa toimi kordinaattorina on sisäministeriön ja EU:n alaista toimintaa joten saattaa selittää Orpon ja Risikon paniikkia.
 
Lisää erikoisia asioita..

Sisäministeriön pelastusosastolta salainen suositus Turun iskun takia: "Virkapuvun käyttöä työmatkoilla tulee välttää"

paloauto-tiedote.jpg

Sisäministeriön pelastusosastolta annettiin tämän viikon maanantaina salassa pidettävä suositus, jonka mukaan poliisin ja muiden viranomaisten henkilöstöön voi kohdistua uhkaa erityisesti työmatkoilla ja toimipisteiden läheisyydessä.

MTV Uutisten haltuunsa saamassa suosituksessa todetaan, että uhkasta on ilmennyt tietoa Turussa toissaviikolla tapahtuneen terrori-iskun tutkinnassa.

Tutkinnanjohdosta ei kommentoitu MTV Uutisille, mitä sellaisia seikkoja Turun iskun tutkinnassa on selvinnyt, jotka ovat vaikuttaneet nyt annettuun suositukseen.

Henkilöstöä kehotetaan tarkkaavaisuuteen
Suositus annettiin tällä viikolla kaikille Suomen pelastuslaitoksille, pelastusopistolle, hätäkeskuslaitokselle ja hätäkeskuksille sekä aluehallintovirastoille.

Suosituksessa annetaan selkeät toimintaohjeet, jotta uhasta johtuvaa riskiä voidaan pienentää.

Ohjeiden mukaan pelastuslaitosten henkilökunnan tulee varmistaa henkilöiden turvallisuus pelastus- ja ensihoitotehtävissä.

– Virkapuvun ja muiden pelastustoimeen viittaavien tunnisteiden käyttöä työ- ja virkamatkoilla tulee välttää, kun liikutaan julkisilla kulkuvälineillä tai jalkaisin julkisilla paikoilla, suosituksessa sanotaan.

Toimitilojen turvallisuutta pitää tehostaa lukitsemalla ovet ja aidatut tilat sekä valvomalla toimipisteitä.

Henkilöstöä kehotetaan myös tarkkaavaisuuteen ja ympäristön valvontaan erityisesti silloin, kun he liikkuvat pelastustoimen toimipisteiden lähistöllä.

– Mahdolliset havainnot epäilyttävästä ja tavallisuudesta poikkeavasta toiminnasta tai henkilöistä tulee ilmoittaa välittömästi omalle esimiehelle ja tarpeen mukaan alueen poliisiviranomaisille, suosituksessa kirjoitetaan.

Uhasta ja sen aiheuttamista toimenpiteistä kehotetaan suosituksessa keskustelemaan ainoastaan työyhteisön jäsenten ja muiden turvallisuusviranomaisten kesken.

Konkreettista uhkaa ei tiedossa
Sisäministeriön pelastusosasto suosittelee pelastuslaitoksia varautumaan uhkiin myös hälytystehtävien aikana. Poliisi selvittää parhaillaan uhkan todenperäisyyttä ja vakavuutta.

– Mitään konkreettista uhkaa ei ole tiedossamme, mutta tämä on tyypillinen varokeino ja suositus. Tässä ei ole mitään dramaattista, hankejohtaja Taito Vainiosisäministeriön pelastusosastolta sanoo.

Vainion mukaan suositus annettiin poliisin arvioiman uhkan perusteella.

– Me emme arvioi sitä uhkaa, vaan poliisi tekee sen. Uhkaa ei ole yksilöity mihinkään, mutta se saattaa kohdistua viranomaisiin ja siksi on annettu tämä suositus.

Suositus on annettu tiedoksi myös muun muassa sisäministeri Paula Risikolle ja kansliapäällikkö Päivi Nergille
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...tyomatkoilla-tulee-valttaa/6557358#gs.m9jfMPA
 
En ole kovinkaan vakuuttunut siitä että yksikään näistä muutoksista tulisi kun kuunteli sisäministeriä a-studion talkissa reulu tunti sitten...

Orpo melko suoraan aamutv:ssä kertoi että nämä Terhon nostot ja heidän painotukset ei ole ihan niin...sisäministeri Risikko hoitaa..(toivottavasti tuo kiertely tulee areenaan)

https://areena.yle.fi/tv/suorat/yle-tv1#autoplay=true
Tuosta voi kelata n.2h taaksepäin...7:20- alkaa Orpon juttu sinisistä ja 7:22 tämä venkoilu
 
Viimeksi muokattu:
Uzbekkien klaaneista osa kytkeytyy suoraan turvallisuuspalveluun ja Venäjän vastaaviin.

Täytyy myöntää että tuosta hepusta tuli heti mieleen Venäjä ja FSB.

Sitä ei moni tiedä mikä FSB:n osuus näissä iskuissa on, mutta oma tutka hälytti jo Tukholman kohdalla. Boston ja Berliini herättivät myös outoja tuntemuksia.
 
Atte Kalevan kerrontaa ja esitystapaa olisi kyllä mieluisaa seurata nykyistä enemmän. Se mies ei ole mikään tuulihattu ja ymmärtääkseni on pysytellyt faktoissa ja koetelluissa käsitteissä.

Atte Kaleva on ihan takuulla paras asiantuntija koko maassa ja ainoa joka ihan varmasti tietää mistä puhuu.

Atte ja Leila Kalevan sieppaus oli noin puoli vuotta kestänyt panttivankidraama Jemenissä. Ääri-islam-aiheista väitöskirjaa tehnyt upseeri Atte Kaleva teki tutkimustaan Jemenissä, kun hänet ja hänen vaimonsa Leila Kaleva sekä itävaltalainen Dominik Neubauer siepattiin 21. joulukuuta 2012 Jemenin pääkaupungissa Sanaassa. Panttivangit pääsivät vapauteen toukokuussa 2013 Jemenin naapurimaan Omanin kautta.

1663372.jpg


Atte Kaleva pitää radikaalia islamia, jihadismia ja jihadistista terroria uhkana Suomelle. Hänen mukaansa terroristit perustelevat toimintaansa uskonnolla. Kalevan mielestä jihadismin torjunnan pitäisi lähteä uskonnollisen yhteisön sisältä. Uskonnollisten johtajien pitäisi puuttua tilanteeseen aiempaa voimakkaammin.

Kalevan mukaan islamista puhutaan Suomessa liian polarisoituneesti. Hän on kehottanut suomalaisia käymään useammin moskeijassa. Kaleva puhuu arabiankieltä.
 
Poliisi aikoo varustaa kaikki partiot konepistooleilla
Poliisihallituksen poliisitarkastajan Ari Alasen mukaan näyttävämmällä aseistuksella ei tavoitella kovempaa imagoa.

1.9.2017 klo 05:18
13-3-9793211.jpg

Martti Kainulainen / Lehtikuva
1074
Poliisi aikoo varustaa kaikki kentällä liikkuvat poliisipartiot MP5-konepistooleilla. Konepistoolien rinnalla käytössä olisivat yhä perinteiset virka-aseet, Glock- ja Walther-merkkiset pistoolit.

Poliisihallituksen poliisitarkastajan Ari Alasen mukaan poliisi voisi käyttää konepistoolia tilanteissa, joissa aseen käyttö nytkin on sallittu, mutta esimerkiksi etäisyys kohteeseen on pitkähkö. Hänen mukaansa näyttävämmällä aseistuksella ei tavoitella kovempaa imagoa.

– Poliisi ei halua antaa militaristista vaikutelmaa ulospäin, vaan haluaa olla kansalaisten helposti lähestyttävä, luotettava viranomainen.

MP5-konepistooleja on ollut tähänkin asti käytössä muun muassa valmiusyksikkö Karhu-ryhmällä, jonka aseistus on muutenkin raskaampaa kuin peruspartioilla ja käytössä on muun muassa kiväärikaliiberin aseita.

Alasen mukaan terrorismin uhka lisää varautumispaineita.

– Pitää entistä tarkkaavaisemmin seurata, mitä ympäristössä tapahtuu. Entistä enemmän harkitaan sitä, millaisia voimankäyttö- ja suojautumisvälineitä on oltava mukana.
 
Jokohan saisi ihmisiä uskomaan, että moskeijat ovat tärkeä radikalisoitumispaikka.

Uskoo ken uskoo. Jos moskeijat on todettu avoimesti ja ihan miehissä pitkin maailmaa radikalisoitumisen pesinä, niin olisiko tuo Suomessa joku toinen totuus sitten olemassa, eppäillä tuota soppii. Joutavaa venkoilua on väittää muuta. Ovatko KAIKKI moskeijat samalla viivalla, tuskin, mutta milläpä esim. meikäläinen erottaa rauhan ja rakkauden läpi tunkeman moskeijan päinvastaisesta?

No, jos viranomainen uudistetuilla valtuuksilla suorastaan madottaa moskeijat ja tietoa suorastaan vyöryy yhtenä ky...ky....kymenä käyttöön, niin tarkoittaako se automaattisesti myös sitä , että kädet ryhtyvät toimiin? Ei välttis, jos tarkastelee eurooppalaisia käytäntöjä. Tekisikö Suomi tässä terveellisen poikkeuksen? Menee uskon asiaksi, kunnes toisin todistetaan.

Vihapuheen tunnistamiskarvat pitäisi olla höröllään myös noiden pyhättöjen ohessa tapahtuvan vihapuheen suhteen. Se on aika karua kieltä, mitä esim. briteissä nauhoitetuissa jutuissa on esiintynyt, liekö sitten väärin käännetty?:rolleyes:
 
Uskoo ken uskoo. Jos moskeijat on todettu avoimesti ja ihan miehissä pitkin maailmaa radikalisoitumisen pesinä, niin olisiko tuo Suomessa joku toinen totuus sitten olemassa, eppäillä tuota soppii. Joutavaa venkoilua on väittää muuta. Ovatko KAIKKI moskeijat samalla viivalla, tuskin, mutta milläpä esim. meikäläinen erottaa rauhan ja rakkauden läpi tunkeman moskeijan päinvastaisesta?

No, jos viranomainen uudistetuilla valtuuksilla suorastaan madottaa moskeijat ja tietoa suorastaan vyöryy yhtenä ky...ky....kymenä käyttöön, niin tarkoittaako se automaattisesti myös sitä , että kädet ryhtyvät toimiin? Ei välttis, jos tarkastelee eurooppalaisia käytäntöjä. Tekisikö Suomi tässä terveellisen poikkeuksen? Menee uskon asiaksi, kunnes toisin todistetaan.

Vihapuheen tunnistamiskarvat pitäisi olla höröllään myös noiden pyhättöjen ohessa tapahtuvan vihapuheen suhteen. Se on aika karua kieltä, mitä esim. briteissä nauhoitetuissa jutuissa on esiintynyt, liekö sitten väärin käännetty?:rolleyes:

Lähes kaikki iskut ovat kytkeytyneet johonkin moskeijaan...yleensä sellaiseen missä joku karvanaama pitää tulikivenkatkuisia saarnoja vääräuskoisten pahuudesta.

Jos joku on vielä sitä mieltä, että terrorismilla ja moskeijoilla ei ole mitään tekemistä keskenään, niin täytyy kyllä heittää latvasta jo aika pahasti.

Kouluampujat radikalisoituvat netissä, mutta kyllä se muslimeilla menee ihan eri kanavia pitkin, vaikka varmasti somellakin on jotain merkitystä joidenkin terroristien radikalisoitumiseen. Isis kyllä osaa hyödyntää nettiä ja myös tekee niin.

Suomessa on jo lähes sata moskeijaa ja mikäli maahanmuutto edelleenkin jatkuu, niin ihan lähitulevaisuudessa niitä on jo monta sataa. On siinä poliisilla töitä jos kaikkia pitää valvoa.

Soluttautuminen onnistuu vain jos soluttautujalla on juuri sopiva tausta. Johonkin moskeijaan voi kävellä sisään jopa kristitty, mutta radikaaleimpiin paikkoihin et pääse sisälle, vaikka olisit syntyperäinen muslimi. Ovi ei aukea jos olet väärällä tavalla muslimi ja syntynyt ihan väärässä maassa tai väärällä paikkakunnalla.

Tärkeää olisi että muslimit valvovat itse itseään mutta sekin on helpommin sanottu kun tehty, eikä se ole vain tahdosta kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top