Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Tutkija: Venäjä ei ole Suomelle uhka

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Tvälups, 06.03.2013.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle uutiset Politiikka 6.3.2013 klo 15:18
  Tutkija: Venäjä ei ole Suomelle uhka

  Venäjän nouseva nationalismi on huomionarvoista. Imperiumin paluupyrkimyksistä huolimatta Venäjä ei kuitenkaan ole Suomelle uhka, sanoo Victorian yliopiston politiikan tutkimuksen professori R.B.J. Walker. Kansainvälisesti arvostettu tutkija puhuu Lapin yliopistossa Politiikan tutkimuksen päivillä.

  Walkerin mukaan poliittinen järjestys tulisi ajatella uudelleen. Kanadalainen R.B.J. Walker on vuoden 2013 Politiikan tutkimuksen päivien pääpuhuja.

  Politiikan tutkimuksen päivät on Valtiotieteellisen yhdistyksen vuotuinen suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen suomalaiset valtio-opin ja kansainvälisten suhteiden tutkijat. Vuoden 2013 konferenssi järjestetään Lapin yliopistolla ja pääpuhujana on tunnettu politiikan tutkija R.B.J. Walker.

  Walker on ennen muuta politiikan teoreetikko, joka on tutkinut kansainvälisen järjestelmän muutoksia ja tieteenalan kykyä reagoida niihin. Hänen mukaansa koko moderni poliittinen mielikuvitus on umpikujassa, josta tulisi etsiä pikaista poispääsyä.

  - Olemme jumissa vaihtoehdottomassa poliittisessa mielikuvituksessa, jonka ainesosia ovat kansallisvaltio, tietyllä tavalla ymmärretty yksilö ja kansainvälinen järjestelmä. Modernissa ajattelussa on paljon hyvää ja vetoavaa: sen ytimessä ovat valistuksen parhaat periaatteet, kuten vapaus, demokratia ja tasa-arvo. Sama valistuksen, järjen kaikkivoipaisuuden perintö on kuitenkin ollut myös historian verisimpien sotien ja kauheuksien taustalla. Globalisoituva ja epävakaa maailma tarvitsee poliittisen järjestyksen uudelleenkuvittelua monella tasolla, sanoo professori Walker.

  Venäjän nouseva nationalismi

  Walkerin ajattelussa yksi merkki poliittisen mielikuvituksen ohuudesta on uusi nationalismi, joka on tuttua esimerkiksi Venäjältä. Nationalistinen suurvalta-ajan haikailu on johtanut kyseenalaisten poliittisten hahmojen, kuten Stalinin suosion nousuun. Manner-Euroopassa nationalismi on ilmennyt oikeistopopulismin ja äärimmillään fasismin uutena nousuna. Walker pitää Venäjän nationalismia huomionarvoisena kehityksenä, mutta muistuttaa, että ilmiö ei rajoitu Kaukaasian aroille.

  - Stalinin ihailu on tietysti häiritsevää. Venäjä ei kuitenkaan ole ainoa maa, jossa tehdään häiritsevää politiikkaa. Minua häiritsee myös Berlusconin tai Britannian David Cameronin asema. Nationalismi ei ole vain venäläinen ilmiö. Maailmanlaajuisesti ajatellen kyse on ehkä reaktiosta uusliberalistiseen, juurettomaan poliittiseen kulttuurin. Monissa maissa siihen on vastattu keksimällä nationalismi uudestaan.

  - En täysin ymmärrä sitä, miten Putin ja Stalin liittyvät toisiinsa. Tietysti voidaan hahmottaa yksinkertainen juoni, jonka mukaan Stalinia käytetään hyväksi nykyisessä politiikassa, mutta luulen, että tämä on liian yksinkertainen selitys. Poliittinen nostalgia yleensä on jonkinlainen ajatteluvirhe, joka ei ota huomioon muuttunutta tilannetta, Walker arvioi.

  Monimutkaistuvaan järjestelmään

  R.B.J. Walker ei pidä Venäjän imperiumin nousua uhkana Suomelle tai esimerkiksi Yhdysvalloille. Maailma on aiempaa huomattavasti monimutkaisempi kokonaisuus, jossa valtioiden ja niiden liittojen intressit yhtä aikaa törmäävät ja risteävät. Suomi on Venäjään pikemminkin monitasoisessa riippuvuussuhteessa.

  - Suomi tarvitsee Venäjää. Ensinnä jokaisella maalla on oltava vihollinen, joka rakentaa sen ymmärrystä omasta historiasta ja nykypäivästä. En usko, että nykyinen Venäjä on Suomelle uhka. Päinvastoin, Suomi ja Venäjä tekevät laajaa yhteistyötä kaupan alalla ja joutuvat työskentelemään yhdessä myös arktisella alueella, jonka geopoliittinen painoarvo kasvaa jatkuvasti. Suomessa, kuten muualla maailmassa, on tarvetta poliittisen tilan ja ajan uudelleenmäärittelyyn. Maailmasta ei tule kosmopoliittista kaikkien yhteistä yhteisöä, mutta se ei myöskään ole enää vain kansallisvaltioiden keskinäisen kamppailun ja vihollisuuksien areena.
   
 2. akealik

  akealik Luutnantti

  Liittynyt:
  17.11.2010
  Viestejä:
  315
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  36
  Yhteistyö on aina hyvä, mutta jos siihen ryhtyy liian sinisin silmin, voidaan kohta huomata tekevämme kaksin työtä yhden hyväksi. Vapaa kauppa on siitä hyvä, että raha hoitaa puhumisen. Idässä on hyvät mahdollisuudet siihen, kunhan naapurin hallinto ymmärtää omaa parastaan ja olla rajoittamatta liiketoimintaa.
   
 3. Mainos 4. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,661
  Tykkäykset:
  5,099
  Pisteet:
  636
  Tosiasia on, että olemme riippuvaisia venäjästä... halusimme sitä tai emme. Venäjän ei tarvitse uhata meitä sotilaallisesti, se voi saman tavoitteen saavuttaa ihan kauppapoliittisestikin.
  Väitän jopa, että Venäjä ei halua olla rahoittamassa Suomen mahdollista Nato jäsenyyttä.
  Miten se sitten vaikuttaminen Suomen poliittisiin (NATO) päätöksiin tapahtuisi?
  Esimerkiksi näin: Valion tuotteet ja Suomalaiset lihajalosteet eivät täytä Venäläisten asettamia laatuvaatimuksia (sulku) tai Venäjä kansallistaa Nokian renkaiden perustamat (2 kpl) uutta tehdasta.. Helsingin/Vuosaaren telakan sulkeminen, maakaasuputken sulkeminen jne. Näin muutaman esimerkin mainitakseni.

  Mitkä ovatkaan vaikutukset Suomen kansan taloudelle ja mikä maa onkaan meidän tärkein kauppakumppani?

  http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=18156&contentlan=1&culture=fi-FI


  Ei ole EU:ta tai NATOA auttamassa näissä asioissa... Venäjä tekee mitä haluaa
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Erittäin samaa mieltä. Sotilaiden ja siinä ohessa maanpuolustushimokkaiden aktiivien on ajateltava turvallisuusasioita sotilaallisesta näkökulmasta: miten panssarit vyöryvät ja tykistörykmentit marssivat, liekinheittimet lepattavat ja miten ohjustin liukuu maaliinsa......tosiasia on se, että vääjäämättä vain paikkamme ei muutu miksikään eivätkä tietyt talouden lait lakkaa olemasta pelkästään siksi, että "mä haluun totaniiku tai kun me ei halutaniiku".
   
 6. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Todennäköisemmin sotilaallinen uhka palvelee kauppapoliittisia tavoitteita.

  Me esimerkiksi saattaisimme joutua tilanteeseen, jossa teollisuutemme veisi tavaraa Venäjälle ja vastineeksi saisimme ostaa ylihintaista venäläisiä tuotteita tai sitten meidät pakotettaisiin ostamaan Venäjän valtionvelkakirjoja viennistä saamillamme ruplilla.
   
 7. Aurora Borealis

  Aurora Borealis Korpraali

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  37
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
   
 8. Aurora Borealis

  Aurora Borealis Korpraali

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  37
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Bisnes ja kulttuurisuhteet sekä niiden vaaliminen tämän ikiaikaisen Russianmaan kanssa ovat kaikinpuolin Ok. Kun maailma on ainakin tällä puolella rajaa avoin,täällä voivat ruikulidosentit mellastaa kuin siat vatukossa. Kyllähän täällä ahteri merivettä ja p:n heittoa tuulettimeen kestää, mutta miksi Venäjän presidenti lapsiavustaja tulee tänne suvereeniin maahan hillumaan; se ei mene perille. Siinä on piru tai pienempi tekijä merranlaskijana.
   
 9. larrythorn

  larrythorn Kersantti

  Liittynyt:
  12.04.2013
  Viestejä:
  253
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Tuleeko dosenttien kommentit jäämään taka-alalle?

  http://www.hs.fi/paivanlehti/kotima...inin+tutkimuslaitosta+Suomessa/a1365392437163

  http://suomenkuvalehti.fi/blogit/yk...n-tilauksesta-tiedustelupalvelun-kokemuksella

  Maanpuolustuskorkeakoulu tuottaa julkaisuja, mutta kuinka hyvin perusteltuja?

  http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/58...avahdutti-ruotsissa-1000-taisteluhelikopteria

  Pekka Visuri
  Valtiotieteen tohtori, eversti (evp),
  Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti

  Kirjoitus luettavissa osoitteesta:

  http://lsvjkilta.fi/ajankohtaista

  VENÄJÄN TURVALLISUUSPOLIITTINEN STRATEGIA SUOMEN LÄHIALUEILLA

  http://www.stete.org/venaumljaumln-turvallisuuspoliittinen-strategia-suomen-laumlhialueilla.html

  Minkälaisia ajatuksia nämä herättävät? Minussa ainakin sen, että ihmiset maanpuolustuskorkeakoulullakin ovat puolesta ja vastaan =)
   
 10. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,661
  Tykkäykset:
  5,099
  Pisteet:
  636
  Venäjä kielsi Snellmanin lihatuotteiden tuonnin

  Maanantai 15.4.2013 klo 13.45

  Lihanjalostaja Snellmanin tuotteet ovat joutuneet tuontikieltoon Venäjällä.

  Pietarsaarelaisyritys kertoo saaneensa venäläisviranomaisilta tiedon, että lihajalosteista olisi löytynyt kiellettyjä bakteereja.

  Snellman on testannut samoja eriä itse ja tutkituttanut ne myös ulkopuolisessa laboratoriossa. Yhtiön mukaan kaikki näytteet ovat olleet puhtaita.

  Asiasta kertoi ensin Österbottens Tidning.
   
 11. Tacitus

  Tacitus Luutnantti BAN

  Liittynyt:
  29.11.2012
  Viestejä:
  381
  Tykkäykset:
  469
  Pisteet:
  36
  Ei Suomen ulkomaankauppa ole Venäjän varassa. Kyllähän näitä rajoituksia on toisinkin päin. Koetapa tuoda uusi Lada Venäjältä Suomeen. Ei onnistu, kun ei täytä eurooppalaisia laatuvaatimuksia. Siksi pitää heidänkin päästä välillä kurmoottamaan suomalaisia.

  Venäjä on raaka-aineiden kaupalla toimeentuleva maa. Oma teollisuus on wanhanaikaista, ja pärjää vain suljetuilla kotimarkkinoilla. Kansainväliseen vapaakauppaan heillä ei juuri ole asiaa.

  On varmaan 4567. kerta, kun ihmettelen tämän foorumin venäjänpelkoa. Saahan sitä uhkailla kaikenlaista ja asettaa rajoituksia, mutta EU kyllä vastaa moiseen vittuiluun aivan samalla mitalla. Ja uskokaa pois, Venäjä tarvitsee Eurooppaa paljon enemmän kuin Eurooppa Venäjää.

  Ja sitten vielä niille, joidenka mielestä EU:sta ei ole Suomelle hätätilanteessa mitään hyötyä. Paskanmarjat. Katsokaapa vaikka Irlantia, Portugalia, Espanjaa, Kreikkaa ja Kyprosta. Onko EU auttanut heitä millään tavalla? Aika helkkarin monella sadalla miljardilla eurolla minun mielestäni. Kyllä kriisitilanteessa minun mielestäni joku 200 miljardin apupaketti Suomelle olisi ihan hyvä asia. Se estäisi meidän rahoitusmarkkinoiden romahtamisen esim. ns. "harmaan vaiheen" aikana.
   
 12. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  68
  Pisteet:
  636
  Toinen ala, missä Vennää pärjää kohtuullisen hyvin, on tietenkin aseteollisuus. Ei välttämättä aseiden hyvyyden takia vaan siksi, että kaikilla ei ole mahdollisuutta tai varaa ostaa länsikaluja.
   
 13. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  No hyvä on, hyvä on. Ole sinä sitten se rohkea ja jätä 4568:s pelkokerta kokematta. Koeta kestää meidän paskahousujen kanssa.
   
 14. Mainos 15. Tacitus

  Tacitus Luutnantti BAN

  Liittynyt:
  29.11.2012
  Viestejä:
  381
  Tykkäykset:
  469
  Pisteet:
  36
  Ei tältä foorumilta, vaan ihan elävästä elämästä peräisin olevien kokemusteni mukaan sanoisin tuon (anteeksi seuraava epäkorrekti ilmaisu) "ryssänpelon" olevan ikäpolvikysymys. Ennen vuotta 1975 syntyneisiin henkilöihin on jo jossakin äidinmaidossa istutettu sellainen ikiaikainen pelko itänaapuria kohtaan, että sitä ei saa pesemälläkään pois. Vuonna 1976, ja siitä eteenpäin, syntyneillä ei vastaavaa "paskahousu"-mentaliteettia ole. Voi myös olla, että koska nuorempi sukupolvi on elänyt suuremman osan elämästään Venäjän eikä Neuvostoliiton kaudella, niin sellaista selkäytimeen asti iskostunutta pelkoa ei ole ennättänyt syntymään.

  Kuten eräs nuoremman sukupolven lehtitoimittaja tätä Putingatea kommentoi, että hän ei voinut ymmärtää, miksi Suomen päättäjät olivat naama valkoisena heti pyytämässä anteeksi. Hänen mukaansa kyse on jostakin vanhempien sukupolvien pinttyneestä suomettumisesta. En voi väittää, etteikö tuossa kommentissa olisi perää.
   
 16. crane

  crane Kenraali

  Liittynyt:
  02.05.2011
  Viestejä:
  2,117
  Tykkäykset:
  1,521
  Pisteet:
  636
  Aivan varmasti on perää siinä kommentissa. Näkeehän tuon poliitikoista
   
 17. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Sinä olet varmaan, jo teksteistäsikin päätellen, syntynyt noin vuonna 1997? Ilmanko olet noin saatanan urhea, ainakin nettipuheissasi. Netissä on se hassu puoli, että siinä voi jokainen rääpälekin soittaa poskeaan joutumatta tilille läpätyksestään.

  Olkaa toki urheita venäjäpuheissanne....sillä puheiksi ne tulevat jäämään, niin Suomen kuin Teidän urhojenkin osalta. Tämmöinen on tuntuma asiasta vasemmassa kankussa.
   
 18. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,661
  Tykkäykset:
  5,099
  Pisteet:
  636
  Itseasiassa Ladaa tuodaan Suomeen ja muuallekkin Eurooppaan :angel:

  Kyllä tällä case Snelmannilla yritetään sanoa jotain meille... Olisiko esim. Putin joutunut heidän mielestään väärään "tiedostoon".

  Joku tai jotkut Suomessa tietävät asian oikean laidan, mutta eihän näitä asioita rahvaalle kerrota... Jonkun poliitikon muistelmista saamme ne lukea kolmenkymmenen vuoden päästä! (silloin ehkä Tacitus vihdoin ymmärtää asian oikean laidan)
   
 19. Tacitus

  Tacitus Luutnantti BAN

  Liittynyt:
  29.11.2012
  Viestejä:
  381
  Tykkäykset:
  469
  Pisteet:
  36
  Alppilan tapauksen jälkeen on puhuttu paljon nuorison huonosta käytöksestä, mutta kyllä tällä foorumilla baikal edustaa epäasiallisen käytöksen aatelia. Tuo edellä oleva kommentti käy - jälleen kerran - todisteeksi sille. Varsinainen paskanpuhumisen ylipäällikkö. Noh, ei työelämässä olevat pysty niin paljon tänne kakkaviestejä suoltamaankaan, että ylipäälliköksi ylennettäisiin. Siksi me aktiiviset työikäiset olemme täällä alikessun natsoilla...

  Hesarissa oli muuten juttua Snellmannista. Kokonaista 1% heidän tuotannostaan viedään Venäjälle. Iiikkk!!! Nyt meidän täytyy heti antautua. Yksi prosentti Snellmannin markkinoista kiellettiin! Heti muutosta ulkopolitiikkaan ja rähmälleen idän suuntaan!
   
 20. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ajatellen Irakin ja Libyan edesmennyttä johtoa, sekä Syyrian menossa olevaa johtoa, tulee väistämättä mieleen esimerkiksi Mannerheimin ja Paasikiven edustamat suurvaltapoliittiset viisaudet. Tällä maailmankolkalla ryssän pelko on viisauden alku.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,958
  Tykkäykset:
  24,075
  Pisteet:
  1,286
  Koeta rauhoittua ja kokoa itsesi, rohkea nuori mies. Takaan, etten enää vahingossakaan kommentoi sinun uljaita lurituksiasi. Työelämästä sen verran, että pahoin pelkään edelleen tekeväni enemmän tunteja per viikko kuin sinä teet, näin vaan veikkauksena. Salud, vuonna 1996 syntynyt isämmmaan toivoke.
   
 22. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286
  Ottamatta kantaa kenenkään ikään, ammattiin, tai poliittiseen kantaan, täytyy myöntää, että Tacituksen kommentissa on pointti. Vaikka raja ei mielestäni ole kovi tarkka, on sellainen nähtävissä.

  Se vanhemman polven ihmissä tuo naapurin pelko näkyy ja kuuluu puheissa. Onko se sitten huono asia, on toinen juttu. Kuitenkin Veli Baikalin älähdys asiassa osoittaa Tacituksen osuneen ns. hermoon.

  Koko Putingatessa on kysymys ihan vääristä asioista. Suurin juttu on miten ihmeessä käsittääkseni poliisin salaiset tiedot pääsivät julkisuuteen? Siis tuollaiset tiedostot pitäisi olla salaisia, kuka oli se juudas joka tiedon vuosi. Hänet pitäisi etsiä ja ns. ristiinnaulita. Suomen poliisilla taitaa olla vakava salassapidon ongelma. Venäjällä asia ei ole juuri kuohuntaa aiheuttanut ja Putin itse ei juuri ole hätkähtänyt. Eli poliitikoissa näkyy turhaa hötkyilyä. Johtavan virkamiehen pahoittelu olisi riittänyt.
   

Jaa tämä sivu