Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Työtä, olla on tarkoitus: Hyökkäys Pietariin!

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja jokiranta, 01.03.2012.

 1. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Pohjakeskustelu

  Oikeastaan voisimme miettiä, miten sotatyön tuhotuottavuus paranee uusilla ostoksilla.

  Aloittaisin Pietarin vapauttamisen ennalta ehkäisellä puolustuksella poistamalla sähkönjakelun solmukohdat eli ajamalla kaupungin aggregaattikaudelle, jolloin sitä pitäisi tyhjentää ja evakuoida. Näin saadaan logistiikkaa sekaisin. Sähköttömyydestä seuraa matkapuhelimettomuus ja viranomaisverkottomuus niin kuin Varsinais-Suomen pelatuslaitoksen alueella Lahnajärvellä.

  Hallintokustannukset sata- tai tuhatkertaistuvat, kun ei ole sähköä, matkapuhelinta eikä Internetiä.

  Toiseksi tietenkin kaikki lentotukikohdiksi kelpavat paikat ja laivastoesikunnan.

  Mitäpä muuta Horneteilla voitaisiin tehdä ensimmäisten keikkojen aikana?
   
 2. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Viitsisikö joku kaivaa esille jostain S-400 -ohjuspattereiden tiedot? Jotenkin ajattelen niin, että Venäjän täytyy vahvistaa ilmapuolustustaan sitä mukaa kun liitopommeja alkaa virrata lähialueille.
   
 3. Mainos 4. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Niin, tottakai Venäjä on niin avoin ja demilitarisoitu yhteiskunta, että jokainen esikunta yms arvomaali tiedetään paikantaa, ja ne myös pysyvät paikallaan vaikka siellä tiedetään ensin milloin ja miten leikki alkaa.
  Ehkä liitopommilla voisi tuhota sen Allegro-junan, joka, rauhan vielä vallitessa, tulee Helsinkiin, lastinaan poikkeuksellisen hyväkuntoisia "urheilijoita" lätkäkasseineen. Tai sen konttialuksen, joka sitten kaartaakin peräsinvikaisena kohti rantaamme. Tai ne siviilikoneet, jotka tuovat pelkkiä urheilijoita kentillemme.
   
 5. juhapar

  juhapar Kenraali

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  2,373
  Tykkäykset:
  67
  Pisteet:
  636
  Viestikeskukset, komentopaikat, tutka-asemat, lentokentät, Viip... eiku strategisesti tärkeät sillat... jaa riittäisikö nuo maksimissaan 70 ohjusta?
   
 6. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Koskapa Hornetien tutkassa näkyvien maantielentokenttien asfalttia ei kuulemma pysty suurvalta millään rikkomaan, niin tuskinpa pikku Suomen JASSM pystyy BUKin yms välttämään, tai jos pystyykin, niin lentokentän asfaltti lienee liian vahvaa sielläkin.
   
 7. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Se on huonompaa asfalttia kun ei ole suoamalisten karteeliyhtiöiden tekemää
   
 8. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Järjestelmään kuuluu neljän tyyppisiä ohjuksia, joista pisimmälle kantava yltää noin 400 km:n päähän. Järjestelmän kantama on siten suurempi kuin yhdysvaltalaisen MIM-104 Patriotin. Ohjuksen ensimmäiset testit tehtiin Kapustin Jarissa 12. helmikuuta 1999. Venäjän maavoimat otti ohjuksen käyttöön vuonna 2006. Ohjus toimii mm. Moskovan ohjuspuolustuksena. Ohjuksia on aiottu myydä Kiinaan.

  S-400-patteristoon kuuluu kahdeksan ohjusalustaa ja 32 ohjusta ja liikkuva komentokeskus. Järjestelmän on kerrottu kykenevän torjumaan häivelentokoneita, risteilyohjuksia ja keskimatkan ballistisia ohjuksia (kantomatkaltaan alle 3 500 km ja nopeudeltaan alle 4,8 km/sekunnissa).


  http://fi.wikipedia.org/wiki/S-400
   
 9. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Avoimuus on alkanut tiedustelusatelliiteista, jolla U-2:ien kaltaiset ikävät välikohtaukset on minimoitu.

  Näin ollen ne arvomaalit ovat kyllä myös http://maps.google.com :ssa lukuunottamatta vielä avoimempia länsimaista, jotka ovat anoneet vapaan maailman tiedonvälittäjältä, Googlelta, sensuuria kuva-aineistoonsa.

  No ensiksi kuitenkin kannattaa keskeyttää sähkönjakelu. Aloittaisin sen joko Pietarin sähköasemilta tai pommittamalla Sosnovyj borista lähteävät kaapelit täsmällisesti.

  Näin tuotetaan niin suuri sähköntuotannon vaje, että yhteiskunnan suorituskyky sähkön puutteessa alkaa hiipua.

  Sitten hoitelisin Krondstadtin laivastoasemaa, SS-300 ja SS-400 patteristoja, mikä ei onnistu siksi, että tavallaan tuossa vaiheessa GPS-satelliittit on ammuttu alas, jolloin joudutaan suunnistamaan hyrräkompassilla. Tiedustelusateliititkin on ammuttu alas, jolloin lennokkeja lennettelemällä rynnäkkökiväärein ilma-ammuttaviksi 400 km:n päähän yritetään saada tilannekuvaa. Minusta noita JASSM.eja pitäisi suunnitella kohteisiin.

  Mihin itse ajattelitte toimittaa lempi-JASSM:nne?
   
 10. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Sotilaslentokentät! http://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_kuudes_ilma-armeija

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Lotinapellon_sotilaslentoasema

  Muistelen, että Venäjän asintuntijan, jumaluusopin dosentti Luukkasen mielestä Lotinapellossa oli aivan liikaa Suhoi Su-27 -hävittäjiä, miltei laivueen verran Google Earthin mukaan. Nämä tuottivat jossain määrin ahdistusta. Ehkä nekin pitäisi poistaa jo alkuvaiheessa, jotta yöllä nukkuminen olisi rauhaisampaa.
   
 11. hessukessu

  hessukessu Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.05.2010
  Viestejä:
  2,064
  Tykkäykset:
  669
  Pisteet:
  636
  Ajatelkaas, millaisia määriä suomalaisia erikoisjoukkoja, lähinnä siis erikoisjääkäreitä ja sissejä, voidaan lähettää joulunalusviikolla "turisteina" Viipuriin ja Pietariin, joukko myöskin Äänislinnaan ehkäpä? Aseet ja räjähteet jne. voidaan ostaa paikalliselta mafialta. H-hetkellä nämä tuhannet "turistit" iskevät tarkkaan valittuihin kohteisiinsa. Kaaos on melkoinen, mutta venäläiset olot tuntien, kukaan ei ehkä edes huomaa, että mitään outoa on tapahtunut. "Pjotr, katsos, finnskit taas humalassa riehuvat ympäri kaupunkia, ampuvatkin hiukan, voi tuota menoa, mahtaisivatkohan haluta ostaa paria kartonkia tupakkia?"

  Samalla hetkellä rajan yli ajaa pysähtymättä pari tavarajunaa täydessä lastissa: CV-90FINejä, AMVeitä ja tietenkin tuhatmäärin sotilaita. Toinen juna pysähtyy Viipuriin ja toinen pysähtyy Pietariin. Lisäjoukkojen turvin kaupunkien tärkeimmät kohteet otetaan haltuun ja hajanainen OMON jne. vastarinta kukistetaan. Samalla Suomen media kertoo maailmalle, että Venäjällä on alkanut jonkinlainen vallankaappaus ja tilanne Moskovassa, Pietarissa ja Äänislinnassa on sekava. "Aaah, harasoo" ajattelee taas Ivan "No, vodkaa riittää ja kaasua tulee, joten istutaanpas alas odottamaan, mitähän siellä lopulta päätetään."

  Alueen kuvernöörit pidätetään ja Karjalan nukkehallitus istutetaan Viipuriin pyytämään Suomelta sotilaallista apua. Pietarin "vastavalittu uusi kuvernööri" ilmoittaa, ettei aio puuttua tilanteeseen, koska Karjalan tapahtumat ovat Suomen sisäisiä asioita. Samalla kuvernööri ilmoittaa viikon mittaisesta yleisestä vapaapäivästä (koskien myös sotilaita) ja alkoholimyynnin rajoitusten poistamisesta (mukaanlukien alkoholivero). Venäjän valtion televisio- radio- ja nettiyhteydet katkaistaan ja kanavilta laitetaan tulemaan suomalaisten tekemiä ohjelmia, venäjäksi tietenkin. "Da, da!" Iloitsee Sergei "Nyt juhlitaan, haeppas kaviaaria kellarista ja vodkaa kaupasta kun sitä vielä riittää."

  Suomen ilmavoimat iskevät lähialueiden lentokentille, mikäli mitään vastarintaa ilmenee. Raketinheittimistö tulittaa rajan läheisyydessä olevia rajavartio- ja armeijan joukkoja, mikäli nämä ryhtyvät vastarintaan. Venäjän armeijan, sisäministeriön ja rajavartioston sotilaat, jotka tekevät vastarintaa, leimataan "terroristeiksi" ja "järjestäytyneen rikollisuuden kätyreiksi". Media saa vihjeen, että näiden terroritekojen takana voi olla Al-Qaida kytköksiä ja kansa vaatii sisäministeriötä puuttumaan asiaan kovalla kädellä.

  Homma on ns. pihvi. Tilanne pysyy täysin kaaoksessa venäläisten osalta ainakin puolisentoista viikkoa, kun ensin juopuvat ja sitten potevat krapulaa alokkaasta kenraaleihin saakka. Siihen mennessä ainakin Viro ja Georgia ovat voineet tunnustaa Karjalan kuuluvan jälleen Suomelle, joten kansainvälinen hyväksyntä on jo saatu ja sotatoimet voidaan lopettaa.
   
 12. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Mainiota proosaa. Tuon kun saisi vielä sarjakuviksi niin se vastaisi 1930-luvulla kirjoitettuja futuristisia romaaneita, joissa oli nimimiehiä kirjoittajina.
   
 13. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Tuohon lisäisin kulkupuheen, jonka mukaan Eestissä ydinpommittajien lentokentöllä kentän pinta olisi ollut metri betonia.

  Onko tästä kenelläkään tietoa?
   
 14. Mainos 15. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Venäläiset on käyttäneet betonisia kiitoratoja monessa muussakin paikassa, joten olisiko tuo kihme. Paksuudesta ei ol tietoa.
   
 16. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Miten hyvin sotilaslentoasemat ja muut lentotukikohdat on pohjustettu? Riittääkö pelkkä asfaltinpaikkaus?
   
 17. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  En osaa sanoa. Olen nähnyt kolmenlaisia venäläisten tekemiä kenttiä. Betonipohjaisia, asfalttipintaisia ja teräsverkkopintaisia. Kaikkia olen nähnyt korjattavan pommien jäljiltä, mutten ole lähemmin asiaan tutustunut.
   
 18. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Neuvostoliittolaiset sotilaslentoasemat Neuvostoliitossa
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Soviet_Air_Force_bases

  Tuon pohjalta voisi joku tehdä kyselyjä esimerkiksi virolaisille tai latvialaisille siitä, miten paksuja sotilaslentoasemia betonikenttiensä osalta siellä on ollut.
   
 19. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,673
  Tykkäykset:
  2,056
  Pisteet:
  1,286
  Paljonkos Suomen sähköstä tulee Venäjältä?
   
 20. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Eipä tuolla Hornettien Pietari-iskulla ole mitään merkitystä; jos iso vaihde kolahtaa silmään, silloin KA2 tulee ilmojen, rajan ja meren yli jotta heittää; eri asia tietysti on saapiko se jalansijaa meidän rajojen sisäpuolelta. Hornettien uusi kalusto pitää säilyttää reservissa juurikin nuita iskuyrityksiä silmälläpitäen. Pietarin agrekaattikauteen ajamisella ei ole mitään merkitystä kokonaiskuvassa. On siis täysin turha isku jolla ei sotilaallisesti saavuteta mitään.
   
 21. Iso-Mursu

  Iso-Mursu Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.07.2011
  Viestejä:
  4,673
  Tykkäykset:
  2,056
  Pisteet:
  1,286
  Vaikka Suomella olisi 700 risteilyohjusta, niin yhdenkin ampuminen Pietariin olisi Suomelle häviö.

  Järkevämpi käyttää vähäisetkin ohjukset sotilaskohteisiin
   
 22. Suis

  Suis Alikersantti

  Liittynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  99
  Tykkäykset:
  97
  Pisteet:
  6
  Vaikka Suomella olisi 700 risteilyohjusta, niin yhdenkin ampuminen Pietariin olisi Suomelle häviö.

  Vai tuho?

  -Suis-
   

Jaa tämä sivu