Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
JOKO kirjoitti:Yksi Crotale tyhjentää taivaan SU-25 koneista, jos nämä erehtyvät lentämään muutaman kilometrin korkeudessa.
baikal kirjoitti:300-600 metriä lentokorkeus taitaa tarjota oivallisen maalin torjunnalle? Jos sieltä näkeekin niin myös näkyy ja aika kotvan, kunnes on katveissa.
SJ kirjoitti:baikal kirjoitti:300-600 metriä lentokorkeus taitaa tarjota oivallisen maalin torjunnalle? Jos sieltä näkeekin niin myös näkyy ja aika kotvan, kunnes on katveissa.
Tuolle korkeudelle taitaa osua vielä Sergeilläkin ja jos ei, niin ohjuksilla kyllä kykenee. Ja varoituksen saa heti kun Giraffen kantama yltää.
baikal kirjoitti:300-600 metriä lentokorkeus taitaa tarjota oivallisen maalin torjunnalle? Jos sieltä näkeekin niin myös näkyy ja aika kotvan, kunnes on katveissa.
Pullosorsa kirjoitti:Ja näkee niin kauas ettei sergeillä riitä kantavuus. Rynnäköinti on varmasti kohtuullisen haastavaa aukeassa maastossa varsinkin jos tutkat vielä toimii tai joku muu ennakkovaroitussysteemi. Tappioita tulee varmasti ihan kohtuullisesti. Ehkä rynnäkkökoneet kuitenkin soveltuvat parhaiten hillitsemään massiivisen panssariarmeijan kärjen menoa toisin kuin meikäläisen kuusikkoon hajasijoitetun jalkaväkiarmeijan kiusaamiseen.
LasUps kirjoitti:Err... eikös sergeitä yleensä ainakin tykistön suojauksessa käytetä lähinnä vihollisen blokkaamiseen ja pakottamiseen korkeudelle, josta sen voi napsia alas vaikka iglalla? Tarkoituksena siis ampua sellainen leveä luotipilvi vihollisen tulosuuntaan ja oikealle korkeudelle jotta se sekopäisinkään kopterijukka tai ryntökapteeni ei lennä eteen vaan nostaa koneen lähi-it-ohjusmiesten näköpiiriin. Ei se sergei ole kuulemma oikein muuten mikään tarkka-ampujan työkalu ja sen tarkoitus lienee lähinnä hätyytellä vihollista poispäin ja ohjusten näköpiiriin.
SJ kirjoitti:LasUps kirjoitti:Err... eikös sergeitä yleensä ainakin tykistön suojauksessa käytetä lähinnä vihollisen blokkaamiseen ja pakottamiseen korkeudelle, josta sen voi napsia alas vaikka iglalla? Tarkoituksena siis ampua sellainen leveä luotipilvi vihollisen tulosuuntaan ja oikealle korkeudelle jotta se sekopäisinkään kopterijukka tai ryntökapteeni ei lennä eteen vaan nostaa koneen lähi-it-ohjusmiesten näköpiiriin. Ei se sergei ole kuulemma oikein muuten mikään tarkka-ampujan työkalu ja sen tarkoitus lienee lähinnä hätyytellä vihollista poispäin ja ohjusten näköpiiriin.
Käsittääkseni meillä ei ammuta mitään sulkutulta, vaan ihan tähdättyä tulta käyttäen sitä laskinta mikä sergeissä on (asetusarvot laskimelle saadaan vissiin tutkalta). Ja en usko, että meillä edes on noita sergeitä tarpeeksi, jotta tuollaisen sulun edes saisi aikaan. Mutta käytännössä tulos lienee täsmälleen sama, eli sergein kantamalla lentäminen tietää tappioita ja sergeitä meillä on paljon. Sergei ei tosiaankaan ole mikään tarkkuusase, johtuen laskimen epätarkkuudesta (siihen kun ampuma-arvot asetetaan käsin) joten tätä kompensoimaan aseeseen on tarkoituksella jätetty tietty määrä väljyyttä, joka aiheuttaa ammuksissa hajontaa. Tämä hajonta yhdistettunä suureen tulinopeuteen (ja sergei ei ole yksin) ja valojuovien perusteella tultaan korjaavaan ampujaan, niin maalissa on odotettavissa osumia ennenpitkään.
LasUps kirjoitti:Ahaa hyvä tietää. Muistaakseni rukissa it-patterin päällikkõ puhui siitä että sergeillä pakotettaisiin esim. kopteri pois rynnäköstä ja ohjusten ammuttavaksi. Olisiko mahdollista, että näin saatettaisiin tehdä jossain erikoistilanteessa? Toki hyvinkin mahdollista että muistan väärin.[/i]
Mosuri kirjoitti:Ylipäätänsä on syytä oikaista tiettyjä harhakuvia. Sergei ei ole missään nimessä ole epätarkka ase jolla ammutaan "sulkutulta" taivaalle. On selvää, että jos tulinopeus putkella on 17 laukausta sekunnissa ja yhdelle putkelle on vyölaatikossa 50 laukausta niin sitä kranaattia ei kovin paljon taivaalle lauota. Sergeitä voi paremminkin luonnehtia aseeksi jolla on suuri tulinopeus ja suuri hajonta (hajonnalla tarkoitan ammusten muodostamaa osumakuviota -aivan kuten haulikossa). Näin saavutetaan suuri osumatodennäköisyys vaikka ammunnassa olisi systemaattista hajontaa.
Sergein laskimessakaan ei varsinaisesti ole mitään vikaa- se edustaa aikakautensa huippua. Kuinka monessa aseessa tai siviilisovelluksessa käytetään nykyisin yli 50 vuotta sitten suunniteltua laskinta? Asettaja käyttää laitetta paitsi ampuma-arvojen asettamiseen myös tulen korjaamiseen. ZAP-23 laskinta voi hyvin luonnehtia nerokkaaksi tuotteeksi.
Einomies1 kirjoitti:Itse kääntyisin mielummin Denelin tai Rheinmetallin ratkaisujen kannalle. Tuo näyttää melkoiselta hilavitkuttimelta, vaikka voisi olla varmatoiminen. Tuskin silti "neulaa ja lankaa" kannattaa hakea ulkomailta asti kun niitä voi tehdä kotonakin.
Haetaan mielummin ompelukonetta jos jotain haetaan....
Hejsan kirjoitti:Kuin monta tykistöohjusta sopii yhden MLRS:in?