UAE/Dubai mahdollisesti kaapannut tai surmannut Suomen kansalaisen

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Kaikenlaisissa pedopersläpimaissa suomalaiset matkailevat.

Mitenhän paljon lienee niitäkin jotka ulisevat Yhdysvaltain presidentin twiiteistä (kun se on muotia) mutta ovat käyneet viime aikoina lomalla Dubaissa :D
 
Viimeksi muokattu:

kimmo.j

Respected Leader
Kun matkustaa islamilaiseen maahan jossa on diktaattori (kaikissahan niissä on) ja päätyy avustamaan diktaattorin tytärtä pakenemaan maasta, saattaisi odottaa jonkinlaista reaktiota hallitijalta, vai mitä?
Onko se sitten länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan hyväksyttävää, on aivan sama, koska ei tuo ole mikään länsimaa.

Edit: Sitä paitsi, jokainen Suomalainen tietää, ettei häntä ryntää pelastamaan mikään erikoisjoukko.
 

Talvela

Greatest Leader
Edit: Sitä paitsi, jokainen Suomalainen tietää, ettei häntä ryntää pelastamaan mikään erikoisjoukko.
No tästä on jo puhuttu julkisuudessakin, erikoisjoukkoja meillä piisaa ja heillä olisi halu tarjota kykyjään myös pelastusoperaatioihin.
Toki tämä olisi yleensä vain ei valtiollisia toimijoita vastaan hyväksyttävää poliittisesti.
Itse haluaisin että minut tultaisiin veronmaksajana hakemaan, elävänä tai kuolleena, lunnaiden maksua en hyväksy ikinä.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
“Matkailu avartaa”, “maassa maan tavalla” (tai maasta pois), “taikasana asylum”, “kaarnavenepakolainen”, “turvapaikanhakija”… Vuoroin vieraissa.

Suomalaisia asuu ulkomailla noin ¼-miljoona, kolmessa polvessa liki miljoona, ja turistimatkoja on tehty miljoonia. Esiliinoja ja lapsenlikkoja ei riitä kaikille.

Nuo ulkomaiset kontaktiverkostot voisi toki organisoida (somella) tehokkaamminkin, jolloin yksityisiin turvallisuuspalveluihin olisi helpompi tarvittaessa turvautua. Tai sitten EU-edustustoihin pitäisi koota kaikkien 28 jäsenvaltion diplomaattinen edustus, jotta puheilla olisi enemmän painoa yksinäisen “suur”-lähettilään protesteilla.
 

Falangi

Kenraali
Kun matkustaa islamilaiseen maahan jossa on diktaattori (kaikissahan niissä on) ja päätyy avustamaan diktaattorin tytärtä pakenemaan maasta, saattaisi odottaa jonkinlaista reaktiota hallitijalta, vai mitä?
Onko se sitten länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan hyväksyttävää, on aivan sama, koska ei tuo ole mikään länsimaa.
Vielä kun on asunut siellä melko kauan, luulisi ymmärtävän miten hommat toimii.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005610463.html
Lakiasiaintoimiston mukaan kadonnut 41-vuotias suomalaisnainen olisi asunut Dubaissa jo 2000-luvun alusta lähtien. Hän olisi tutustunut yhteisen harrastuksen kautta dubailaisprinsessaan.
 

OXPAHA

Luutnantti
Muisteloiden aika. Olin Dubaissa töissä 90-luvun alussa. Se oli täysin keskiaikainen orjavaltio. Paikalliset kurvailivat Maseratilla KFCiin syömään, aasialaiset orjat tuotiin tietyömaallelapioineen karjavaunuilla. Kultabasaarien ja elektroniikkamarkettien loisteessa siellä vierailevat turistit tuskin huomasivat miten maa toimii. Voin kuvitella että pahemmaksi on vain mennyt. Suomen somalit viihtyvät, joten se on monenkin laisen kansainvälisen liikenteen keskus.

Yksi suomalainen kolleega, erittäin sievä blondityttö palkattiin pystymetsästä huippuhotelliin asiakasvastaavaksi, tehtävänä istua tiskillä silmänruokana ja avustaa matkailijoita. Kysyin suoraan joudutko palkkaasi vastaan antamaan pildeä paikalliselle dirikalle mutta hän sanoi että ei, ja että häipyy kotiin heti jos menee sellaiseksi. Toivottavasti kävi hyvin, itse häivyin heti kun talous salli.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Neuvoksi Tiinalle: Maailmanmatkailussa kannattaa jatkossa välttää lentoja, joissa jatkoyhteys kulkee Dubain (transit-hub) kautta. Tai ylipäänsä lentoja GCC-maihin tai lähialueille, jolloin lento voidaan huonon sään tai muun syyn takia ohjata vaihtoehtoiselle laskeutumiskentälle Dubaihin tai Arabiemiraatteihin. Tiinan nimi ja biometriikka (iris-kuva ja sormenjäljet, yms.) on tiedossa ja tiedostoissa lentokentän tietojärjestelmissä. Matka pysähtyy ennen jatkoyhteyttä. Ystävänsä ja vihollisensa kannattaa valita tarkoin (onneksi ei saanut syytettä kidnappauksesta tms.).

http://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/15429-sheikh-mohammed-can-get-you-anywhere-in-the-world-freed-tiina-jauhiainen.html
 

Museo

Eversti
Voisi tietysti sanoa, että on hienoa auttaa ystäväänsä pakenemaan maasta jossa hän ei halua asua ja ei voi poistua vapaasti. Tälle nostan hattua. Kiinnijäämisen seuraukset eivät kuitenkaan pitäisi olla yllätys.
Itse en osaa valitettavasti oikein muuta kuin syyllistää uhria. Poliittisesti naiivin oloinen suomalainen maalaisakka päättää leikkiä sankaria jonkun paikallisen prinsessan vuoksi, ottaa avuksi katkeroituneen ranskalaisen entisen salaisen agentin, suututtaa upporikkaan arabimaan hallitsijasuvun ja vahingoittaa suomalaisten mainetta alueella. Idealismilla on toisinaan hintansa.
 
Viimeksi muokattu:

Benelli

Respected Leader
Ilmeisesti eivät tajunneet ottaa mukaan tarpeeksi tarvikkeita ja vetää tarpeeksi kaukana rannikosta. Avomerellä pimeänä kulkevan laivan löytäminen on helpommin sanottu kuin tehty.
 

kimmo.j

Respected Leader
Itse en osaa valitettavasti oikein muuta kuin syyllistää uhria. Poliittisesti naiivin oloinen suomalainen maalaisaikka päättää leikkiä sankaria jonkun paikallisen prinsessan vuoksi, ottaa avuksi entisen katkeroituneen ranskalaisen salaisen agentin, suututtaa upporikkaan arabimaan hallitsijasuvun ja vahingoittaa suomalaisten mainetta alueella. Idealismilla on toisinaan hintansa.
Naivi, osaamaton ja ajattelematon varmasti sopivat, mutta jos pontimena on ollut ystävän auttaminen pakoon, ei juuri syy ole pahantahtoinen ja sitä voin kunnioittaa.
Sitä pilasiko tapaus suomalaisten mainetta alueella, tai paikallisen hallitsian silmissä epäilen. Me olemme edelleen vääräuskoisia, joista yritetään hyötä ja meitä siedetään hyötymistarkoituksessa.
 

Museo

Eversti
jos pontimena on ollut ystävän auttaminen pakoon, ei juuri syy ole pahantahtoinen ja sitä voin kunnioittaa.
Kyseessä on ylellistä elämää viettäneen paikallisen miljardööriyksinvaltiaan tyttärestä. Jos suomalainen keski-ikäinen nainen "rakastuu" islamislaiseen turvapaikanhakijamieheen ja yrittää auttaa tätä niin foorumilla nauretaan ivallisesti. Jos suomalainen keski-ikäinen personal trainer "ystävystyy" liitovarjoilukaveriinsa joka sattuu olemaan tavallista elämää kaipaava upporikkaasta suvusta oleva arabiprinsessa niin hänen auttamisensa oman henkensä kaupalla onkin jotenkin kunnioitettavaa ja jaloa. Mikäpäs siinä. Itse yrittäisin oman elämänkokemukseni perusteella pitää tiettyä etäisyyttä rikkaisiin arabeihin ja salaisiin agentteihin. Ja muistaisin että noissa maissa työskentelevän länsimaalaisen rooli on pitää turpansa kiinni ja tienata palkkansa.
 
Viimeksi muokattu:

e7i

Majuri
Kyseessä on ylellistä elämää viettäneen paikallisen miljardööriyksinvaltiaan tyttärestä. Jos suomalainen keski-ikäinen nainen "rakastuu" islamislaiseen turvapaikanhakijamieheen ja yrittää auttaa tätä niin foorumilla nauretaan ivallisesti. Jos suomalainen keski-ikäinen personal trainer "ystävystyy" liitovarjoilukaveriinsa joka sattuu olemaan tavallista elämää kaipaava upporikkaasta suvusta oleva arabiprinsessa niin hänen auttamisensa oman henkensä kaupalla onkin jotenkin kunnioitettavaa ja jaloa. Mikäpäs siinä. Itse yrittäisin oman elämänkokemukseni perusteella pitää tiettyä etäisyyttä rikkaisiin arabeihin ja salaisiin agentteihin.
Huono vertaus. Ensimmäisessä tapauksessa kusetetaan suurella todennäköisyydellä suomalaisnaista ja 100 % todennäköisyydellä suomalaista veronmaksajaa. Henkilökohtainen riski on vähäinen, muuta kuin kukkaron ja tunne-elämän osalta.
 

e7i

Majuri
Huono vertaus. Ensimmäisessä tapauksessa kusetetaan suurella todennäköisyydellä suomalaisnaista ja 100 % todennäköisyydellä suomalaista veronmaksajaa. Henkilökohtainen riski on vähäinen, muuta kuin kukkaron ja tunne-elämän osalta.
Mainittakoon, että suomalainen (kristitty) nainen avusti Turun terrori-iskun tekijää 300 eurolla kuukaudessa.
 
Top