UAE/Dubai mahdollisesti kaapannut tai surmannut Suomen kansalaisen

kimmo.j

Respected Leader
Kyseessä on ylellistä elämää viettäneen paikallisen miljardööriyksinvaltiaan tyttärestä. Jos suomalainen keski-ikäinen nainen "rakastuu" islamislaiseen turvapaikanhakijamieheen ja yrittää auttaa tätä niin foorumilla nauretaan ivallisesti. Jos suomalainen keski-ikäinen personal trainer "ystävystyy" liitovarjoilukaveriinsa joka sattuu olemaan tavallista elämää kaipaava upporikkaasta suvusta oleva arabiprinsessa niin hänen auttamisensa oman henkensä kaupalla onkin jotenkin kunnioitettavaa ja jaloa. Mikäpäs siinä. Itse yrittäisin oman elämänkokemukseni perusteella pitää tiettyä etäisyyttä rikkaisiin arabeihin ja salaisiin agentteihin. Ja muistaisin että noissa maissa työskentelevän länsimaalaisen rooli on pitää turpansa kiinni ja tienata palkkansa.
Ottamatta kantaa "ystävyyden" laadusta ja syvyydestä, pidän ystävän auttamista hyveenä.
Se että kaveri on kultaisessa häkissä, ei oikeastaan muuta tätä.
Mutta jokaisella on toki oikeus mielipiteeseen.

Olen kanssasi samaa mieltä arabimaissa työskentelevien länkkäreiden roolista.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Oppia ikä kaikki. Peli jatkuu.

Heitä kuulusteltiin kahden viikon ajan ja vastineeksi vapaudestaan heidät pakotettiin allekirjoittamaan arabiankielinen tunnustus, jota he eivät ymmärtäneet. Heille sanottiin, että mikäli he eivät allekirjoittaisi tunnustusta, heitä uhkaisi kuolemantuomio.

Jauhiaiselle kerrottiin, että tämä ei olisi turvassa edes Suomessa, jos hän koskaan puhuisi tapahtumista.

– Sheikki Mohammed on yksi maailman mahtavimmista ihmisistä ja hän voi hakea sinut mistä tahansa maailmassa ja tuoda takaisin, viranomainen totesi.

Suomeen palattuaan Jauhiaiselle vielä soitettiin Arabiemiraateista ja tätä muistutettiin tunnustuksesta, jonka tämä oli tehnyt.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/dubaissa-kadonnut-tiina-jauhiainen-puhuu-ensimmaista-kertaa-kauhun-hetkista-prinsessan-pakomatkalla-uhattiin-tappaa-pideltiin-laivan-reunalla/6839640
Mikä olisi seuraava siirto? Atte otti aikanaan hiuksen talteen. https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/hs-kalevan-pariskunnan-sieppaaja-selvisi-salaa-tuotu-hius-apuna/4522704

Viranomaisiin (UM, poliisi, supo) on varmaan otettu yhteyttä. Puhelun olisi voinut äänittää. Soittajan nimi, numero ja organisaatio olisi ehkä selvinnyt.

Laiton uhkaus on laiton. Jne. Maailman mahtaviakin voi muistuttaa maallisen mahdin, maineen ja mammonan katoavaisuudesta, kun keinot ovat oikeat.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Savolainen selvittää.

Veljensä mukaan Tiina on kertonut uhkauksesta poliisille. Ulkoministeriön konsuliasioiden yksikön yksikönpäällikkö Juha Savolainen https://www.is.fi/haku/?query=juha+savolainenvahvistaa Ilta-Sanomille, että ulkoministeriö selvittää Tiinan katoamiseen liittyviä asioita.

– Selvitämme tapahtumien kulkuja, mutta yksityisyyden suojasta johtuen emme kommentoi tarkemmin tätä työtä, tai tapausta, Savolainen toteaa.

– Toki olemme aina kiinnostuneet siitä, miten Suomen kansalaisia kohdellaan ulkomailla ja tehtäviimme kuuluvat tämän tyyppiset selvitystyöt tarpeen tullessa.

Savolainen ei kommentoi tarkemmin, selvitteleekö ulkoministeriö nimenomaan maantieteellisesti Dubaissa sattuneita tapahtumia. Savolainen ei myöskään ota kantaa siihen, että onko Tiinan kertomansa mukaan saama uhkaussoitto osa ulkoministeriön selvitettäviä asioita.

– Yleisellä tasolla kun puhutaan mahdollisesta rikosnimikkeistä, niin nämähän ovat sitten poliisiasioita, Savolainen huomauttaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005628143.html?utm_campaign=tf-IS&utm_term=7&utm_source=tf-other
 

Talvela

Greatest Leader
Intian erikoisjoukot hyökänneet kansainvälisillä vesillä Yhdysvaltain lipun alla kulkeneeseen alukseen, uhanneet Suomen kansalaista, hakanneet Yhdysvaltain kansalaisen melkein kuoliaaksi ja kidnapanneet nämä.

Lisäksi repineet Yhdysvaltain lipun kappaleiksi. (y):ROFLMAO::sneaky:
 
Viimeksi muokattu:

Talvela

Greatest Leader
Sheikki oli kertonut syyksi kidnappaukseen islamilaisen lain rikkomisen vaikka oli myöntänyt että maallisia lakeja ei ole rikottu.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Intian erikoisjoukot hyökänneet kansainvälisillä vesillä Yhdysvaltain lipun alla kulkeneeseen alukseen, uhanneet Suomen kansalaista, hakanneet Yhdysvaltain kansalaisen melkein kuoliaaksi ja kidnapanneet nämä.

Lisäksi repineet Yhdysvaltain lipun kappaleiksi. (y):ROFLMAO::sneaky:
Ei taida riittää ulkoministerin rötkylällä rahkeet nuhdella Intiaa. Siinäkin maassa on hyvät hillotolpat :D
 

Teräsmies

Respected Leader
Parasta jännitysromaania muistuttavasta Dubain prinsessan pakomatkasta ja äkillisestä katoamisesta Intian rannikon edustalla on taas tihkunut uutta tietoa.

Intialaisen Business Standard -lehden saamien tietojen mukaan Intian pääministeri Narendra Modi olisi antanut määräyksen tehdä prinsessan alukselle rynnäkkö ja palauttaa prinsessa kotimaahansa.

Pääministeri oli antanut käskyn rynnäköstä keskusteltuaan kansallisesta turvallisuudesta vastaavien viranomaisten kanssa. Heidän mukaansa operaatio oli välttämätön Intian terrorismin vastaisten ja strategisten etujen turvaamiseksi.

4. maaliskuuta toteutettuun operaatioon osallistui kolme rannikkovartion alusta, helikoptereita ja valvontakone. Lehden mukaan Intia oli paikantanut prinsessan Yhdysvaltain lipun alla purjehtivan Nostromo-aluksen noin 50 kilometrin päässä Goan rannikosta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805012200914207_ul.shtml
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Noottikriisi.

Toimittaja Tommi Nieminen kirjoitti Arabiemiraateissa asuneen Tiina Jauhiaisen tapauksesta (HS 6.5.).https://www.hs.fi/paivanlehti/06052018/art-2000005667842.html HS-analyysi esitti mielestäni virheellisiä tulkintoja.

Niemisen mukaan: ”On kiusallista, ettei Suomen poliittinen johto – ei pääministeri Juha Sipilä (kesk) eikä ulkoministeri Timo Soini (sin) – ole eväänsä liikuttanut.”

Pieleen meni. Ulkoministerinä tiedän tarkasti, mitä missäkin vaiheessa tehtiin. Hyväksyin toimintalinjan ja rohkaisin väkeäni. Tapahtumien kulusta ja suomalaisen oikeuksien toteutumisesta keskusteltiin tämän linjan mukaisesti korkealla tasolla niin Abu Dhabissa, New Delhissä kuin Helsingissäkin. Sanotaan nyt sekin, että Suomi lähetti useita nootteja Arabiemiraateille.

Kaikkea en voi vieläkään kertoa. On täysin selvää, että yksittäisen kansalaisen ongelmia ei ratkota lehtien palstoilla.

Diplomatian perussääntöjä on, että jos haluaa saada jotain aikaan, keskusteluista ei ainakaan kannata huudella mediassa. Jos kertoisimme julkisuuteen kaiken sen mitä teemme ja miten vieraiden valtioiden kanssa neuvottelemme, seuraavilla suomalaisilla olisi heikommat mahdollisuudet päästä turvallisesti kotiin.

Niemisen väite siitä, että Suomen ulkopolitiikan painopiste olisi ”liukunut tiukasti vientipolitiikkaan”, on posketon. Jokainen lehtiä lukeva on nähnyt, miten järeä ulko- ja turvallisuuspolitiikka on palannut Eurooppaan ja Suomen valtiollisen elämän ytimeen.

Timo Soini
ulkoministeri (sin)


https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005670709.html
 

miheikki

Respected Leader
Tuli vastaan facessa. Juttua myös päivitelty jälkikäteen.

AJANKOHTAISTA
Hannu Pesonen
Julkaisupäivämäärä14.04.2018 08.41
(Päivitetty16.01.2019 13.34)
Dubai on kauhujen kaupunki ja islamilainen diktatuuri – ei ihme, että hallitsijan tytärkin halusi sieltä paeta!

Emiirikunnan todellisuus voi muuttua painajaiseksi, jos uhmaa hallitsijasuvun yksinvaltaa ja jyrkkiä šaria-lakeja tai on ulkomainen työntekijä.
Matkailuesitteiden Dubai on täynnä mielikuvituksellisia pilvenpiirtäjiä ja keinotekoisia palmun muotoon rakennettuja saaria, joiden suunnittelu on maailman huippuarkkitehtien märkä uni.

Turisteille on tarjolla auringonlaskusafareita ja kameliratsastusta hiekkadyyneillä, valtavia ostosparatiiseja ja Persianlahden hiekkarantaa. Lähi-idän ensimmäinen sisähiihtokeskuskin löytyy – hisseineen ja jopa pingviineineen.

Maailman korkein tämä ja maailman upein tuo. Ei enää viiden vaan seitsemän tähden hotelleja. Kaikki on uutta, loistavaa ja toimii.

Hemmottelukeskus kätkee kuitenkin alleen toisen todellisuuden. Siitä matkaesitteet eivät kerro Dubaihin suuntaavulle suomalaisturisteille mitään.

Julma avovankila
Omille kansalaisilleen ja väestöstä valtaosan muodostaville ulkomaisille työntekijöille Dubai saattaa muodostua julmaksi avovankilaksi.

Dubai on osa Yhdistyneitä arabiemiirikuntia eli Arabiemiraatteja. Valtio kuuluu merkittävimpien ihmisoikeusjärjestöjen Amnesty Internationalin ja Human Rights Watchin pysyviin silmätikkuihin.

Näennäisestä nykyaikaisuudestaan ja ”lähes länsimaisuudestaan” huolimatta seitsemän emiirikunnan muodostama löyhä liittovaltio on ahdasmielinen ja vanhoillinen yksinvalta kuten muutkin Arabian niemimaan öljyvaltiot.

Arabiemiraatit oli Pakistanin ja Saudi-Arabian lisäksi ainoa valtio, joka piti suhteita terroristijärjestö al-Qaidaa suojelleeseen Afganistanin ääri-islamilaiseen Taliban-hallintoon. Se katkaisi välit vasta Yhdysvaltain syyskuun 11. päivän 2001 terrori-iskujen jälkeen, mutta tukee edelleen esimerkiksi Syyrian sodassa ja Irakissa useita ääri-islamilaisia asejärjestöjä.

Sen jokaisessa emiirikunnassa sovelletaan rikoslain rinnalla siviiliasioissa šariaa, Koraaniin ja profeetta Muhammedin opetuksista tehtyihin tulkintoihin perustuvaa islamilaista lakia.

Arabiemiraattien laki luettelee rangaistuksena muun muassa ruoskinnan, raajojen amputoinnin ja kivityksen kuoliaaksi.

Raipparangaistus seuraa esimerkiksi julkisesta alkoholinkäytöstä ja suutelusta tai avioliiton ulkopuolisesta raskaudesta. Iskuja jaellaan yleensä 60–100. Niitä ovat saaneet myös ulkomaalaiset.

Avioliiton ulkopuolinen seksi tuo naimattomalle sata raipaniskua, mutta naimisissa olevaa avionrikkojaa voidaan rangaista kuoliaaksi kivittämällä. Kuolemantuomio on säädetty myös islaminuskosta luopumisesta.

Naiset tarvitsevat avioliittoonsa luvan miespuoliselta holhoojaltaan.

Vaimon ja lasten ruumiillinen kuritus on sallittua šarian säätämissä puitteissa.

Suomalaisen ja prinsessan pako
Arabiemiraattien presidentinvirka kuuluu perinteisesti suurimman ja rikkaimman emiirikunnan Abu Dhabin hallitsijasuvulle al-Nahyanille.

Pääministerin paikka on varattu toiseksi tärkeimmän Dubain hallitsijasuvulle al-Maktoumille. Muiden emiirikuntien vastuuvirat on jyvitetty samalla tavalla painoarvon ja koon mukaan.

Hallitsijasukujen yksinvallan arvostelu tavalla tai toisella johtaa välittömiin vaikeuksiin.

Arvostelijoita ja ihmisoikeusaktivisteja pidätetään usein terrorisminvastaisten lakien nojalla, jolloin he saattavat kadota pitkiksi ajoiksi jäljettömiin nimettömiin vankiloihin.

Ihmisoikeusjärjestöt kirjaavat jatkuvasti runsaasti kidutusepäilyjä, mutta viranomaiset eivät tutki niitä.

Rikkaimmat ja mahtavimmatkaan eivät ole turvassa. Siitä kertoo Dubain emiirisuvun prinsessan Latifan yritys paeta maasta maaliskuussa 2018.

Latifa on yksi Dubain hallitsijan Mohamed bin Rashid al-Maktoumin lapsista, joita hänellä on noin kuuden vaimonsa kanssa noin 30.

Prinsessa oli palkannut noin puolella miljoonalla eurolla entisen ranskalaisen vakoojan Herve Jaubertin ja suomalaisen personal trainerinsa Tiina Jauhiaisensalakuljettamaan hänet Dubaista Intiaan, josta hänen oli määrä lentää Yhdysvaltoihin anomaan turvapaikkaa.

Seikkailu kuuluu ehdottomaan kärkikastiin tarinasarjassa todellisuus on tarua kummallisempaa.

Missä Latifa on?
Jauhiainen ja prinsessa ajoivat autolla naapurimaahan Omaniin, jossa he nousivat Jaubertin luksusjahtiin Nostromoon.

Kun täysin laillisesti Yhdysvaltain lipun alla purjehtinut alus oli vajaan sadan kilometrin päässä Intian suositusta rantalomakohteesta Goasta, sen kimppuun hyökättiin.

Isku oli kuin suoraan James Bond -elokuvista.

Tapahtuman julkistaneen Detained in Dubai -järjestön johtajan Radha Stirlingin mukaan Nostromolle nousi naamioitunut ja aseistautunut miesjoukko, joka pahoinpiteli matkustajia ja vangitsi heidät.

Jaubert sanoo, että kaapparit olivat Arabiemiraateista ja operaatioon osallistui useita Intian rannikkovartioston aluksia, lentokoneita ja helikopteri.

Jauhiainen on kertonut Detained in Dubain verkkosivuilla, että hänet ja Jaubert vietiin Arabiemiraatteihin.

Siellä heitä pidettiin kaksi viikkoa vankeina, uhkailtiin kuolemantuomiolla, pakotettiin allekirjoittamaan arabiankielinen tunnustus ja karkotettiin maasta.

Latifan olinpaikasta tai voinnista ei ole tietoa.

Ennen lähtöään Latifa oli nauhoittanut videon, jossa kertoi pakenevansa Dubaista, koska koki olevansa hengenvaarassa. Videolla hän kuvaili, miten häntä oli pahoinpidelty, pidetty vankina ja pakotettu käyttämään huumeita.

Ehkä prinsessa ei halunnut naimisiin?

Dubailainen nettisivusto kertoi marraskuussa 2016 hänen menneen kihloihin pienen Ras al Khaiman emiirikunnan hallitsijasukuun kuuluvan Faisal Saud Khalid Al Qasiminkanssa.

Detained in Dubai on Britanniassa toimiva kansalaisjärjestö, joka pyrkii auttamaan ihmisoikeusloukkausten uhreja Arabiemiraateissa. Jos se ei olisi tuonut tarinaa julkisuuteen, koko kaappausoperaatio olisi voinut jäädä pimentoon.

Itse asiassa suuri osa Arabiemiraattien ihmisoikeusloukkauksista jääkin. Valtaosa niistä kohdistuu miljooniin Aasian köyhimmiltä seuduilta rahdattuihin oikeudettomiin siirtotyöläisiin.

Siirtotyöläiset kuin sillit suolassa
Arabiemiraattien noin 9,5 miljoonasta asukkaasta vain reilu miljoona on täysiä kansalaisoikeuksia nauttivia ”emiraatteja”.

Lähes kahdeksan miljoonaa siirtotyöläistä puurtaa heidän kasvu- ja nykyaikaistamishaaveensa todeksi muutaman sadan euron kuukausipalkalla.

Länsituristi näkee Dubain lentokentällä ohimennen kuinka nämä Pakistanista, Intiasta, Bangladeshista tai Filippiineiltä saapuvat ihmislastit paimennetaan luukuille, missä työnantaja kerää heiltä passit pois.

Sieltä heidät rahdataan kaupungin laitamilla sijaitseviin valtaviin työvoimavarastoihin.

Vihje ”erilaista” retkikohdetta Dubaissa kaipaavalle: suuntaa Sonapuriin. Sen kilometrejä toisensa jälkeen jatkuvissa parakkikortteleissa asuu tiiviisti pakattuina satojatuhansia siirtotyöläisiä.

Kehno kohtelu, ihmisoikeusloukkaukset ja yksinvalta voivat jatkua, koska valtaosa emiraattikansalaisista tukee aidosti hallitsijoitaan. He takaavat omilleen helpon ja yltäkylläisen arjen.

Ainakin Dubaissa arvostukseen on aihetta.

Al-Maktoumin hallitsijasuku on muutamassa vuosikymmenessä kehittänyt rutiköyhästä, lukutaidottomien paimentolaisten asuttamasta ja ilman naapuriensa öljyvaroja sinnitelleestä aavikkoseudusta Arabian niemimaan vilkkaimman rahamarkkina- ja matkailukeskuksen.

Aikamoinen joulupukinmaa!
Vielä 25 vuotta sitten tunsin Dubaisssa olevani huomattavasti lähempänä ”aitoa vanhaa Arabiaa” kuin sen naapurissa Abu Dhabissa.

Nyt tuosta kardemummakahvin, kapeiden basaarikujien ja matalien savitiilitalojen maailmasta on jäljellä enää kapea kaistale, jota ihaillakseen pitää ajaa metrolla al-Fahidiin.

Dubaista rakennettiin määrätietoisesti kohtuuhintainen mutta luksuslaatua tarjoava ihmemaa.

Sen seurauksena yhteiskunta on emiraattikansalaisille joulupukinmaa, jossa jaetaan lahjoja aamusta iltaan.

He saavat ilmaiseksi koulutuksen, terveydenhoidon, puhelut, asunnon ja valtion työpaikan, jossa ei tarvitse tehdä juuri mitään. Palvelijat, keittäjä, lastenhoitaja ja autonkuljettaja, hoitavat kotiaskareet.

Ulkomainen arvostelukin jää käytännössä sormenheristelyksi. Arabiemiraatit on öljyrikkauksiensa ja strategisen asemansa takia länsimaille tärkeä kumppani.

Tai sitten arvostelijat ostetaan hiljaisiksi.

Abu Dhabin ja Dubain hallitsijat kuuluvat maailman rikkaimpiin kuninkaallisiin ja kummankin suvun omaisuuden arvo on kymmeniä miljardeja euroja.

Sillä hankkii helpommin ymmärtäjiä kuin filippiiniläisen lastenhoitajan palkalla.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Prof. Wilenius Dubain tulevaisuusakatemiaan ideoimaan.

Turun yliopiston tulevaisuudentutkimuksen professori Markku Wilenius https://www.hs.fi/haku/?query=markku+wilenius aloittaa helmikuussa Dubain tulevaisuusakatemian tieteellisenä johtajana. Hänen tittelinsä on dekaani, mutta kyse ei ole hallinnollisesta tehtävästä. Akatemia on perustettu vuonna 2017. katemia on keskittynyt muun muassa tulevaisuuden kehittämiseen ja koulutukseen. Aiemmin Wilenius haki Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran johtajaksi.

Wileniuksen uuden työpaikan nimi on Dubai Future Academy. Se on osa Sitraa muistuttavaa Dubai Future Foundationia eli maan tulevaisuussäätiötä. Säätiön hallituksen puheenjohtaja on Dubain kruununprinssi, šeikki Hamdan bin Mohammed bin Rašid Al Maktoumhttps://www.hs.fi/haku/?query=hamdan+bin+mohammed+bin+rasid+al+maktoum.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006379060.html
Ideoiden loppusijoituspaikkakin on jo melkein valmis.

1579587867148.png
 

baikal

Supreme Leader
Julma avovankila
Omille kansalaisilleen ja väestöstä valtaosan muodostaville ulkomaisille työntekijöille Dubai saattaa muodostua julmaksi avovankilaksi.

Dubai on osa Yhdistyneitä arabiemiirikuntia eli Arabiemiraatteja. Valtio kuuluu merkittävimpien ihmisoikeusjärjestöjen Amnesty Internationalin ja Human Rights Watchin pysyviin silmätikkuihin

snips yltä. Eipä tunnu turismia haittaavan juurikaan. :cool: Eikä ole turisti pöyristynyt ilmastoitu sen ja ilmastoitu tämän hiilijalanjäljestäkään. Anikka että haittaisi se tietoisuus, että tuolla tontilla kuuluu tiettyjen rakennusten kellareista jatkuva pamppujen lätke ja ihmispoloiset kiemurtelevat sähkön kanssa leikkivien sadistien kanssa.
 

Herman30

Greatest Leader
Mutta miksi länsimaalainen haluaisi lähteä muslimimaahan lomallaan, täysin käsittämätöntä kun ajattelee että länsimaissa on muslimien tavat ei-toivottuja ja sitten mennään sinne lomalle ja kannetaan rahat muslimeille.
 

Hilan lukko

Eversti
Mitähän Dubaissa on sellaista mitä pitäisi mennä katsomaan. Vastaan itse, korkeita pilvenpiirtäjiä, kova liikenne, tekojärviä, -puita, -laskettelurinteitä, ilmansaasteita. Pelkkää tuontikamaa, ei mitään heidän omaa kulttuuriaan. Tietenkin voi haistella dollareita, sieraimet vihreänä.
Kun öljy loppuu, tai sen käyttäminen, loppuu myös äwälähäbä.

Sahara-article.jpg edit On myös ählymaita, joissa on jotain näkemistä.
 

Hilan lukko

Eversti
Niin sitä piti kysymän, että onko se ranskalainen ex-agentti todistettavasti pahoinpidelty rajusti?
Vai onko sitä vähän tempastu avarilla ja pankkitilillä yheäkkiä mega. Älä koskaan luota ranskalaiseen, muuta kuin jossain juusto-, tai valkosipuliasioissa korkeintaan.
 
Top