Ukrainan konflikti/sota

Ei ATACMSeja... :confused:

Sen sijaan M864 155mm rypäleitä, Avenger-, TOW- ja AT4-, HIMARS -ohjusta sekä Javelineja.
HIMARS ei ole ohjus, vaan ohjuksia ampuva lavetti. Se voi ampua esim. ATACMS-ohjuksia. Eli periaatteessa tuo muotoilu ei kerro että niitä ei voisi olla tulossa... mutta toiveajattelua uskoa että olisi. ☹️ Eiköhän tuo ole vain lisää GMRLS:ää. Onko niitä GLSDB:täkään saatu vieläkään tulemaan tuotantolinjalta ulos?
Krimillä tosiaan käynnissä ehkä laajamittaisin isku tähän mennessä ainakin twitterin perusteella:
Onpa kyllä mukava herätä tällaisiin uutisiin. Hetkittäin tulee jo tunne että aivan sama vaikka isompaa läpimurtoa ei tullut ja aivan sama vaikka kelirikkoaika alkaisi heti. Ukrainalla on kykyä ja kalustoa pommittaa ensi talvena joka helvetin ryssän tukikohta ja kalusto paskaksi. Poteroon jos ei kranaatti osu niin nääntyvät kuoliaaksi huollon sakatessa. Ja ensi keväänä Ukrainan joukot saa marssia rauhassa ryssälän rajalle. 💪
Vielä kun saisivat lääkkeet nuihin pommikoneisiin.
Laajoja iskuja huoltoon ja johtoon sekä uutisointia menossa olevasta isommasta hyökkäyksestä etulinjassa. Onko nyt lähdössä se kieli pitkällä odotettu "iso pusku?" Vai muuten vaan esitellään voimaa?
"– Jos atomiaseet alkavat puhua, niin maailma tuhoutuu. Tarkoitin sitä. En näe tällä hetkellä edes eskalaation riskiä. Mutta kyllä minä sen sellaisenaan toistan: ydinaseiden käyttö on maailman loppu. Ollenkaan viittaamatta siihen, kuinka mahdollinen tai todennäköinen se on. Se ei ole todennäköinen, eikä mahdollinenkaan, mutta sitä se kuitenkin merkitsisi."

-Lähde IS (kyllä kaikki tietää kuka)
Tulkitsen tämän niin, että tarkoitus oli lähettää verhoiltu varoitus venäjälle, että atomeja ei kannata alkaa halkomaan. Mutta verhoilua tuli liikaa päälle, sanoma jäi liian epäselväksi ja median tulkinnat lähtivät laukalle.
 
Omasta mielestäni Ukraina meni liian pitkälle alkaessaan riidellä viljan toimituksista tukijoidensa kanssa. Tulee mieleen monta vanhaa sanontaa; ahneella on paskainen loppu, ei pitäisi purra kättä joka ruokkii jne.

Toivottavasti Zelensky ottaisi aikanaan hatun kouraan. Jos länsipuoli alkaa keskenään riitelemään, niin siitä hyötyy vain Venäjä.
Jonnekinhan Ukrainan tulee saada vietyä viljansa saadakseen rahaa. Koska Mustameri ei nyt vedä ryssän takia, niin Ukrainan täytyy kokeilla saisiko viljaa tuotua EU:n alueelle. Ilmeisesti Ukrainan viljan kuljetus EU:n halki laivoihin ei ole taloudellisesti mahdollista/järkevää. Toivottavasti pääsevät johonkin sopuun ja ratkaisuun asiassa.
 
VOimakas retoriikkaa, mutta ymmärrettävää, vaalien ollessa nurkan takana. 2 miljoonaa pakolaista varmasti aiheuttaa tietyssä kansanosassa tyytymättömyyttä, ja heitä tässä miellytetään. Puola on tehnyt paljon, ja jossakin se Puolankin raja tulee vastaan. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan vielä. Sisäpoliittinen lausunto, josta ei tarvitse olla huolissaan.
Minä olen huolissani millaisen jäljen tuo jättää näiden kahden maan väliin. Ukrainalaiset ovat Zelenskiy etunenässä käyttäneet hyvinkin kärkästä retoriikkaa koko sodan ajan ja jossain kohdin sille on varmasti ollut selkeä syy ja hyötyä. Tökkimällä arkoihin kohtiin saa vaikutettua länsimaissa ihmisten mielipiteisiin ja siten poliitikoihin se on selvää. Ukrainalaiset ovat kuitenkin selkeästi laskeneet väärin miten Puolan kanssa pitäisi asiassa edetä ja valittaminen asiasta kansainvälisillä foorumeilla ja tuomioistuimiin asiassa on otettu Puolassa erittäin henkilökohtaisesti. Kahdenväliset suhteet ovat pahasti tulehtuneet ja Puola haluaa nyt näyttää voimaa ja kykyä tehdä hankaliakin päätöksiä. Siis yhtä paljon kuin Puolan ulostulot on suunnattu omalle kansalle on ne suunnattu ukrainalaisille varoitukseksi siitä, että Puola on valmis menemään todella pitkälle niissä asioissa missä se kokee suojelevansa omaa maataan ulkopuolista uhaksi koettua toimintaa vastaan - oli se sitten Venäjä, EU tai Ukraina.
 
Kyllä siitä vähän huolissaan täytyy olla :unsure:

Ukrainan tukijoukkojen rivit voivat alkaa rakoilemaan enemmänkin nyt kun Puola on näyttämässä esimerkkiä. Unkarin kiukuttelut eivät haittaa mitään mutta Puola on ihan eri asia. Tuo on juurikin sitä mitä Putin toivoo ja mihin Venäjä on ihan pyrkimällä pyrkinyt. Ei tämä sodan kulkua käännä Venäjälle myönteiseksi mutta ikävää kehitystä kuitenkin.
Länsimaiden tuen loppuminen Ukrainalle, tai tuen merkittävä heikkeneminen, onkin ainoa jäljellä oleva skenaario, jossa Venäjällä on vielä mahdollisuus voittaa tämä sota.

Ja sehän tarkoittaisi vain uutta sotaa joskus tulevaisuudessa. Ei sellainen missään nimessä olisi Puolankaan intressien mukaista. Toivottavasti siellä nyt järki voittaa, vaikka kuinka olisi tehtävä sisäpolitiikkaa.
 
Omasta mielestäni Ukraina meni liian pitkälle alkaessaan riidellä viljan toimituksista tukijoidensa kanssa. Tulee mieleen monta vanhaa sanontaa; ahneella on paskainen loppu, ei pitäisi purra kättä joka ruokkii jne.

Toivottavasti Zelensky ottaisi aikanaan hatun kouraan. Jos länsipuoli alkaa keskenään riitelemään, niin siitä hyötyy vain Venäjä.

Zelensky on ollut monella tavalla äärimmäisen tärkeä ihminen Ukrainalle mutta homma kyllä lähtee aina välillä vähän lapasesta ja laukalle :ROFLMAO: Sieltä tulee joskus todella kriittistä tekstiä niille jotka Ukrainaa tukevat ja se ei ole tässä tilanteessa aina kovin järkevää vaikka on kyllä erittäin ymmärrettävää. Zelensky on ollut kohta kaksi vuotta myrskyn silmässä ja kyllä se ihan varmasti alkaa jo miestä syömään.

Puola ajattelee ensisijaisesti omaa etuaan kuten kaikki valtiot luonnollisesti ajattelevat ja tietysti poliitikot politikoivat ja ajavat omia ja puolueensa asioita. Mitä Ukrainaan tulee niin diplomatiasta olisi nyt enemmän hyötyä kun oikeustoimista ja riitelemisestä sillä Ukraina tarvitsee tällä hetkellä Puolaa enemmän kun Puola Ukrainaa. Ei tämä vielä Ukrainaa kaada mutta on kyllä ensimmäinen iso askel huonoon suuntaan. On kuitenkin myös niin että tämähän ei ole Puolalta ollenkaan välttämättä eikä edes todennäköisesti mikään lopullinen siirto ja luultavasti Ukraina ja Puola pääsevät vielä jonkinlaiseen sopuun viljasta ja kaikesta muusta.

Ikävä episodi kuitenkin ja kertoo siitä miten monimukaisia asiat ovat ja miksi Putin pyrkii sotaa pitkittämään ja kiilaa Ukrainan tukijoukkojen väliin iskemään. Se on ainoa keino millä Venäjä voi vielä jotain saavuttaa.
 
Majakovskin mukaan ryssän mahtilinnoitus Novoprokopivkan pohjoispuolella olisi nyt kokonaisuudessaan Ukrainan hallussa.
Tämä on siis se, jonka Kastehelmi & co esittelivät satelliittikuvista muutama viikko sitten.

 
Tämähän se pointti oli. Tästä on vaan saatu väännettyä vaikka mitä ajatuksia. Se on selvä ettei Puola voi tyhjentää omia varastojaan liikaa, koska venäjästä ei edelleenkään tiedä.

Edelleen Puolan kautta kuljetetaan aseapu Ukrainaan ja edelleen Puolassa korjataan Ukrainan kalustoa. Nyt Puolan varastot on tyhjät joten nyt on muiden maiden aika ottaa Ukrainan kalustaminen vastuulleen. Varsinkin semmoisten maiden jotka ei ole välittömässä läheisyydessä ryssän kanssa.
 
Majakovskin mukaan ryssän mahtilinnoitus Novoprokopivkan pohjoispuolella olisi nyt kokonaisuudessaan Ukrainan hallussa.
Tämä on siis se, jonka Kastehelmi & co esittelivät satelliittikuvista muutama viikko sitten.


Tätä olin myös ite postaamassa, äkkiseltään yksittäisen isomman puolustusaseman valtaaminen ei kuulosta niin isolta jutulta, mutta tuo linnake oli käytännössä se isoin lukko ei pelkästään Novoprokopivkan suuntaan, mutta myös länteen Kopania kohti. Samalla luonnollisesti uket otti haltuun sellaset asemat että ryssien vastahyökkäyksien torppaaminen pitäs helpottua suht oleellisesti.

Isoimmat vaaranpaikat ukeilla on omasta mielestä juurikin nuo suhteellisen avoimet sivustat, joten koko rintaman leventäminen lännemmäks auttais myös suojaan Robotynen läpi kulkevaa T0408-tietä jonka kuvittelis muodostuvan melko tärkeeks logistiseks käytäväks lähitulevaisuudessa, etenkin jos pääsevät Verboven ja Novoprokopivkan välissä linjasta läpi.
 
Puola on antanut sotilasapua 2,5 kertaa enemmän kuin Suomi.
BKT:een suhteutettuna 1,33 kertaa enemmän kuin Suomi.
Pitäisikö meidän olla enemmän huolissaan siitä mitä Suomi saa aikaan?
Puolassa myös moninkertainen määrä Ukrainan pakolaisia, myös väkilukuun verrattuna.
 
Siellä meni neuvotteluhuoneessa teet väärään kurkkuun. Saatto zakuskatkin lentää rinnuksille.

Ukrainalaiset muina miehinä käyvät tuhoamassa strategisen kohteen ja ryssät sanoo, että ruoho siellä käryää.
Taisi siellä Sakin lentokentälläkin mahorkat kipinöidä viime yönä. Aika kärventuneitä jälkiä satelliittikuvassa, edellyttäen että varmistuu, mutta kun ryssät sanoo että kaikki torjuttiin, taitaa siellä aika pahaa jälkeä olla.

Nautin tästä :cool:
 
Back
Top