Ukrainan konflikti/sota

Pitääkö tämä kääntää 180 astetta eli helvetillinen mobilisaatio on käynnistymässä? Vai onko oikeasti niin, että ennen vaaleja ei uskalleta alkaa. Jos tämä toteutuu niin ryssien miehistötilanne tulee syksyn ja talven aikana kulumaan todella heikoksi. Voihan toki olla, että ei ole mitään millä varustaa joukkoja joten niitä ei vaikuta mobilisoidakaan.

Samaan jos yhdistää eskaloinnin muualla niin alkaa olla viimeisiä kiukutteluja ennen kuin tappion nöyryytys on vain nieltävä.


Muutama kuukausi sitten oli spekulointia että nähtäisiin uusi mobilisaatiokierros nyt syksyn aikana, puhuttiin jopa 300 000 mobilisoinnista. Kuulostaa siltä että selvä tarve tälle olisi.

Toisaalta jos Putte ei tohdi määrätä epäsuosittua mobilisaatiota (tai mahdollisesti epäsuosittua) ennen "presidentinvaaleja" niin odottavan aika on tosiaan pitkä: 17.3.2024 päättyy ensimmäinen kierros (eli reilun viiden kuukauden kuluttua) ja toinen (jos sille on tarvetta) päättyy 7.4.2024 (eli noin kuuden kuukauden kuluttua).

Kadyrov kommentoi muutama päivä sitten että "presidentinvaaleja" tulisi lykätä, liekö nähdään lisää tällaista kansan valmistelua ko. julistusta varten? Ei olisi yllätys, kyseessä kuitenkin kiusallinen häiriötekijä kesken sota-ajan - vaikka tässä ei tietysti puhutakaan mitenkään laillisista vaaleista tai siitä, miten Putinilla olisi ketään aitoa haastajaa tai riskiä vallan menetyksestä.
 
Jahas. Tästähän kehkeytyy.

"SUOMEN valtionjohto ja Puolustusvoimat epäilevät, että Venäjä on iskenyt Suomen ja Viron väliseen kaasuputkeen, kertoo Iltalehti.
Lehden tietojen mukaan valtioneuvosto pitää tiistaina tiedotustilaisuus turvallisuustilanteesta. IL:lle kerrotaan, että tilanne on vakava ja että valtionjohto valmistautuu tiedottamaan tapahtumasta.
Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Suomen ja Viron välillä oleva Balticconnector-merikaasuputki on vaurioitunut."

Sopiva vastatoimi: Ahvenanmaan lähetystö pois ja demilitarisoinnin lopetus. Se harmittaisi jo oikeasti vähän naapuria.
 
Pitääkö tämä kääntää 180 astetta eli helvetillinen mobilisaatio on käynnistymässä? Vai onko oikeasti niin, että ennen vaaleja ei uskalleta alkaa. Jos tämä toteutuu niin ryssien miehistötilanne tulee syksyn ja talven aikana kulumaan todella heikoksi. Voihan toki olla, että ei ole mitään millä varustaa joukkoja joten niitä ei vaikuta mobilisoidakaan.

Samaan jos yhdistää eskaloinnin muualla niin alkaa olla viimeisiä kiukutteluja ennen kuin tappion nöyryytys on vain nieltävä.

Vähän aikaa sitten oli puhetta, että ryssät aloittivat normaalin varusmiesten mobilisaation/palvelukseenastumisen vai miten tuo nyt sitten ilmaistaankaan tässä syyskuun/lokakuun aikana . Tämä tarkoittaa sitä, että mitään suurempaa reserviläisten mobilisaatiota ei toistaiseksi voida tehdä, koska systeemi ei taivu siihen. Todennäköisesti siellä pakoitetaan, jotain varusmiehiä sopimussotilaiksi Ukrainaan, mutta mitään suurempaa porukkaa tuskin tullaan vielä ottamaan sisään. Ehkä tässä sitten odotellaan noita kevään presidentinvaaleja ennen kuin mitään isompaa mobilisaatiota ollaan tekemässä.
 
Sopiva vastatoimi: Ahvenanmaan lähetystö pois ja demilitarisoinnin lopetus. Se harmittaisi jo oikeasti vähän naapuria.
Kuin on myör se affenanmaa, lähetystö vek ja kunnon varuskuntatoiminta sinne takas, vaikkapa tehtäisiin sukelusvene satama tms. paikalle.... mutta Naton tukikohta / vartiopiste ainaskin...
Kyllä, hieno vastatoimi olisi tuo. Koko lähetystö on muinaisjäänne ja nykyisessä tilanteessa Ahvenanmaan demilitarisoitu alue voitaisiin poistaa!
 
Putket ammuttu niin mutkalle, että ei raketit enää mene vasaroimatta sisään. Tässä taas tätä kuuluisaa Venäjän loputonta neuvostoarsenaalia.

Saattaa olla "pientä" jännitystä ilmassa kun noita raketteja aletaan ampumaan.. :D mikäköhän on todennäköisyysprosentti siihen että koko paska räjähtää silmille?
 
Kyllä. Oikein inhorealistisesti sanottuna jokainen Ukrainassa kaatunut rusakko on poissa Suomen vastaiselta rajalta.
Näinpä. Jos Ukrainan ilmoittamat luvut ovat sinnepäinkään, niin eilen syntyi 350 parasta ryssää, jotka eivät ole enää koskaan Suomeen hyökkäämässä. Optimistisella (?) vaihtosuhteella 1:10 laskien tuo vastaisi 35 suomalaista sankarivainajaa eli kahden koululuokan pojat päivässä ja vielä "hiljaisena" päivänä. Tänään parhautui 450 uutta ryssää: mobilikin henki on niin halpa, että sitä on vaikea uskoa todeksi.

Sama pätee tietysti kalustoonkin: pitkin ja poikin Ukrainaa räiskityt kranaatit ja ohjukset eivät enää uhkaa Suomea eivätkä muutakaan Eurooppaa ja lisäksi suurin osa neukkulan "loputtomista panssarilautoista" puskee puhkiammuttuna ruostetta jossakin pellon reunassa. Vuosikymmenten sotatuotanto on pistetty savuna taivaalle. Joku suomalainen talousguru kommentoikin heti suurhyökkäyksen alussa, että ainakaan ekonomit eivät olleet sotaa aloittamassa. Tuohon voisi lisätä, että ryssän ekonomit eivät ole sotaa lopettamassakaan. Joku siinä neukkulan larppaamisessa viehtättää vaikka koko hommassa ei ole taloudellista tai mitään muutakaan tolkkua.
 
Taas näkynyt kirjoituksia ryssän tykistön ongelmista, tosin tässä kirjoitetaan Nova Kakhovkan seudusta / Khersonin alueesta. Toisaalta tänään kuulunut myös kirjoituksia että ryssä yrittäisi puskea voimalla muutamalla suunnalla.

Oletan että tykistön ongelmat vaihtelevat suuresti eri alueiden välillä, kun on priorisoitu tiettyjä suuntia toisten edelle. Mutta samaan aikaan uskon, että ryssän tykistön kulutus on ollut suurta ja Ukrainan vastatykistötoiminta tehokasta, eli ryssä ei voi jatkaa tätä tyyliä loputtomiin (varastot loppuvat jossain vaiheessa JA Pohjois-Korea ei tule myymään heidän koko tykistöään ryssälle - sitä tarvitaan Etelä-Koreaa vastaan).

In May-June 2022 Russia was shooting 65,000 rounds a day. Today it is under 10,000 a day. That is a ratio if 13 rounds in 2022 compared to two in Oct 2023.That level of RuAF logistical collapse is making a huge difference on the battlefield, See

-

Pro-Russian source Romanov about the lack of counter battery fire in Nova Kakhovka, occupied Kherson region.

"We can’t organize a counter-battery while the Ukrainians stupidly blast us with artillery all day long. We urgently need to do something about it, please help."


1696953684381.png

 
Shoigu vieraillut tehtaalla missä valmistetaan BUK-M3 it-järjestelmää. Ryssä menettää näitä (varmaankin yhteensä BUK-malleja) enemmän kuin ehtii korvata uusilla. Tietenkin muitakin järjestelmiä löytyy eikä tämä ota niihin kantaa, mutta tuskinpa niitäkään (S400, Pantsir yms.) ihmeellisiä määriä tuotetaan.

A few words about the production of Russian air defense systems. Shoigu arrived at the Almaz-Antey plant in Ulyanovsk, where the Buk-M3 is produced. The local boss clearly says that the plan for the year is two divisions. One has already been installed, the second is being configured. Is it a lot or a little?

The Buk-M3 division consists of six autonomous launchers with radars (the so-called SOU 9A317M) or six separate guidance radars with 12 launchers without radars. There are also control vehicles, detection radars and transport-loading vehicles.

Let's compare production rates and losses. Launchers are most often destroyed on the battlefield, also because of their versatility (the guidance radar is already on board). Therefore, we will focus on them.

The plant will produce a maximum of 24 launchers in 12 months. 2 per month. Most likely less - in the video it is the SOU 9A317M that is shown, probably the composition of the division is mixed and there are 8-10 launchers there (16-20 per year).

How much was lost? Over 19 months, the Russian army lost at least 48 Buk launch systems of various types from M1-2 to M3. That is, 2.5 pieces per month on average.That is, they produce 2 launches per month maximum, but lose 2.5.

This is the answer to the question why it is impossible to protect all airfields, cities and other objects from drones. The production of air defense systems is a complex and expensive process. It is impossible to scale it quickly, most likely due to radars and electronics.
 
Taas näkynyt kirjoituksia ryssän tykistön ongelmista, tosin tässä kirjoitetaan Nova Kakhovkan seudusta / Khersonin alueesta. Toisaalta tänään kuulunut myös kirjoituksia että ryssä yrittäisi puskea voimalla muutamalla suunnalla.

Kirjoitin aikaisemmassa viestissä "muutamasta suunnasta", yksi näistä oli Avdiivka.

Tämän mukaan videot "sieltä" joissa Ukrainan joukkojen väitetään vetäytyneen olisivat ryssän propagandaa. Kovia taisteluita käydään, mutta tämän mukaan puolustus pitäisi (ainakin toistaiseksi, tarkka sanamuoto "näyttäisi pitävän"):

AFU drone video of destroyed and backed-up Russian armor and the dismounted infantry moving forward in the open in a meat assault north of #Avdiivka. One Russian BMP is seen getting hit by a Stugna-P ATGM taking out a handful of orcs.

Russian channels have been posting fake videos from months ago claiming the AFU is in full retreat. As I stated earlier, these propagandists work for the Kremlin and Russian MoD and post misinformation so their troops see only good news.

There is still heavy finding in the north so it is not over yet. However, the AFU appears to be holding its own.


 
Tulee hieman ymmärrystä syylle, miksi Israel ei ole antanut ilmatorjuntakalustoa (Iron dome) Ukrainalle, kun katsoo uutisia. Gazasta ammutaan kerralla satoja raketteja Israeliin. Jerusalemiin matkaa ~80km. Nyt ammuttu lähempänä oleviin kaupunkeihin.

Sitten ryssä katkoo piuhoja ja tuhoaa kaasuputkia. On hulluksi mennyt touhu.
 

Liitteet

  • Screenshot_20231010-205119.png
    Screenshot_20231010-205119.png
    388.6 KB · Luettu: 30
Viimeksi muokattu:
Back
Top