Ukrainan konflikti/sota

Kiovassa ollaan jo pakkasella tämä viikko. Vielä elämme ajatuksessa, että ryssä säästelee infraiskuja kylmään aikaan. Missä vaiheessa uskaltaa todeta, että heidän iskukykynsä ei ole lähelläkään viime talven tasoa?


Kokonaismäärä on suurempi kuin aikaisemmissa marraskuussa nähdyissä iskuissa, tosin tämän mukaan droneja laukaistiin usealta eri suunnalta kahdeksan tunnin aikana:

The Shahed-131/136 raid on the night of November 18... Out of 38 Shahed-131/136 kamikaze drones, 29 were shot down. In the Odessa region, an energy infrastructure facility was hit. Also in the Zaporozhye region, hits were recorded on infrastructure facilities.

Actually, attacks on the energy sector have begun? I don't think it's them.

More like a test of the pen after a long testing of our air defense with small groups of drones and launches of the Kh-59, Kh-31P. It is also worth noting the complexity and heterogeneity of the route of groups of drones.

Starting after 20:00 on November 17, the raid ended at 4 in the morning on the 18th. That is, some kamikaze drones managed to remain in the airspace for quite a long time without being destroyed, which indicates that their routes passed through weakly protected areas, where there was no echeloned air defense and mobile interception groups in sufficient numbers. Once again I remember the Super Tucano and Bell AH-1Z Viper...

In general, as of November 18, 196 Shahed-131/136 kamikaze drones were used in Ukraine.



-

Tämä ja aikaisemmat hyökkäykset näyttävät reittien hakemiselta ja tiedustelulta. Nyt kun ollaan pakkaskauden alussa, oletan että tullaan näkemään viime talven kaltaisia suurempia ohjushyökkäyksiä, kenties ihan lähipäivien aikana tai vähintään nyt marraskuun aikana.

Jos uskotaan GUR tai vishun_military arviota varastossa olevista ohjusmääristä, ryssällä pitäisi olla suunnilleen sama kokonaismäärä ohjuksia kuin viime syksynä ennen suurempien iskujen aloittamista - tosin sillä erotuksella että nyt Iskandereita ja Kinzhaleita on selvästi suurempi määrä kuin silloin. Viime talvena Kalibrit ja Kh-101 olivat enemmistönä.

Shahed-136/131 dronet ovat varmasti suuremmassa roolissa kuin viime talvena: silloin niillä tehtiin paljon hyökkäyksiä lokakuussa ja marraskuun alussa, mutta sen jälkeen hyökkäykset harvenivat selvästi. Numeroiden perusteella arvaan että ampuivat alkutalvesta käytännössä kaiken mitä heille oli toimitettu ja sen jälkeen tahti oli sellainen, mitä dronejen toimitukset sallivat. Nyt sanotaan että ryssän oman dronetehtaan tuotantomäärä voisi olla 200 kpl per kuukausi ja kenties toimitukset Iranista ovat päättyneet, tai sitten eivät. Niin tai näin, droneja tultaneen näkemään tänä talvena selvästi enemmän ja osana ohjushyökkäyksiä.
 
Pohjois-Korea ravisti hihasta näppärän miljoonan (tai enemmän) tykistön laukausta vaan huhujen mukaan kaikki ei ollut ihan priimaa. Samaa juorua kuultiin viime vuonna Ukrainalle toimitettujen pakistanilaisten tykistön laukausten laadun osalta.

Toki mitä väliä laadulla koska tykistö on hehtaaripyssy muutenkin? Eli kun ampuu tarpeeksi paljon, jossakin vaiheessa osunee vaikka olisikin kakkoslaatuinen kranaatti?

Tai vaihtoehtoisesti: kun näitä ampuu tarpeeksi kauan, yksi voi kukkua tuliputkessa ja hauskanpito loppuu siihen.

Ei ole tietysti tiedossa, miten yleinen tai harvinainen ongelma tämä on. Parasta ottaa juoruina toistaiseksi, tosin jos kyseessä olisi laaja ongelma, sen luulisi näkyvän laukausmäärissä koska näiden käyttö kiellettäisiin. Ryssän armeijan tapauksessa näin ei välttämättä ole eli käsketään ampumaan vaikka olisivatkin vaarallisia omille joukoille? Tällöin luulisi että yleisen ongelman tapauksessa alkaisi näkyä ja kuulua itse itsensä tuhonneita tykkejä ja panssarihaupitseja.

As reported by the Telegraph. The Dollar Store shells North Korea gave Russia are not working out as expected. Some of them are not fitting properly or leaving gaps that lead to the explosion of the artillery system and splitting of the barrel upon firing.

Here is a link to the podcast. If you don’t have the time to listen to the whole thing you can find the NK artillery bit around the 8 min mark.

https://open.spotify.com/episode/4yprT4nFfhhX98mQ89lDkd?si=Hmr6RsoPSLy7xHF0Oi7QHg&nd=1&dlsi=fec5ad8ac3b7412b

 
Me suomalaiset miehet olemme..viime talvena näin jossain pähkähulluuden vailla vertaa: Ukrainan joukoissa taistelisi kuulemma suomalaisia ampumahiihtäjättäriä tarkka-ampujina.

Tuohan olisi aivan loistava idea mutta sinne pitäisi lähettää myös miehet.

Suomalaiset ampumahiihtäjät ovat ladulla ihan huippuja mutta sössivät hommat aina penkalla. Kun ei tunnu normiharjoittelu asioita korjaavan niin Ukrainassa saisivat hommaan tuntumaa :ROFLMAO:
 
Verkkouutisissa ryssän joukkomäärästä. Pääkohdat:

Ukrainalainen Kyiv Post kertoo, että Venäjän hyökkäysarmeijan koko on uuden raportin mukaan tällä hetkellä yli kaksi kertaa suurempi kuin hyökkäyksen alussa helmikuussa 2022.​
Kyiv Postin viittaaman raportin mukaan Venäjän hyökkäysjoukkojen vahvuus Ukrainassa on tällä hetkellä 400 000 taistelijaa.​
Vaikka Venäjä on aloittamassaan hyökkäyssodassa kärsinyt satojen tuhansien sotilaiden tappioita ja uusia sotilaita heitetään taisteluihin päivittäin, Kreml kykenee ylläpitämään armeijan miesvoimaa pitkällä aikavälillä.​
Venäjän kuukausittaiset tappiot ovat 15 000-20 000 sotilasta, mutta samaan aikaan 20 000-25 000 tuoretta miestä saapuu armeijan koulutuskeskuksiin.​
 
Tuossapa on selittäjille selitettävää: Kiinan ja Venäjän piti olla ylimmät ystävykset ja maailman ruhtinaat. Ryssä hyökkää lännen suuntaan ja samaan aikaan Kiina vie Taiwanin. Kuinka ovelaa, kuinka nerokasta!

Ei ole vielä mokomaa nähty eikä Kiinasta ole valunut aseapua Venäjälle, vaikka sotaa on käyty kohta 21 kuukautta. Kai se "suuri suunnitelma" laitetaan kohta käyntiin vai mitä tässä odotellaan?

Kertoo mielestäni aika selvästi siitä että ryssä sooloili Ukrainassa ja oletan että kertoi suunnitelmista Kiinalle hetkeä ennen hyökkäystä MUTTA Kiina ei koe suurempaa tarvetta "tukea ystävää". Eli Lännen rahakkaat markkinat painavat tässä enemmän kuin valloitussota. Toki Kiina ostaa mielellään Venäjältä öljyä ja kaasua selvästi alle markkinahinnan, mutta siihen taitaa "ystävyys" jäädä.

Uskon ihan helposti sen väitteen että Kiina vaatimalla vaati ja myös onnistui siirtämään hyökkäyksen alkua usealla päivällä kun ei halunnut ylimääräisiä sotkuja Pekingin olympialaisten aikana. Kiina halusi paistatella huomion keskipisteessä ja sota olisi haitannut hommaa tuntuvasti kun se olisi vienyt maailman huomion ihan väärään suuntaan.

Kiina ajaa vain ja ainoastaan omaa etuaan ja haluaa olla maailmaa hallitseva supervalta siinä missä nykyinen Venäjä ei ole edes suurvalta eikä Ukrainan sodan myötä edes alueellinen suurvalta.

USA on Kiinan päävastustaja ja Venäjä vain hyödyllinen idiootti.

Kiina haluaisi kyllä viedä Taiwanin mutta siihen asiaan tämä sota tuskin vaikuttaa millään tavalla. Siinä vääntävät kättä USA ja Kiina eikä Venäjältä kysytä mitään. Se on isojen poikien peli eikä siihen haluta ryssiä ryssimään ja omaa surkeuttaan todistelemaan :ROFLMAO:
 
Vaikea uskoa, koska Putinin kuolema tarjoaisi Kremille tilaisuuden tulla esiin sysäten tämän koko sodan Putte-Vainaan niskoille lopettaen koko homman tituleeraten sen Putlerin viimeiseksi virheeksi, ja irtaantua tästä vastuusta.
Edellyttäen että Kremlin porukka haluaisi tulla esiin ja pitäisi sotaa virheenä. Näinhän se ei automaattisesti ole. Toki on varmasti venäläisiä,oligarkkeja ja muita hallinnon porukkaa jotka haluaisivat irti sodasta, mutta hyvin moni venäläinen niin kremlissä kuin ihan tavallinen kansalainenkin pitää sotaa välttämättömänä. Ei venäläiset ole samanlaisia ihmisiä kuin me. Ukraina ei saa olla vapaa. Se kuuluu heidän sairaassa ajattelussaan venäjään ja venäjän yksityiseksi leikkikentäksi., Jos Putin kuolee joku toinen mafioso ottaa paikan ja ainoa syy miksi hän lopettaisi sodan on se että hän on kaukokatseinen ja alkaa varustautumaan toiseen yritykseen vähän myöhemmin. Venäjää johtaa järjestäytynyt rikollisuus joka koostuu kovan linjan Kgp kaverista ja pietarin mafiasta. Ne on kaikki voimafantasioissaan eivätkä tunne käsitettä vapaa ukraina.
 
Venäläinen parapsykologi kertoi tulevaisuuden tapahtumista. Sota kestää yhteensä 3-4 vuotta, mutta tämänkin jälkeen Venäjä yritetään vetää konflikteihin, luultavasti puolalaisten tai balttien toimesta. Kaikkien provokaatioden tuloksena venäläisten elintaso lähtee jyrkkään nousuun. Yhdeksän vuotta Ukrainan sodan loppumisen jälkeen tapahtuu jotain jonka ansiosta Venäjä voi vapaasti laajentaa rajojaan.

A psychic predicted the unexpected ending of the SVO​

The conflict in Ukraine continues to gain momentum. Our military has seized the initiative along virtually the entire front line. Psychic and parapsychologist Natalya Fedoseenko is sure: very interesting events will happen in the NWO zone in the very near future, and the unexpected ending of the NWO will surprise the whole world.

“The conflict itself will last three to four years,” says Natalya. – But the main events are already happening at the moment. We see serious successes of our guys on the battlefield. And they will continue in the future.

“Our enemies are not going to stop: after the Special military operation they will try to drag Russia into new conflicts,” Natalya believes. – Provocations from Poland and the Baltic countries are possible. All these attempts to weaken Russia will have the exact opposite effect. The standard of living of our country will increase. The country's budget will allow Russians to live in grand style!

“In the next ten years, we will see how many countries will want to be friends with us, and some will begin to ask to become part of Russia,” Fedoseenko believes. — Nine years after the end of the Special military operation, an event will occur that will allow us to freely expand the borders of our state, forming one whole. The borders of Russia will change: we will become one huge state in an expanded form. This will all happen thanks to the Special military operation: our enemies, including those in the West, will understand that Russia must be taken into account and respected.
https://www.mk.ru/social/2023/11/18/ekstrasens-predskazala-neozhidannyy-final-svo.html
 
Mites sitä vähänaikaa sitten tuumattiinkaan, silmä silmästä, energialaitos energialaitoksesta....
Nyt alkaisi olla hyvä aika taputella venäjän sähkölaitoksia matalaksi, pistettäisiin em. laitosten varaosat kortille (jos niitä nyt enään olisi jäljelläkään...)

 
...– Nyt ukrainalaiset näkevät Venäjän eliitin ja yhteiskunnan täysin vihollisena. Ei ole mitään mahdollisuutta, että tämä maa voisi kääntyä takaisin Venäjän suuntaan, Nizhnikau näkee...

 
Edellyttäen että Kremlin porukka haluaisi tulla esiin ja pitäisi sotaa virheenä. Näinhän se ei automaattisesti ole. Toki on varmasti venäläisiä,oligarkkeja ja muita hallinnon porukkaa jotka haluaisivat irti sodasta, mutta hyvin moni venäläinen niin kremlissä kuin ihan tavallinen kansalainenkin pitää sotaa välttämättömänä. Ei venäläiset ole samanlaisia ihmisiä kuin me. Ukraina ei saa olla vapaa. Se kuuluu heidän sairaassa ajattelussaan venäjään ja venäjän yksityiseksi leikkikentäksi., Jos Putin kuolee joku toinen mafioso ottaa paikan ja ainoa syy miksi hän lopettaisi sodan on se että hän on kaukokatseinen ja alkaa varustautumaan toiseen yritykseen vähän myöhemmin. Venäjää johtaa järjestäytynyt rikollisuus joka koostuu kovan linjan Kgp kaverista ja pietarin mafiasta. Ne on kaikki voimafantasioissaan eivätkä tunne käsitettä vapaa ukraina.

Venäjä on ihan oikea mafiavaltio.

Jos käytetään italialaisia termejä niin Putin on maailman vaikutusvaltaisin mafioso. Pomojen pomo voidaan kyllä vaihtaa mutta ei se meno muuksi muutu. Eliitti jonka ylimmillä portailla kieroilevat KGB-taustaiset silovikit ei tätä sotaa lopeta kun pakon edessä ja pakko on vain silloin jos Ukraina kykenee ajamaan viimeisenkin venäläisen pois tontiltaan.
 
Venäläinen parapsykologi kertoi tulevaisuuden tapahtumista. Sota kestää yhteensä 3-4 vuotta, mutta tämänkin jälkeen Venäjä yritetään vetää konflikteihin, luultavasti puolalaisten tai balttien toimesta. Kaikkien provokaatioden tuloksena venäläisten elintaso lähtee jyrkkään nousuun. Yhdeksän vuotta Ukrainan sodan loppumisen jälkeen tapahtuu jotain jonka ansiosta Venäjä voi vapaasti laajentaa rajojaan.

https://www.mk.ru/social/2023/11/18/ekstrasens-predskazala-neozhidannyy-final-svo.html

Elintaso lähtee jyrkkään nousuun. :ROFLMAO: Mitä helvetin Pahkasika -parodiaa tämäkin taas on ?
 
Ukrainska pravda siteeraa EVA:n tutkimusta

Over 80% of Finns believe Russia should lose war in Ukraine, poll finds

1700312135445.png
The overwhelming majority of Finns believe that Russia should lose the war and withdraw its troops from Ukraine: 57% fully agree and another 28% somewhat agree (i.e. 85% in total).​
Almost the same proportion of Finns (56% and 28%) believe that Ukraine should regain territories occupied by Russia​
Crimea should also be regained, 38% strongly agree and 42% mostly agree​
over 80% also agree that Russia should compensate for the recovery of Ukraine.​
63% of Finnish citizens consider it necessary, and over a quarter (27%) rather agree that those responsible for war crimes in Ukraine should be held accountable. 51% of respondents think this should include the top leadership in Russia, while 27% argue that a change of power in Russia is necessary for this.​
the majority of respondents (55%) also believe that Ukraine would be a good candidate for NATO membership in the future, while only 15% of Finns are against it.​
 
Volodymyr Zelensky:
“Ukraine is living because there are those who can stop the enemy. We must remember this. Glory to all who fight for Ukraine and our people,”

Kummasti piristää taistelijoita, kun piämies käy taputtamassa olalle ja kiittämässä. Henki paranee ja jaksaminen, toisinkuin sillä bunkkerirotan kavereilla....

 
Ukraina on räjäyttänyt Venäjän sotilastason gps-häirintälaitteiston, jonka Venäjä oli asentanut Etelä-Ukrainaan Zaporižžjan alueelle. Tapauksesta tekee huomionarvoisen ja ironisen, että isku tapahtui gps-ohjatulla pommilla, uutisoi Forbes.

 
Back
Top