Ukrainan konflikti/sota

Ei hyvää päivää kun ei mene jakeluun yksinkertainen pointti vaan selkeästi tunteisiin.
Jos kramatorskin tori isku on ollut normi viimeiset kolme vuotta, menisitkö sinä ottamaan ihmismassaan aurinkoa?

Venäjä iskee siviilikohteisiin missä on siviilejä, mutta selkeästi ei systemaattisesti. Kuten aikaisempi viestettelijä sanoi "venäjä iskee sairaaloihin" kyllä niin iskee, mutta ei systemaattisesti sillä muuten kyseisessä kaupungissa ne olisivat maan tasalla.
En sekuntiakaan epäile, että jos ryssällä olisi kapasiteettia, niin koko Ukraina olisi jo pommitettu kuumaisemaksi. Vaan ryssällä ei selvästikään ole tuollaista kapasiteettia ja "maailman toinen armeija" on muutenkin osoittautunut melko moniongelmaiseksi tapaukseksi. Miksi yrität tehdä ryssän välttämättömyydestä hyveen?
 
Kyllä ja ei. maalittaa todistetusti mutta ei säännöllisesti/systemaattisesti kaikkia edellä mainittuja.
Vai onko Harkovan keskussairaala/sairaalat jo raunioita odotan mielenkiinnolla vastausta.


Kova luottamus on johonkin kerta ilmahälytyksen aikana ei mennä ilmasuojaan. Jos Venäjä iskee suuriin ihmis keskittymiin poikkeuksetta niin en itse olisi tuolla pulikoimassa vai olisitko sinä?
MS2 pommitus oli epätarkkaa nykyään tarkempaa, joten sekin ero tässä on.

edit. itse twiitissäkin luki että venäjä iski kerrostaloon josta tuo savupilvi nousee. Itse ihmettelen miksi porukka kokoontuu isoihin massoihin jos venäjä iskee/iskisi niihin systemaattisesti.
Luottamus on siihen että tuon kokoisessa kaupungissa ei tällä kertaa osu omalle kohdalle. Jos jokainen Ukrainan alueelle lentävä ohjus aiheuttaisi sen että kaupungeissa mennään pommisuojiin, ei sieltä poistuttaisi ikinä.
Ihmisen psyyke ei kestä jatkuvaa pelossa elämistä, joten jossain kohtaa on vain pakko elää niin normaalia elämää kuin mahdollista.
 
Videolla kuulostaa siltä että klusterit suhaltelee rannalle / rannan tuntumaan.
En löytänyt ainuttakaan räjähdystä videosta. Synteettiset äänet on voitu helposti lisätä jälkikäteen.
Eli tämän perusteella ei voi väittää että ATACMS oli tullut ketoon hiekkarannalla,
kun moskavan uskottavuus on nolla niin pitäisi olla vähän paremmat evidenssit.

Toki on voinut rysähtää mutta mutta ...
Pohdin että olisipa satelliittikuvia joista näkee palojäljet.
 
Vatnikki ja örkki on aina kuluerä jakamaan zaarin varoja ellei satu olemaan töisä valuuttatuloja tekevässä öljy/kaasu laitoksessa. Kaikki muut voi tapattaa niin tarttee jakaa vähemmän kansalle. Jää enemmän siis eliitille.
Juuri tätä olen itsekin pohtinut, putinomics ei nyt vaan ole verrattavissa mihinkään normaaliin talouteen. Ääritapauksessa zenäjä voisi toimia sitenkin että kiinalaiset tekevät kaiken työn Moskovan, ja ehkä muutaman muunkin kaupungin ympärillä, ja maksaisivat siivun luonnonvarojen tuotosta zenäjän hallitukselle joka pyörittäisi pomkinin kulisseja parille kymmennelle miljoonalle onnekkaalle vatnikille.
 
Matveevilta ihan hyvä tiivistys Sevastopolin iskusta. Toki voidaan olla montaa mieltä, mikä on Ukrainan syyllisyysaste. Aika vähäinen mielestäni. Mutta ehkäpä tavan ryssä ei tiedä, tai on vaan niin helvetin tyhmä (sensuuri), että Sevastopol on sotatoimialuetta?

Russians will die until Putin gets four regions of Ukraine. This is exactly what he said when he set new conditions. We see what this leads to today in Sevastopol.

This is not the first or tenth time that the Ukrainian Armed Forces have attacked military targets in annexed Crimea. Air defense systems, airfields, Shahed drone launch sites, radars, missile warehouses, Onyx missile launch systems, ships and bases of the Black Sea Fleet.

Today, one of the ATACMS missiles deviated from the course due to the effects of air defense (according to the Russian Ministry of Defense) and exploded over Sevastopol. Her submunitions fell on the beach. 5 people were killed and another 124 people were injured.

It is obvious even to Z-military officers that the Ukrainian Armed Forces hit one of the many military targets located in that area. They ask, why is the beach season open in a combat zone? Why, a few kilometers from military installations that are regularly shelled, are families with children lying calmly on the sand? Why didn’t anyone warn them, why didn’t anyone close the beaches located in the obviously dangerous zone?

Crimea is a dangerous place. Going there on vacation means risking your life and that of your entire family. Because Crimea is a war zone. An annexed territory that the Russian authorities and military turned into one large fortified area. Without notifying civilians about this.

Putin is comfortable with the death of Russian citizens. And the people who died today are in his hands. It was he who said: “Either give me four regions, or the war will continue.” The war continued. Russian citizens died in Crimea. If the lives of Russians meant anything to him, the war would never have started. He can stop it and the death of our fellow citizens with one decision right now.

In my opinion, the Ukrainian Armed Forces bear some of the blame for what happened, because the use of missiles with cluster warheads in the immediate vicinity of the city exceeds the acceptable risk and can lead to the death of civilians.

However, the main blame lies with Putin and his government. Firstly, for unleashing an aggressive war, as a result of which Ukraine is forced to defend itself and attack Russian military installations in the places where they are located. Secondly, for the joint placement of recreational facilities and military facilities in the zone of action of enemy weapons. That is, in a combat zone in the midst of a war. Thirdly, for the lack of notification and fair warning of people about the danger that threatens them.

It is obvious that Russian propaganda will try to turn such attacks to its advantage. The dead cannot be brought back. How not to return hundreds of thousands of Ukrainians and Russians killed in this war. We must not forget that until 2022, no one died under shelling either in Kharkov or on the Crimean beaches. And back in 2013, a Ukrainian and a Russian, standing on the same beach near Sevastopol, hugged each other in a friendly manner and never planned to kill each other. One man and his minions decided to change this for the sake of bastard ambitions and lust for power. And now there are bloody bodies lying on the beach.
 
Operatiiviset tiedot 23.06.2024 klo 19.00 koskien Venäjän hyökkäystä

Vihollinen jatkaa päätoimien tekemistä Kupyanin ja Pokrovskyn suunnissa. Tänään taistelujen määrä koko etulinjalla on noussut jo 96:een.

Tilanne on kireä Kupjanskin suunnassa - tällä hetkellä meillä on yhdeksän taistelukohtausta viiden eri siirtokunnan lähellä. Taistelut kahdessa paikassa, lähellä Sinkivkaa ja Stelmahivkaa, jatkuvat edelleen.

Lymanin suunnassa, Serebryanin metsässä ja Makiivkan lähellä on kolme yhteenottoa. Neljä muuta vihollisen hyökkäystä on jo torjuttu tänään.

Vahvistetut vihollisen kokonaistappiot Kupyanskin ja Lymanskin suunnassa henkilöstömääränä mitattuna ovat tällä hetkellä 167 kuollutta ja haavoittunutta. Muutama hyökkääjä saatiin kiinni. Panssarivaunu, ase, panssaroitu taisteluajoneuvo, neljä ajoneuvoa ja 79 vihollisen miehittämätöntä lentokonetta tuhoutuivat. Kaksi tykistöjärjestelmää, kolme BBM-konetta ja kaksi miehittäjien autoa vaurioituivat.

Siverskyin suunnassa venäläiset terroristit pudottivat iltapäivällä kaksi ilmapommia Serebrjankan ja Spirnyn alueilla.
Kramatorskin suunnassa vihollisen taktisen aseman parantamisyritysten kokonaismäärä nousi viiteen. Hyökkäykset torjuttu. Tilanne on hallinnassa.

Pokrovskin suunnassa yhdeksän yhteenottoa jatkuu Novooleksandrivkan, Sokolin, Vozdvizhenkan ja Jevgenivkan alueilla. Toiset 29 hyökkäystä suuntaan on jo saatu päätökseen. Vihollinen kärsi työvoiman menetyksiä: peruuttamattomia - 137, terveys - 154. Myös noin puoli tusinaa venäläisiä miehittäjiä antautui. Lisäksi sotilaamme tuhosivat kolme panssarivaunua ja vaurioittivat saman määrän. Yleistä tietoa kärsineistä sotilasvarusteista selvitetään.

Kurakhivin suunnassa yhteenottojen kokonaismäärä nousi kahdeksaan. Kaikki vihollisen hyökkäykset pysäytetään. Myös venäläiset terroristit suorittivat ilmaiskuja - he osuivat Kurakhivskaya TPP:n, Kurakhovon ja Krasnohorivkan alueisiin ilmatorjuntaohjuksilla ja ohjaamattomilla ilmaohjuksilla lähellä Kostyantynivkaa.

Dneprin suunnassa onnistuttiin torjumaan viisi hyökkääjien yritystä syrjäyttää joukkomme Dnipro-joen vasemman rannan asemista.

Muissa suunnissa tilanne ei muuttunut merkittävästi.

Tue Ukrainan armeijaa! Me tulemme voittamaan!
Kunnia Ukrainalle!

 
En sekuntiakaan epäile, että jos ryssällä olisi kapasiteettia, niin koko Ukraina olisi jo pommitettu kuumaisemaksi. Vaan ryssällä ei selvästikään ole tuollaista kapasiteettia ja "maailman toinen armeija" on muutenkin osoittautunut melko moniongelmaiseksi tapaukseksi.
Voidaan me leikkiä, että Venäjä tuhoaisi tai olisi tuhonnut Harkovan sairaalat maan tasalle viimeisen 3v aikana, mutta ei ole näin tehnyt koska ei ole kapasiteettia ja sen sijaan eilenkin ampui ohjuksen kohti kerrostaloa.

Miksi yrität tehdä ryssän välttämättömyydestä hyveen?
Koska aihe olisi mielenkiintoinen miten venäjä päättää iskun kohteensa, milloin ammutaan siviilikohteisiin ja miksi osa jätetään olemaan ja mikä % menee oikeista sotilaallisista kohteista huti esim. jenkeillä tomahawk ohjuksista 91 sodassa noin 85 % osui kohteeseen. Mutta selkeästi se ei onnistu sillä reaktio on autom. "vitun ryssä vittu annat anteeksi sotarikoksia" tunne soppaa, ehkä sodan jälkeen.
 
Kyllä ja ei. maalittaa todistetusti mutta ei säännöllisesti/systemaattisesti kaikkia edellä mainittuja.
Vai onko Harkovan keskussairaala/sairaalat jo raunioita odotan mielenkiinnolla vastausta.


Kova luottamus on johonkin kerta ilmahälytyksen aikana ei mennä ilmasuojaan. Jos Venäjä iskee suuriin ihmis keskittymiin poikkeuksetta niin en itse olisi tuolla pulikoimassa vai olisitko sinä?
MS2 pommitus oli epätarkkaa nykyään tarkempaa, joten sekin ero tässä on.

edit. itse twiitissäkin luki että venäjä iski kerrostaloon josta tuo savupilvi nousee. Itse ihmettelen miksi porukka kokoontuu isoihin massoihin jos venäjä iskee/iskisi niihin systemaattisesti.

Unohdit syyttää amerikanskeja sekä juutalaisia siitä, että ryssällä ei yksinkertaisesti ole riittävästi puikkoja, jotta niitä riittäisi räiskittäväksi tori, sairaala, lämpövoimala ja ostoskeskusterroripommituksiin. Mutta niitä on systemaattisesti sodan alusta asti tehty tasaisin väliajoin aina oletettavasti silloin kun on saatu puikkojen minimi-varastomäärää hilattua ylös.

Kysyit mm. Harkovan sairaaloista, niin tässä nyt vähän lisää "viisastelua" lähteenä Reuters, CNN, Sky news. Ei New Orc- tai Russian Timesia.


Ostari-isku

Infraterroria
Russia launches 'massive' attack on Ukrainian power grid

Joka kymmenettä sairaa vastaan isketty,ja tänä jo vuonna 2023

Joka seitsemäs koulu (~400kpl) puikotettu ekan vuoden aikana idässä:

Joten please, herra kersantti, jätätkö tuon nillityksen vähemmälle.

Slava Ukraini, Putin khuilo
 
Voidaan me leikkiä, että Venäjä tuhoaisi tai olisi tuhonnut Harkovan sairaalat maan tasalle viimeisen 3v aikana, mutta ei ole näin tehnyt koska ei ole kapasiteettia ja sen sijaan eilenkin ampui ohjuksen kohti kerrostaloa.


Koska aihe olisi mielenkiintoinen miten venäjä päättää iskun kohteensa, milloin ammutaan siviilikohteisiin ja miksi osa jätetään olemaan ja mikä % menee oikeista sotilaallisista kohteista huti esim. jenkeillä tomahawk ohjuksista 91 sodassa noin 85 % osui kohteeseen. Mutta selkeästi se ei onnistu sillä reaktio on autom. "vitun ryssä vittu annat anteeksi sotarikoksia" tunne soppaa, ehkä sodan jälkeen.
Saksa pommitti Britanniaa 40-41. Osa painettiin kaupunkeihin, osa teollisuuteen, osa sotilaskohteisiin. Sama koskee liittoutuneita 42-45.

Mikä se suhde totaalisessa sodassa milloinkin on, jäänee mysteeriksi.

Voihan se olla, että Harkovassa ryssä tähtäsi sairaalaan, mutta osui kerrostaloon. Tai sitten välillä päättävät vain ampua kerrostaloa, eikä aina vain sairaalaa, jotta ihmiset eivät olettaisi kohteista yhtään mitään. ”Kukaan ei ole turvassa missään” lienee viesti, mitä haetaan terroripommituksilla. 2 MS tarkkuus oli mitä oli, joten kollateraalia tuli kuin itsestään. Nykypäivän täsmäaseilla, sitä joudutaan ihan suunnittelemaan.

Ihmiskunta noin keskimäärin on onneksi kehittynyt 80 vuodessa sen verran, että uudet ”Dresdenit” eivät tule tässä hetkessä kyseeseen. Ryssäkin sen tietää, että seurauksena tulisi muutakin kuin toruja. Onneksi heillä ei ole kykyä eikä uskallusta vastaavaa toistaa. Halusta tuskin on kiinni.
 
Koska aihe olisi mielenkiintoinen miten venäjä päättää iskun kohteensa, milloin ammutaan siviilikohteisiin ja miksi osa jätetään olemaan ja mikä % menee oikeista sotilaallisista kohteista huti esim. jenkeillä tomahawk ohjuksista 91 sodassa noin 85 % osui kohteeseen. Mutta selkeästi se ei onnistu sillä reaktio on autom. "vitun ryssä vittu annat anteeksi sotarikoksia" tunne soppaa, ehkä sodan jälkeen.
Ryssän sotarikoksissa riittää tutkittavaa vuosikymmeniksi mutta en silti tekisi umpikahjoja johtopäätöksiä "erikoisesta sotilasoperaatiosta" yhden uimavideon perusteella.
 
Unohdit syyttää amerikanskeja sekä juutalaisia siitä, että ryssällä ei yksinkertaisesti ole riittävästi puikkoja, jotta niitä riittäisi räiskittäväksi tori, sairaala, lämpövoimala ja ostoskeskusterroripommituksiin. Mutta niitä on systemaattisesti sodan alusta asti tehty tasaisin väliajoin aina oletettavasti silloin kun on saatu puikkojen minimi-varastomäärää hilattua ylös.

Kysyit mm. Harkovan sairaaloista, niin tässä nyt vähän lisää "viisastelua" lähteenä Reuters, CNN, Sky news. Ei New Orc- tai Russian Timesia.

Kyse on Harkovan kaupungista ei oblastista. Tuo artikkeli käsittelee sairaalaa joka on yhtä kaukana harkovan kaupungista kuin loviisa helsingistä
Ostari-isku

Infraterroria
Russia launches 'massive' attack on Ukrainian power grid

Joka kymmenettä sairaa vastaan isketty,ja tänä jo vuonna 2023

Joka seitsemäs koulu (~400kpl) puikotettu ekan vuoden aikana idässä:

Joten please, herra kersantti, jätätkö tuon nillityksen vähemmälle.

Slava Ukraini, Putin khuilo
Harmi että aikaasi tuhlaantui artikkeleiden hakemiseen tunne puuskissa kun en missään vaiheessa kieltänyt etteikö venäjä iske mm. infraa vastaan.

Sairaaloista Harkovan alueella josta esitetyn kysymyksen ohitit täysin voit siihen palata jos haluat. (16 April 2024)
Frontline cities suffer not only from constant Russian shelling but also from Russian fakes. Part of the propaganda involves spreading rumors about the current situation in the frontline cities, where the severity of the situation is exaggerated excessively. This particularly concerns the medical infrastructure.
Näyttökuva (31).png
 
Back
Top