Ukrainan konflikti/sota

Jep.

http://rbth.com/defence/2015/12/03/...ller-10-facts-about-the-moskva-cruiser_546927

2. This ship is essentially a naval version of the S-300 long-range air defense system. In addition to anti-air missiles, the Russian vessel is armed with anti-ship missiles, anti-submarine mortars and torpedoes

Meinaan vaan, että en putoa tuolilta, jos S-sarjaa löytyisi nimenomaan Merivoimilta. Kun miettii toimintaympäristöä jne. niin se olisi jopa loogista.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: PSS
Meinaan vaan, että en putoa tuolilta, jos S-sarjaa löytyisi nimenomaan Merivoimilta. Kun miettii toimintaympäristöä jne. niin se olisi jopa loogista.
S-300F Fort (SA-N-6) eli S-300:n laivastoversio esiteltiin 1984, käytössä Slava ja Kirov-luokan aluksissa.
S-300FM Fort-M (SA-N-20), uudempi versio joka esiteltiin 1990, käytössä Kirov- luokan Poytr Velikiy:llä.
Kirov-luokan Admiral Nakhimov on tarkoitus aseistaa S-400:sta johdetulla 48N6DMK ohjuksella.
 
Venäjä uhkailee jo diplomaattisuhteiden katkaisulla (Medvedevin suulla):
Medvedev varoitti diplomaattisten suhteiden katkaisemisesta Ukrainaan

Ukrainan sotilastiedustelu syytti perjantaina Venäjää laajan provokaation suunnittelemisesta Krimillä ja maan itäosissa.

    • Ukraina on kiistänyt Venäjän väitteet siitä, että Ukraina olisi tehnyt aseellisen hyökkäyksen Krimille.
    • Venäjän pääministeri Dmitri Medvedevin mukaan diplomaattisuhteet Ukrainaan voidaan katkaista.
    • Venäjän armeija kertoi perjantaina toimittaneensa S-400 Triumf -ilmatorjuntaohjusjärjestelmän Krimille
Se syytti Venäjää myös asevarustelun kasvattamisesta sodan runtelemassa Itä-Ukrainassa.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev puolestaan varoitti, että maan presidentti Vladimir Putin voisi katkaista diplomaattiset suhteensa Ukrainaan, jos Ukraina ei jätä muita vaihtoehtoja vaikuttaa tilanteeseen. Venäjä on sanonut Ukrainan tehneen aseellisen hyökkäyksen Krimin alueella. Ukraina on kiistänyt väitteet.

Venäjän armeija kertoi perjantaina toimittaneensa S-400 Triumf -ilmatorjuntaohjusjärjestelmän Krimille. Armeijan mukaan järjestelmä saadaan valmiiksi joulukuussa.

S-400-ilmatorjuntajärjestelmä torjuu lentokoneita ja risteilyohjuksia, ja sen kantomatka on noin 400 kilometriä.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016081222093179_ul.shtml
 
Ainoa selitys sille ettei järjestelmää ole paikalla on se, että niitä ei yksinkertaisesti ole olemassa enempää.

Ei S-400 ole vielä suuria määriä toimitettu Venäjällä. Ulkomuistista muistelen, että vasta muutama pataljoona on varustettu niillä - niitä on toimitettu varsinaisesti vasta Moskovan, Karjalan/Kuolan alueelle, Kauko-itä ja muistelen että vielä Kaukasuksen alueelle. Tarvittaessa niitä on sitten siirretty Syyriaan (jonne lopulta myös ohjuksia saapui) ja nyt Krimille. Olen kuitenkin ymmärtänyt asian siten, että Krimille tultaisi sijoittamaan pysyvästi S-400 järjestelmän ohjuksia - jos niemimaa pysyy Venäjän hallussa.

vlad
 
Älkää antako otsikon hämätä. Tiukkaa analyysiä it-kapteeni Kukkolalta.

Suomalaisasiantuntija: Krimin tapahtumilla ei ole väliä – vain Venäjän reaktiolla on

Venäjä käytti jälleen kerran tilannetta hyväkseen korostaakseen omaa voimaansa, sanoo strategian opettaja Juha Kukkola Maanpuolustuskorkeakoulusta. Sillä ei ole hänen mukaansa mitään väliä, tapahtuiko Krimillä viime viikonvaihteessa provokaatio vai ei. Kovat puheet eivät kuitenkaan välttämättä johda sotaan.

Strategian opettaja Juha Kukkola maanpuolustuskorkeakoulusta ei edes yritä arvailla, mitä Krimillä tapahtui vai tapahtuiko siellä mitään. Hänen mielestään Venäjä vain käytti tilannetta hyväkseen ja sai sen näyttämään siltä, että Venäjää on loukattu.

Silläkään ei ole merkitystä, että aseellinen välikohtaus – jos sitä ylipäätään oli – tapahtui alueella, joka on virallisesti edelleen Ukrainan eikä Venäjän aluetta.

– Venäjä paaluttaa vaadettaan Krimin suhteen eli viestittää, että Krim on Venäjän de facto, sanoo Kukkola.


Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja Juha Kukkola. Kuva: Yle

Hän viittaa siihen, että Krimin erityisasema lopetettiin viime keväänä, ja alue liitettiin osaksi Venäjän eteläistä hallintopiiriä. Krimillä toimivat Venäjän lait ja raha. Valtaosalla krimiläisistä on jo Venäjän passi.

Kukkolan mukaan Venäjä myös käyttää Krimiä hyväkseen omaan puolustautumiseensa ja näyttää sotilaallista voimaansa maailmalle.

Taustalla sotaharjoitukset
Venäjä on kasvattanut sotavoimaansa Krimillä jo ennen tämän viikon tapausta. Alueelle on kesän aikana tuotu lennoston osia, lisää maajoukkoja sekä ilma- ja meritorjuntaohjuksia.

Se voi Kukkolan mukaan liittyä Venäjällä syksyllä järjestettävään massiiviseen Kaukasus 2016 -sotaharjoitukseen.

Harjoitukseen osallistuvat Kaspian lippue, Mustanmaren laivasto, Itämeren laivasto ja Läntinen sotilaspiiri. Ne harjoittelevat ensin tahoillaan ja sitten yhdessä.

Kukkola muistuttaa, että heti joidenkin aiempien sotaharjoitusten jälkeen Venäjä on lähettänyt joukkojaan sotimaan maan rajojen ulkopuolelle. Näin tapahtui viime syksynä, kun Venäjä lähetti joukkojaan Syyriaan. Vuonna 2008 joukot marssivat Georgiaan.

Juha Kukkolan mukaan presidentti Putin tietää hyvin, että lännessä osattaisiin aikaisemman perusteella odottaa Venäjältä samanlaista jatkoa.

Hän ei silti usko, että Venäjä nyt suunnittelisi Ukrainaan hyökkäystä, joka voitaisiin tulkita kostoiskuksi viime viikonlopun tapahtumille.

– Putin käyttää kova kieltä, mutta sen tarkoitus on osoittaa, että Venäjä on vahva ja että se pystyy suojelemaan krimiläisiä Ukrainalta, sanoo Kukkola.

Sota ei hyödytä Ukrainaa eikä Venäjää
Vaikka tilanne nyt näyttää räjähdysherkältä, Kukkola ei usko, että se laajenisi sotilaalliseksi konfliktiksi Ukrainan ja Venäjän välillä.

Hän pitää selvänä, että Ukraina ei ryhdy sotatoimiin Venäjää vastaan eikä yritä vallata Krimiä takaisin sotilaallisesti.

– Sillä ei ole siihen resursseja eikä halua, sillä se heikentäisi Ukrainan suhteita maan läntisiin tukijoihin, Kukkola sanoo.
Ukraina on myös pyrkinyt välttämään Venäjän provosoimista.

Mutta Kukkolan mukaan myöskään Venäjän ei kannata suunnitella hyökkäystä Ukrainaan, sillä se turmelisi ennestäänkin huonot suhteet Venäjän ja lännen välillä.

– Vaihtoehto voisi olla rajoitettu sotilaallinen toiminta, sanoo Kukkola. Tällainen voisi olla yksittäinen isku johonkin Ukrainan sotilaskohteeseen tai jonkun Ukrainan alueella sijaitsevan kohteen väliaikainen valtaus.

Kielenkäyttö on osa informaatiosotaa
Strategian opettaja Juha Kukkola muistuttaa, että Venäjän strategiaan kuuluu olennaisesti aloitteellisuus. Kaikkeen reagoidaan ennen muita.

Kova kielenkäyttö viestii Venäjän kansalaisille, että presidentti Vladimir Putin on vahva eikä salli minkäänlaisia provokaatioita omaksi katsomallaan alueella. Juuri ennen syyskuussa järjestettäviä parlamenttivaaleja kansan on hyvä uskoa, että sillä on voimakas johto.

Peliin kuuluu, että mahdolliset konfliktit pannaan muiden syyksi, kun taas Venäjä esiintyy harkitsevaisena ja rauhanomaisena, Kukkola selvittää. Kyse on siis informaatiosodasta.

Diplomatia apuun
Kukkola arvelee, että kiusallinen tilanne Venäjän ja Ukrainan välillä yritetään ratkaista neuvottelemalla. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on jo ehdottanut puhelinneuvottelua presidentti Putinin kanssa. Myös EU ja Nato saattavat suositella Ukrainalle pyrkimistä neuvotteluratkaisuun.

Venäjän tavoitteena on Ukrainan heikentäminen ja kääntäminen takaisin Venäjän suuntaan.

juha%20kukkola.jpg


– strategian opettaja Juha Kukkola

Kukkolan mukaan on myös mahdollista, että Venäjä jatkaa Ukrainan taloudellista painostamista. Ukrainan konflikti on romahduttanut maiden välisen kaupan. Ratkaisemattomia kysymyksiä liittyy myös maakaasun toimituksiin Venäjältä Ukrainaan.

– Venäjän tavoitteena on Ukrainan heikentäminen ja kääntäminen takaisin Venäjän suuntaan, Kukkola sanoo.

Maiden välejä hiertävät monet perustavanlaatuiset ristiriidat, joista yksi liittyy Minskin sopimukseen. Sisällissota Donbassin alueella Itä-Ukrainassa jatkuu, eikä pari vuotta sitten solmitulla Minskin sopimuksella ole saatu käytännössä juuri mitään aikaan.

Ukraina vaatii, että Venäjän vastainen raja palautetaan sen valvontaan ja vieraat joukot poistuvat Donetskin ja Luhanskin alueilta ennen kuin alueiden itsemääräämisoikeuden taso määritellään.

Venäjä puolestaan vaatii, että itsemääräämisoikeus ratkaistaan ensin. Näin Venäjä varmistaisi sen, että Ukrainan sisällä on jatkossakin vahvasti Venäjän mielinen itäosa.

http://yle.fi/uutiset/suomalaisasia...ole_valia__vain_venajan_reaktiolla_on/9090810


 
Varmuudeksi Latvian rajan takana on voimaryhmä harjoittelemassa. Länsi nukkuu Ruususen unta ja spekuloi sillä, mitä Putin ei muka tällä kertaa tee.
 
Varmuudeksi Latvian rajan takana on voimaryhmä harjoittelemassa. Länsi nukkuu Ruususen unta ja spekuloi sillä, mitä Putin ei muka tällä kertaa tee.

Löysitkö mitään noista laivaston yksiköistä? Latvian rannikolla on käyty kuikuilemassa mutta esimerkiksi mitä Pohjoinen Laivasto touhuaa?
 
Tällainen Maskirovka löytyi heti.

Navy will hide entire Severomorsk in giant fake fog screen
Civilians asked to stay calm for the next three days. Despite “specific smell” – the smoke is harmless to people, Defence officials assure.

During a three days exercise from August 10 to 12, Russia’s Northern Fleet will try to hide its main base Severomorsk under smoke, Interfax reports quoting sources in the Defence Ministry.


http://thebarentsobserver.com/secur...hide-entire-severomorsk-giant-fake-fog-screen
 
Voisiko tuo maskirovka iittyä it-ohjusten siirtoon? Peitetään toimintaa länsimaiden tiedustelulta.
 
Noin laajan savustuksen alla varmaan kaikki yksiköt ryhmitellään sotaa varten ja strategiset sukellusveneet varustetaan ytimillä yms.
Krimillä on muistaakseni sukellusvene suojat jo muutenkin.
 
Tai sidotaan kansainvälistä satelliittiresurssia tuijottamaan usvaa kun pitäisi seurata mitä kädet tekevät etelässä? Severomorsk on tosiaan Murmanskissa.

Mutta kai siellä ylhäälläkin on tarvetta liikutella oikeastikin jos todella sota laajenisi Ukrainassa, taitaa satamastakin seilata kaikki mikä kelluu kun luodaan kykyä uskottavaan vastaiskuun eskalaation varalle.
 
Back
Top