Ukrainan konflikti/sota

hyvis

Kapteeni

jtsaari2004

Kapteeni
Ei julkistettu vielä Suomen ja Ruotsin täysjäsenyyttä, mutta saamme ilmeisesti kaiken Naton tiedon siinä missä täysjäsenetkin. Tiedustelutietoa on tietysti tullut tänne aikaisemminkin joten vähän ontto juttu tavallaan.
Eikä tämä edellytä Niinistön keikkaa Washingtoniin, eikä oikeastaan mitään kokoustakaan. Johan viikko sitten Niinistö kertoili "em-es-ii-järjestelmästä", että nyt tulee jotain bittiä sieltä nytten.
 

OXPAHA

Kapteeni
RT ei näy Telegramissa tai YouTubessa, eikä VPN auta. Mitä helvettiä ja miksi? Ei kai tämä ole kenenkään mielestä ok? Tuo on ryssän tasolle vajoamista.
RT on Venäjän hallituksen kanava. Venäjä on käytännössä julistanut sodan muulle maailmalle. Joten kyllä, se on ok.

Moraalinvartijat voivat suosiolla valittaa säännöistä sodan jälkeen. Jos Suomeen hyökättäisiin, enpä sanokaan enempää.

(Editoitu pois ruma sana)
 
Viimeksi muokattu:
Jankutusta taas. Twiitteja, uutisointia, analyysejä, ja jännittäviä punaisia ja sinisiä viivoja kartoilla on tarjolla pilvin pimein. Monet toistavat aiempia tietoja uusina tietoina, tai lainaavat toisiaan hatarin perustein. Suuri osa on hämäriä juoruja, toiveita, ja pelkoja jotka lähtevät elämään omaa elämäänsä. Ihmiset puhuvat ja ilmaisevat ajatuksiaan mielellään, mutta enemmistön puhe on aina luuloja, mutuilua ja kohinaa. Isolla osalla ei ole mitään varteenotettavaa tietoa. Sodan sumu elää ja voi hyvin.

Älkää turhaan hirttäytykö pohtimaan, onko joku yksittäinen upseeri nyt oikeasti tapettu tai lentokone oikeasti tuhottu. Ne ovat pieniä ja äärettömän epävarmoja detaljeja suuressa kuvassa. Tiedämme kohtullisella varmuudella vain sen missä tällä hetkellä taistellaan. Voittoja ja tappioita suurennellaan ja vähätellään, kaikki muu on epävarmaa. Emme esim. tiedä luotettavasti mitään Ukrainan tappioista (ja parempi niin, toistaiseksi.)

JSTAR:eista ja satelliiteistä jenkit pystyvät varmasti seuraamaan menoa maan kamaralla mukavan tarkasti, mutta hehän eivät lukujaan twiittaa.

Jos haluaa seurata Venäjän kalustotappioita, kaikkein konservatiivisin arvio tulee tarkistetusta kuvamateriaalista. Laskua pitää yllä esim. oryx-twitter:
Todelliset tappiot ovat väistämättä korkeammat kuin mitä videot ja kuvat näyttävät, sillä jokaikistä romua ei kuvata. Mikä suhdeluku tässä pätee on jokaisen oma arvaus. Ukrainan viralliset luvut voivat olla yllättävänkin totuudenmukaisia Venäjän panssari- ja miehistötappioiden (huom. 9000+ tappioita, sisältää myös muut kuin kaatuneet!) osalta, vaikka lentokaluston puolella voi hyvin olla lapinlisää.

Kaikin puolin Ukrainalla näyttää kuitenkin menevän vaikuttavan hyvin. He ovat selvinneet jo viikon, pidätelleet tai jopa pysäyttäneet venäläiset monessa suunnassa, romuttaneet huomattavan osan Venäjän kärkikalustosta, ja heidän voimansa kasvaa samalla kun putikan esikunta hikoilee ja moraali kärsii. Ei tullutkaan Georgia osa 2. Pitkä ja entistä verisempi sota on näillä näkymin tiedossa, samalla kun Venäjä pohjoiskoreoituu ja irtaantuu totaalisesti omaan todellisuuteensa, ellei putikkalutikkaa kohta joku nitistä tai kansan illuusiot puhkea (tuskin, sillä hänellä on lojaali sisäpiiri joiden henki ja hyvinvointi riippuu hänestä, moskovalainen eliitti jonka hyvinvointi riippuu muun Venäjän riistämisestä, ja kaksi vuosikymmentä hiottu poliisivaltion sorto- ja propagandakoneisto, mutta aina saa toivoa.)

Ukrainan asia on meidän. Muistakaa tukea heitä miten pystytte.

Слава Україні!

Näin se lienee. Ukrainan puolustusministeriön ilmoittamat vihollisen tappiot lienevät melko lähellä heidän todellista käsitystään ryssien
menetyksistä. (Tosiaan lentokoneissa mahdollisesta eniten ilmaa) Esim. listauksessa mainitut 2 venettä ja 3 dronea ei ole muuttunut useaan päivään ja ainakin veneiden osalta nuo on varmistettu.

Slava Ukraini!
 
Viimeksi muokattu:

alikeisari

Alikersantti
Meillä ei ole pahoja aikeita naapurimaitamme kohtaan. Kehotan, että naapurimaat eivät myöskään kiihdytä tilannetta, että ne eivät aseta mitään rajoituksia.

Putinin valheet, tai siis taktinen totuuden puhuminen heijastaa täydellisesti venäläisyyttä. Jos itse olen ikinä hairahtanut sekunninkaan venäläiseen luottamaan, olen taas informoidumpi. Täytyy myös muistaa, että "tavallisista venäläisistä" 90% on tukenut ja tukee Putinin politiikkaa Ukrainan suhteen. Nyyhkytarinat "tavallisen ryssän aivopesusta" ovat täyttä maskirovkaa eli paskapuhetta. Mikäli ikinä "pyritään ymmärtämään ryssää" omista arvolähtökohdistamme, se johtaa vaan naiviuden kautta länsimaiden tuhoon.

Kun vastaisuudessa pidättäydyn venäläisten kanssa mistään yhteistyöstä kaikella kohteliaisuudella, boikottini ulottuu myös kaikkiin näiden kanssa veljeileviin kaupallisiin toimijoihin ja mahdollisiin muihin ryssänkätyreihin ja teen tämän kohteliaan selväksi rationaalisesti ja ääntäni korottamatta ko. tahoille.
 

ctg

Supreme Leader
A Swiss data centre operated by financial messaging service SWIFT is under guard by police following the exclusion of key Russian banks from the system.

As we reported yesterday, the EU has agreed to bar certain Russian banks from SWIFT, the most widely used global financial messaging system. The move, a response to the conflict in Ukraine, will likely make it more difficult for Russian banks to manage transactions.

The SWIFT messaging network is run from three data centres in Virginia, US; in Zoeterwoude in the Netherlands; and in Diessenhofen in the canton of Thurgau in Switzerland.
 
Top