Sextiettan
Kapteeni
1900-luvun alussa musta-kelta-valkoista lippua käyttivät (valko-sini-punaisen ohella) Venäjän oikeisto-konservatiiviset voimat, Venäjän imperiumin kannattajat ja keisari vastustaessaan vallankumouksellisia. Nykyään musta-kelta-valkoista lippua käyttävät Venäjän kansallismieliset, monarkistiset ja isänmaalliset organisaatiot, jalkapallofanit. Yleisessä kielessä se tunnetaan "keisarillisena lippuna".Kuvassa on imperiumin lippu reppuun kiinnitettynä. Tämä on joku rusisti-osasto tms.
Musta-kelta-valkoiset värit kantoivat 1900-luvun 30-luvun 30-luvun-40-luvun alun suurimman Venäjän valkoisen emigranttien neuvostovastaisen organisaation - Venäjän fasistisen puolueen - lippua. Puolueen peruskirjan mukaan RFP:n puoluelippu liehui kansallisen valko-sini-punaisen lipun kanssa. Myös muut RFP-symbolit säilytettiin musta-kelta-valkoisina: juhlakyltti, juhlabanneri, hihamerkki jne.
Suurin osa tämän lipun käytön kannattajista nykyään ovat moderneja venäläisiä monarkisteja ja lähes kaikki venäläisiä nationalisteja (maltillisesta radikaaliin). Koska lippua käytettiin virallisena lippuna vuosina 1858-1883 (mutta se peruutettiin kokonaan vasta vuonna 1896), seuraava lausunto on suosittu lipun käytön kannattajien keskuudessa: ”Näinä vuosina, jolloin Venäjän virallinen lippu oli musta-kelta-valkoinen lippu, Venäjä ei koskaan hävinnyt sodissa." Lausuntoa voidaan pitää täysin yhdenmukaisena totuuden kanssa, koska lipun käytön aikana (jos otamme huomioon ajanjakson vuoteen 1896 asti) Venäjä voitti Kaukasian sodan, Balkanin slaavien vapauttamisen sodan ja jopa pienessä sodassa Englantia vastaan Afganistanissa.
Toinen argumentti musta-kelta-valkoisen lipun puolustamiseksi on seuraava tosiasia: toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan ja sen liittolaisten puolella taistelleiden venäläisten sotilaallisten ja puolisotilaallisten järjestöjen symboleissa musta-kelta-valkoinen. lippua ei koskaan nähty, ja useammin käytettiin valko-sini-punaista lippua. Samaan aikaan musta-kelta-valkoiset värit varjostivat itse varsinaiset venäläiset fasistit, jotka taistelivat Neuvostoliittoa vastaan (mukaan lukien aseistetut) läpi 30-luvun (katso edellä). Wehrmachtin joukoissa kansalliset muodostelmat ovat kuitenkin aina käyttäneet miehitettyjen maiden valtionlippuja (esim. Belgia, Alankomaat, Ranska, Serbia, Norja, Viro, Latvia ja niin edelleen). Yksikään toisen maailmansodan venäläinen kokoonpano ei kuitenkaan taistellut Neuvostoliiton valtion punaisen lipun alla. Olisi reilua sanoa, että toisin kuin kaikkien muiden Euroopan maiden kansallisten yhteyksien kanssa, Venäjän kansalliset symbolit (ja valko-sini-punainen ja musta-kelta-valkoinen ja Pyhän Andreaksen lippu) sekä ennen että sen aikana. Toinen maailmansota nousi aina Neuvostoliittoa vastustavalla ja Neuvostoliiton symboleja vastustavalla puolella. Tunnetuista musta-kelta-valkoisen lipun puolustajista erottuvat sellaiset kansallismieliset hahmot kuin Aleksanteri Barkašov, Aleksanteri Belov-Potkin, Dmitri Demuškin ja Vladimir Žirinovski, ja jälkimmäinen ehdottaa, että valtionduumalle esitettäisiin lakiesitys mustan hyväksymisestä. - Venäjän kelta-valkoinen lippu virallisena lippuna.
Venäläisten ultraoikeistolaisten ryhmien kappaleet on omistettu lipulle, kuten Imperial Flag (Kolovrat-ryhmä), Imperial Flag (Gr. Om-ryhmä), Kolovrat on the Sleeve (Labarum-ryhmä), Imperial Flag (ryhmä "My daring totuus") .
Lähde: RT82.ru
Viimeksi muokattu: