Ukrainan konflikti/sota

Muistakaa nyt maahanlaskuissa se että kopterilla ym paikalle pääse nopeasti.

Ongelma tulee siinä että

a) joukon huoltaminen on vaikeaa
b) Joukon vetäminen pois vielä vaikeampaa.

Eli jos varsinainen joukko ei pääse maahanlaskun tehneen joukon avuksi, on tappiot suuria.


Toinen:
1-3vrk on pahimpia.
Jos Ukraina selviää 2vrk ja saa rivit kasaan, alkaa tappioiden tuotto. Ukrainan ei myöskään kannata aloittaa täyttä taistelua ulkorajoilla vallihaudoissa.

Myös kuvamateriaali on nyt hyvin sekavaa ja feikkiä. Tilanne selviää 2-3vrk sisällä ja kuva tarkentuu.


Ps. Imekää kaikki oppi tästä. Pv:n pitäisi antaa tästä jo rinnasteinen kh päivä ;)
Jeps, tässä on todella paljon sanomaa. Vielä tilanne on todellakin pitkälti hämärän peitossa ja jos noita maahanlaskujoukkoja ei päästä tukemaan niin niillä ei tule olemaan kauhean kivaa syvällä vihollisalueella. Eniten kaipaisi tietoa ukrainalaisten taistelumoraalista ja aktiivisuudesta, miten paljon ja miten tehokasta ja koherenttia vastarintaa siellä on. Hyvin epämääräinen kuva on tällä hetkellä hyökkäyksen etenemisestä.
 
Venäjän armeijan maastopuvut ja kuvissa toisella on näkyvissä myös maa ja joukkoyksikkötunnukset.
Tuossa ukrainan verkkojulkaisuissa luki notta soittakaa nro 102 tai jotain jos näette ukrainan univormussa olevia jotka on teipanneet itsensä punaisella, kertoivat niiden oleva sabotööriä.
 
En tiedä, olenko liian epäluuloinen, mutta miten hyökkäävä joukko ei tuhoaisi liikennekameroita? Eikö tälläinen tilannekuvan tuottaminen viholliselle ole melkoisen tökeröä? Luulisi, että juuri tälläinen asia olisi varmasti otettu huomioon. Ihan kuin haisisi palaneen käry.

Ampumalla vai? Joku rätkyttäisi itkolla tolppia tienvarressa sitä mukaa kun kolonna etenee?
 
A fresh poll by the independent Levada Center released on Thursday showed that only 45% of Russians stood in favour of the recognition move that preceded Thursday morning’s dramatic events.

“I didn’t think Putin would be willing to go all the way. How can we bomb Ukraine? Our countries have their disagreements, but this is not a way to solve them,” said Muscovite Ksenia.

But outcries of anger were not only felt on the streets of Moscow, where the Guardian did not encounter support for the military assault.

Russia’s cultural and sporting elite, usually firmly behind Putin and often called upon by the president during election campaigns to gather popular support, also expressed their deep worries about Russia’s invasion.

Valery Meladze, arguable the country’s most beloved singer, posted an emotional video in which “begged” Russia to stop the war.

“Today something happened that should have never happened. History will be the judge of these events. But today, I beg you, please stop the war.”

Likewise, Russian football international Fyodor Smolov posted on his Instagram channel: “No to War!!!”
“Putin seems totally indifferent to approval on the street. He’s acting not like a politician in need of public support, but like a figure from national history books who cares only about the approval of future historians and readers,” tweeted Alexander Baunov, a political analyst at the Carnegie Moscow Center.
No vihdoinkin he rupeavat heräämään, mutta tekevätkö mitään? Sen lehden editori teki oikean kysymyksen, "Nuclear salvo next?" Ei tarvitse edes foliota kääriä.
 
Jeps, tässä on todella paljon sanomaa. Vielä tilanne on todellakin pitkälti hämärän peitossa ja jos noita maahanlaskujoukkoja ei päästä tukemaan niin niillä ei tule olemaan kauhean kivaa syvällä vihollisalueella. Eniten kaipaisi tietoa ukrainalaisten taistelumoraalista ja aktiivisuudesta, miten paljon ja miten tehokasta ja koherenttia vastarintaa siellä on. Hyvin epämääräinen kuva on tällä hetkellä hyökkäyksen etenemisestä.
Kannattaa muistella vaikka Talvisodan motteja, tarpeeksi kauan kun niitä kypsyttää ja aikansa ryssät niissä keittelee nahkavöitään ruuakseen kun hevoset on jo syöty niin alkaa ääni muuttumaan kellossa..
 
On se kumma, jos noin lähellä pääkaupunkia ei pystytä puolustamaan lentoasemaa. Todella lohduton tilanne, jos pitää paikkansa. Pelkän tykistön pitäisi tehdä tuo mahdottomaksi
Tämä. Miettikääs jos Hki-Vantaalla haisisi parkkipaikkalla mahorkan tuoksu, kun maahanlaskujoukot odottavat ensimmäisiä Antonoveja saapuvaksi.
 
On se kumma, jos noin lähellä pääkaupunkia ei pystytä puolustamaan lentoasemaa. Todella lohduton tilanne, jos pitää paikkansa. Pelkän tykistön pitäisi tehdä tuo mahdottomaksi
Useampi helikopteri tiputettiin, mutta ilmatorjuntaa haittasi ryssän risteilyohjukset ja ilmaiskut jotka iskivät ilmatorjuntaa vastaan.

Maahanlaskujoukot onnistuivat saamaan jalansijan, mutta se ei itsessään riitä, kun pitäisi saada vahvistuksia ja ukrainalaiset ovat ampuneen ryssien An-26 kuljetuskoneen alas ja vastaiskua pistetään kentälle.
 
Credible reports from the Ukrainian border guard service, senior officials and journalists close to the northern border with Belarus described one Russian axis of advance centred around the Senkivka border crossing to the north-east of Chernihiv where a column of Russian armour was seen advancing.

Crucial, perhaps, in this calculation is the fact that south of Chernihiv – which lies to the east of the Dnieper river – lies the E95 highway to Kyiv.

A substantial attack appeared aimed towards the eastern city of Kharkiv, which has a population of more than 1 million. Multiple reports from Kharkiv described explosions nearby – while Ukraine’s defence ministry said mid-morning that “fierce fights” were taking place in that area.

Russian forces also headed north from Crimea and were not meeting any obvious resistance, at least initially. Ukrainian border guards released security camera footage on Thursday showing a line of Russian military vehicles crossing into Ukraine’s government-held territory from Russian-annexed Crimea.

Social media footage appeared to show Russian forces reaching Kherson on the Dnieper, 130km inside Ukraine. Shortly after, at lunchtime, a Ukrainian presidential adviser said fierce fighting was taking place there. Film posted online was said to show Russian helicopters over the nearby Kakhovka hydroelectric power plant.

Andriy Zagorodnyuk, Ukraine’s former defence minister, said: “They are quite close to the city of Kherson now. The situation is really critical there. They are also trying to surround Kharkiv. It seems like Kharkiv at the moment is the main target.”
 
Back
Top