Ukrainan konflikti/sota

Toinenkin radio aiheinen, mutta ovatko nämä (fake messages) tekstit nyt jotain sattumanvaraisia eetteriin lueteltuja numeroita? I
Numeroasemasta puhuminen vaatii foliota. Niistä on monta spekulaatiota, yhtä monta esimerkkiä, ei yhtään selitystä. Mutta katso esitettyjä vesiputouksia ja mitä ne tweetit sanoo. Eli, lyhyesti, naapurin viestintään liittyvä teknologia, joka on kryptattu onepadillä, tehden siitä kompleksisen murtaa ellei mahdottoman.



 

”Vladimir Putin on raivoissaan”​

KASPERI SUMMANEN | 26.02.2022 | 23:50- päivitetty 27.02.2022 | 00:08

Kremlin väitetään laskeneen, että sota loppuisi parissa päivässä.

Viron puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali (evp.) ja nykyinen EPP-ryhmän europarlamentaarikko Riho Terras kertoo, ettei sota Ukrainassa ole edennyt Venäjän johdon suunnitelmien mukaan.

Hän on julkaissut Twitterissä väitteitä Kremlin tilannekuvasta. Terras kertoo tietojen olevan Venäjän presidentti Vladimir Putinin venäläisten oligarkkien kanssa pitämästä kokouksesta ja tulleen ukrainalaiselta tiedustelu-upseerilta.

Terrasin julkaisemat väitteet siitä, ettei sota ole sujunut Venäjän alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ovat linjassa useiden asiantuntija- ja tiedusteluarvioiden kanssa.
– Vladimir Putin on raivoissaan. Hän luuli, että koko sota olisi helppo ja että kaikki olisi ohi 1-4 päivässä, Terras siteeraa tietoja.

Hänen mukaansa venäläisillä ei ollut taktista suunnitelmaa. Entisen kenraalin jakamien tietojen perusteella Venäjällä on jo pulaa esimerkiksi ohjuksista. Niitä on hänen mukaansa jäljellä enää muutamaksi päiväksi ja siksi niitä käytetään säästellen.
– Jos Ukraina kykenee pidättelemään venäläisiä kymmenen päivää, on heidän [venäläisten] aloitettava neuvottelut, koska heillä ei ole rahaa, aseita tai resursseja. He eivät tästä huolimatta piittaa pakotteista, Riho Terras summaa.

Hän kertoo, että tietojen mukaan Venäjän erikoisjoukkoja on ollut Kiovan lähellä jo helmikuun 18. päivästä alkaen. Venäjän tavoitteena on Terrasin mukaan ollut vallata Kiova ja nostaa valtaan Kremlille myönteinen nukkehallinto.
Vastaavaa tietoa on kerrottu aiemmin julki Ukrainan tiedustelusta.
– He valmistelevat provokaatioita siviiliväestöä, naisia ja lapsia, vastaan lietsoakseen paniikkia. Tämä on heidän valttikorttinsa, Terras kirjoittaa.
– Koko Venäjän suunnitelma nojaa paniikkiin – siihen, että siviilit ja asevoimat antautuvat ja [Ukrainan presidentti Volodymyr] Zelenskyi pakenee. He odottavat Harkovan antautuvan ensin, jotta muut kaupungit tulisivat perässä välttääkseen verenvuodatuksen.

Venäläiset ovat shokissa kohtaamastaan rajusta vastarinnasta, hän jatkaa.
Riho Terrasin mukaan ukrainalaisten on vältettävä paniikkia.
– Ohjusiskuja tehdään pelotteeksi. Venäläiset ampuvat niitä summittaisesti osuakseen ”vahingossa” asuinrakennuksiin ja saadakseen hyökkäykset vaikuttamaan suuremmilta kuin ne ovat. Ukrainan on pysyttävä vahvana ja meidän on annettava apua, Viron asevoimien entinen komentaja sanoo.

Riho Terras vetoaa ihmisiin, jotta he jakaisivat tätä tietoa eteenpäin.
– Tilanne on vaikea Venäjälle, mutta se on vaikea myös Ukrainalle, jos länsi ei anna merkityksellistä tukea.

 
Vittuako ne valojuovilla ampuu samasta paikasta useampaan otteeseen? Ei kai kaupunkisodassa kuuluisi käyttää muuhun, kuin maalin osoittamiseen? En toki ole kaartilainen ja toisaalta nostoväelle tämän voi antaa anteeksi.
Siis mitä eroa valojuovien käytöllä muka maastossa tai kaupungissa?
Ja juovat kun on vyötetty tai lipastettu, niin heikko niitä on kesken sieltä seasta poistaa...
 
Onko kukaan huomannu mistään lähteestä viittauksia miinoittamiseen tai muuhun ansoittamiseen? Telluja ja kylkimiinoja sekä niiden suojausjoukkuja olis tarvittu jo kipeästi.

Ilmeisesti länsivallat ei käytä miinoittamista, kun sitä ei ilmeisesti oo avuksi tarjottu. Ainakin koulutus olis nopeaa ;)
En ole nähnyt yhtäkään telamiinaa tässä sodassa. Voi olla että olen vain missannutkin. Niitä olisi käsittämättömän helppo roiskia tielle kun tiedetään vihollisen tulevan, siihen pieni varmistus ja tarvittaessa vetäytyminen.
 

Saksa aikeissa sulkea ilmatilansa venäläisiltä lentoyhtiöiltä, Lufthansa keskeyttää Venäjän yli lentämisen​

Tekijä
STT
-
27.2.2022 | 0:03
0

Saksa on aikeissa sulkea ilmatilansa venäläisiltä lentoyhtiöiltä. Maan liikenneministeriö kertoo asiasta uutistoimisto AFP:lle.

Liikenneministeri Volker Wissingin edustaja kertoo ministerin suosittelevan ilmatilan sulkemista venäläisiltä lentoyhtiöillä. Edustajan mukaan sulun valmistelu on pyydetty aloittamaan.

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot Venäjälle ja Venäjän ilmatilassa seitsemän päivän ajaksi.

STT
 
Tyhmä kysymys mutta joissain videoissa Venäjän hylättyjä ajoneuvoja tuhotaan. Eikö näitä voisi käyttää puolustukseen? Ammukset,tarvikkeet jne
Tilanteessa, jossa siviileillä ei ole osaamista tai logistisia kykyjä materiaalin käsittelyyn niin voi olla parempi polttaa paskaksi. Rintamalinja voi olla huomenna taas siten, että kalusto on takaisin vihollisella.
 
Tyhmä kysymys mutta joissain videoissa Venäjän hylättyjä ajoneuvoja tuhotaan. Eikö näitä voisi käyttää puolustukseen? Ammukset,tarvikkeet jne
Olisi varmasti arvokasta materiaalia, sikäli kun paikalla olisi osaavaa ukkoa niitä operoimaan. Jos on vaarana että hyökkääjä saa huoltonsa paikalle ja pääsee jatkamaan hommia, niin parempi ne värkit on vaikka polttaa sijoilleen.
 
Back
Top