Ukrainan konflikti/sota

Putin ja kremlin ajatushautomolla ei mennyt ajatukset ihan putkeen. Yllätyksenä tuli maailman ja varsinkin euroopan yhtenäisyys ja saksakin lisäsi puolustusbudjettiaan 100 miljardilla eurolla.
Kaikki tämä yhden viikonlopun aikana. Putinilla ei taida olla yhtään kaveria jäljellä.

Mites ex-liittokansleri joka on omien sanojensa mukaan Putikan paras kaveri. Täysin ostettu mies. Ja varmasti oli yksi lukko nyt tässä sakujen hidastelussa. Kuulemma vaikuttaa Saksan demarien taustapiruna jota myös kuunnellaan. Tai siis kuunneltiin.

original.jpg
 
Erittäin hyvä kysymys.
Kysymys nro.2 kuuluukin, onko se kuuluisuisuus ollut pelkkää propagandaa?
Nyt vaikuttaa, että kyseessä on pelkkä paska puhe.

Mikä lienee totuus.
Hieman samaan liittyen (puuttuvia aseita) - onko kukaan nähnyt missään niitä T-62 :sia joita tuossa pari vuotta sitten kärrättiin sinne alueelle ?
 
Elektroniikka ei ole heidän parasta osaamisalaansa.
Putkiradioiden kohdalla oli ehkä toista, mutta ovat aika paljon jäljessä länsimaita elektroniikassa ja mitä muutakaan ohjelmistojen lisäksi ELSO:ssa tarvitaan.
Eipäs tehdä samaa virhettä kuin vihulainen ja aliarvioida vastapuolen suorituskykyjä. Sillä on kyllä ihan päteviä järjestelmiä ja nimenomaan tehokkaita sellaisia. Oma mututuntumani on että ne on jätetty nyt vähemmälle käytölle koska Ukrainan armeijaan ne eivät pure niin hyvin ja toisaalta odotettiin ettei niitä edes tarvittaisi. Se että ne näkyvät länsimaiden tiedustelukoneille tai satelliiteille ei ole relevanttia koska Ukrainalle ei ole kykyä vaikuttaa niihin vaikka se saisi niistä maalitiedot. Kuitenkin tehokkain ELSO tehdään nimenomaan ilmasta käsin eli horisontissa taistelukentän takana lentävistä alustoista. Toki myös maassa liikuteltavia alustoja voi liikutella eikä niissä ole lähettimet koko ajan päällä. Mutta mitä minä olen vihollista neuvomaan tämän enempää. Tehkööt miten haluaa.
 
Muutama video. Tämmöistä se sitten on, kun Euroopan asutuskeskuksissa soditaan. Vaan jääkö tähän, kun ajoneuvoja on aika helppo väijyttää taajamissa, vai tuleeko seuraavassa vaiheessa Putinin tykistökeskitykset kaupunkeihin.


Tuota tavaraahan on oikeasti aika hulppeasti romuna tuolla paikallisella "raatteenkadulla", kun tuo video näköjään jatkui ja lopussa kumminkin pari venäläistä hengissä siellä patsastelee, ettää kait se tosiaan taivaalta tullut kun ei loppuja putsattu, mikä lie helevetin perkele sitten kimppuun kävikään:oops:
Tuota tavaraahan on oikeasti aika hulppeasti romuna tuolla paikallisella "raatteenkadulla", kun tuo video näköjään jatkui ja lopussa kumminkin pari venäläistä hengissä siellä patsastelee, ettää kait se tosiaan taivaalta tullut kun ei loppuja putsattu, mikä lie helevetin perkele sitten kimppuun kävikään:oops:
 
Viimeksi muokattu:
Sama "rahtikone" joka pörräsi tammikuussa suomessa kävi kääntyilemässä 30km suomen rajasta.





Johan täälläkin kävi kaikenlaisia ”ilmailuasiantuntijoita” kertomassa, kuinka näissä reittivalinnoissa ei ole mitään erikoista ja ovat täysin normaaleja ja laillisia lentoja.
 
Nyt on kyllä tehty historiaa. Tämän mukaan Saksan pään käänsi lopulta Puola. Puolan pääministeri kävi eilen Berliinissä taivuttelemassa Saksan mukaan kovan linjan taakse. En olisi uskonut tätä näkeväni. Entiset periviholliset ja Natsi-Saksasta niin paljon kärsinyt Puola psyykkaamassa Saksaa jaloilleen.
Taisi tulla ostpolitik tiensä päähän. Siinä menee Venäjän vahvin vääntösauva Euroopassa roskiin. Hyökkäys tuottaa mielenkiintoisia strategisia katastrofeja Putinille. Yksi lisää tarvitaan eli tsuhnat Natoon.
mutta muistutan että UKR presidenttikin on venäläistaustainen joten tausta ei kerro vielä mitään.
Venäjänkielinen ukrainalainen. puten ansiosta siinä on eroa nykyään venäläiseen. Hyvä saavutus 8 vuodessa.
 
Mihin tämä perustuu? Puolustusvoimien varastojen sisältö ei käsittääkseni ole julkista tietoa. Kypärät ja etenkin suojaliivi (jos meinasit taisteluliiviä) on ihan perustavaa tavaraa armeijalle.
Veikkaan, että tarkoitettiin komposiittikypärää ja sirpalesuojaliiviä. Peltipotta ja taisteluvyö 85 kera maastopuku mallia kuuskekkonen nyt varmaan sentään löytyy jokaiselle? Niin ja kumpparit jalkaan.
 
Back
Top