Ukrainan konflikti/sota

Todellakin on epäisänmaallista jos ei maavoimien komentaja ole huomisaamuna puolustusministeriössä ostoslistan kanssa. Nyt riittää irvistelevät kenraalit mediassa kertomassa, miten kaikkea on enemmän kuin tarvitaan.
Ukrainallahan on suojavaruste ja kypärätuotantoa, eiku kaupoille, molemmat hyötyy
 
Huominen tulee olemaan vielä vittumaisempi päivä Putinille, kun pörssien pitäisi viikonlopun jälkeen aueta ja SWIFT:istä ulos sulkemisen ja keskuspankin varojen jäädytyksen vahingot nähdään kunnolla ensimmäistä kertaa.

Me thinks, we ain't seen nothing yet.
 
Foorumin NLAW-ketjun mukaan noita on Suomessa ollut noin 20 000 ja jo 2015 on ollut lupa ampua harjoituksissa vähän vapaammin, koska ovat poistumassa.

Sittemmin HILMAssa ollut kilpailutus uusista akuista muutamaan tuhanteen. Suomessa näitä on siis oletettavasti myös vanhenemassa ja osittain korvattukin tuhansilla tänne tuoduilla NLAW-ohjuksilla.

Suomi voisi siksi antaa näitä eteenpäin, koska ovat kuitenkin toimivia, hyviä ja tehoavat moneen kohteeseen, mutta silti Suomelle tuleva vahinko vaikka 1000 kappaleen lahjoituksesta olisi pieni.

Suomelle olisi etu asemoitua maihin, jotka tekevät yhteistyötä Venäjän uhkaamiin maihin ja antavat jonkin verran oikeaa, kuranttia kalustoa.
Ei sitten annettu. Nyt on oikeastaan myöhäistä jo. Panssarintorjuntakykyä alkaa kohta olla paljon eikä joka mies voi raskasta sinkoa kantaa, joten kenttäsairaala on oikeasti hyvä lisä sekin.

Suomi voisi kuitenkin antaa Sakon tarkkuuskivääreitä. Niille olisi käyttöä.
 
Kansalaisaloite ottawan sopimuksen irtisanomisesta kaiketi etenee?
Eihän noilla sopimuksilla ole hevon v1tun merkitystä.
Annettiinhan Ukrainallekin takuut turvallisuudesta kun luopui neuvostoliitolta jääneistä ydinaseista. . . .

Suomi voi irtautua yksipuolisesti ottawan sopimuksesta milloin tahansa vedoten omaan turvallisuuteensa.
Eihän Pariisin rauhasopimuksenkaan perään kukaan kysellyt kun Suomi ilmoitti ettei katso sen enään itseään koskevan.

Toki ottawan sopimukseen nimensä laittaneiden ei ole sopivaa jatkaa missään julkisen vallan tehtävässä
 
Omia havaintoja:

Sotaa käyty kohta 4 päivää.
Hybridisodan tärkein ominaisuus ei ole elso, ilmavoimien ja maavoimien yhteistyö tai saboyöörien käyttö vaan some.

Some on se syy, miksi Venäjällä on kiire. Ei ole enää aikaa tehdä riittäviä valmisteluja.

Somella voitetaan muiden tuki ja somella voidaan menettää taas toisaalta omaa tukea.

Edes Venäjä tiukan kansalaiskontrollin kanssa ei ole immuuni somen voimalle.
disclaimer: vain jos olet moderni länsimainen valtio jolla on muiden sympatiat lähtökohtaisesti puolellasi ja asialle on jotain tehtävissä. Sometukset eivät paljon jotain syyriaa tai kazakstaniaa auttanut. Saatika hongkongia. Eli tämä on hyvin tilanneriippuvaista.
 

Rusi jo tviittasi huhuista koskien tuota terävää päätä Venäjällä. Tämä palauttaa mieleen ajan juuri ennen Krimille ja Donbasiin tunkeutumista. Silloin lähti armeijasta erotettuna joukko korkeita upseereita, mm. eteläisen sotilaspiirin alueelta. Eivät olleet myötämielisiä aggressiolle ja siirrettiin sitä ennen syrjään. Ei hyvä merkki ollenkaan.
 
disclaimer: vain jos olet moderni länsimainen valtio jolla on muiden sympatiat lähtökohtaisesti puolellasi ja asialle on jotain tehtävissä. Sometukset eivät paljon jotain syyriaa tai kazakstaniaa auttanut. Saatika hongkongia. Eli tämä on hyvin tilanneriippuvaista.
Onhan se inhorealismia, että ihmisiä ei lähi-idän maat niin kiinnosta. Mutta toisaalta itse sen omalla perseilyllään ovat saaneet aikaiseksi, eikä niillä ole rajan takana ystävällismielisiä maita.

OT. Mitä ryssittelyyn tylee, niin omalla työpaikalla oli koulutettu ja oletettavasti fiksu kaveri joka oli kyllä Putinin fani. Kiusallani arvostelin Putinia jonkun perseilyn takia ja tämä kaveri melkein kävi käsiksi. Onneksi lähti muualle, koska tässä tilanteessa alkaisin kyllä työpaikka kiusaajaksi...
 
Back
Top