Ukrainan konflikti/sota

Täytyy sanoo että tämä tuli kyllä melko puskista ainakin itelle. Varsin mielenkiintonen veto että Puola luovuttaa vanhat Migit virallisesti Jenkeille, jotka oletettavasti lennättää ne Ramsteinista Ukrainaan suoraan kulkematta lähtöruudun kautta. Oletattavasti asian tiimoilta on käyty melkosia takahuonekeskusteluja NATO:n sisällä, tämä tietenkin yks tapa ottaa paine pois Puolalta koneiden luovutuksen suhteen.
Saattaa välissä olla joku koulutussessio asennettujen Nato-järjestelmien käytöstä.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Zelenskiy on juuri ilmoittanut, että Ukraina voi pidättäytyä Nato-jäsenyydestä. Samoin kapinnallisalueiden tulevaisuudesta ollaan valmiita kompromissiin. Olisikohan tämä vihdoin loppumassa?
 
Onko tietoa mitä Puolan PM sai Norjasta tänään?

Vain koneita vai ehkä jopa lentäjiä komennukselle paikkaamaan kunnes MiG kuskit on koulutettu F-16een?

Olettaen että se oli lähde mistä löytyi.
 
29 konetta kun lasketaan kaksipaikkaiset mukaan. Slovakialla ja Bulgarialla molemmilla kymmenkunta. Kysymysmerkki se että kuinka monta yksilöä noista polskien koneista on nyt lentokunnossa.



Eurooppalaisten Nato-maiden käytössä olevat MiG-29-koneet ovat luonnollisesti iäkkäitä, mutta päivitettyjä. Muun muassa koneiden varusteita, viestintä- ja navigaatiolaitteistoja, omasuojaa, ohjaamoa ja näyttöjä on päivitetty mittavasti viimeisen 10-20 vuoden aikana. Koneet ovat siten ainakin selviytymiskykyisempiä kuin alkuperäiset neuvostovastineensa. Asejärjestelmät ja tutkat ovat kuitenkin entisensä, joten koneiden hyökkäyskyvykkyys ei liene mainittavasti kasvanut.

Oma ongelmansa on Ukrainalle luovutettavien koneiden liittäminen osaksi Ukrainan ilmapuolustusta. IFF-tunnistaminen eli omien koneiden erottaminen vihollisista on haaste, jotta Ukrainan ilmapuolustus ei tulita koneita vahingossa. Samoin viestijärjestelmien pikainen yhdistäminen voi olla haaste.

Viimeinen kynnys on luonnollisesti ohjaajien kouluttaminen uusiin hävittäjiin. Länsi-MiGit eroavat Ukrainan ilmavoimien MiG-koneista, eikä ohjaajia kannata lähettää taisteluun asejärjestelmällä, jota he eivät hallitse. Jää nähtäväksi onko tyyppikoulutus ja koneiden istuttaminen Ukrainan puolustusjärjestelmiin päivän, viikon vaiko kuinka pitkän ajan urakka.
 
Voi olla että tekee niin kuin minä tekisin vastaavassa tilanteessa, hinaa pois ja postaa siitä videon someen, ihan vaan kettuillakseen. Ehtii sitä myöhemminkin miettiä, mitä tolla tekee.

Siellä on jo Ukrainan tori.fi sivuilla hyviä kyntövehkeitä tarjolla…​

Kaapatuista Venäjän panssareista ei tarvitse ilmoittaa verottajalle​

ANTTI KIRKKALA | 02.03.2022 | 09:31- päivitetty 02.03.2022 | 09:45
Ukrainan viranomaisten mukaan sotasaaliin hankkimiseen ei liity kaupankäyntiä.

 
Täytyy sanoo että tämä tuli kyllä melko puskista ainakin itelle. Varsin mielenkiintonen veto että Puola luovuttaa vanhat Migit virallisesti Jenkeille, jotka oletettavasti lennättää ne Ramsteinista Ukrainaan suoraan kulkematta lähtöruudun kautta. Oletattavasti asian tiimoilta on käyty melkosia takahuonekeskusteluja NATO:n sisällä, tämä tietenkin yks tapa ottaa paine pois Puolalta koneiden luovutuksen suhteen.
Oliko tohon jotain lähdettä että menee USA:lle joka luovuttaa ne Ukrainalle? Twitterissä kaikki on että Puola luovuttaa noi koneet.
EDIT: iltasanomista löytyi.
 
Viimeksi muokattu:
Johtavat asiantuntijat uskovat silti Suuren ja mahtavan lopulliseen voittoon..?
Venäjä on hävinnyt oman somesotansa 100-0. Meillä on melkolailla 100% ukrainalaisten haluama kuva sodasta. Mitä tapahtuu siellä idässä, missä ne Ukrainan parhaat voimat sodan alussa olivat? Itse veikkaan, että jos Ukraina haluaa pukata hyökkääjän takaisin rajan taakse, niin se tarvitsee myös kovaa kärkeään. Missä se on? Onko piilotettu reserviin vai jauhautunut rikki itärajan taisteluissa vai jotain tuolta väliltä? En oikein usko, että pelkästään kevyellä jalkaväellä pystyttäisiin työntämään hyökkääjää takaisin, sillä niillä kuitenkin on raskasta kalustoa. Se, että vaunut eivät nyt liiku, ei automaattisesti tarkoita, etteikö niillä vielä olisi ammuksia ja polttoainetta taistelemiseen. Stalingradistakin keskusteltiin myöhemmin, että olisiko joukkojen omilla "piilotetuilla" polttoaine- ja ammusvarastoilla voinut avata pakotien motista.

Tietenkin toivon, että Venäjä saa pataansa mahdollisimman pahasti, mutta jos Javelineilla, Stingereillä ja AK-47:lla varustautunut syvä reservi yhdessä 20.000 vapaaehtoisen ulkomaalaisen kanssa vetää suurvalta-armeijaa höskiin, niin kyllä Maailman kirjat ovat pahasti sekaisin ja Venäjä ryssinyt todella pahasti tämän touhun. Siellä on otettu se @TheRomanRuler -nimimerkin esittämä idea
Joka tapauksessa tulisi varusmiesten taitoja testata myös operaatioiden johtamisessa, sekä strategisessa johtamisessa (eli strategisessa johtamisessa suunnitellaan että osasto X valtaa öljykentät. Operatiivisessa johtamisessa taas annetaan käsky että kaupunki vallataan hyökkäämällä kukkulalle X, josta jatketaan muualle. Taktinen johtaminen taas on sitä että käsketään rivimies X viivyttämään vihollista samalla kun rivimies Y kiertää vihollisen taakse. tai kenties johdetaan esimerkillä). Nykyään varusmiesten taidot tulevat esiin ainoastaan taktisessa komentamisessa. Strateginen johtaminen on aivan erilaista operaatioiden johtamisesta mikä on aivan erilaista taktisesta johtamisesta. Ihminen joka ei ikinä ole armeijaa käynyt saattaa ymmärtää että sota maata X vastaan voitetaan valloittamalla kaupunki Y. Tämmöistä ihmistä ei kuitenkaan pidä laittaa taktiseen tai operaatioiden johtoon. Esikunnassa saattaa silti pärjätä.
ihan tosissaan ja pantu joku varusmies operatiiviseen johtoon.
 
Ampuu vaikka hanhia jos ei muuta käyttöä keksi.. ;)
TOR-M2 lähi-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän tutkavaunu 9A331M TLAR, kappalehinta noin 12 miljoonaa usd. Hyvin tietää mistä suuntimasta sorsaparvi lähestyy :ROFLMAO:

Saa rauhassa tehdä kylvöt ja paalit ei ole nokittu puhki kun seuraa tilannetta, eli sopii hyvin viljelyskäyttöön

 
Zelenskiy on juuri ilmoittanut, että Ukraina voi pidättäytyä Nato-jäsenyydestä. Samoin kapinnallisalueiden tulevaisuudesta ollaan valmiita kompromissiin. Olisikohan tämä vihdoin loppumassa?
Heitä linkkiä, en epäile tätä, mutta haluan itse lukea kun kaikkia huhuja on tänään liikkunut. Kiitos.
 
Lienee infrapunavalonheitin jossa on suojalätkä paikallaan. Kun aletaan sekoilemaan pimeässä, niin vedetään pimeänäkölaitteet päähän ja laitetaan tuosta IP-valo päälle niin näkee sentään jotain.
JA loistaa kun Naantalin aurinko kun katsoo valonvahvistimella.
Sodittiin joskus simuilla Niinisalossa kotimaisia T-72 ressuja vastaan. Itsellä alla T55M, jossa ruotsalainen tähtäin jossa siihen aikaan hyvä valovahvistin.
Vihollisen näki pitkältä, pystyi kääntämään putken valmiiksi kohtaan josta tulivat esiin kumpareen takaa. Puhdasta rata ammuntaa, sokeaa vastaan.

Jos tuo oli paska 90 luvun alussa, on tuo käsittämätöntä kuraa nyt 30 vuotta myöhemmin.
 
Kannattaisi varmaan ruveta harjoittelemaan kartan ja kompassin käyttöä. Nykysukupolvi ei välttämättä tiedä, että niinkin voi suunnistaa, kun GPS ei toimi.
Kaupallista reittiliikennettä ei määräysten mukaan saa lentää VFR:ssä eli kartan perusteella. Sotilaille ja useimmille harrasteilmailijoille tämä ei ole mikään ongelma.

Sivuhuomautuksena Suomesta on purettu ilmailun maalaitteisiin perustuva reittisuunnistusverkko kustannusten säästämiseksi. Osassa laajarunkokoneissa (ja hävittäjissä) on inertia, muut ovat lennonjohdon toisiotutkan ja vektoroinnin varassa mittarilennon reittivaiheessa isossa osassa Suomea, jos GPS ei ole käytettävissä.

Edit: Kellolla, kartalla ja tuulitiedolla ja kompassilla tietty päätyy suunnilleen sinne minne haluaa, mutta nykyinen liikennetiheys ja käytössä olevat lentomenetelmät eivät oikein tue tällaista mittarilentämistä.
 
Viimeksi muokattu:
Miten tollanen MiG-29 soveltuu maamaaleja kohtaan?
Sehän on alunperin "interceptor" eli suunniteltu ydinpommitajia vastaan.

Puolan koneet lienee raskaasti modifioituja onko niissä aseistusta maamaaleja kohtaan?
 
Zelenskiy on juuri ilmoittanut, että Ukraina voi pidättäytyä Nato-jäsenyydestä. Samoin kapinnallisalueiden tulevaisuudesta ollaan valmiita kompromissiin. Olisikohan tämä vihdoin loppumassa?
Vaikka janoankin verta kentälle, oikeasti toivon ihmisten vuoksi että loppuu heti. Huono rauha tulossa, kävi miten kävi, Endsieg ei koita Putlerille eikä Ukrainalle.

Toisaalta, Pekka Toverin sanoin: Suomen kannalta paras tilanne olisi pitkä ja kuluttava sota jossa Venäjä tärvää sotilaallisen voimansa, ja reunavaltiot saavat rauhan. Hetkeksi.
 
Back
Top