Ukrainan konflikti/sota

Vaikka wanha ressukin näkee halutessaan joka paikkaan kuin Mordorin silmä, aika on kortilla enkä välttämättä kovin usein pääse koontia yrittämään. Purske on melkoista perattavaa ja leipäkin pitää hankkia.

Suosittelen kaikille seurattavaksi erinomaista koontia MPKK:n sivuilla. Jos se on jo tänne linkitetty, pahoittelen. Minusta tämä on selkeä yleistilanteen kuvaus ja kannattaa silti vinkata:

 
Nämä kaikki lähetetyt ovat olleet pansarskotteja eli panssarinyrkkejä.
Ei ole lähetetty yhtään Boforssin Robot 57 (NLAW) pansarintorujuntaohjuksia.
NLAW on Boforssin suunnittelema mutta valmistetaan Britanniassa.
Vertailun vuoksi Britannia on lähettänyt tähän saakka 4300 NLAW ohjuksia joka on sama ase kuin tuo Bofors Robott 57.
Britannia on lupautunut lisätoimituksiin.

Ruotsi puolustelee panssarinyrkkien helpolla käytöllä ja sillä että ne ovat nopeasti korvattavissa.
Monet maat lahjoittavat mieluiten aseita joiden käyttöönotto on nopeaa eikä vaadi pitkiä koulutuksia. Ja myös mieluiten sellaista tavaraa joka on ollut omassa maassa jo pitkään varastossa ja sen vuoksi sen jäljellä oleva käyttöikä ei välttämättä ole kovin pitkä. Joten antavat pois vanhempaa kalustoa ja ostavat uutta itselle tilalle. Ihan kuten Ranskakin on myynyt käytettyjä Rafaleja mm. Kreikalle ja ostaa uusimman mallin koneita itselleen. Oma puolustuskyky nousee ja työllistää oman maan firmoja.
 
Saksakin saattaa vihdoin myöntyä katkaisemaan Venäjän öljyhanat.

Aika pitkä matka tuosta on vielä öljy/kaasuhanojen sulkemiseen jos nyt rutisevat tuon ruplamääräisen kaupan takia.

Saksa on vaan niin helvetin riippuvainen venäläisestä energiasta että ovat edelleen vanjan talutusnuorassa. 40-50% kaasusta tulee venäjältä, 50% kivihiilestä, 30% öljystä.

veikkaan että euroopassa alkaisi helvetinmoinen ulina jos ryssä laittaisi euroopan kaasuhanat kiinni, euroopan pakotteet olisi siinä kevyttä lämmittelyä.
 
Jos katsoit videon, niin mikä häntä siinä niin itkettää ja saa tunteet pintaan? ”Kukaan ei oo syyttänyt meidän poikia” saa sanottua, mutta ilman kontekstia ei oikein sano mitään
Kukaan ei ole syyttänyt meidän poikia siviileiden tappamisesta. Meidän pojat = kansantasavaltojen joukot.
Ukrainalaiset lähtiessään pommittaa kaupungit maan tasalle uraganeilla.
 
Eikös Putinille syötetty lännestä käsin tarinaa, että Shoigu suunnittelee vallankaappausta. Tässä lopputulos. Eli toimii. Nyt vain pitää syöttää uutta tietoa uusista vallananastajista Putinille, niin se on kohta tappanut kaikki ylimmät upseerinsa

Ei olisi eka kerta. 30-luvun lopulla tiettävästi sakut syöttivät disinfoa Stalinin suuntaan että marsalkka Tuhatsevski olisi punonut juonia Isä Aurinkoisen päänmenoksi. Lopputuloksena puna-armeijan korkein upseeristo sai napin otsaan juuri toisen maailmansodan alla.
 
Nämä kaikki lähetetyt ovat olleet pansarskotteja eli panssarinyrkkejä.
Ei ole lähetetty yhtään Boforssin Robot 57 (NLAW) pansarintorujuntaohjuksia.
NLAW on Boforssin suunnittelema mutta valmistetaan Britanniassa.
Vertailun vuoksi Britannia on lähettänyt tähän saakka 4300 NLAW ohjuksia joka on sama ase kuin tuo Bofors Robott 57.
Britannia on lupautunut lisätoimituksiin.

Ruotsi puolustelee panssarinyrkkien helpolla käytöllä ja sillä että ne ovat nopeasti korvattavissa.
Alla sanotaan että Ruotsilla olisi ainoastaan 2000 NLAW:ta varastoissa. Sen takia he eivät halua lähettää niitä.

Högst upp på Ukrainas önskelista till Sverige fanns enligt Aftonbladet 2 000 pansarvärnsvapen av typen Robot 57. Det vapnet, som också är svensktillverkat, ”spelar i en annan division”, säger Joakim Paasikivi.

– En ensam sådan kan slå ut en pansarvagn. Så det är hög teknologi jämfört med Pansarskott 86.”



Molempia tarvitaan ja ukrainalaiset osaavat käytön.

Hyvä näin.
 
Taas jotain ruosteisia entisen harppi-saksan ohjuksia ? Niitähän siinä edellisessä erässä ainakin oli.
Huhuja vaan, mutta UA valitteli että Saksa ei ole toimittanut mitään sen 1. Panzerfaust 3 ja home-Strela erän jälkeen. Moneen viikkoon.

Saksalla nyt on armeijansa materiaalihallinto niin päin per... kuin olla vaan voi, mutta kai ne osaa kuorma-autoja vielä lastata? , jos yritystä olisi..
 
Kyllä vain, radalla helposti 150m päänkokoista kasaa ja 300m rintakehän kokoista kasaa. Ongelmat vaan alkaa heti sen jälkeen kun se valkea neliötaulu poistuu kuvioista ja pitäisi edes löytää se oikea enemmän tai vähemmmän taustan kanssa saman värinen epäsymmetrinen maali tähtäinten läpi. Puhumattaan heikommasta valaistuksesta. RK62 umpitakatähtäimellä ei tullut maastossa noille etäisyyksille yhtään mitään. AK47 avojyvä heti parempi, mutta järkevä etäisyys tippui ehkä jonnekkin 100m huitteille. Oli järkytys, kun mustat maali-ilmapallot ei meinanneetkaan mennä puhki, sai ihan urakalla ampua vaikka rata kokemusten perusteella olisi pitänyt olla laaki ja vainaa... Aivan liian paljon ammuttiin radalla ja ihan liian vähän maastossa. Veikkaan että tosipaikassa RK62:ssa kääntyisi suurin osa takatähtäimistä avonaiseen "yöasentoon" että niillä kerkeisi saada maalit piikille. Uudenpien kotimaisten tähtäimet vissiin avoimempia? Tehtiinkö 62:lle modauksessa mitään tähtäinten osalta?
Avotähtäimellä vedin kaikki varsinaiset sotaleirit. Tähtäyskuvan muodostaminen nopeasti oli tärkeämpää.
 
On huhuttu jo vuosia, että Lavrov on anonut eroa useasti, mutta Putin ei ole sitä hyväksynyt. Venäjän johto on kuin mafia, siitä ei voi erota oma-aloitteisesti
Lavrov varmaan on muuttanut taktiikkaa- ryssii nyt koko ajan pikkaisen, mutta ei liian pahasti.
Ei muuten huono taktiikka. Häntä ei päästetä eläkkeelle, koska on liian hyvä työssään. Mikä neuvoksi? Ala tehdä ärsyttäviä pikku mokia, unohtele asioita, esitä vaikka vähän alkavaa dementiaa. Esitä että yrität ihan tosissasi, mutta et voi sille mitään, että alkaa tulla mokia. Jossain kohtaa siirretään sivuraiteille
 
Back
Top