Ukrainan konflikti/sota

Prime Minister Boris Johnson said the UK is sanctioning the Wagner Group, a paramilitary organisation seen as Vladimir Putin’s private army.

PA Media report Johnson told broadcasters in Brussels: “We’ve got to step up, we’ve got to increase our support, we’ve got to tighten the economic vice around Putin, sanctioning more people today as we are, sanctioning the Wagner Group.”

After landing in Brussels where he will attend a Nato summit, Johnson said: “Vladimir Putin is plainly determined to double down on his path of violence and aggression, absolutely brutal the way he’s treating the Ukrainian people.

“We’ve got to step up, we’ve got to increase our support, we’ve got to tighten the economic vice around Putin, sanctioning more people today as we are.”

“Right now, Russia doesn’t want to sit and negotiate anything: what it wants is to occupy the ground,” Borrell said in an interview with Spanish TVE channel.

“It wants to surround the coast to the border with Moldova and isolate Ukraine from the sea. It wants to negotiate in earnest only when it has secured a position of strength.”

Reuters report that Borrell said the European Union and its allies will keep on delivering military aid to the Ukrainian army.

“It is important because everything will be decided in the next 15 days,” he said. “What will make history is the capacity of Ukrainians to resist.”
 
Hyviä muistutuksia siitä mitä kaikkea tulee muistaa, kun saatavilla olevia medioita tulkitaan. Toki monet näistä pointeista ("Information is not intelligence, data does not necessarily permit a conclusion") on jo foorumilla mainittu jossain muodossa, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen video.

 
“Today, I can announce that, based on information currently available, the US government assesses that members of Russia’s forces have committed war crimes in Ukraine,” Blinken said.

“As with any alleged crime, a court of law with jurisdiction over the crime is ultimately responsible for determining criminal guilt in specific cases,” he added, saying the US would continue its efforts to gather evidence and share it with international institutions.

“We are committed to pursuing accountability using every tool available, including criminal prosecutions,” Blinken said.

The announcement follows a week after Joe Biden’s off-the-cuff remark that he considered Vladimir Putin a war criminal, triggering an official protest from the Kremlin, which warned that the comment could cause a breach in bilateral relations.

Asked if the state department designation applied specifically to Putin, Beth Van Schaack, the newly confirmed ambassador at large for global criminal justice, said it would be up to the courts to decide that. But she added: “There are doctrines under international law and domestic law that are able to reach all the way up the chain of command.”
 
Yhdessä twiitiissä olleessa videossa palavan alligatorin luota pois hitaasti purjehtinut ropucha ei näyttänyt ainakaan mitenkään ilmiliekeissä olevan.

Laivapalot ovat ilmeisen pahoja, mutta sota-aluksilla pitäisi olla ihan hyvät edellytykset sammuttaa vakaviakin tulipaloja. Venäjän tapauksessa ja heidän tähänastiseen "menestykseensä" perustuen, en yllättyisi vaikka sammutusjärjestelmän letkut ja paineastiat olisivat joko rikki, myyty, tai käytetty pontikkapannuihin :rolleyes:. Ei käy kateeksi Vanjan seiloreita, toivottavasti menettävät mahdollisimman monta alusta!
Pitäisin sitä hyvin yllättävänä, mikäli Venäjän laivasto olisi säästynyt maassa rehottavalta korruptiolta. Kun käytännössä maan ainoa lentotukialuskin on hädin tuskin kasassa pysyvä ruosteinen purtilo, joka tarvitsee merelle lähtiessään hinaajan avukseen, niin eiköhän tuota ryssimistä ole tapahtunut myös muissakin aluksissa ja merivoimien organisaatiossa yleensä.

Tällaisten kuljetusalusten uppoaminen on tietenkin äärimmäisen hieno juttu, koska laivat ovat kalliita rakentaa ja niiden menettäminen kirpaisee mitä tahansa laivastoa. Onpahan taas vähemmän ryssän rautaa uhkaamassa Itämeren aluettakin.
 
6720.jpg

miksi nuo nosturit on vielä pystyssä eikä purettuna jälleenrakennusta odottamaan?

4500.jpg


3755.jpg
 

Putleri on valmis ottamaan raskaita tappioita, mutta hänen ihmisillään voi olla erinlainen näkymys kuin diktaattorilla.

Putleri on kyllä valmis uhraamaan ihmishenkiä rajattomasti. Kuitenkaan omaa henkeään ei ole valmis riskeeraamaan millään tavalla vaan kyyhöttää piilotella jossain punkkerissa tuhannen kilometrin päässä rintamalta.

No pommitetut laivat oli sen näköisiä, että epäilen että eivät ole enää korjauskelpoisia. Jos ovat korjauskelpoisia, niin eiköhän ne vaadi vuoden korjauksia jossain telakalla.
 
voidaanko tulkita että Odessan puolustuksesta olisi nyt vapautumassa joukkoja Khersonin suuntaan. Tämähän kuulostaa mainiolta. Onko Venäjällä enään kalustoa mahdolliseen maihinnousuun?
Itse olen ymmärtänyt että maihinnousu Odessaan olisi ryssälle erittäin vaativa, eli sinne olisi joka tapauksessa hyökättävä maitse. Eli hieman epäilen että ei merkittävissä määrin ole varaa irroittaa.
 
Iso-Britannialta tullut iso lista uusia pakotteita Venäjää vastaan alle tunti sitten:


Mukana pakotelistalla on myös "Russian Railways".

Jokohan se olisi myös siellä VR:llä ja Suomen hallituksella aika herätä tämän maailman todellisuuteen ja lopettaa se junayhteys Helsingistä Pietariin?

Ja mielellään kaiken muunkin junaliikenteen Suomen ja Venäjän välillä pistää seis.
 
Iso-Britannialta tullut iso lista uusia pakotteita Venäjää vastaan alle tunti sitten:


Mukana pakotelistalla on myös "Russian Railways".

Jokohan se olisi myös siellä VR:llä ja Suomen hallituksella aika herätä tämän maailman todellisuuteen ja lopettaa se junayhteys Helsingistä Pietariin?

Ja mielellään kaiken muunkin junaliikenteen Suomen ja Venäjän välillä pistää seis.
Oikeastaan ihan kaiken tavaraliikenteen. Tai ainakin hankaloittaa. Täällä kaakonkulmalla näkee aika paljon Venäläisiä puoliperärekkoja satamissa ja liikenteessä.
 
Venäjä aloitti massiiviset uudistukset armeijassaan 2008. Syynä oli heikko esitys Georgian sodassa. Silloin oli talous kunnossa, mutta jo silloin oli nähtävissä, ettei luultavasti tule onnistumaan. Syy oli se, että toisaalta korruption määrää lisättiin yhteiskunnassa. Tuo on yksinkertaisesti sellainen yhtälö, ettei voi toimia.
Venäjän armeija olisi huomattavasti tehokkaampi, jos noudattaisivat edes omaa ohjesääntöään. Ne joutuu kouluttamaan joka tapauksessa uudet joukot ja samalla koulutusjärjestelmä ja ohjesääntö menee uusiksi. Eikä seuraavalla kerralla ole idioottia aloittamassa sotaa, josta ei kerrota edes eteneville joukoille. Vanha sanonta on, että Venäjä ole koskaan niin vahva kuin pelätään tai niin heikko kuin luullaan.
Venäjä on viimeaikoina kertonut käyttävänsä tarvittaessa ytimiä, mikäli sen olemassaolo on vaarassa. Tuhannen taalan kysymys on, vaarantuuko Venäjän olemassaolo Vanjan mielestä oleellisesti, jos Ukraina onnistuu valtaamaan takaisin separatistialueet ja Krimin luonnonvaroineen?
Propagandassa aivan varmasti. Käytännössä en siihen usko. Ytimet kelpaa pelotteluun, ei sotimiseen. Pidän myös muiden joukkotuhoaseiden käyttämistä epätodennäköisenä. Mukava elämä lännessä on hankalaa, kun haluttaisiin Haagiin tuomittavaksi.
 
Back
Top