Ukrainan konflikti/sota

Tässä ketjussa on vuosisatainen kimara neuvostovenäläistä kaupunkien pommitusta.

New York Times 26.3.2000:

Grozny 1999-2000.jpg

Kuvien alla teksti vilisee oudon tuttuja nimiä ja muutenkin teksti on erikoisen ajankohtaista. HUOM: Grozny oli pieni kaupunki kun vertaa Ukrainaan, varsinkin kun sieltä pääsi osa väestöstä pois ennen kuin se tuhottiin maantasalle. Groznya kutsuttiin hyvin pitkään tämän jälkeen "maailman tuhotuimmaksi kaupungiksi", nuorempi väki ei tätä välttämättä muista tai edes tiedä.
 
Nämä ennakkovaroitusten kuuntelemattomuudet kyrsii vielä pitkään.
Jos tämä paljastuu todeksi, on kyllä käsittämätön möhläys Saksalta, mutta toivottavasti avaa lopullisesti Saksalaisten silmät ja johtaa toimiin.

Olisiko tämä selvinnyt siinä antitrusti viranomaisen tekemässä tarkastuksessa ja johtanut valtion tekemään haltuunottoon?

Tietysti vielä Saksa maksanut kaasusta, mitä Gazprom väittänyt toimitetun varastoon.
 

Onkohan totta? Loppuuko miehet vai kusetus ja sitten väijytys?

Googlen käännös siitä artikkelista:

The occupiers are preparing to hand over Kherson, and in Nikolaev they aren't present any more,
- Arestovich April 5, 2022, 8:19 p.m.
Channel Arestovich stated that the Russians are preparing to leave Kherson / Getty Images
Alexei Arestovich announced the good news - the Russian military is preparing to surrender Kherson. Therefore, the occupiers will soon remain in the Ukrainian city.
Source: Instagram of Oleksiy Arestovych
Currently, the invaders are defending Kherson. This was stated by the adviser to the head of the President's Office in an interview published on his website.
Back to the topic About 500 Russian servicemen have settled in Oleshki: they are evicting people from dormitories It is difficult for our troops to attack Kherson to drive out the racists, because of the specific terrain.
The Russians have already prepared Kherson for surrender. They are seriously considering leaving the city. However, this does not mean that Kherson will be released tomorrow, - said Arestovich.
At the same time in the Nikolaev area there are no Russian soldiers at all. All battles take place in the Kherson region.
 
laittakaa tämä nyt oikeisiin mittasuhteisiin sen kanssa että vastapuoli ON TEHNYT DE FACTO tätä ja paljon pahempaa siviileille ja lapsille.
Lapset ja ryssät käyttää tuollaista argumentointia tekemistensä puolusteluun. Länsimaissa toivottavasti sotarikoksista rangaistaan omiakin vielä.

Enkä tarkoita välttämättä keskustelun videota kun en ole sitä katsonut.
 
Onneksi olkoon. Missasit pointin lähes täydellisesti.
Ai että miten minun ajatusmaailma eroaa ryssien ajatusmaailmasta jos perustan mielipiteeni videoihin vihollisen teoista?

No harvemmin on esimerkiksi tullut mieleen raiskata ketään, vaikka tulee uutisia ryssän raiskaamista tytöistä Ukrainassa. Yhtä harvoin on tullut myös mieleen lähteä hyökkäys sotaan yhtään minnekään, tai tappaa kenenkään lemmikkejä ihan vaan huvin vuoksi.

Mut hei, parempi taistella kaikki taistelut toinen käsi sidottuna selän taakse.
 
Öö... eikö noissa ERA boxeissa pitäis olla jotain sisälläkin? Siinä yhdessä kuvassa sieltä roikku sellasta munakennon näköistä ja jotain mattoa. Noi on ihan tyhjiä vai mitä en nyt ymmärrä?

Alkuperäinen linkki by @jalperi mut en saa toimimaan vain yhtä lainaamalla

Kontakt-1 ERA nuo pienet laatikot, niissä pitäisi olla sisällä kaksi kpl ohuita teräslevyjä, joiden välissä räjähdeainetta.

Eivät suojaa top-attack -aseelta eikä vaikutusta nuoliammukseen tai tuplaonteloon. Muutama vaihtoehto tulee mieleen:

1) tuo tyhjä laatikko on voinut hajota tornin ilmalennon tai maahan iskeytymisen aikana ja sisältö karata silloin

2) muistaakseni ERA räjähdelevyt ei ole normaalissa arjessa asennettuna eli laatikkojen sisältö tyhjä - täytetään kun lähdetään sotimaan MUTTA vanjan tuntien voinut jäädä tekemättä, joko ylempi taho myynyt sisällön pimeillä markkinoilla tai unohtunut tai varastossa oleva materiaali vanhentunut tms. Muistan Tsetsenian sodan aikaan että oli juttua vastaavasta eli komentaja oli myynyt räjähdeaineet pimeillä markkinoilla, osa muistaakseni jopa sotatoimialueella ja tsetseeneille. Toisaalta niistä sodista on myös esimerkkejä missä Kontakt-1 toimi ja suojasi vaunua RPG-7 osumilta, ainakin yksi T-80U sai kahdeksan osumaa eikä yksikään tullut läpi

Uudemmissa T-72B3 vai oliko jopa T-72B3M modauksissa vaunujen kyljissä roikkuu niitä pusseja, mitkä on jonkinlainen lisäsuoja arvaisin kevyitä sinkoja vastaan. Tässä yksi selitys munakennolle ja arvaus niiden pussien sisällöstä:


Yksi arvaus vain, toivottavasti tämän sodan myötä saadaan kuvia niiden sisällöstä.
 
VENÄJÄN ARMEIJAN VÄKIVALTAKULTTUURI

Armeijan simputuksen merkitys käytökseen?

‐‐-----

Täällä on näkynyt paljon järkytystä ja tyrmistystä Venäjän armeijan veriteoista. Ihmetellään miten tavallinen sotilas voi syyllistyä sukulaiskansan siviilien raiskauksiin, kidutuksiin ja murhiin.

Tämä ei ole geeneissä, vaan Venäjällä on kulttuuri, joka on luotu jalostamaan sotilaita jotka ovat tällaiseen taipuvaisia. Käytäntö on ilmeisesti jatkunut samanlaisena neuvostoliiton ajoista katkeamattomana.

Armeijassa on vahva simputuskulttuuri, dedovshchina, jossa vanhemmilla varusmiehillä on käytännössä rajaton valta nuorempiin. Ja tätä valtaa käytetään väärin. Löytyy tarinoita, joissa vanhemmat varusmiehet humalassa alkavat silmittömästi hakkaamaan nuorempia, seurauksena murtuneita kalloja, leukoja, osa toisinaan kuoleekin. Moni ei kestä ja osa tekee itsemurhan.

Siinä kylvetään varusmiehiin viha ja katkeruus, joka sitten päästetään irti kun he ovat itse vanhempia. Kaltoinkohteluun tulee käsitykseni mukaam myös määräys ylempää, että alokkaat pitää opettaa tavoille. Ylilyönneistä ei juurikaan rangaista.

Systemaattisena toimintapana tämä murtaa varusmiesten moraalisen selkärangan. Kun pahuuteen kerran taipuu, niin siitä on vaikea päästä irti. Asiaa ei helpota se, että armeijaan joutuu vain ne, joilla ei pää riitä varusmiespalveluksen välttämiseen.

Tuloksena on kulttuuri, jossa ylempiä totellaan, alempia simputetaan, toimissa ei mietitä moraalia ja turhautuminen puretaan siviileihin julmalla tavalla jos siihen annetaan vain mahdollisuus.

Simputuskultturi näkyi hyvin myös neuvostoliiton gulag-verkostossa. Sitä on kuvattu kirjassa "Vankileirien saaristo". Systeemi korruptoi jopa vangit, joiden paras tapa selvitä on varastaa heikommilta.

Alla hollantilaisen journalistin video aiheesta 10 vuoden takaa. Äitien haastatteluja noin 25 minuutin kohdalla, jotka koittavat saada oikeutta.


Ei minulla tähän mitään ratkaisua ole. Geneettiseen pahuuteen en usko.

Samanlaiseksikaan en halua muuttua.

Pakko koittaa kaiken nähdyn paskan keskellä välttää haluaa antautua vihalle ja kostolle ja samalla vain miettiä, että miten voi tarvittaessa olla tehokas.
 
Joku masentunut venäläinen tilitti tuon tekstin venäläiselle keskustelupalstalle. Ylilaudalla oli kisa kuka löytää masentuneimman tekstin konekäännöksen avulla kyseiseltä venäläiseltä palstalta(https://ylilauta.org/ww3/130191869#175973748 ). Ja joku sitten teki tekstityksen tuohon putinin puheeseen. Teksti ei siis liity mitenkään putiniin paitsi että se on hauska yhdistelmä. Puhe ja video on joku hänen oikea puhe jostain asiasta.

Minusta se on hauska. Hihittelen aina kun katson sen. Hyi minua, aikuinen mies...

Katso liite: 59692

Katso liite: 59691
Kannattaa konekäännökset tehdä mielummin englanniksi. Kone puhu hoono soomi.
 
Kommenteissa kerrotaa olevan Nova Basanista Tshernivin alueelta eli varmaan kyseesä pakoon pötkivät joukot, joiden vetäytymisreitti ei ollutkaan täysin esteetön.
Onneksi ei ollut Iziumin suunnalta. Siellä toivottavasti on enemmän kuin yksi tankki ottamassa vastaan BTG:tä.
Tie Barvinkoveen vaikuttaisi olevan melko aakeetalaakeeta eli olisko toi hyvä paikka järjestää Switchblade 600 koeammunnat?
 
Viimeksi muokattu:
Tätä kun jatketaan vuoden loppuun niin hyvä tulee.

@mhmck

Ukrainian defenders repulsed a Russian attack in Donetsk region today. Losses to Russian forces: up to 80 soldiers killed; 3 tanks destroyed + 1 captured; 9 BTR; 10 BMP; 1 Grad; 2 fuel trucks – Operational-tactical group "East", Joint Forces Operation, Armed Forces of Ukraine
 
Back
Top