Ukrainan konflikti/sota

FPwM50zWYAQy36z


FPwM5LhXsAgfHyt

James Vasquez. Väittäisin että tuo on käymässä sotaa toiseen kertaan. Sähköt siinä on uusittu. Kolmelle ihmiselle istuin. Very nice.
 
France24:n juttu Chuhuivin kaupungista Harkovasta itään. Tämä oli piiritettynä pitkään mutta Ukraina rikkoi saarron joku 10 pv sitten. Edelleen vihollisen tulittama.

Yksi tämän päivän kehityksistä (militaryland) oli että Ukraina olisi vapauttanut Malynivan pikkukaupungin/kyläkeskuksen Chuhuivin itäpuolelta. Saa nähdä onko UA:lla kykyä/mahdollisuutta vapauttaa Izyumin suunnan painetta Harkovan puolelta.

 
Näin amatöörin silmin tämä vaikuttaa taas aika ylimitoitetulta operaatiolta ottaen huomioon Venäjän joukkovahvuudet. Jos nuo pihdit saataisiinkiin kiinni, niin paljon on siinä vaiheessa enää voimaa jäljellä ja saadaanko huollettua jne? Motissa Ukrainan armeijan (iskukykyisimpiä) joukkoja kymmeniä tuhansia huolella valmistelluissa asemissa ja voisi kuviteltu, että tavaraa on siellä jemmassakin vielä reilusti (vrt. Mariupolin sitkeys). Välissä Kramatorskin ja Slovianskin kaupungit, joista ei niin vaan läpi ajella saati saada minkäänlaiseen hallintaan. Ja lännestä Ukraina voi ainakin jonkin verran jatkuvasti häiritä pihtien sivustoja. 2. ms taisi tuon kokoiseen maaplänttiin mahtua välillä kymmeniä divisioonia (esim. vaikka Kiovan motti tai Harkovan taistelut) nyt mennään ehkä yhteensä maksimissaankin 10-20% tuosta miesmäärästä? Toki jonkinlainen ilmaylivoima on ja maasto ei niin parasta varmaankaan puolustajalle, mutta silti.
 
Back
Top