Ukrainan konflikti/sota

Päivän off topic kevennys, jos Seppo Rädystä tulisi seuraava Venäjän presidentti sota Ukrainassa loppuisi.

"Venäjä on paska maa"

"Putinin mausoleumi, hyi saatana!"

"vittuillakseni ryhdyin tsaariksi"

"puoliväkisin olen votkaa juonut"

"mulla on muutakin tekemistä kun katsoa ohjuskokeita, katson pornoa"

"pakko lähteä kaljalle, vituttaa tälläinen kun tankin torni lentää kauemmaksi kun keihäs aikoinaan"
 
Russia's entire cinema industry is on the brink of collapse. A few weeks ago, around 16 cinemas were screening pirate copies of the latest movies; last week it was 127. Not even the chairman of the Association of Cinema Owners can muster much optimism. "I can't even blame cinemas now dabbling in torrent screenings," he says. It's not a desire to make money, but a fight for survival.

When Vladimir Putin gave the order for the latest stage of Russia’s invasion of Ukraine, he knew two things for sure: 1) there would be consequences but 2) they wouldn’t affect him.

Five months later, the consequences are indeed being felt globally, but no more acutely than in Ukraine. Tens of thousands have died, millions are now refugees, and the economy faces decades of recovery. In Russia, at least a thousand foreign firms have pulled out, there’s no access to SWIFT, and an estimated $630 billion in foreign reserve cash has been frozen.
Russia’s cinema industry is just one of the many casualties hanging on by a thread due to the conflict in Ukraine. With almost no lucrative entertainment left to screen after Hollywood pulled the plug, various groups began hiring idle cinema screens for their own ‘private’ pirate screenings of torrent-acquired movies.

Some may argue it’s reasonable to screen ‘The Batman’ in a cinema after downloading the movie from a torrent site. After all, that instantly solves the supply problem and gives the public access to movies. On the flipside, that business model effectively bypasses an entire industry built on the provision of licensed content, stability, investment, and associated employment opportunities.

But with no licensed content available, it’s now a race to the bottom.
Back in May when pirate screenings were gaining traction, AVK called on the “entire professional film community” to protect the Russian cinema industry by standing against piracy. “We condemn the practice of illegal screening of films in Russian cinemas,” AVK said.

After the Russian government promised to ensure the financial security of the industry but came up with nothing, it appears that pirate screenings increased dramatically. AVK chairman Alexei Voronkov acknowledges the problem but faced with a 72% drop in revenue versus 2021 and the prospect of 50% of cinemas closing by August, he’s pragmatic if nothing else.

“I can’t even blame cinemas now dabbling in torrent screenings,” he told industry publication Kinometro.

“To date, the wave of unauthorized showing of film copies is developing exponentially and will only grow: four weeks ago, such content was shown directly in 16 cinemas, last week – 127 cinemas.”
Pirated movies playing in cinemas is all very well when there are zero legal alternatives but when things finally start returning to normal, whenever that might be, will there be any cinemas left in Russia where genuine movies can be screened? Six months has pushed the local industry to the verge of collapse but the crisis in Ukraine seems unlikely to reach a solution in the next six years.

On se kumma että putlerinistanilainen aivopesu propaganda ei kelpaa örkkikansalaisille :cool:
 
UA muistaa tänään Ukrainan naistaistelijoita. Muutama lainaus

"The heroic fight by Ukraine would be impossible without the contribution of our women defenders," said Deputy Minister of Defense of Ukraine Hanna Maliar during her participation in the Second International Summit of First Ladies and Gentlemen

According to her, there is now a trend to increase the number of female servicemen among all categories of personnel. Yes, in particular, from October last year, the share of military-women increased - from 31 to over 38 thousand.

At the end of the speech, Hannah Malar said that now more than 5,000 female servicemen are directly involved in combat.

 
Puola pitää jostain syystä K2 tankkeja ja Abramseja enemmän arvossa kuin Leo 2 sarjan tankkeja. Tähän voi liittyä Saksan nihkeys aseapuun Ukrainalle ja ilmeisesti Leo sarjaan ei ole mitään lisenssivalmistusta Puolaan annettu joten luonnollisesti siirtyvät sellaiseen kalustoon, jossa sama suorituskyky mutta samalla rakentuu merkittävä kyky tuottaa varaosia ja huoltaa omatoimisesti.

Tiedossa olisi ainakin yksi tuleva NATO liittolainen joka voisi ostaa noista Leopardeista vaikkapa vähiten ajetut 60 kpl asevelihintaan mikäli ne eivät kaikki mystisesti katoa varikoilta juuri kun niihin on uudet hieman vieraasti murtavat henkilöstöt koulutettu. 😉

Tämän sodan myötä ei voi olla miettimättä, minkä verran Saksan nihkeys tosiaan on vaikuttanut päätökseen, mutta pitää myös muistaa että Puolan Leopard 2A4 ja 2A5 ovat aika iäkkäitä vaunuja. Ensimmäiset 128 kpl Leopard 2A4 vaunua hankittiin Saksan armeijan varastoista vuosien 2002-2003 aikana (siis pian sen jälkeen kun Puola liittyi NATO:on, täysjäsenyys vuonna 1999). Lukemani mukaan vaunut olivat kohtuullisen hyvässä kunnossa ja oletus oli että ne palvelevat noin 10 vuotta ilman suuremman huollon tarvetta. Sen jälkeen tulisi ajankohtaiseksi vähintään Mid-Life Upgrade, toki mieluummin kattavampi modernisointi.

Sisäisten kiistojen ja budjetin tiukkuuden takia heille ei hankittu yhtäkään uutta panssarivaunua kymmeneen vuoteen (vuoden 2003 jälkeen). Kun Saksa siirsi valtaosan 2A5 vaunuista sivuun (tosin ei kaikkia) niin Puolalle tuli tilaisuus hankkia niitä. Allekirjoittivat sopimuksen vuonna 2013 ja hankkivat 105 kpl Leopard 2A5 ja 14 kpl Leopard 2A4 vaunuja, jälleen Saksan armeijan varastoista. Vaunut toimitettiin Puolalle vuosien 2014-2015 aikana.

Tuosta voi laskea että heillä on yhteensä 14+128=142 kpl Leopard 2A4 ja 105 kpl Leopard 2A5 vaunuja, yhteensä 247 kpl.

Leopard 2A4 vaunujen modernisointia on suunniteltu 2013-2022 välillä useaan kertaan, mutta aina on tullut jotain viivästyksiä tai esteitä tielle. Vasta viime vuosina Leopard 2PL projekti on edennyt ja ensimmäiset vaunut toimitettu asevoimille. Ymmärtääkseni Puolan Leopardit ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, tosin kuten vuosiluvuista nähdään, noin puolet ovat palvelleet jo 20 vuotta ja niiden modernisointi on vasta alkanut. Olivat alunperinkin käytettyjä, tosin kuulemma kunnoltaan hyviä tai kohtuullisen hyviä. Hyvä myös muistaa että Leopard 2A4 ja 2A5 ovat molemmat 120mm L/44 kanuunalla, L/55 tuli vasta 2A6 myötä. Leopard 2A4 valmistettiin aikavälillä 1985-1992 (tosin Saksan 2A4 vaunuista 695 kpl oli uustuotantoa, 1430 kpl vanhempia vaunuja jotka modernisoitiin tähän standardiin). Leopard 2A5 valmistettiin kahdessa erässä: 1995-1998 lot 1 (225 vaunua) ja 1999-2002 lot 2 (125 vaunua), näistä yksikään ei ole uustuotantoa vaan vanhempien vaunujen modernisointeja. Lähde: Osprey New Vanguard 024 - Leopard 2 Main Battle Tank 1979-98.

Jos kiinnostaa lukea Puolan asevoimien surullisesta hankintapolitiikasta kylmän sodan päättymisen jälkeen, niin tässä on pitkä mutta hyvä kirjoitus (puolaksi, joutuu kääntämään):

Two decades in armored suspension, or how the Abrams "off the shelf" came to Poland [OPINION]

Kiinnostava knoppitieto: Puolalla oli 90-luvun lopussa kahdeksan panssaridivisioonaa ja yli 1 500 kpl panssarivaunuja. Näistä 700-800 kpl oli T-55 vaunuja, tosin niistä 560 kpl oli päivitetty T-55AM Merida standardiin. Loput olivat T-72M / M1 vaunuja, tosin niiden modernisointi PT-91 Twardy standardiin oli käynnistetty. Niiden tuotantomäärät per vuosi: 1994-1996: 58 kpl, 1997: 58 kp, 1998: 7 kpl, 1999: 33 kpl, 2000: 50 kpl, 2001: 20 kpl ja 2002: 7 kpl. Yhteensä 233 kpl.

Toinen joitakin kiinnostava knoppitieto: T-72M1R versio on tuoreempi kuin mitä tajusinkaan. Se oli minulle uusi tuttavuus tämän sodan myötä. Niitä on toimitettu Puolan asevoimille seuraavat määrät per vuosi: 2019: 8 kpl, 2020: 28 kpl, 2021: 39 kpl ja vuoden 2022 osalta oli tarkoitus modernisoida 50 kpl (oletan että tämä jäi toteutumatta). Jos laskee yhteen vuosien 2019-2021 määrät niin saadaan 75 kpl. Ei yhtään hassumpi määrä. Ymmärtääkseni nämä kaikki vaunut lahjoitettiin Ukrainalle, samalla kun lahjoitettiin T-72M / M1 vaunuja. Ainoa julkinen tieto on ollut "yli 240 kpl". Lähde T-72M1R valmistusmäärille.
 
Viimeksi muokattu:
ryssäjoukolle saattaa helpostikin tulla Hersonin alueella paniikki ja pakokauhu. Sillä perusvanjakin varmasti jo tietää odottaa Ukrainan tulevaa hyökkäystä sekä tietää Dnepr-esteen. Heillä kun ei ole sodalle motivaatiota, kurikin on kyseenalainen, eikä varmasti tahtoa kuolla piirityksessä.
Paniikkiin saattaa riittää Ukrainan pari tulitunnustelua ja ryssän joukossa leviävä huhu alkavasta hyökkäyksestä -- hanskat tippuu ja tavoitteena vain päästä alta pois. Kun tukevat joukot lähtevät, eivät esim kaupungissa olevatkaan jää odottelemaan resurssien loppumista.
Olisiko jotain tällaista mahdollisuutta UA ajatellut, kun ei suurta siltaa kokonaan vielä paskaksi pistänyt. Ja samalla lähettänyt viestin ryssille, että lähtekää kun vielä voitte.
 
Alkukevät sopi twitter-ajalle: Ukraina itsessään oli tunteja, päiviä, joitakin viikkoja veitsenterällä ja kesti ja löi takaisin hyökkääjät Kiovasta ja Harkovasta. Tilanteet olivat akuutteja ja epätoivoisia. Sitten sota asettui eri rytmiin, vähemmän mediaseksikkääseen, mutta yhtä tärkeään. Monet sivustaseuraajat ovat olleet pettyneitä kun dramaattisesta ja nopeasta alusta ei seurannutkaan dramaattinen ja nopea loppu. Kuten on esimerkiksi useasti tapahtunut kun USA on rynnännyt sinne sun tänne ja romahduttanut puolustuksen täysin jo etukäteen ja maavoimien nopea eteneminen on ollut vain loppusilaus ja muodollisuus (ja itse miehitys sitten se epäkiitollinen koitinkivi). Ja pettymyksestä ratkaisun venymiseen on sitten syntynyt osassa ihmisiä täysin perusteeton ja vastuuton pessimismi, defaitismi, ettei tästä nyt sitten mitään tule kun ei eilen tullut.

Venäjä tässä yritti aluksi (kykyihinsä nähden absurdisti) amerikkalaista mediasotaa: luhistetaan heikko valtio täsmäiskuilla ja miehitetään se nopeasti. Ukraina ei vain ollutkaan heikko ja taisteli alivoimaisenakin vastaan kuin piru. Eikä ole lopettamassa sitä taisteluaan vaikka lopullinen voitto ei tulisikaan ensi viikon tiistaina. Eikä länsi, etenkään USA, ole lopettamassa tukeaan vaikka se voitto ei tulisikaan ensi viikon tiistaina. Aika edelleen kuluu Ukrainan hyväksi. Mutta ei kauhean nopeasti, modernien CNN-sotien tyyliin, vaan huomattavasti perinteisemmin, hitaammin. Ei ehkä ihan kannata elää sekunnissa tämän sodan suhteen vaan tarkkailla pidempiä kehityskulkuja ja prosesseja.
 
ryssäjoukolle saattaa helpostikin tulla Hersonin alueella paniikki ja pakokauhu. Sillä perusvanjakin varmasti jo tietää odottaa Ukrainan tulevaa hyökkäystä sekä tietää Dnepr-esteen. Heillä kun ei ole sodalle motivaatiota, kurikin on kyseenalainen, eikä varmasti tahtoa kuolla piirityksessä.
Paniikkiin saattaa riittää Ukrainan pari tulitunnustelua ja ryssän joukossa leviävä huhu alkavasta hyökkäyksestä -- hanskat tippuu ja tavoitteena vain päästä alta pois. Kun tukevat joukot lähtevät, eivät esim kaupungissa olevatkaan jää odottelemaan resurssien loppumista.
Olisiko jotain tällaista mahdollisuutta UA ajatellut, kun ei suurta siltaa kokonaan vielä paskaksi pistänyt. Ja samalla lähettänyt viestin ryssille, että lähtekää kun vielä voitte.
"Oikealla lännen tuella, fiksulla suunnittelulla, harjoituksilla, tehokkaalla toteutuksella, sopeutumisella kampanjan aikana muuttuviin olosuhteisiin ja erinomaisella johtajuudella he pystyvät ottamaan takaisin maansa etelässä."

 
Taisi tässä käydä Putinille, kuten Kroisokselle aikoinaan Delfoin oraakkelin ennustuksen tulkinnan kanssa.
- "Ylittäessään Halys-virran Kroisos tuhoaa suuren valtakunnan."
Kävikin niin, että tuhoutunut valtakunta olikin Kroisoksen.
 
As reported by Laurent Lagneau in Opex360, among the 77 CAESAR self-propelled howitzers that it must possess, in accordance with the format defined in the report annexed to the Military Programming Law (LPM) 2019 -25, the French Army currently has only 58 left as a result of its gifts to Ukraine.

It is foreseen that the French Army should, in the long term, have 109 CAESAR NGs (next-generation). Last February, Laurent Lagneau reminds, two options were on the table: to acquire 109 CAESAr NG or to order only 33 of them, the 76 systems then in use having to be brought to this new standard. The gift of the 18 systems to Ukraine, therefore, seemed to change the terms of the equation. During a hearing organized by the Senate Committee on Foreign Affairs and Defence, the Minister for the Armed Forces, Sébastien Lecornu, announced that an order for 18 CAESAR had just been notified to Nexter to "replenish the stock of our armies".

Minister Lecornu specified that an envelope of 85 million euros has been released to finance this order for 18 CAESAr SPHs: “The money is there. It is rather caught up in the management of the current LPM because we know how to do it, without it upsetting an existing program. Clearly, we are not delaying, we are not canceling a program started to complete it. 85 million euros, given the overall envelope of the Ministry of the Armed Forces, we can do it”, he stated.

It now remains to be seen how Nexter and its subcontractors will organize themselves to accelerate their production rate, especially since the CAESAr has also attracted foreign customers, namely Belgium (28 CAESAR NGs). Currently, it takes 18 months to produce a unit.

On July 19, Dynamit Nobel Defence (DND) announced it had recently received an order from the German Federal Office of Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Support (BAAINBw) for the production and delivery of 3,500 Panzerfaust 3-IT DM72A1.
 
FYGajeCXkAEdjRP

Siihen siltakysymykseen kuvallinen vastaus
FYGce3zWYAUDxxe
 
Back
Top