Ukrainan konflikti/sota




Voisiko ilmaston tuhoamisesta tulla sanktioita taikka vastaavaa?
Sotakorvauksiin lisää maksettavaa. Ei taida ryssät ymmärtää kuinka paljon maansa tulevaisuutta he tuhoavat sodallaan, mutta tämän ei pidä antaa olla tekosyy sille, että heitä ei laitettaisi maksamaan tekojensa ja tekemättä jättämiensä seurauksia täysimääräisesti.
 
Kun tätä listaa katsoo niin herättää ajatuksia..... vajaan puolen vuoden aikanan ryssä on jo menettänyt...
- lähes 50.000 kaatunutta + haavoittuneita ainakin 3-4 x enemmän..
- 2000 panssarivaunua, yli 4000 miehistönkuljetuspanssaria, 1000 tykkiä + sadoittain kaikenlaista muuta heitintä
- 250 sotilaskonetta, yli 100 helikopteria ja tuhansittain kaikenlaista muuta kuljetusväliettä jne...

Melkoisen suuri armeija miehiä + kalustoa on tapettu, tuhottu ja poltettu...Harvalla maalla on tällaista määrää edes käytössään. Taitaa käydä vähiin jo ryssältäkin. Kunhan vielä jatketaan sotimista jokunen vuosi..
- hyökkäys Ukrainaan oli jo lähtökohtaisesti kolossaalisen järjetön päätös ryssän rikolliselta johdolta.
- vaikka ymmärretään että rosvot tavoittelevat käytännössä itselleen Ukrainan arvokkaita luonnonvaroja idässä ja Mustalla merellä.
- omalle kansalle valehdellaan että kyseessä on "rajoitettu ja pieni erityisoperaatio" Ukrainassa.

Yllä näkyy eräänlainen tilinpäätös noin puolen vuoden sotimisesta...
- lähtökohdat huomioiden voi sanoa että Ukrainan sotilaallinen puolustus on onnistunut varsin hyvin tehtävissään.
- toki Ukrainan asevoimien heikosta lähtötilanteesta johtuen myös puolustajat ovat kärsineet tappioita..sotilaiden ja sotakaluston osalta toki vain noin 1/5 hyökkääjään verrattuna (kaluston osalta suhteellisesti paljon vähemmän)
- ikävintä on se että ryssän hyökkäys on kohdistettu siviiliväestöön ja infrastruktuuriiin.
- siviilien osalta tappiot ovat olleet erittäin suuria. Eikä kaikkea ole vielä edes tiedossa.

Kuten tunnettua ryssä käytti vuoden verran aikaa asevoimiensa harjoiteluun ja hyökkäysvalmisteluihin.
Ukrainalaiset joutuivat aloittamaan puolustautumisensa lähes nollasta..
- voisi uskoa että Ukraina joutuu myös käyttämään saman verran aikaa oman arneijansa varustamiseen.
- eli, muutaman kuukauden päästä myös he saavat koulutettua ja kasattua joukkojaan sekä riittävästi uutta aseistusta sekä sotakalustoa omaa hyökkäystään varten.
- vielä toistaiseksi ukrainalaisilta puuttuu hyökkäykselle tärkeitä valmiuksia (riittävä omien ilmavoimien tuki, lisää panssarikalustoa, erilaista tukiaseistusta, panssaroitua kuljetusvälinettä jne. jne.)

Mutta, vielä ei ole kiire hyökkäämään. Tälläkin hetkellä Ukraina kykenee koko ajan vaikuttanaan, järkyttävän suurella tehokkuudella, ryssän asevoimiin. Niin henkilöstöön kuin tuhoamaan kalustoa, logistiikkaa jne.
- koko ajan ryssältä tuhoutuu miestä ja kalustoa monin verroin enemmän kuin se kykenee tuomaan rintamalle.
- tämä on kaikkein parasta vaikuttamista viholliseen ja valmistautumista oman hyökkäyksen edellä..

Tottakai ryssä pitää vielä ajaa takaisin oman rajansa taakse. Sillekin koittaa oikea hetkensä..ja se hetki lähenee koko ajan.
 
Tuon kirjan voi myös kuunnella - ilmaiseksi.
Btw - kuunneltavat kirjat ovat paljolti lukijasta kiinni. Tämän lukija Markus Niemi on ihan sielä kuulemistani (puolen tusinaa) ihan parhaasta päästä. 👍

Kuuntelin tätä tovin. Trumpisteilla kyllä korvat punottaa tätä kuunnellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Olenko väärässä vai eikö korkeampia upseereita olla pistetty lannoitteeksi viime viikkoina?
 
Mutta, vielä ei ole kiire hyökkäämään. Tälläkin hetkellä Ukraina kykenee koko ajan vaikuttanaan, järkyttävän suurella tehokkuudella, ryssän asevoimiin. Niin henkilöstöön kuin tuhoamaan kalustoa, logistiikkaa jne.
- koko ajan ryssältä tuhoutuu miestä ja kalustoa monin verroin enemmän kuin se kykenee tuomaan rintamalle.
- tämä on kaikkein parasta vaikuttamista viholliseen ja valmistautumista oman hyökkäyksen edellä..

Tottakai ryssä pitää vielä ajaa takaisin oman rajansa taakse. Sillekin koittaa oikea hetkensä..ja se hetki lähenee koko ajan.

On tuossa se näkökulma, että miehitetyllä alueella ryssä tekee hirveitä rikoksia siviiliväestöä kohtaan. Kyllä sen suhteen vastahyökkäykselle olisi kiire. Tietenkään huonosti valmisteltuun hyökkäykseen ei voida suinpäin ryhtyä.
 
IA]


Tällaista tulee Twitterissä vastaan...normi 200 kaatunutta ja nytten nämä "paratrooperit", eli VDV-ukkelit?

Mahtava saalis, jos totta!Sieppaa.PNG
 
EU komissio voisi jo avoimesti kertoa jäsenmailleen että varautuvat usean vuoden pituiseen sotaan Ukrainan ja Venäjän välillä ja sen myötä tukemaan Ukrainaa kaikin mahdollisimman tavoin.
Tämä suora pitkää aikaa valmistava julkaisu puuttuu.

On turhaa jatkaa puheita ja toiveita pikaisesta sodan lopettamisesta kun se ei ole edes todennäköinen.
Samalla saisi ryssäkin tiedokseen, että okei, et meinaa lopettaa lähiaikoina ja meillä merkataan tämä tiedoksi ja eletään selkeät pari vuotta tätä rataa.

Ryssä toistaiseksi odottaa ettei Europpa jaksa kauaa ja kohta saisivat voiton. Ei ikinä! Stop Ruzzia now!
.
 
Olenko väärässä vai eikö korkeampia upseereita olla pistetty lannoitteeksi viime viikkoina?
On noita joku vilahtanut uutisvirrassa. Översti tai jotain... on jo niin arkipäiväistä että ei tahdo nousta uutiskynnyksen yli.
 
Switzerland is among the world's wealthiest countries, but its reliance on Russian gas and French nuclear power -- both in short supply -- has it bracing for power shortages and even blackouts this winter.

With hundreds of hydropower plants spread across the Alps, Switzerland produces more than enough power in the summer months. However, the landlocked nation is forced to turn to imports when the cold sets in.

That is not usually a problem, but this year, with the war in Ukraine, and Russia slashing gas deliveries to much of Europe, the threat of severe power shortages is looming.

While other European countries are also feeling the sting, the situation is particularly precarious in Switzerland, which lacks its own gas storage installations.

It usually depends on imports from the surrounding European Union, and especially of gas-derived electricity from Germany, but with the bloc wary about its own power supply, non-member Switzerland finds itself at the back of the queue.

Compounding the problem, neighbouring France has been forced to halt production at half of its reactors, mainly due to corrosion problems, Stephane Genoud, an energy management professor at the Swiss HES-SO university, told AFP.

Bern has been working to build up Switzerland's energy production and storage systems, but even the grand opening next month of a new, powerful pumped-storage hydroelectric plant is unlikely to help avoid problems this winter.

Vieläkö tässä joudutaan sveitsiä pelastamaan? Vituttaa taas huolella tämä aikapommi. Varsinkin kun tiedetään kuin poikkiteloin he ovat olleet asioita vastaan, vedoten neutraaliseen kantaansa. Ehkä ne pitäisi jättää jäätymään sinne vuoristoonsa.
 

Kysyntä ja tarjonta, toimii myös työmarkkinoilla. Länsifirmat ovat potkineet ihmisiä pois kun lafkat ovat lähteneet maasta. Silti virallisten tilastojen mukaan heidän työllisyys hyppäisi kolme kertaa sen mikä se oli aikaisemmin. Miksi? Miksi me olemme kuulleet katuhaastatteluissa että ihmiset ovat menettäneet töitään ja silti tilastot näyttää ruusuiselta? Samaan aikaan työttömien määrä on pysynyt tasaisena. Ihan kuin sota olisi tehnyt naapurin työllisyyteen ihmeen.

Naapurin historiassa työllisyys on parhain sitten neuvostoliiton hajoamisen. Syy tähän ihmeeseen on tilastojen kaunistamisessa on "lomautusten" käyttäminen. Eli kuten covid kirouksesta opittiin, kukaan ei ole työtön, he ovat vain lomautettuna. Siksi tilastot näyttävät niin kauniilta, mutta rahallista onnea se ei vastaa.

Pakotteet toimivat vaikka "viralliset tilastot" näyttävät toisin. Fakta on että tehtaat eivät tuota kun länsikomponentit on kortilla. Länsituotteita ei saa ja siitä ihmiset on valittaneet. On vain ajan kysymys milloin heidän firmoja rupeaa kaatumaan pakettiin, kun ihmiset eivät osta, kuten olemme nähneet youtube videoissa. Millä he ostaisivat, kun palkka on puolet siitä mitä se oli lomautusten takia. Miten kauan naapurin kansalaiset jaksavat lusikoida tätä rusina soppaa, missä rusinat on jänisten papanoita, ja liemikin haisee kuselle?
Tuotantotalouden ja energiatalouden yhteydestä.

 
Olenko väärässä vai eikö korkeampia upseereita olla pistetty lannoitteeksi viime viikkoina?

Tämä twitter-tili pitää kirjaa kuolleista upseereista, tosin heidän tuorein yhteenveto on 21.8. eli kohta viikon vanha.


Tässä sitä edeltävä yhteenveto 16.8.


16.8. --> 21.8. muutos oli +15
? --> 16.8. muutos oli +12

Ehkä julkaisevat tuoreet numerot tulevana viikonloppuna?

MUOKKAUS: 21.8.2022 oli sodan 179. päivä, joten tuosta saadaan keskiarvoksi: 1 027 / 179 = 5,7374 per päivä
 
Viimeksi muokattu:
Australia_to_offer_300_DefendTex_D40_kamikaze_drones_to_Ukrainian_army_2.jpg


Australia will soon hand over 300 DefendTex D40 kamikaze drones to Ukraine, Maksim Panasovskyi writes. Test units have already been delivered to Poland, where they will be tested. After the tests, Australia will send the entire batch of drones to Ukraine.

As Joseph Trevithick wrote in The Drive, the Drone40, which DefendTex unveiled publicly in 2019, was among various new systems that British Army troops from the Light Dragoons and Royal Anglian Regiment were seen training with during a Mission Rehearsal Exercise (MRX) in October 2020. The Drone40 can be fired from launchers designed to fire standard 40mm low-velocity grenades. Its overall length is variable depending on the type of payload installed, but DefendTex says the length of the core body is close to five inches. As such, a launcher designed to fire over-sized 40mm cartridges, such as variants of the Heckler & Koch AG36 under-barrel grenade launcher, which are in service with U.K. and U.S. forces, among others, is necessary to employ them. Some older launchers, most notably the very popular American-made M203, can only accommodate relatively short 40mm rounds.

Combined with a camera-equipped type, the Drone40s could act as loitering munitions, hovering over a certain area, waiting for targets to emerge, and then being directed to engage them when they do. The feed from Drone40s equipped with the cameras is transmitted back to the operator via a line-of-sight link and is on a hand-held tablet-like device. This is also how the drone's movements are controlled after launch, via a GPS-enabled navigation system.
 
Slovakia_to_transfer_BVP-1_IFVs_to_Ukraine_in_exchange_for_Leopard_2A4_main_batle_tanks.jpg

BVP-1

Slovakia will support Ukraine in its fight against the Russian aggression with 30 BVP-1 infantry fighting vehicles as part of the drawdown of equipment from its reserve inventories in exchange for receiving 15 Leopard 2A4 tanks from Germany, Defence Minister Jaroslav Naď and State Secretary Marian Majer announced after their meeting with German State Secretary of the Federal Ministry of Defence Benedikt Zimmer in Bratislava on 23 August 2022.
State Secretary Majer and State Secretary Zimmer added their signatures to a Letter of Intent to officially confirm this swap deal. “This deal will make it possible for the Slovak Republic to hand 30 BVP-1s over to Ukraine in exchange for 15 Leopard 2A4 tanks, which Germanyʼs defence industry will restore to a fully operational condition. As part of the package, we will also get ammunition, spare parts and complex crew training. The infantry fighting vehicles we will transfer to Ukraine are not directly from the Armed Forces structures, but from the reserve inventories appropriated for use for mobilisation purposes,” Minister Naď said.
The BVP-1 (Infantry Fighting Vehicle) is a Soviet BMP-1 light combat tracked vehicle produced under license in Czechoslovakia. It is used as a complement to mechanized army units. The first test vehicles were produced in 1968. Compared to the Soviet original, several design changes were implemented within a short time. Serial production began in 1970. By 1989, 17,295 BVPs were produced, which were exported to the USSR, and then socialist and developing friendly countries. It weighs 13 tons and is protected by 6-23 mm armor. The vehicle is powered by the UTD-20 diesel engine, producing a top road/off-road speed of 65/45 km/h, a top swimming speed of 7 km/h, and a range of 600 km. The IFV is armed with the 2A28 73 mm semi-automatic gun, optionally mounted 9M14M ATGM system, and Kalashnikov PKT 7.62 mm coaxial general-purpose machine gun.
 
EU komissio voisi jo avoimesti kertoa jäsenmailleen että varautuvat usean vuoden pituiseen sotaan Ukrainan ja Venäjän välillä ja sen myötä tukemaan Ukrainaa kaikin mahdollisimman tavoin.
Tämä suora pitkää aikaa valmistava julkaisu puuttuu.

On turhaa jatkaa puheita ja toiveita pikaisesta sodan lopettamisesta kun se ei ole edes todennäköinen.
Samalla saisi ryssäkin tiedokseen, että okei, et meinaa lopettaa lähiaikoina ja meillä merkataan tämä tiedoksi ja eletään selkeät pari vuotta tätä rataa.

Ryssä toistaiseksi odottaa ettei Europpa jaksa kauaa ja kohta saisivat voiton. Ei ikinä! Stop Ruzzia now!
.
Tämän takia se keskiviikon USA tukipaketti (3 MRD) oli myöskin 'kokoaan suurempi'. Nyt pitäisi vaan jatkaa sitä kilpalaulua tuen antamisesta EU / USA -välillä.
 
Back
Top