Ukrainan konflikti/sota

Ei vissiin kuunneltu samoja uutisia. Radiossa oli uutisten ykkösaiheena Ukrainan nopea eteneminen.

Toveria tai toveri Kastehelmeä ei vissiin oltu vielä herätetty ja uutisissa pääsi ääneen joku jenkki-kenraali. (Vai oliko britti?)
Itse katsoin & tarkoitin näitä uinuvia TV-uutisia (olisin voinut toki paremmin selventää). Upeaa jos radiopuolen jengi noin hyvin hereillä.
 
Venäläismielisissä someissa on näkynyt Mi-26:ia väitetysti lentämässä Iziumiin, mutta voihan olla että ne todellisuudessa lennättävätkin väkeä pois? :unsure: Mi-26:lla voi kuljettaa aika paljon, ei sentään kuitenkaan tankkeja.
Taitavat tuoda kiljukanistereita ryssän resupekoille ja vievät pesukoneita mennessä. Kun (jos) vielä ehtivät. Ukrainan hävittäjät voisi käydä tuolla kääntymässä.
 
Tänään saadaan ehkä nähdä, mikä on Ukrainan jatkosuunnitelma, kun ensimmäinen pusku meni nyt maaliin. Eli pääsivät isolle joelle, Kupiansk haltuun ja Iziumille saarrostusuhka. Nyt sitten kärki on kahtia, koska Kupiansk ainakin kannattaa varmistaa ja kehittää jatkohyökkäys, niin riittääkö voima Iziumin sulkemiseen. Toivokaa oikeesti, että ryssä on just niin hajalla, kun se näyttää nyt olevan. Tuo on edelleen paikallinen pullistuma, mutta hyvin sekoittanut pakan läpimurrollaan.

Jos voimaa riittää niin täytyy jatkaa hieman rajoitetuimmilla syvyyksillä vielä lähemmäs alkuperäisiä Ukrainan rajoja.

Tärkeitä asioita tässä vaiheessa:
-ilmatuki painopisteissä liikkeen edistämiseksi ja samalla estää Venäjän ilma-aseen käyttö

- tiedustelu syvyydessä, jotta kyetään iskemään seuraavaksi muodostuvaan puolustuslinjaan jo siinä vaiheessa kun sitä yritetään kyhätä

- dronet varmasti ovat olleet jo kauan sekasortoisen örkkilauman päällä, niistä ei vain paljon kuvaa nyt anneta julkisuuteen, sen verran rohkeasti UA etenee, että on varmasti tarkka tieto missä vihollinen olisi kohdattavissa ja missä ei, sekä joukkojen laatu (aseistus, asemat, vahvuus, toimintakyky jne.)

- vastatykistötutkien ja telatykistön tuominen riittävän lähelle, jotta venäläisten tykit hiljennetään saman tien kun avaavat tulen, tähän tarvitaan myös niitä HIMARSeja / M270:iä joita liikkui jo videoilla kohti uusia linjoja

- ilmapuolustusaseet suojaksi ml. niitä Sergeitä, koska niillä saadaan sekä pinta - että ilmamaaleihin vaikutusta mikäli Venäjällä olisi jostain väkeä lähteä vastaiskuun

- heittimet sinne kärkijoukkojen taakse, ammuttavaa löytyy heti kun liike pysähtyy jossain

- huollon järjestäminen on yksi tärkeimmistä tavoitteista, sen täytyy olla tehokasta, oikea-aikaista ja silti hajautettua, hyökkäävät joukot kuluttavat valtavasti ammuksia, polttoainetta sekä muita tarvikeita, minkä lisäksi vaurioitunutta kalustoa täytyy korvata tai korjata mikäli mahdollista, tämä on valtava ponnistus ja Ukrainalle lahjoitetut ajoneuvot/kuljetushelikopterit ovat toivottavasti täystyöllistettyjä, junakuljetuksia tarvitaan heti kun radan käyttö on mahdollista ja varmistettu

- reservijoukkoja täytyy tuoda lähemmäs samoin kun alueellisia joukkoja, jotta asemat varmistetaan sivuilta sekä syvyydessä

- venäläisiltä kaapattua/vaurioitunutta kalustoa tulisi siirtää nopeasti taaksepäin, koska niitäkin tullaan vielä tarvitsemaan loppuvaiheessa

- siviiliväestön suojaaminen ja normaalien yhteiskunnan toimintojen palauttaminen, koska talvi on tulossa ja aikaa siltä osin vähän, sotilasjoukot tulevat tarvitsemaan siviilien tukea ja päinvastoin

- painopisteen vaihtaminen ja iskut syvyyden avainkohteisiin (ammusvarikot, komentokeskukset, sillat, huoltovarikot, lentokentät) juuri kun Harkovan rintamalla alkaa liike hidastua, tehdään venäläisten vastatoimet suuressa mittakaavassa niin vaikeaksi kuin mahdollista

- Lännen tuki on edelleen ensiarvoisen tärkeää, nyt sitä kalustoa ja ammuksia kuluu, lisää pitää tulla jatkuvana virtana, jopa kiihtyä nykyisestä sillä Venäjä siirtyy myös aika epätoivoiseen sotaan jos ei johtotasolta romahda

Olen ollut tästä lopputuloksesta aivan varma jo sen jälkeen kun venäläiset joutuivat lähtemään Kiovasta, pieni yllätys oli että pohjoisessa rintama romahti noin nopeasti, no ryssimistä on tapahtunut monella tasolla niin suotta tuota ihmettelee. Kaikki kunnia kuitenkin Ukrainan sotilaille, siellä on laitettu all-in isänmaan ja kotijoukkojen puolesta. Ajoitus osuu isossa kuvassa nappiin, kun Venäjä on potkaistu rajan yli niin alkaa rospuuttokausi ja UA saa muodostettua sellaiset puolustuslinjat miinoitteineen, että pohjoisesta ei toista kertaa tulla. Tällöin joukkoja vapautuu etelän vapautukseen kymmeniätuhansia ja se tietää Igorin lähtöä Krimiltä niin että tyrät rytkyy.

Slava Ukraini! 🇺🇦
 
Viimeksi muokattu:
Milloinkohan suomalainen media HERÄISI tähän viime päivien suureen sotamuutokseen?? Eli ekaan onnistuneeseen isomman luokan UA-operaatioon/ venäläisten yhden kokonaisen rintamaosan romahtamiseen / n. 10 000 zetan tappioihin..

-> juuri äsken YLEn aamu-uutisissa ei ainakaan sanaakaan näistä tapahtumista.

No Iltalehti sentään just heräsi kertomaan että ukrainalaiset uhkaavat Kupianskia, wau! - > (on todellisuudessa kait jo vähintään siihen kaupungin läpi kulkevaan jokeen asti vallattu)
Ei Ylekään nyt ihan unessa ole:
Kuva 10.9.2022 klo 10.59.jpg

Jatkuvassa live-seurannassa on paljonkin asiaa meneillään olevista operaatioista. Medialla on tietenkin se haaste, että joutuvat etsimään lähteitä uutisilleen, eivätkä voi pysyä samassa tahdissa kuin twitter.

-

Bayraktar näyttää olevan aikeissa rakentaa tehtaan Ukrainaan:
 
Varmaan noin viikon takaa haastattelu:

Toi Ivan Puopolo kuulostaa nimensä perusteella ryssältä, mutta on kumminkin italialainen.

Italiassa taas on aina ollut kommari-piireissä ja nyttemmin myös oikeistopopulustien joukossa paljon Venäjä-myönteisyyttä, jota tietenkin voidellaan lisää korruption kautta. Iso osa italialaisista pitää Usaa, Natoa Eu:ta ja Ukrainaa syyllisenä sotaan.

Ties mitkä kontaktit tuolla myyrällä on Italiaan ja jopa ryssään. Onko mies ”Ivan”, koska vanhemmat ovat italokommareita? Toki valitsee ohjelmaansa haastateltavat, jotka ovat ”oikeaa” mieltä.

Nyt saavat kaikki noi kolme idioottia hävetä. Ei osunu kohdalleen russia-stronk-spekulaatiot ja yritykset todistaa ryssän imperialismi oikeutetuksi.
 
Jollain rysy-kanavilla ollaan jo sitä mieltä että Izyum olisi kaatunut. Hienoa toki olisi mutta empä jaksa vielä uskoa.

Toisaalla usko on vahvempi.

Ukrops have snookered themselves. The Oskil river complicates attempts to enter Kupyansk, prevents further penetration westwards, and Russian mobile defense is now attacking from multiple fronts. Their attempts at turning southwards and following the Oskil down towards Izyum has been rebuffed, and they are operationally encircled as a result.

Orcs are in the bag. Now they will learn the truth about fools who rush in....
Twisted Evil


...mutta kyllä rdefencessäkin on alkanut paska lentää. Epäilijöitä lentelee banniin/ignoteen ja vakkarit ilmottelee pitävänsä taukoa kun eivät pidä hysteriasta.
 
Melkein kuin katselisi USAn merijalkaväen vyöryvän eteenpäin. Ajoneuvot ja ilmavoimat vain lainattu pääosin Neuvostoliitolta, mutta taistelijat varusteineen on ameriikkaa.

Tosin rynnäköitiin siellä keskelle puolustuksia Humveeilla ja M113:llla.

Makkaranpaistajien kunniaksi on aina muistettava että nämä alueelliset osaltaan olivat pysäyttämässä alkuperäistä hyökkäystä Ukrainaan, Venäjän parhaita voimia vastaan. Hirvimiehet, maajussit ja hitsarit yms koodari ja yrittäjäkavereineen lanasivat Venäjän panssarikiilat toiseen ulottuvuuteen. Tähän asti pitivät linjaa. Nyt ilmeisesti sitten Ukraina kokee reservin vetreämpien, hyökkäyssotaan kykenevän osien olevan tarpeeksi valmiita ottamaan vastuun painopisteistä.
Juurikin tämä. Ukrainan viesti on koko ajan ollut, että elo-syyskuussa alkaa tapahtua...
Ikuinen kunnia "makkaranpaistajille" - ilman heidän panostaan ei olisi ollut aikaa kouluttaa nyt hyökkääviä voimia.
Ja makkaranpaistajista huutelijoille tiedoksi - teistäkin tulee joskus makkaranpaistajia. Vääjäämättä.
 
Kävin huvkseni katsomassa mitä Anus Putkosen paskatuutti uutisoi: siellä ei ole mitään kommenttia viime päivien tapahtumista Ukrainassa, mutta propaganda Suomen Natokannatusraporttien ”väärennyksestä”, rokotesalaliitttoteoriat, covid-salaliitot sekä väitteet Usan bioaselaporatorioista Ukrainassa ja Euroopassa sekä ennustus Euroopan jäätymisestä kuoliaaksi ensi talvena ovat täydellä laukalla.

Harvat ja valikoidut kommentoijat uskovat ”uutisiin” täysillä. Kyllä tässä maailmassa tyhmyyttä valitettavasti riittää sen loppuun asti.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top