Ukrainan konflikti/sota

LKP:tä ei edes ole käytännössä Venäjällä mahdollista tehdä, koska Neuvostoliiton aikainen LKP-järjestelmä ja sen infrastruktuuri on aikoja sitten purettu. LKP:n yrittämisestä seuraisi vain sotilaallinen ja yhteiskunnallinen kaaos.

Putler voisi tietysti julistaa, että Ukraina on nyt saanut opetuksen ja erikoisoperaatio on onnistunut puhdistamaan tärkeimmät alueet Naton juutalaisnatseista. Mutta jos tämä kaikki päättyy vielä loputla Itä-Ukrainan fantasiatasavaltojen kukistamiseen ja Krimin takaisinvaltaukseen, siinä on jo ryssän parhaallakin propagandamiehellä selittelemistä.
Ja pahimpana Putinille on se, että pakotteet eivät poistu, vaikka hän vetäisi joukkonsa 23.2. asemiin ja julistaisi erikoisoperaation päättyneen. Pakotteet eivät välttämättä poistu silloinkaan, jos Ukraina valtaa Krimin takaisin.
 
Ihan samat tekosyyt mitä saksalaisilla 1945. Ei tiedetty mitään mistään. Varsinkaan mistään sotarikoksista.
Minua vähän häiritsee tämä vertaaminen toisen maailmansodan Saksaan. Siihen aikaan kuitenkin ainoat tiedonlähteet olivat lähinnä radio ja sanomalehdet ja ne olivat todennäköisesti täysin silloisen hallinnon kontrollissa. Nykyään tieto kulkee internetin vuoksi aivan täysin eri tavalla ja ihmisten käytettävissä olevan tiedon määrä on hatusta vedettynä ainakin miljardikertaistunut. Eihän nykyajan venäläisen välinpitämättömyyttä voi mitenkään verrata toisen maailmansodan saksalaiseen. Siihen aikaan todennäköisesti monet eivät aivan oikeasti tienneet asioita, eikä ollut edes mahdollisuutta hankkia sellaista taustatietoa mitä nykyään, joka mahdollistaisi tiedotusvälineiden kyseenalaistamisen. Minun mielestä on täysin uskottavaa, että Saksassa oli toisen maailmansodan jälkeen massoittain ihmisiä, joilla ei ollut edes mahdollisuutta vaihtoehtoiseen tietoon, mutta nykyvenäjällä suurimmalla osalla on mahdollisuus myös oikeaan tietoon tai vähintäänkin sellaiseen taustatietoon, josta vähänkin kriittisemmin ajatteleva ihminen älyää ettei valtion medioiden tieto pidä paikkaansa.

Vaikka tämä ehkä kuulostaa jossain määrin vähäpätöiseltä asialta, niin tämä todennäköisesti selittää sen, että Saksa toisen maailmansodan jälkeen palautui suhteellisen nopeasti maltilliseksi maaksi sen jälkeen kun massoille valkeni edellisen hallinnon todelliset motiivit. Venäjältä tällaista kehitystä on paljon vaikeampi odottaa, sillä heillä ilmeisesti kulttuuriin kuuluu röyhkeyden lisäksi täydellinen välinpitämättömyys muista.
 
Ehkä se mulla on se kun on tottunut liittämään sinihatun YKn juttuihin. Siksi sanoin että se hämää.
Hieman OT mutta ukrainalaisten kansallistunnuksiin liittyvää toki. Heillä keltaista ja sinistä teippiä yleisesti, lippunsa värien mukaisesti. Miten suomalaiset sitten, valkoinen teippi paistaa kesällä kilometrien päähän, sinistä teippiä meilläkin? Talvi toki sitten toinen asia, mutta silloin ei taas valkoinen erotu ollenkaan ...
 
Siellä itseasiassa muutettiin lakia tuossa keväällä niin, että sodaksi kutsumisesta voi saada 15v linnaa tjsp. Voi se jollekin olla ongelma. Jokatapauksessa tuo laki pitäisi vissiin ekana kumota ja sitten voi taas miettiä uusiksi. Mitä tulee perustuslain muuttamiseen hyökkäyssodan osalta, niin en oikein usko, että duumassa tuo olisi mikään läpihuutojuttu.

Kyllä nää ryssän kommentaattorit käyttää sota-sanaa, vai tekikö tuo örkki tehnyt virheen josta joutuu maksamaan..?

Ja tykinruoka- ja orjakansaa nuo on kyllä kaikki! :LOL:

 
Paskapuhetta. Kyllä tavallinen örkki voi tehdä asioita, mutta ei ole sitä tahtotilaa sen muutoksen tekemiseen. Odotetaan vaan sitä "suuren johtajan" saapumista kuin lampaat laitumella.
Olen kanssasi nyt kyllä erimieltä. Mitä se tavallinen kansalainen muka voi tehdä? Mennä kadulle protestoimaan sotaa? Sitten tulee poliisit ja vie mennessään, perässä tulee sakko tai pahimmillaan 15v linnaa? Kyllä tässä esim moni perheen isä/äiti ajattelee varmasti ensisijaisesti lapsiaan, ja vaikka ei olisi lapsiakaan niin ei tuo linna tuomio varmasti houkuttele kun ei se maan asioita muuttaisi kuitenkaan. Käyntiin olisi saatava helvetin massiivinen ihmisten liikehdintä mutta miten sellainen tapahtuu kun ihmiset elävät tuolla pelossa? Sanoit että tavallinen örkki voi tehdä asioita mutta ei ole tahtotilaa, unohdit kertoa että mitä ne asiat on mitä tavallinen örkki voi tehdä? Kuulisin tämän mielelläni. Oma mirlipiteeni on että jos joku voi jotain tehdä niin ihmiset siellä hallinnossa, tavallisella kansalaisellanei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa yhtään mihinkään.
 
Miten tässä näin pääsi käymään? Vähän pähkäilyä.

UA aloitti Khersonin suunnan hyökkäyksen markkinoinnin pari kuukautta sitten. Höpötyksen lisäksi on taistelukentälläkin täytynyt näyttää merkkejä joukoista ja aktiivisuudesta, jotta örkit rupesi siirtämään vahvistuksia Dneperin länsipuolelle. Vaikea uskoa, että pelkkien puheiden perusteella olisi painopistesuunnan muutosta tehty. Sateliittikuvat ja vakoojat on pitänyt hämätä myös.

Sitten aloittivat Khersonin suunnalla siltojen ja varikoiden kurmoottamisen. Vahvistivat hyökkäyssuuntaa toimilla näyttävästi ja päälle vielä (ilmeisesti) aika surullisen isoja tappioita UA:lle aiheuttaneita hyökkäyksiä. Joidenkin uutisointien mukaan epäsuoran tulen puutetta ollut näissä Khersonin suunnan rajoitettua menestystä saavuttaneiden hyökkäysten suorittamisessa. Kummallista jutustelua pyrkimyksestä hitaaseen etenemiseen. (Ei mennyt mulla jakeluun missään vaiheessa, että miksi pitäisi hyökätä jatkuvasti linnoitettuja asemia vastaan. Örkit on aina olleet kovia lapionvarressa eli kaivautumaan. Liikuntasota on aina etenijän valinta, jos vain resurssit riittää.)

UA on ollut valmis maksamaan verta sotahämäyksestä. Kaiken valehtelusta "tietävät" örkit ostivat paketin. Ja sitten se isku tuli Harkovassa.

Ryssillä on ollut koko elintilan lisäämisen ajan puutetta ukoista, mutta raskaampaa kalustoa ollut aika reilusti käytössä. Putinistien "suurhyökkäys"eli törmäilyt mielikuvitustasavaltojen suunnasta on syöneet resursseja ja olleet saavutuksiltaan mitättömiä. Viikkojen myllytyksellä on saavutettu joitain kilometrejä etenemistä. Kiovan suunnalta vapautetut resurssit on muutettu näissä törmäilyissä kukkamullaksi. Sattuneesta syystä kukkamulta on varsin heiveröinen resurssi sotimisen kannalta. Ja näitä voimia vielä heikennettiin siirtämällä niitä etelään. Putlerin esikuntaa on viety kuin pässiä narussa eli kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Nyt Ukraina on saanut kunnolla aloitteen itselleen. Toivottavasti reservissä on riittävästi prikaateja liikkeen ylläpitämiseksi ja makkaranpaistajia sivustoiden suojaksi. Informaatioympäristö on tukevasti ukrainalaisten käsissä ja ainakin minun on muodostaa hyvillä perusteilla kokonaiskuvaa. Valitettavasti örkit sotavankeina ja ammusvarastot vapautettuna ei ole koko kuva. UA maksaa hintaa, jonka suuruutta ei voi mitenkään päätellä uutisvirrasta. Toivon hinnan olevan maltillinen...

Tällä hetkellä Venäjällä haalitaan yksiköitä ja kalustoa kaikkialta mistä irti saadaan lihamyllyyn lähetettäväksi. Laarinpohjia on jo kaavittu aikaisemmin, joten se ei ole helppoa. LKP olisi ratkaisu, mutta se tuottaisi tulevaa kukkamultaa vasta ensi vuoden puolella. Ja ryssät on häviämässä tätä sotaa (toivottavasti) tämän vuoden puolella. Tässä ja nyt. Jos momentumi pysyy yllä. Erinomainen alku ainakin on ollut vastahyökkäyksessä.

Itse hellin ajatusta siitä, että Dneperin läsipuoliset örkit olisi tarkoitus saada osittaiseen mottiin. Elävää voimaa voipi olla hankala ottaa kiinni tai tappaa, mutta edes kaluston jääminen UA:lle olisi iso juttu.

Sellainne huomio vielä örkkien tappioista, että yllättävän hyvin on saaneet vahvistuksia sotimaan. Paras arvaus on, että kokonaistappiot on yli 100.000 ja silti örkkit on kyenneet jopa aktiivisuuteen vielä pari viikkoa sitten. Se alkuperäinen superarmeija on kutistunut alle puoleen 23.2 jälkeen. Ilman huomattavia vahvistuksia sotaa käytäisiin nyt Krimistä.
 
Kävin huvkseni katsomassa mitä Anus Putkosen paskatuutti uutisoi: siellä ei ole mitään kommenttia viime päivien tapahtumista Ukrainassa, mutta propaganda Suomen Natokannatusraporttien ”väärennyksestä”, rokotesalaliitttoteoriat, covid-salaliitot sekä väitteet Usan bioaselaporatorioista Ukrainassa ja Euroopassa sekä ennustus Euroopan jäätymisestä kuoliaaksi ensi talvena ovat täydellä laukalla.

Harvat ja valikoidut kommentoijat uskovat ”uutisiin” täysillä. Kyllä tässä maailmassa tyhmyyttä valitettavasti riittää sen loppuun asti.
Lienee vain ajan kysymys milloin tuo rotta ilmoittaa lähteneensä "lomalle" ... Baikal-järvelle.
 
Siis mitä helvettiä ryssä taas sählää? Ensin heidät yllätettiin, kenraali vangiksi, päätöksenteko halvaantui viikoksi ja nyt luikkuvat karkuun rintaman romahtaessa.

Noiden alueiden haltuunottoon uhrattiin maan parhaita joukkoja ja Donbass oli poliittinenkin tavoite. Nyt siitä luovutaan. Missä reservit, missä johtaminen?
 
Olen kanssasi nyt kyllä erimieltä. Mitä se tavallinen kansalainen muka voi tehdä? Mennä kadulle protestoimaan sotaa? Sitten tulee poliisit ja vie mennessään, perässä tulee sakko tai pahimmillaan 15v linnaa? Kyllä tässä esim moni perheen isä/äiti ajattelee varmasti ensisijaisesti lapsiaan, ja vaikka ei olisi lapsiakaan niin ei tuo linna tuomio varmasti houkuttele kun ei se maan asioita muuttaisi kuitenkaan. Käyntiin olisi saatava helvetin massiivinen ihmisten liikehdintä mutta miten sellainen tapahtuu kun ihmiset elävät tuolla pelossa? Sanoit että tavallinen örkki voi tehdä asioita mutta ei ole tahtotilaa, unohdit kertoa että mitä ne asiat on mitä tavallinen örkki voi tehdä? Kuulisin tämän mielelläni. Oma mirlipiteeni on että jos joku voi jotain tehdä niin ihmiset siellä hallinnossa, tavallisella kansalaisellanei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa yhtään mihinkään.

No ainakin yleislakko olisi tehtävissä. Ja jos oikeasti vastustaisivat sotaa (ja hallintoaan), niin kaduilla olisi vaikkapa 10 % väestöstä mielenosoituksissa.
Ei mummonpamputtajilla olisi mahdollisuuksia miljoonia mielenosoittajia vastaan.

Toki armeijaa vastaan ei siviilit pärjäisi mutta näyttää siltä että armeija on kohta hajoamassa...
 
Voi pojat, Wagnerin kaverithan on katkeria Ryssän MODia kohtaan :ROFLMAO:
1662808652758.png


Huhua myös liikkeellä, että sotarikollisiksi tunnistetuista henkilöistä annettaisiin Interpolille pidätysmääräys jonka jälkeen heidät luovutettaisiin ukrainaan - eli ei ulkomaanmatkoja näille herroille elleivät halua takaisin ukrainaan. Toki, tämä on vain vahvistamaton huhu joten vahvalla suolalla kiitos.
 
Back
Top