Ukrainan konflikti/sota

[

Mitäs vikaa on persuissa? Varmaan sinusta se, että eivät ole kommareita/sossuja tai vihreitä?
No jos esim. Vihreillä on kyllä periaatteessa hyvä asia, mutta ei pienintäkään käsitystä siitä, miten asiat oikeasti toimivat, ei heitä saa päästää päättämään asioista. Tulee kallista paskaa.
Sosiaalista tasa-arvoa, wokea ja yksisarvisia kampanjoivilla sossuilla on sama vika. Ja heitä on päästetty liikaa EU:hun.
Persut? Sama osaamattomuus. Ollaan norsuina posliinikaupassa. Kaikesta pitää rymistää just heidän mölyämisensä mukaan seinästä läpi, vaikka asiasta edes vähän ymmärtävä näkee heti vieressä olevan oven.
 
Viimeksi muokattu:
Milloinkohan suomalainen media HERÄISI tähän viime päivien suureen sotamuutokseen?? Eli ekaan onnistuneeseen isomman luokan UA-operaatioon/ venäläisten yhden kokonaisen rintamaosan romahtamiseen / n. 10 000 zetan tappioihin..

-> juuri äsken YLEn aamu-uutisissa ei ainakaan sanaakaan näistä tapahtumista.

No Iltalehti sentään just heräsi kertomaan että ukrainalaiset uhkaavat Kupianskia, wau! - > (on todellisuudessa kait jo vähintään siihen kaupungin läpi kulkevaan jokeen asti vallattu)

Hyvä hyvä!

Otsikko, jossa Ukraina uhkaa omaa kaupunkiaan oli kuitenkin Iltalehdessä.

YLE on paljoon syyllinen, mutta ei varmaankaan tähän.
Samaa termiä käyttivät. Aioin mainita tuosta YLE ketjussa mutta tuli tänne nopeammin.
 
Tätä juuri tarkoitin että pitäisi saada massiivinen liikehdintä käyntiin, mutta miten? Yksi yksittäinen ihminen ei pysty tekemään mitään
Paskanmarjat. Yksittäinen ihminen voi näyttää esimerkkiä muille ja mennä vaikka sitten yksin torille mieltä osoittamaan tms. Ennen pitkää ne muutkin samanmieliset yksittäiset ihmiset liittyvät mukaan.

Eiköhän lähes kaikki vallankumoukset historiassa ole saaneet alkukipinänsä juurikin yksittäisten ihmisten rohkeista teoista.

edit typoja.
 
Viimeksi muokattu:
Ja pahimpana Putinille on se, että pakotteet eivät poistu, vaikka hän vetäisi joukkonsa 23.2. asemiin ja julistaisi erikoisoperaation päättyneen. Pakotteet eivät välttämättä poistu silloinkaan, jos Ukraina valtaa Krimin takaisin.
Ei todellakaan pääty ja vaikka pakotteet joskus päättyisivät, ei ole enää paluuta EU:n ja Venäjän energiakauppaan eikä juuri muuhunkaan.
 
Sillä välin ryssän grammeisa povataan jo totaalista tappiota, ja että vain ydinaseilla voidaan enää voittaa.
1662810448662.png

Samaan kategoriaan menee topwar.ru:n uutisointi.
Esim. Teoria siitä, että ryssä ei ota turpaan ukrainalaisilta, vaan USAlta ja PMCiltä pusketaan ulos totuutena.
1662810968803.png
Liittynee tähän bullshit narratiiviin? :D
 
Viimeksi muokattu:
Siis mitä helvettiä ryssä taas sählää? Ensin heidät yllätettiin, kenraali vangiksi, päätöksenteko halvaantui viikoksi ja nyt luikkuvat karkuun rintaman romahtaessa.

Noiden alueiden haltuunottoon uhrattiin maan parhaita joukkoja ja Donbass oli poliittinenkin tavoite. Nyt siitä luovutaan. Missä reservit, missä johtaminen?
Kyllähän se oli tiedossa, että ryssällä jokaista kilometriä kohden ukkoa meni kylmäksi aikamoista tahtia esim. juuri Iziumin ja Severodonetskin/Lysychanskin suunnalla. Rippeet jäi jälelle nuolemaan haavojaan ja ehkä jotain LPR:n taid DPR:n poloisia lähetettiin "vahvistuksiksi" ja sitten osa edes joten kuten kyvykkäistä joukoista lähetetään Hersoniin..

Sitten esimies sanoo, että uusien joukkojen rekrytointi etenee hyvin Moskvovassa ja vahvistuksia tulee ihan kohta. Suurin osa on sitten vakuutellut, että da da, kyllä pystymme nämä asemat pitämään ja kohta lähdetään taas etenemään --> ja tämä tietysti raportoidaan taas ylöspäin ketjussa. :LOL:

Ja sitten alkaa käymään vielä enenevässä määrin tätä, kun HIMARSsia ja muuta herkkua toimitetaan Ukrainalle:

Eihän tämä loppupeleissä nyt niin yllätyksenä tule kuitenkaan, merkkejä ollut nähtävissä (toki jälkiviisaus helppoa). Ehkä tämä romahduksen vauhti on kuitenkin yllättänyt, mutta näinhän siinä usein sitten käy, että kun kriittinen massa saavutetaan (esim. karkuun haluavien määrässä), niin muutos on rajua ja nopeaa.
 
Olen kanssasi nyt kyllä erimieltä. Mitä se tavallinen kansalainen muka voi tehdä? Mennä kadulle protestoimaan sotaa? Sitten tulee poliisit ja vie mennessään, perässä tulee sakko tai pahimmillaan 15v linnaa? Kyllä tässä esim moni perheen isä/äiti ajattelee varmasti ensisijaisesti lapsiaan, ja vaikka ei olisi lapsiakaan niin ei tuo linna tuomio varmasti houkuttele kun ei se maan asioita muuttaisi kuitenkaan. Käyntiin olisi saatava helvetin massiivinen ihmisten liikehdintä mutta miten sellainen tapahtuu kun ihmiset elävät tuolla pelossa? Sanoit että tavallinen örkki voi tehdä asioita mutta ei ole tahtotilaa, unohdit kertoa että mitä ne asiat on mitä tavallinen örkki voi tehdä? Kuulisin tämän mielelläni. Oma mirlipiteeni on että jos joku voi jotain tehdä niin ihmiset siellä hallinnossa, tavallisella kansalaisellanei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa yhtään mihinkään.
Kyllä ne hallintoviranomaiset ja poliisitkin on tavallisia kansalaisia. Itse tunnen montakin eikä ne tuolla vapaa-ajalla ihmisiä hakkaa tai sakota. Kun riittävän moni ymmärtää, että omat arvot ja valtaapitävien arvot risteää niin toimiin pitää ryhtyä. Niinkauan ”tavallinen kansa” hyväksyy toimet, kun eivät julkisesti vastusta.

Uskon, että jos ja kun iso määrä venäläisiä sotavankeja pääsee takaisin omaan yhteiskuntaansa niin viimeistään silloin alkaa vastavoimia löytymään. Heidät on petetty ja unohdettu oman kansansa ja johtonsa toimesta.
 
No ainakin yleislakko olisi tehtävissä. Ja jos oikeasti vastustaisivat sotaa (ja hallintoaan), niin kaduilla olisi vaikkapa 10 % väestöstä mielenosoituksissa.
Ei mummonpamputtajilla olisi mahdollisuuksia miljoonia mielenosoittajia vastaan.

Toki armeijaa vastaan ei siviilit pärjäisi mutta näyttää siltä että armeija on kohta hajoamassa...

Jo tämän yhden mellakan kanssa oli KGB helisemässä. Muistelen lukeneeni että pelkäsivät levottomuuksien leviävän pidemmällekin. Kymmenkunta suurkaupunkia kun olisi kapinoinut, niin tuskinpa olisi koko KGB:n sortokoneiston mahti enää auttanut. Ja nykyinen Venäjä ei ole lähelläkään Neuvostoliiton mahtia.

 
Hyvä hyvä!

Otsikko, jossa Ukraina uhkaa omaa kaupunkiaan oli kuitenkin Iltalehdessä.

YLE on paljoon syyllinen, mutta ei varmaankaan tähän.
Aivan oikein.
Ei ollut otsikkona YLEllä mutta uutistekstissä oli täysin sama vääristävä sanamuoto: "...Ukraina uhkaa Donbasin rintaman huollon kannalta tärkeää Kupjanskin kaupunkia."

Lähde:
 
Back
Top